![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Stare slike i razglednice Old photos and postcards |
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
![]() |
#561 | |
Registered User
Likes (Received): 3718
|
par slika koje je Josip Majić kolorizirao...
danas umjesto ovoga imamo neodržavanu livadu na glavnom gradskom trgu: ![]() ovdje se možda i najbolje vidi koja je mrcina od zgrade bila zgrada štedionice. danas umjesto ovoga imamo propalu robnu kuću na glavnom gradskom trgu: ![]() ova slika nastala je spajanjem dvije slike i kolorizacijom. danas umjesto ovoga imamo parkiralište na glavnom gradskom trgu: ![]()
...Ne selo, sinko moj, nego cijela krajina, cijela zemlja. Više od tisuću godina živio je ovaj narod na ovom kamenju. I svaki kamen, daklem, sto put krvlju omastio, ali se s njega nije dao. I Saraceni, i Tatari, i Turci, i Mlečani, i Nijemci, i Mađari, i svaki đava' pakleni, a narod stoji, krv svoju prolijeva, al' se iz krvi ponovo rađa i korijenje, daklem, sve dublje u kamen pruža. A sada ga, daklem, svojevoljno iz kamena čupa, a kada, daklem, žile počupa i sam će umrijeti. Nedaj mu da umre! Nedaj da umre ovaj narod! Nedaj da žile čupa!... |
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#563 |
Kontaš lega moj?
Likes (Received): 35408
|
Vjerojatno već viđene, ali u velikoj rezoluciji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Registered User
Likes (Received): 3718
|
Stadion na Savi, nepoznata godina
![]() Postavljanje kamena temeljca za dvoranu Vijuš prije skoro 30 godina ![]()
...Ne selo, sinko moj, nego cijela krajina, cijela zemlja. Više od tisuću godina živio je ovaj narod na ovom kamenju. I svaki kamen, daklem, sto put krvlju omastio, ali se s njega nije dao. I Saraceni, i Tatari, i Turci, i Mlečani, i Nijemci, i Mađari, i svaki đava' pakleni, a narod stoji, krv svoju prolijeva, al' se iz krvi ponovo rađa i korijenje, daklem, sve dublje u kamen pruža. A sada ga, daklem, svojevoljno iz kamena čupa, a kada, daklem, žile počupa i sam će umrijeti. Nedaj mu da umre! Nedaj da umre ovaj narod! Nedaj da žile čupa!... |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Kontaš lega moj?
Likes (Received): 35408
|
![]()
![]() |
![]() |
#567 |
upitnik