![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Infrastruktura drogowa Autostrady, trasy, tunele, estakady i mosty
» Ukończone | Petycje i akcje |
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
![]() |
#61 |
Registered User
Likes (Received): 915
|
Wątek i ogólnie temat trochę przygasł. Ma ktoś ochotę pociągnąć jeszcze temat? Mógłbym przygotować i administrować (na początku samodzielnie, potem może ktoś dołączy) mapkę na silniku Google, na której moglibyśmy sklasyfikować stan nawierzchni w Warszawie. A może szarpniemy się i na aglomerację.
Całość trafiłaby na stronę SISKOM, w formie takiej jak ta mapka http://siskom.waw.pl/mapy/mapa-standia.html Ktoś się pisze?
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#62 | |
Need S7 Warszawa-Grójec!
Likes (Received): 970
|
Quote:
![]()
Last edited by Thompson04; July 4th, 2010 at 12:12 AM. Reason: A do w tamtej mapie widzę sporo odcinków do poprawy :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Registered User
|
Cieszę się, że się zgłosiłeś. Ale we dwójkę tego nie zrobimy. Liczyłem na szerszy odzew, ale się przeliczyłem. Trudno, pomysł poczeka na lepsze czasy.
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#64 |
Registered User
Likes (Received): 336
|
Mógłbym się zająć Rembertowem, Pragą Południe i Gocławiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Registered User
Likes (Received): 81
|
ja bielany, zoliborz, a z pragi polnoc to brodno jedynie moge pyknac
ale co do ocen to zostaja 3 kolory jak jest? kurcze caly zoliborz zjezdzilem wczoraj, nie mogliscie sie wczoraj zdecydowac? ![]() no i mamy sporo jak na dobry poczatek |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Registered User
|
No skoro mamy 4 osoby... to spróbujmy. Jak słusznie zauważył Kocur75, potrzebne są kryteria. Jest kilka możliwości, z których część musimy od razu odrzucić:
- System Oceny Stanu Nawierzchni GDDKiA jest poza naszym zasięgiem, wymaga badań nieomalże laboratoryjnych - są kryteria stworzone na potrzeby starego projektu stanu nawierzchni dróg krajowych (https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=335467) (niestety część linków padła) - ZDM opiera się na na badaniach IBDiM, niestety kryteria oceny nie są znane - inne pomysły? (ja nie mam) Proponuję zacząć od ulic zarządzanych przez ZDM (http://www.zdm.waw.pl/informacje/ulice-zdm.html). Gdy to zakończymy, weźmiemy się za dzielnicówki. Jednocześnie wyjdziemy poza granice W-wy, dróg wojewódzkich i krajowych nie ma zbyt wiele. Czekając na odpowiedzi, przygotuję stronę do wyświetlania, czyli nasz software.
![]() |
#67 |
Registered User
Likes (Received): 41
|
śródmieście plus inne dzielnice zależnie od potrzeb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Registered User
|
Witamy na pokładzie.
Oto i wersja beta naszej strony: http://siskom.waw.pl/mapy/mapa-nawierzchnie.html
![]() |
#69 |
dawniej siskom-tak
Likes (Received): 158
|
Kuba podłubię Ci Białołękę, czyli 14% Warszawy.
![]() |
#70 |
Registered User
|
Tylko Panowie, czy potrzeba Nam aż 5 stanów nawierzchni? Będą decydować subtelności, za subiektywnie chyba będziemy oceniali. ja bym proponował 3 góra 4.
zresztą konkretnie: tragedia: Plater, Powązkowska od Okopowej do wiaduktu prawie. hiper extra: Wybrzeże Gdańskie no i teraz zaczynają się schody Wybrzeże Gdyńskie część wschodnia /lepsza/ i zachodnia /gorsza ale nie tragedia/ ale z taką Kasprowicza na wąskim kawałku, czy Przy Agorze to już miałbym problem. najlepiej je wrzucić w środek czyli źle. ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Need S7 Warszawa-Grójec!
|
Ogólnie:
Czarny - stan tragiczny wymagający natychmiastowego remontu. Czerwony - stan nie wiele lepszy od czarnego, ale jeszcze "da się". Żółty - stan średni, gorszy od zielonego. Zielony - brak uwag. Ma ktoś pomysł na przykłady do takiego podziału ?
![]() |
#72 |
Registered User
|
W przypadku ulic dwujezdniowych możemy różnie oceniać jezdnie. Oczywiście nie musi być 5 stanów, mogą być 3. Z uwagi na dokładność Googe Maps możemy oznaczyć właściwie odcinek dowolnej długości.
Chciałbym jednak, żebyśmy to z góry określili, jakie mamy kryteria, aby uniknąć później sporów. Był wypracowany jakiś system w ramach rysowania całego kraju (https://www.skyscrapercity.com/showpo...46&postcount=1). Możemy go przejąć jako nasz i zaczynać. Trzeba zawczasu określić, czy oczekujemy od nawierzchni dobrej absolutnego ideału, czy dopuszczamy np. jedną zapadniętą studzienkę tudzież w miarę równie położoną łatę. Trzeba również jasno rozgraniczyć stan "średni" od stanu "złego". Praktyka wskazuje, że tutaj jest najwięcej sporów. Czepiam się szczegółów, ale lepiej teraz niż potem zmieniać połowę mapki.
![]() |
#73 |
Registered User
|
Thompson mi chyba pasuje ocena twa
Mickiewicza /pl. Wilsona - Potocka/ - żółty ??? zapadnięte studzienki i tu jest problem - po frezowaniach często się zdarza. nawierzchnia równa jak stół ale studzienka.co wtedy? zielony minus? ![]() Jakub tam było 5 ocen, bo oceniane były duże odcinki, a my oceniamy po kawałku, po mojemu za dużo kombinacji będzie |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Registered User
|
Zielony - Aleje Jerozolimskie od Placu Zawiszy do węzła Łopuszańska
Żółty - Aleje J. od Ryżowej do węzła Łopuszańska (?) Czerwony - Plater między Świętokrzyską a Alejami J. Czarny - Plater między Wspólną a Wilczą Potrzebny nam będzie jeszcze jeden kolor na obszary w przebudowie (okres trwania weekendowych frezowań sobie odpuścimy) Czarny można połączyć z czerwonym, żeby uniknąć pstrokatej mapki.
![]() |
#75 | |
Registered User
|
Quote:
![]() Według mnie można dać wtedy zielony. Inne pytanie - jeżeli są koleiny, to żółty czy czerwony?
![]() |
![]() |
#76 | |
Need S7 Warszawa-Grójec!
|
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Registered User
|
![]() |
#78 | |
Registered User
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Registered User
|
a pamiętacie koleiny przy skręcie w lewo w łopuszańską z alej jerozolimskich. minimum czerwony temu odcinkowi za to extremum by się należał. wydaje mi się, że jak już tutaj ustalimy kryteria to potem sprawy trudne możemy poruszać w tym wątku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Need S7 Warszawa-Grójec!
|
Al. Krakowska (Wiadukt PKP - Granica Miasta) - żółty?
Al. Solidarności (Okopowa - Jagiellońska) - zielony. Bolesława Chrobrego (Popularna - Kleszczowa) - zielony. Człuchowska (cała) - zielony? Deotymy - (Górczewska - Obozowa) - zielony (kilkadziesiąt metrów od Górczewskiej - żółty?) Dywizjonu 303 (Lazurowa - Powstańców Śląskich) - zielony. Dźwigowa (Połczyńska -Wałowicka) - zielony. Globusowa (Wałowicka - Popularna) - żółty. Górczewska a) odcinek 2x2 (Młynarska - Powstańców Śląskich) - żółty? (jezdnia północna, Powstańców Śląskich - zwężenie) - żółty? (jezdnia południowa, Powstańców Śląskich - na wysokości wjazdu do Tesco od strony PŚ) - zielony, dalej w stronę zwężenia żółty. b) odcinek 1x2 (zwężenie - granica miasta) - czerwony. Warszawska [MZDW] (granica miasta - granica robót S8) - przebudowa. Kaliskiego (Lazurowa[można zaznaczyć od granicy robót S8] - Radiowa) - żółty. Kasprzaka (cała) - zielony? Kleszczowa (Chrobrego - Krańcowa) - czerwony? Kocjana (Kaliskiego - Bolimowska) - zielony. Lazurowa (Kocjana[można zaznaczyć od granicy robót S8] - Szeligowska) - żółty. Leszno (cała) - zielony? Młynarska (Obozowa - Wolska) - zielony. Nowolipie (Żelazna - Smocza) - żółty. Powstańców Śląskich (jezdnia zachodnia, Połczyńska - Sternicza) - zielony, (dalej do Bolkowskiej) - żółty, (dalej do Wrocławskiej) - zielony (jezdnia wschodnia, Połczyńska - Bolkowska) - żółty, (dalej do Wrocławskiej) - przebudowa, (Wrocławska - Radiowa) - żółty. Płocka (Obozowa -Kasprzaka) - zielony? Radiowa (Marynin - PŚ) - zielony, (dalej do granicy miasta) - żółty. Skierniewicka (Kasprzaka -Wolska) - zielony. Smocza (Nowolipki -Stawki) - żółty, (Nowolipki-Nowolipie) - czarny. [FREZOWANIE W TEN WEEKEND] Szeligowska (Połczyńska -Granica Miasta) - żółty, (przy S8) - zielony. Wolska (cała) - żółty? Żelazna (miejscami są remonty..., można poczekać do frezowania) - przebudowa. Łopuszańska (Krańcowa - Al. Krakowska) - żółta?
Last edited by Thompson04; July 8th, 2010 at 06:13 PM. Reason: co do zdjęcia to raczej czerwony jeśli łat nie ma... |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
drogi miejskie, euro 2012, mapy, ulice, warszawa |
Thread Tools | |
|
|