![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
Rating: ![]() |
![]() |
#1 | |
dialnice.info ::..
Likes (Received): 5140
|
[Bratislava] Zwirn
Doplnené informácie z pôvodného prvého postu:
Quote:
ten internat co idu prebudovavat tusim ako jediny nie je tu vyznaceny ![]() ![]() Last edited by Qwert; January 24th, 2019 at 03:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#2 |
Registered User
Likes (Received): 4436
|
A ten internát je tiež súčasťou prestavby celého areálu? Lebo na tej vizualizácii je zobrazený ako šedo-transparentná hmota, ktorá tam stojí, ale s projektom nemá nič spoločné. Ale to by im najskôr ťažko povolil investor Cvernovky vybudovať si na ich pozemkoch parkovisko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
skor mam dojem ze na trende spojili dve veci dokopy, lebo v tom intraku vystupuje SEG Residential I, s.r.o. a na zvysok cvernovky JF Hamilton Group
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#4 |
optimikista
Likes (Received): 0
|
Tu ozaj nieco nesedi. Ako sa na diskusii pod clankom Trendu spomina, ten dom uz ma zobytnene podkrovia a novu strechu. Zeby aj tam boli najomne byty, ktore teraz kompletne nanovo prerobia?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
SEG a JFHG maju podla ORSR rovnakeho vlastnika http://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR=Hamilton
Dotknuty dom na fotke patri podla vypisu z LV c. 2085 (BA II, Ruzinov, k.u.Nivy) spolocnosti SEG Residential a ide skutocne o internat, t.j. vypada to tak, ze nikto z ludi, co tam byvaju, nema zakupenu akukolvek cast na danom pozemku. tiez som prekvapeny, doteraz som si myslel, ze ide o normalny bytovy dom |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
SEG Residential I, s.r.o. je len projektova firma, vlastnik pozemok, SPV urcena len pre tento projekt, dcera JF Hamilton. Developerom vsetkeho okolo Cvernovky je JF Hamilton.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
112
Likes (Received): 4
|
![]()
![]() |
#9 |
optimikista
|
Ako to vidi developer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BANNED
Likes (Received): 10
|
![]() Zaujimave....som zvedavy co tam nakoniec vznikne..ale pri tomto projekte pockam kym to bude hotove a potom budem hodnotit,no je jasne ze aktivisti sa uz aktivovali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Registered User
Likes (Received): 1418
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Likes (Received): 3289
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Likes (Received): 5890
|
Ja im držím palce. Nemajú to tu ľahké, ale snáď sa im to podarí realizovať v čo najväčšom rozsahu. Myslím že obavy, že tam vzniknú sklenené škatule sú zbytočné. Stačí pozrieť v akom štýle plánujú dokončiť nedokončenú budovu na Rajskej.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Likes (Received): 1714
|
![]() A este nieco, na tom pohlade zo vzduchu to posobi ako moderne budovy, ale na tej novej vizoske je to ako odkopirovane z parizskeho bulvaru a la Hausmann. Troska zavadzaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
user1
Likes (Received): 480
|
pred nedavnom zarezonovalo prehlasenie sudu v spore medzi byvalymi majitelmi cvernovky a Slovenskou republikou o tom koho bola vyna, ze cvernovka skrachovala. Rozsudok znel v prospech Slovenska.
ps : majitelia - byvali funkcionari HZDS so sidlom firmy v Holandsku sa sudili o takmer 300 mil euro. Teraz maju platit trovy takmer 3 mil euro.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
Likes (Received): 387
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Likes (Received): 1
|
sorry, ale tie prvé dve fotky sú podľa dosť mimo reality. S poslednou vizualizáciou abosolútne nesúvisia, neviem prečo ich developer vôbec zverejnil. Napr. na prvej fotke je po ľavej strane minimálne 10 rôznych fasád vedľa seba a rôzne výšky budov....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Likes (Received): 3289
|
Ta posledna "vizualizacia" je zrejme iba taka trochu prepracovanejsia hmotova studia, ktora ani nie je nova, ale bola uz sucastou tych predoslych konceptualnych navrhov z prveho prispevku tohto threadu - jediny rozdiel je, ze tam to bolo vyobrazene obratene.
Pokial ide o tie 2 nove vizualizacie - tazko povedat nakolko ich mozno povazovat za finalne, resp. blizke konecnej realite. Z poslednych vyjadreni investora som mal pocit, ze od konkrektnych kontur ma projekt este daleko, takze aj v tomto pripade asi zatial ide iba o take hrajkanie sa. Mozno to zverejnili aj pod tlakom pamiatkovej hysterie, ktoru sa v poslednom case aktivisti snazia rozputavat. Predsa len mat v ruke aspon taketo ideove navrhy, na ktorych mozno aj graficky v nejakej hrubej podobe ilustrovat svoje zamery, je v diskusii okolo Cvernovky urcite ucinnejsou "zbranou" ako iba slovne vyjadrenia o tom, ze to bude ine a ze sa tam nemaju stavat len dalsie bezduche sklenene krabice. Kazdopadne, mne sa to velmi paci. ![]() Od zaciatku som mal z Francuzov dobry pocit, pacili sa mi aj tie predosle ideove navrhy a verim, ze podobne ako "irska" Eurovea bude aj toto z hladiska BA naozaj "ine". Ak sa to podari, tak to bude urcite vacsim prinosom ako to, co je tam teraz. A dovolim si aj tvrdit, ze tento typ vystavby je pre mesto a jeho obyvatelov omnoho hodnotnejsi ako par vyskoviek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bratislava YIMBY
Likes (Received): 6805
|
Štýl až príliš parížsky, ak to naozaj zrealizujú, bude to rozhodne iné, ako čokoľvek, čo v Bratislave máme. V zásade však súhlasím aj s Anurisovým príspevkom. Takýto urbanizmus potrebuje táto časť Bratislavy- budovy do 5-6 podlaží, široké ulice so stromoradiami a cyklotrasami, zachované zvyšky industriálu. Osobne považujem lokalitu Cvernovky a okolia (500 bytov, Trenčianska) za jednu z najlepších v meste, je odtiaľ blízko do centra a dostatok zelene, je tam kľud a neďaleko sú všetky podstatné služby.
Na druhej strane Mlynských Nív je však už podľa mňa potrebné výškovo gradovať. Ak sa zrealizujú plány Penty a J&T, budú tam už veľmi solídne základy skutočného clustru. Som fanúšikom skôr parížskeho vzoru (kde sú všetky výškovky v La Défance, až na výnimky) ako londýnskeho, kde sú mrakodrapy rozosiate kade-tade po meste medzi nižšou zástavbou.
![]() |
#20 | ||
Registered User
Likes (Received): 5890
|
Páričkova 22 a 24
Quote:
Quote:
![]() zdroj: reality.etrend.sk ![]() ![]() ![]() ![]() zdroj: Schindler Seko Architects ![]() |
||
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
BRATISLAVA | Projects and Construction Updates XXV | 2019 | Qwert | Bratislava | 999 | Today 03:59 PM |
[Bratislava] Obnova verejného priestranstva | E499.3056 | Bratislava | 2330 | Today 03:57 PM |
[Bratislava] Rozvoj a modernizácia električkových tratí | E499.3056 | Infrastructure | 908 | Today 09:59 AM |
[Bratislava] Kaštieľ Rusovce / Oroszvár / Karlburg | aquila | Bratislava | 12 | November 8th, 2019 09:06 PM |
[Bratislava] Full Summary of Projects | alien | Bratislava | 636 | October 3rd, 2018 01:45 PM |