![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Infrastruktura drogowa Autostrady, trasy, tunele, estakady i mosty
» Ukończone | Petycje i akcje |
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
![]() |
#18201 |
Registered User
Likes (Received): 4833
|
Zaczniemy od wiadomości
A po drugiej stronie chodnik rozkopany i jak tam ostatnio byłem to nie widziałem, żadnego ruchu... https://wiadomosci.szczecin.eu/artyk...k-na-warszewie Na Twardowskiego kolejne zmiany https://wiadomosci.szczecin.eu/artyk...-twardowskiego A teraz wieści z Reymonta myślę, że w tym tygodniu zaczną się już odbiory. Teren inwestycji już w większości uprzątnięty. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słupki w tym miejscu to zdecydowanie dobra decyzja ![]() ![]()
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#18202 |
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() Czyżby jakieś nasadzonka się jeszcze szykowały ![]() Na ciężarówce elementy ze sprzątania terenu. Sprzęt w większości służy tu jako blokada przejazdu dla uporczywych. ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj jeszcze trochę "śmieci" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18203 |
Registered User
Likes (Received): 1016
|
O, piękny widok te słupki pod Społem, pamiętam jak wyremontowali tam chodnik i jak szybko został zdemolowany, no i czasem trzeba było iść po podjeździe dla wózków bo nie było innej opcji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18204 |
Registered User
Likes (Received): 371
|
Tak mnie zastanawia czemu miejsca postojowe są wyznaczone farbą - przecież tego za kilka miesięcy widać nie będzie. Przy przebudowie lepiej by to było zrobić kostką, lub chociaż nakleić oznakowanie poziome na ciepło...
![]() |
#18205 | |
Lowracer of Szczecin
Likes (Received): 538
|
Kilka lat temu, będąc na wizycie studyjnej w Rotterdamie, dowiedziałem się, że taką fajnie zagospodarowaną przestrzeń publiczną organizują na zasadzie, że robią ją wpierw tam, gdzie jest najłatwiej, tzn. gdzie nie ma dużego oporu społecznego. Później z reguły ci, którzy protestowali, żeby im nic nie zmieniać "bo krowy przestaną dawać mleko", po zapoznaniu się, jak taka przestrzeń wygląda w innym miejscu, chcą jej u i siebie. Dobrze, że ruszyły te prace (podziękowania dla Maciekmoc za zaangażowanie w te zmiany). Tak właśnie powinny wyglądać śródmiejskie ulice o charakterze lokalnym. Kolejnym krokiem w mojej ocenie, powinno być dążenie, by te lokalne ulice nie zachęcały do jazdy przelotem i miały jedynie funkcje dojazdowe - np. Jagiellońska. Tam prostą zmianą organizacji ruchu można zablokować funkcję przelotową, jednocześnie nie ograniczając możliwości dojazdu samochodem.
![]() |
![]() |
![]() |
#18206 |
Local Patriot
Likes (Received): 43425
|
Tu po prawej, również powinny być słupki, by chodnik wyglądał i był dostępny dla pieszych, jak na zamieszczonym zdjęciu.
--------------------------------------------------------------------------------- Interesują Cię inwestycje w Szczecinie i okolicy? Dodaj ten link do ulubionych: --------------------------------------------------------------------------------- MÓJ PROFIL - TWITTER MÓJ KANAŁ - YOUTUBE |
![]() |
![]() |
![]() |
#18207 |
Registered User
Likes (Received): 4289
|
Dzisiaj w popołudniowym szczycie Policja wymyśliła sobie wyrywkową kontrolę na skrzyżowaniu Modrej z Jolanty, przez co zakorkowali pół Bezrzecza, całe Krzekowo, Zawadzkiego i kto wie co jeszcze. W stronę Bezrzecza wszystko stało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18208 |
Registered User
|
To nie jest wymyślona kontrola tylko ktoś im z Kaszubskiej uciekł i zakorkowali pół Szczecina
![]()
![]() |
#18209 |
Registered User
Likes (Received): 4289
|
no to grubo, to prawda z tym że, to za jazdę po pijaku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18210 | |
Nie(bo) Szczecin
Likes (Received): 9118
|
Szkoda że po pewnym czasie wiele tych słupków jest naruszonych przez gamoni, którzy nie bardzo ogarniają wymiary swojego rydwanu...
![]() |
![]() |
![]() |
#18211 | |
Registered User
Likes (Received): 371
|
Quote:
A robią zadymę co najmniej jak by seryjny morderca uciekł...
![]() |
![]() |
#18212 |
Registered User
|
Prawdy nigdy się pewnie nie dowiemy. A istnieje opcja, że nie chcieli wprowadzać paniki. Bo jeszcze z taka obławą się w Szczecinie nie spotkałem. A tak właściwie to wie ktoś czy go złapali?
![]() |
#18213 | |
zdradziecka morda
Likes (Received): 33347
|
W GS piszą o tym.
https://gs24.pl/oblawa-i-korki-w-szc...ar/c1-14584029 Komentarz dla rozluźnienia: Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18214 |
Registered User
Likes (Received): 2476
|
Nawet autobusy KM zatrzymywali i kontrolowali, całe centrum, drogi dojazdowe na prawobrzeże od 15 do 18 stanęły w jednym wielkim zatorze drogowym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18215 |
Registered User
Likes (Received): 5501
|
Odcinek od skrzyżowania Somosierry/Łukasińskiego do skrzyżowania Łukasińskiego/Taczaka pokonałem w równe 30 minut. I jeszcze na koniec prośba o otwarcie bagażnika i sprawdzenie, kto/co w środku jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18216 |
Registered User
Likes (Received): 568
|
Na prawdę nie wyobrażam sobie, żeby ktoś samochodem uciekał. 1h z 26 kwietnia na Gumieńce. Rowerem byłby już w Niemczech..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18217 |
Registered User
Likes (Received): 1922
|
W kajdankach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18218 | |
Registered User
Likes (Received): 5501
|
Obława i korki w Szczecinie! Kulisy ucieczki z komisariatu
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18220 | |
Registered User
Likes (Received): 372
|
Abstrahując od ludzi, którzy faktycznie mieli zaplanowane wizyty u lekarza czy tym podobne rzeczy poza centrum, to śmiać mi się trochę chce z tego, jak ludzi wzburzyły te wczorajsze korki (pozwy zbiorowe się szykują
![]()
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
drogi, drogi miejskie, inwestycje drogowe, przejścia podziemne, szczecin, ulice |
Thread Tools | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
[Rzeszów] Infrastruktura drogowa | letowniak | Infrastruktura drogowa | 4309 | December 7th, 2019 04:44 PM |
[Białystok] Infrastruktura drogowa | Varran | Infrastruktura drogowa | 14112 | December 4th, 2019 05:53 PM |
[Trójmiasto] Infrastruktura drogowa | Papaj | Infrastruktura drogowa | 12319 | November 29th, 2019 10:02 PM |