![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
![]() |
#101 | |
Registered User
Likes (Received): 26242
|
Czas na kolejne miasto, tym razem nieco mniejsze
![]() Görlitz Zaczynamy tam, gdzie skończyliśmy w wątku Polskim ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Dawne przejście graniczne, a po środku kto tak dzielnie stoi swoim wehikułem? ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Nasz dzielny rodak, który nie lęka się nikogo nawet na obcej ziemi ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
Moje wątki: [Wycieczki po Elblągu w obiektywie] [Trójmiasto] [Polska] [Europa - Teraz Londyn!] Facebook - KubaelFoto Flickr *Umieszczanie moich zdjęć na innych stronach poza forum oraz wykorzystywanie ich w celach komercyjnych tylko za moją zgodą. KONTAKT
|
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#102 |
Registered User
|
Takie piękne drzewa
![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Detale ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr I wspinamy się w górę! ![]() Jeśli dobrze pamiętam to Blumenstrasse ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
Moje wątki: [Wycieczki po Elblągu w obiektywie] [Trójmiasto] [Polska] [Europa - Teraz Londyn!] Facebook - KubaelFoto Flickr *Umieszczanie moich zdjęć na innych stronach poza forum oraz wykorzystywanie ich w celach komercyjnych tylko za moją zgodą. KONTAKT |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Prymas Aprilis
Likes (Received): 4267
|
Quote:
![]() Goerlitz jest fajowe. Będzie na co popatrzeć ![]() Ja od dawna planuję trasę Wrocław - Drezno (na szczęście przywrócono połączenie cugiem, ale chyba z przesiadką w Zgorzelcu) - Praga - Jelenia Góra - Wałbrzych (tam foty złotego pociągu ![]() ![]()
Jugendstill und Art déco über alles. C'était une belle époque. Niiiiikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!!! "Jakże mógłbym nie mieć władzy? Mienie władzy, to obowiązek króla, tak więc zamilcz..." - Król Julian "Zasada numer pierwsza: Nie będziesz pouczał króla swego." - Król Julian |
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#104 | |
Registered User
Likes (Received): 414
|
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Registered User
|
![]() ![]() ![]() No całkiem fajne, a na pewno ciekawe ![]() Quote:
![]() Gdzieniegdzie mijamy takie widoczki ![]() ![]() Takie klimaty też da się jeszcze znaleźć ![]() Lawina na szczęście nas nie spotkała ![]() ![]() Kamienicznie ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
Moje wątki: [Wycieczki po Elblągu w obiektywie] [Trójmiasto] [Polska] [Europa - Teraz Londyn!] Facebook - KubaelFoto Flickr *Umieszczanie moich zdjęć na innych stronach poza forum oraz wykorzystywanie ich w celach komercyjnych tylko za moją zgodą. KONTAKT |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Registered User
|
Zbliżamy się do torów kolejowych i pojawia się zabudowa budząca wiele skojarzeń z modelami budynków do makiet kolejowych
![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Czujecie ten letni klimat? ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Niezłe wrota ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Rzut okiem w boczną uliczkę ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr CDN
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Registered User
|
Idziemy dalej. Po drugiej stronie torów kolejowych też jest interesująco, ale aż tyle czasu nie mieliśmy
![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Tuż obok dworca znajduje się okazały gmach poczty - na sprzedaż... ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Dość spory kompleks ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
Moje wątki: [Wycieczki po Elblągu w obiektywie] [Trójmiasto] [Polska] [Europa - Teraz Londyn!] Facebook - KubaelFoto Flickr *Umieszczanie moich zdjęć na innych stronach poza forum oraz wykorzystywanie ich w celach komercyjnych tylko za moją zgodą. KONTAKT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Registered User
|
Akurat trafiliśmy na tramwaj
![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Jeszcze jeden rzut oka na kompleks dworcowy. ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr No, ale przecież fanatyk kolejnictwa nie poprzestanie na widoczkach od strony miasta. A więc idziemy zwiedzić sobie dworzec. Przyznam, że PKP rozpieściło Nas remontami dworców - naprawdę nie mamy się czego wstydzić (no może poza kretyńską budową antresoli na Centralnym...) ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Znowu hala peronowa ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Co prawda żadnego pociągu pasażerskiego akurat nie było, ale i tak załapały się dwie lokomotywy towarowe ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Spodobał mi się ten kadr ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr CDN!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Prymas Aprilis
|
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]()
Jugendstill und Art déco über alles. C'était une belle époque. Niiiiikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!!! "Jakże mógłbym nie mieć władzy? Mienie władzy, to obowiązek króla, tak więc zamilcz..." - Król Julian "Zasada numer pierwsza: Nie będziesz pouczał króla swego." - Król Julian |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Registered User
|
Ahahahha, dobre
![]() Z dworca idziemy Berliner Strasse do centrum miasta. Widoczek na dworzec kolejowy - trzeba przyznać całkiem niezły ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Odcinek bliżej dworca jest dosyć wymarły. Zdecydowanie widać różnicę w porównaniu do dalszej części. ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr A tu już zaczyna się życie ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Po prawej widać wejście do mini centrum handlowego - Pasaż Straßburga ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr W środku jednak szału nie robi - takie centrum handlowe lat 90' tylko w ładniejszym opakowaniu ![]() ![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Registered User
|
Tramwaj
![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr I dochodzimy do Postplatz. W kolejnej wrzutce pokażę nieco więcej okolicy ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Registered User
Likes (Received): 23
|
Biedni Niemcy... Barierek nie mają...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Registered User
|
Biedaki. Do tego sadzą zamiast barierek jakieś kwiatki! Na co to komu?!
![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr I to ma być ładniejsze od szpaleru żółciutkich barierek? ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Podoba mi się ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Registered User
|
Nieźle co?
![]() ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Tam pójdziemy już za chwilkę ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Ostatni rzut oka w kierunku Postplatz ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr I na tramwaj ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr I możemy ruszać dalej ![]() W gmachu po prawej powstaje dom towarowy ![]() ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Visionmonger
Likes (Received): 11042
|
![]()
![]() |
#116 | ||
Registered User
|
Quote:
![]() Idziemy dalej ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Powrót do przeszłości? ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Fajnie, że akurat na niego trafiliśmy ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr Czas zagłębić się w ciaśniejsze uliczki ![]() ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr ![]() Görlitz by Kuba Kujawa, on Flickr
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Registered User
Likes (Received): 14608
|
https://farm6.staticflickr.com/5635/...bb5b1e4a_b.jpg
Mam wrażenie że podobną kamienicę (sposób i proporcje przeszklenia dolnych kondygnacji) czasem widuję w wątku poznańskim Pawelskiego.
![]() |
#118 |
Guest
Likes (Received):
|
Byłem w Gorlitz w zeszłym roku i cóż... zupełnie inny świat. W 2-3h przeszedłem się po centrum i pojeździłem po głównych ulicach i generalnie władze Świdnicy czy Legnicy również powinny wybrać się na taką wycieczkę
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Prymas Aprilis
|
Quote:
Quote:
![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Registered User
|
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() 2. Hahahah ![]() To fakt, w porównaniu z Dolnym Śląskiem to przepaść...
||
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
hamburg, london, londyn, stockholm, sztokholm |
Thread Tools | |
|
|