GENT | Muziekforum | Geannuleerd - SkyscraperCity
 

forums map | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Belgische steden / Villes belges > Gent


Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Closed Thread

 
Thread Tools
Old March 15th, 2006, 06:01 PM   #1
B!
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Hasselt
Posts: 1,009
Likes (Received): 138

GENT | Muziekforum | Geannuleerd

Gentenaren weer al even geleden dat ik hier nog iets over hoorde?!

Het project, hét cultuurcentrum De Krook, heeft erg veel slechte kritiek gehad, terecht of niet daar hou ik met buiten... www.dekrook.be Wat weten jullie er nog meer van?!

Hoe zit het nu met dit project?
B! no está en línea  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 15th, 2006, 06:20 PM   #2
ketje
Funk me
 
ketje's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Brussels
Posts: 765
Likes (Received): 31

Het project de krook heet officieel "Muziekforum" en is een creatie van Gerard Mortier, de befaamde directeur van de Parijse Opera. Het Project is ingediend geweest maar krijgt geen steun en dus geen geld van Bert Anciaux omdat hij het project te eng vind, ook bv de singel had er bezwaar tegen.
gerard Mortier kon zijn teleurstelling niet onderdrukken en heeft in een krant zich helemaal laten gaan met te zeggen dat een extreem-rechtse stad een prachtig museum als het MAS niet verdiend en het geld beter in het muziekforum kan gestoken worden.
Doch wilt anciaux het project niet onmiddelijk opdoeken , en hij denkt er dan ook aan om een soort Forum bis op te starten maar daar wilt Mortier dan weer niet meer aan meewerken. Anciaux is ook voor het prestige van het project en wilt dan ook een prachtig gebouw waarvoor ze van heinde en ver naar zouden komen kijken.
Het Gebouw van neutling en rietdijk dat was gekozen voor het Muziekforum heeft heel wat kritiek gekregen. Men vond het project van Toyo Ito & Associates en Andrea Branzi (foto hierboven) veel interessanter en waardevoller (waar ik ze volledig gelijk in geef)
Dit ontwerp trouwens ( voor het muziekforum van Toyo Ito) staat op de grote en belangrijke Tentoonstelling over invloedrijke kunst en architectuur in de Centre Pompidoue te parijs (Big Bang is momenteel verlengd)
Dus mocht men dat project uitvoeren zou Gent ineens Architectuur van een enorm hoog niveau hebben (verglijk het met de inpakt van het guggenheimmuseum in bilbao)

voila

Ik hoop echt dat men er aan denk om het gebouw degelijk te bouwen
ketje no está en línea  
Old March 15th, 2006, 06:38 PM   #3
B!
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Hasselt
Posts: 1,009
Likes (Received): 138

Ketje merci !!

Fijne info en ik ben ook erg fan van dit ontwerp...!

Wel een strenge kerel hé die Mortier, maar het project staat dus on hold!! Slu
B! no está en línea  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 16th, 2006, 10:15 AM   #4
poller1
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5,307
Likes (Received): 441

Ja die Mortier heeft zélf extreem rechtse trekjes.

Wat ik raar vind : toen in Antwerpen VB 20% haalde was het een extreem rechtse stad.
Nu in Gent het VB vlotjes 20% haalt is het géén extreem rechtse stad ofwa?

---

Ik hoop overigens dat het project er komt.
poller1 no está en línea  
Old March 16th, 2006, 11:47 AM   #5
De Snor
remembered
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 6,385
Likes (Received): 39

Quote:
Originally Posted by ketje
... maar krijgt geen steun en dus geen geld van Bert Anciaux omdat hij het project te eng vind, ook bv de singel had er bezwaar tegen.
Als je van iets eng spreekt is het wel deze dorpsidioot, uilskuiken-de-luxe.
Hij gooit wel € 60.000 ertegen om "je t'adore" in een dwaas liedjescircus te gaan promoten.
Onnozele idiootQuote:
Originally Posted by ketje
Ik hoop echt dat men er aan denk om het gebouw degelijk te bouwen
Hopelijk gaan diegenen die architectuur begrijpen er zich ook effectief mee gaan bezighouden zodoende komt er een einde aan de nationale ziekte : bekrompenheid
De Snor no está en línea  
Old March 16th, 2006, 12:56 PM   #6
ketje
Funk me
 
ketje's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Brussels
Posts: 765
Likes (Received): 31

Tja die 60 000 euogaat verdrievoudigdworden doordat de vrt en nog een partner er geld in gaat steken. Ik kan echt niet zeggen of het goed besteed geld is, het mag misschien een circus zijn heel de europese pers is er aanwezig en er wordt van alles en iedereen verslag uitgebracht. Het wordt bekeken als een soort promotieactie!

Ik ga Bert Anciaux een mail sturen om te vragen hoe het nu zit met het project.
Ik zou het echt graag gerealiseerd zien, hopelijk reageerd hij terug
ketje no está en línea  
Old March 16th, 2006, 09:03 PM   #7
Kingsken
Unregistered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Wetteren (Be)
Posts: 366
Likes (Received): 3

Waarschijnlijk niet, hij zal meer bezig zijn met zijn kate ryan...
__________________
Belgium
Kingsken no está en línea  
Old March 16th, 2006, 09:29 PM   #8
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,654
Likes (Received): 21958

Ik vind het winnende ontwerp van Neutlings Riedijk ook nogal log, maar in werkelijkheid kan dat natuurlijk wel meevallen. Het andere ontwerp lvan Toyo Ito enz. lijkt me stukken interessanter én eleganter. Het belangrijkste is dat er iets komt op de huidige site. Nu lijkt het er meer op een semi-industriële achterbuurt op een toplocatie.
Voornaamste struikelblok was en is de financiering van het project, het gaat hier uiteraard niet om 60.000 euro maar om tientallen miljoenen euro's! En ook Antwerpen blijft als grootste Vlaamse stad vragende partij voor haar MAS.

En terecht. Het wordt hoog tijd dat dit museum eindelijk eens uit de grond gestampt wordt.
Kort samengevat: het budget voor dergelijke grootschalige culturele infrastructuurwerken is in Vlaanderen véél te laag. Nochtans hebben buitenlandse voorbeelden reeds overvloedig bewezen dat dergelijke investeringen in cultuur (en sport) het imago van de buurt, de stad en de regio opwaarderen en heel wat nieuwe inwoners, toeristen en investeerders aantrekken.

Last edited by Puinkabouter; November 10th, 2008 at 11:08 PM. Reason: dubbelpost gemerged
Benonie no está en línea  
Old March 17th, 2006, 02:23 PM   #9
B!
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Hasselt
Posts: 1,009
Likes (Received): 138

A M E N !!!! je hebt groot gelijk!
B! no está en línea  
Old June 15th, 2006, 06:55 PM   #10
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,654
Likes (Received): 21958

Beton Oud Circus valt naar beneden
Lammerstraat een tijd volledig afgesloten


GENT - Van de dakrand van het Oud Circus in de Lammerstraat vielen dinsdag omstreeks 10 uur brokstukken naar beneden. Er waren flinke stukken bij. Niemand werd gewond en er is ook geen materiële schade. Gisternamiddag verwijderden brandweermannen samen met een aannemer alle losse stukken. De straat werd een tijd afgesloten. Het trottoir bleef afgezet. Een expert gaat na welke veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen.

In de Lammerstraat is in de jaren vijftig een moderne vleugel bijgebouwd bij het Oud Circus, dat na de Tweede Wereldoorlog een garage werd. Begin van de jaren negentig zijn de laatste auto's van de collectie Mahy daar verdwenen. Al die jaren stond het gebouw leeg. Het Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf (SOB) kocht het gebouw in 2004.

Over de bestemming is er nog geen beslissing. Wat er komt zal ook afhangen van hoe de bibliotheek, met het multimediale luik erbij, aan de Waalsekrook er zal uitzien. De discussie over slopen of behouden van het Oud Circus is al enkele keren losgebarsten, maar dit stadsbestuur zal de knoop niet meer doorhakken.

De brokstukken kwamen naar beneden omdat er bovenop de betonnen kraag bakstenen lagen die werden beschermd door roofing. Die roofing heeft losgelaten, wellicht door de hitte. Daardoor kwamen de stenen los en vielen ze samen met stukken beton naar beneden.

Altijd gezegd

Geert Versnick, schepen van Openbare Werken en SOB-voorzitter, kwam zich vergewissen van de situatie. ,,Ik heb altijd gezegd dat de toestand gevaarlijk is. Toen we het gebouw kochten lieten we een bouwfysisch onderzoek uitvoeren. Daaruit bleek de slechte toestand. Dat werd weggelachen door would-be kenners. Je ziet nu wat de gevolgen zijn. We zullen een nieuw tussentijds rapport laten opstellen. Intussen zullen we streng toekijken op het gebruik van dat gebouw. Dat tussentijds rapport moet ons een idee geven van het gevaar op korte en middellange termijn.''

Versnick opperde destijds al dat het gebouw beter zou worden gesloopt. ,,Dat gebouw heeft geen architecturale waarde. Je zult het ook niet terugvinden in de Gids voor Architectuur van Gent. De constructie van dat gebouw is zeer slecht. We moeten wel al de procedures afwachten voor de bibliotheek en het participatiedebat. Zodra er een richting is moeten we beslissen. Dan is de vraag: behouden of niet. Slopen lijkt me de enige rationele benadering. De hardnekkigheid waarmee ik slopen zal bepleiten zal afhangen van het tussentijds rapport.''

Volgens Didier Nachtergaele, SOB-directeur, is ook de koepel binnenin er zeer slecht aan toe. ,,We haalden er al alle glas uit. Maar die koepel brokkelt af. Hij moet worden weggehaald.''


Karel VAN KEYMEULEN. Het Nieuwsblad, 14/06/2006
Benonie no está en línea  
Old June 20th, 2006, 02:42 PM   #11
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,654
Likes (Received): 21958

Groen! wil niet dat wintercircus vervalt

GENT - Groen! is boos. ,,Dat er brokken beton uit het oude wintercircus vallen zal weinig mensen verwonderen'', vertellen ze. ,,Iedere Gentenaar weet dat het gebouw in slechte staat is. Maar Geert Versnick , de voorzitter van het stadsontwikkelingsbedrijf (SOB), schuift de verantwoordelijkheid wel iets te makkelijk af. De poging om hiermee ook zijn gelijk te halen is erg doorzichtig. Geert Versnick verklaart al een hele tijd dat het oude wintercircus moet worden afgebroken. Hij ziet nu zijn kans schoon om dat idee ingang te laten vinden en om er dan een winkelcentrum van te maken.''

Volgens Groen! mag Geert Versnick niet vergeten dat iedere eigenaar de verantwoordelijkheid heeft om een gebouw veilig en stabiel te houden. ,,Het SOB is ongeveer anderhalf jaar eigenaar van het gebouw. In die tijd zijn geen instandhoudingswerken uitgevoerd. Dat er nu brokstukken neerkomen is de verantwoordelijkheid van de eigenaar, zijnde het SOB.''

Er zijn heel wat mogelijke bestemmingen voor het Circus. Dat geen instandhoudingswerken zijn gebeurd, laat volgens Groen! de houding van het SOB lijken op ordinaire speculatie.

Groen! wil dat er beweging komt in dit dossier. (RM)


Het Nieuwsblad 20/06/2006
Eerlijk gezegd vind ik het hele gebouw weinig waardevol. Het is eerder een betonnen doos met een totaal vervallen 'koepel' erop. Alleen nostalgici zien er de waarde van in. Bovendien zou het immense bedragen kosten om het te restaureren. het sop lijkt me de kool dan ook niet waard.
De korte pijn lijkt me hier aangewezen: afbreken en vervangen door een hedendaags pareltje.
Benonie no está en línea  
Old January 10th, 2007, 07:27 PM   #12
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,154
Likes (Received): 2993

Op de site van het AG-SOB staat dat de afwerking van het project gepland is in de periode 2010-2015. Voor de rest blijven ze eerder vaag en cryptisch.

Ik weet niet meer wààr ik het gehoord of gelezen heb, maar ik meen opgevangen te hebben dat de openbare bibliotheek wel eens naar de Krook zou verhuizen.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea  
Old January 10th, 2007, 08:19 PM   #13
durexxx
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Gent
Posts: 277
Likes (Received): 38

Dat is inderdaad de bedoeling van forum bis.
afwachten wat het werkelijk zal worden...
__________________
My pictures
durexxx no está en línea  
Old February 27th, 2007, 06:43 PM   #14
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,654
Likes (Received): 21958

Hieronder een artikeltje uit Knack.
Het dateert al van 2006, maar is dermate verbijusterend, dat ik het hier toch nog plaats. Een hele boterham om te lezen, maar je wordt er beslist een stuk wijzer door:


De openbare werken van schepen Versnick

Het Muziekforum moest een architecturaal hoogstandje met internationale allure worden in het hartje van Gent. Blijkbaar ziet het old boys network rond VLD-schepen Geert Versnick liever een winkelcentrum. Door een overmoedige bui van dat netwerk circuleert nu een document dat ruikt naar 'morele corruptie'. Cultuurminister Bert Anciaux stapt naar het parket.

De Gentse buurt rond cultuurtempel Vooruit lééft. En dat ondanks de stadskanker die er middenin ligt: het circus Mahy. In Vlaanderens enige overdekte circus vond de laatste voorstelling plaats op 28 mei 1944. Het gebouw werd in 1971 officieel eigendom van de stad Gent. In 1997 ontstonden er plannen om de stadskanker te genezen.


Ondanks al het gekrakeel is er anno 2006 nog steeds geen zicht op een nieuwe bestemming. Ook het erachter gelegen terrein - de Waalse Krook - wacht op een zinvolle invulling. Die lijkt - ondanks visionaire ideeën, voorstellen en dito culturele projecten - te verzanden in het moeras van de parallelle besluitvorming.

Door het eigenbelang van een kleine Gentse elite, dreigt het gedurfde cultuurproject te worden gereduceerd tot de ondraaglijke platheid van een winkelcentrum. Gent lijkt andermaal de boot te missen, terwijl Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux (Spirit) 20 miljoen euro veil heeft voor een Gentse schakel in de culturele infrastructuur.

In 2000 leek alles klaar voor de bouw van een Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur. Het moest een visionair gebouw worden met internationale architecturale klasse. Dat was ook de inzet van de architectuurwedstrijd die het stadsbestuur organiseerde. De stuurgroep die de plannen uitwerkte, stond onder leiding van cultuurpaus én Gentenaar Gerard Mortier.

Terwijl het futuristische ontwerp ('een transparant koraal van 1001 ontmoetingen') van de Japanse toparchitect Toyo Ito en de Italiaan Andrea Branzi internationaal bewondering oogst en perfect beantwoordt aan het opzet voor een forum, kiest de jury op 14 juli 2004 voor het ontwerp van bureau Neutelings-Riedijk.

'Het is heel vreemd dat men toen niet voor het project van Ito heeft gekozen. Ik begrijp nog altijd niet wat er bij die jurering is gebeurd. Er is sprake van een vreemde gang van zaken: zo waren een aantal cruciale leden bijvoorbeeld afwezig bij de stemming', aldus Filip Watteeuw, fractievoorzitter van Groen! in de gemeenteraad.

De maquette van Ito is inmiddels opgekocht door het Centre Pompidou. Een groeiende groep verontruste Gentenaars vreest dat het uiteindelijk toch weer zal uitdraaien op een fantasieloos winkelcentrum, in plaats van een vernieuwend, cultureel mekka dat zoals in steden als Barcelona en Bilbao voor economische groei zorgde.

Watteeuw ziet het al jaren met lede ogen aan. Eind november schrijft hij in De Standaard: 'Het is niet bepaald wereldarchitectuur die de voorbije decennia in Gent werd gebouwd. Maar dat heeft nu juist alles te maken met het feit dat het stadsbestuur de voorbije decennia al te veel armslag gaf aan aannemers en projectontwikkelaars. Op veel plaatsen in de stad waren zij de voorbije jaren beeldbepalend. Dat besef leek de laatste tijd te zijn doorgedrongen.'

Is dat besef inderdaad doorgedrongen? Watteeuw: 'Tja, het stadsbestuur organiseert architectuurwedstrijden en kondigt participatie van de bewoners aan. Ik dacht dat ik dat ernstig mocht nemen, maar ik twijfel daar nu sterk aan.'

Als het om grote bouwprojecten gaat, rijgt een select clubje de vergunningen vlotjes aaneen. Watteeuw: 'Het is onmiskenbaar zo dat het architectenbureau van Dirk Bontinck enorm veel armslag had in Gent en een lange lijst van vreselijke gebouwen heeft getekend, zoals het Urbis-gebouw en het Belgacom-gebouw. Ook zorgde het voor de verminking van het Metselaarsgebouw.' Onder architecten doet het verhaal de ronde dat Bontinck er dossiers door krijgt die anderen er niet door krijgen.LE BÂOLI

Dat er in Gent - net zoals in vele andere steden - zeer warme relaties bestaan tussen enkele politici, ambtenaren en een select clubje aannemers en architecten, is al jaren een publiek geheim. Omdat niemand durft te praten, blijft het winkeltje van het old boys network draaien en passeren ze om beurten langs de kassa. Dankzij gemeenschapsgrond en -geld.

Watteeuw stelt zich bijvoorbeeld vragen bij de in 2000 opgerichte vzw Flanders Ghent Development Group, die onder voorzitterschap van de stadssecretaris Paul Teerlinck vergadert in het Gentse stadhuis. Doel van de vzw? Onder andere het promoten van Gent op de internationale vastgoedmarkt. En wie zit in het bestuur? Directe belanghebbenden als architecten Dirk Bontinck en Pol Cools; aannemers als De Meyer en Christophe Maes (een van de grootste in Gent); Flanders Expo en voorts bedrijven als Foruminvest (gespecialiseerd in stedelijke winkelcentra). Samen trekken de vrolijke heren jaarlijks naar de vastgoedbeurs Mipim (Marché International des Professionnels de l'Immobilier) in Cannes om er de belangen van de Gentenaars te verdedigen.

Op de website staat het open en bloot: 'Flanders - Ghent Development Group verenigt overheid en private ondernemingen die op een constructieve manier betrokken zijn bij de ruimtelijke en economische ontwikkelingen in Vlaanderen. Dit is een initiatief van vooraanstaande ondernemingen uit de bouw- en vastgoedsector uit de Gentse regio. Oorspronkelijk gestart met 10 leden, is de Flanders Ghent Development Group vandaag uitgegroeid tot een team met 28 Vlaamse partners.'

Op de agenda van de laatste Mipim, afgelopen maart, staan vooral erg veel drinks en recepties. Vorig jaar berichtte Trends al hoe het gezelschap een fijn feestje bouwde in nachtclub Le Bâoli. Voor de organisatie tekende vastgoedtycoon Koen Blijweert. Hij stuurt zijn gasten nooit met een lege maas naar huis, en liet chef-kok Roger Souvereyns overkomen. Zo'n 500 gasten betaalden ruim 500 euro per couvert.

De stad Antwerpen liet een onderzoek doen naar het nut van de beurs en zag al in 2004 af van participatie aan Mipim omdat ze zelfs met een bescheiden stand te duur was. De kosten vindt Watteeuw niet eens het grootste bezwaar: 'Dat uitgerekend rechtstreekse belanghebbenden de stad Gent moeten gaan vertegenwoordigen, lijkt mij een bizarre praktijk.'

En ook bij het functioneren van VLD-wonderboy Geert Versnick, schepen van Openbare Werken en voorzitter van het Stadsontwikkelingsbedrijf (SOB) stelt Watteeuw zich vragen: 'Ik vraag mij echt af wat er daar gebeurt. Terwijl er in Gent 23.000 slechte woningen zijn, gedraagt het SOB zich steeds meer als privéprojectontwikkelaar, zie wat ze bijvoorbeeld gaan doen bij het Artevelde-voetbalstadion of bij Flanders Expo. Ik stel tegelijkertijd wel vast dat ze er iets slimmer mee omgaan: langzamerhand zorgen ze ervoor dat hun bouwprojecten architecturaal beter in orde zijn, maar dat verandert niets aan het systeem.'EEN BRIEF

En hoe zit het nu met het befaamde circus Mahy? In september 2004 zegt Versnick (tevens bestuurder bij Flanders Expo en Electrabel) dat de stadskanker moet worden gesloopt. Dat levert zoveel protest op dat burgemeester Frank Beke (SP.A) zich verplicht ziet om een participatietraject te bewandelen. De Gentenaars kunnen zich uitspreken.

Vervolgens suddert het dossier rond het Muziekforum anderhalf jaar verder, waarop het in september 2005 tot groot verdriet van bezieler Gerard Mortier wordt afgeschreven door minister Anciaux en de provincie, die beide veel geld ter beschikking hebben. Anciaux vindt het project 'onvoldragen', financieel onvoldoende onderbouwd en het zou de werking van het Concertgebouw in Brugge en deSingel in Antwerpen te veel in de weg lopen.

Rond dezelfde tijd komt VLD-schepen voor Cultuur en Toerisme, Sas van Rouveroij, met het idee om een Forum-bis te bouwen, via een publiek-private samenwerking, waarbij het circus Mahy aan een projectontwikkelaar wordt gegeven die er vervolgens een winkelcentrum mag bouwen. En er komt een mooie bibliotheek. 'Als we een mooie bibliotheek willen, is een winkelcentrum de prijs die we moeten betalen', redeneert het stadsbestuur.

Op 26 maart verklaren schepenen Van Rouveroij en Daniël Termont nog samen dat het circus Mahy een winkelcentrum wordt. Watteeuw: 'Het is opmerkelijk dat amper twee dagen eerder duidelijk was geworden dat een ander winkelcentrum in de Muide er niet zou komen. Is het Mahy-project een troostprijs voor firma's als Foruminvest?'

Bert Anciaux reageert scherp: 'Ik ben niet wild van publiek-private samenwerking in de culturele sector en wil dat alleen overwegen als een specifiek cultureel project er beter van wordt. Ik aanvaard nooit dat ook maar één euro overheidsgeld ten goede zou komen aan een commercieel project.

De stad Gent zegt "we kunnen voor 15 miljoen ook een bibliotheek bouwen zonder overheidsgeld". Maar als de provincie, stad en Vlaamse overheid samen 40 miljoen euro op tafel leggen plus die 15 miljoen, dan heb je voldoende budget om in Gent een architecturaal gebouw van absolute wereldtop te creëren, inclusief een mediatheek van de 21e eeuw, mét aandacht voor nieuwe media en beeldende kunst. Nogmaals, ik aanvaard geen bibliotheek die als glijmiddel voor een winkelcentrum moet dienen.'

Anciaux maakt er geen geheim van dat hij graag het ontwerp van Ito in Gent zou zien. Dat is ook het Gentse old boys network niet ontgaan, en dus verandert dat het geweer van schouder. Dit voorjaar stuurde advocaat Christophe Poppe, wiens kantoor tot voor kort gelieerd was aan de advocatenpraktijk van Geert Versnick, via een contactpersoon een voorstel, inclusief contract, aan Ito.

Poppe stelt daarin voor om 'de noodzakelijke assistentie en begeleiding te geven' aan Ito 'om deze te verzekeren de ontwikkeling te kunnen benaarstigen (sic) van het binnenstedelijke project Stad Gent', zijnde de Krook. Als Ito zijn droomontwerp kan realiseren in Gent, dankzij de lobby van Poppe, dan vraagt de advocaat daarvoor 30.000 euro voorschot en een zevende van de totale erelonen.

Watteeuw reageert verbijsterd op de brief: 'In principe is het voor een advocaat niet verboden om te lobbyen, maar als je kijkt naar de gevraagde bedragen en de relatie tussen Poppe en Versnick, dan lijkt me dat moreel niet koosjer.'

Anciaux is al even kwaad: 'Misschien houden ze me voor een naïeve onnozelaar. Maar ik ben onlangs op de hoogte gebracht van deze praktijken en ben van plan om dit aan het parket over te maken. Ik beschuldig niemand, het is aan het gerecht om uit te maken of dit kan of niet. Ik denk dat er strikt genomen misschien geen juridisch probleem is, maar het wekt op zijn minst de schijn van corruptie. En als dit in Gent systematisch gebeurt, dan ruikt dat naar maffiapraktijken.'

Hans Van Scharen

Last edited by Puinkabouter; November 10th, 2008 at 11:10 PM. Reason: ter bevordering van de leesbaarheid van een lange tekst de lay-out aangepast
Benonie no está en línea  
Old February 27th, 2007, 10:07 PM   #15
ketje
Funk me
 
ketje's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Brussels
Posts: 765
Likes (Received): 31

Pfff hoe enorm ontmoedigend.

Dus wat moeten we hieruit begrijpen?
Er komt een Winkelscentrum met bibliotheek (wauw) ontworpen door bontinck of wordt het toc een ontwerp van Ito ???
ketje no está en línea  
Old February 28th, 2007, 12:50 AM   #16
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,154
Likes (Received): 2993

Het wordt tijd dat er eens een enveloppe met verdacht wit poeder naar Bontinck wordt gestuurd. Please, please, please, niet nog zo een van zijn (goedbedoelde?) monsters in het centrum!

Wat je er uit kan besluiten, is denk ik eerder dat het project momenteel een beetje geblokkeerd zit. Als het van het kliekje rond Versnick afhangt, wordt het een winkelcentrum (op een paar meter van een ander winkelcentrum) met een bibliotheek (op een paar meter van de bibliotheek) - waar is de logica?

Voor mijn part is het Ito of die stadskanker - Bontinck moet er met zijn poten van afblijven.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea  
Old March 1st, 2007, 02:27 AM   #17
Joba
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 495
Likes (Received): 0

Ik snap ook niet wat ze daar met een nieuw winkelcentrum denken te doen. De omgeving is veeleerder studentikoos en alternatief, met beperkte verkeerscapaciteiten. Gaan ze dan dagelijks duizenden extra passanten door de Lammerstraat en de Sint-Pietersnieuwstraat sturen? Dat ze er desnoods een onderwijsgebouw neerzetten, want de meeste studenten zijn toch te voet of met de fiets en het zou aansluiten bij het karakter van de buurt.
Joba no está en línea  
Old March 1st, 2007, 06:06 PM   #18
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,654
Likes (Received): 21958

Versnick is en blijft een liberaal. Geld moet rollen én opbrengen.
Ze zouden de Vlamingen het liefst 24 uur op 24 laten werken én consumeren om de geldmachines draaiende te houden.
Cultuur brengt hen te weinig op, en rendeert niet vlug genoeg.
Benonie no está en línea  
Old March 1st, 2007, 06:14 PM   #19
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,154
Likes (Received): 2993

De vraag is of een shoppingcenter op een scheet van dat andere shoppingcenter (Zuid) wel zin heeft? Als we van elke stadskanker een winkelcentrum gaan maken, zitten we binnenkort gesandwished tussen die dingen
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea  
Old August 15th, 2007, 07:56 PM   #20
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,154
Likes (Received): 2993

Eventjes voor de leut wat wedstrijdontwerpen van indertijd opgezocht, voor zover ze vindbaar waren... Ik heb 3 ontwerpen gevonden:

- Neutelings & Riedijk:

De winnaars van de wedstrijd toen, zij eindigden met dit ontwerp net voor Toyo Ito:

- Toyo Ito:

Het ontwerp dat ondanks de tweede plaats toch het bekendst is geworden:- Samyn & Partners:

Een vrij massief ontwerp. Niet direct wereldarchitectuur, maar toch de moeite in maquettevorm:En nu hopen dat er binnen 20 jaar niet gewoon een derderangs afkooksel wordt neergepoot.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea  
Sponsored Links
Advertisement
 


Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is OffAll times are GMT +2. The time now is 10:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us