R4 & B402/B403 & N423/N424 | RING GENT & Sifferverbinding - SkyscraperCity
 

forums map | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Urbi & Infra > Mobil & Infra > Wegen / Routes


Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old July 5th, 2007, 10:57 PM   #1
De Snor
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 6,377
Likes (Received): 40

R4 & B402/B403 & N423/N424 | RING GENT & Sifferverbinding

Volgens deze tekst moet verbinding zijn gepland in 2012 en niet tegen 2018.

te lezen in dit document opgesteld op 7 juni ll. : http://oost-vlaanderen.pvda.be/uploa..._SRN_3__1_.pdf

Waar precies komt deze te liggen + hoe wordt hij aangesloten op de R4 ?
De Snor no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 6th, 2007, 02:38 AM   #2
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Die tekst vertelt enkel dat het een voorstel is dat ter stemming wordt voorgelegd in de gemeente Zelzate. Het is dus nog niet dwingend.

Ik denk dat je op het kaartje dat hier ooit gepost is geweest met projecten in Gent vrij goed kan zien waar die Sifferverbinding ongeveer zou moeten komen te liggen. Ze sluit aan op het punt waar de R4 de Kennedylaan wordt, en gaat onder de haven en Meulestede om dan boven Wondelgem terug aan te sluiten op de R4. Daarmee zou de R4 haar nogal suggestieve vorm verliezen en wordt de rondrit rond Gent een heel pak korter.

Het feit dat de R4 in het noorden zo'n enorme lus naar Zelzate maakt, maakt het noorden van de stad weinig aantrekkelijk als vestigingsplaats voor grotere bedrijven, die nu veel liever in het Zuiden van de stad blijven.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2008, 10:19 PM   #3
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Het zou er dan zo moeten uitzien, trouwens, die Sifferverbinding:Dit was nog een korte beschrijving die ik op deze site vond.

"De studie betreft het onderzoek van de technische en financiële haalbaarheid van de zogenaamde Sifferverbinding. Deze verbinding is het ontbrekende noordelijke sluitstuk van de R4 (Ring rond Gent) ter hoogte van het Sifferdok doorheen bestaand havengebied en onder het kanaal Gent-Terneuzen.
Het project bestaat uit een autoweg van niveau Primair Net II van 2 x 2 rijstroken, in totaal 4,5 km lang waarvan 1,3 km ondergronds en 3,2 km bovengronds (op maaiveldniveau en niveau +1) met een oostelijk en westelijk aansluitingscomplex."


Helaas, als ik op de .pdf voor die haalbaarheidsstudie klik, kom ik gewoon op een flashsite waar ik de studie nog niet teruggevonden heb.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be

Last edited by Puinkabouter; April 3rd, 2008 at 10:25 PM.
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 13th, 2008, 09:28 PM   #4
Unkown Student
Registered User
 
Unkown Student's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 670
Likes (Received): 0

Sifferverbinding : waarschijnlijk een brug

Volgens Gentblogt:

Amaury, hoe zit het ondertussen eigenlijk met de Sifferverbinding?
Van Peeterssen, Over de Sifferverbinding is er maar één duidelijkheid: dat het een brug wordt (de goedkoopste oplossing).


Verder:

Een van de voorstellen is een autostrade (2×2 rijstroken) van 4,5 kilometer die vanaf de R4 vertrekt net (voorbij het kruispunt met de Zeeschipstraat). Daar volgt het traject het stukje Ringvaart dat uitkomt in het kanaal Gent Zeehaven. Daar moet het onder (of over) het kanaal gaan om zo via de Singel aan de Kennedylaan ter hoogte van WEBA uit te komen.

Het is niet alleen de kostprijs van de Sifferverbinding maar ook alle projecten die er bij betrokken zijn (ik citeer even Geert Versnick):. het Ovaal van Wippelgem (bijna afgewerkt, behalve de aansluitingen: nog zo een verhaal), het knooppunt Skalden, de overbrugging R4-Piratenstraat in Uustakker, de knooppunten Langerbruggestraat, Gebroeders Naudtslaan en Tractaatweg (Zelzate). Op de R4 ziet men de volgende projecten graag eerst verwezenlijkt: doortrekken R4 Zwijnaarde tot Merelbeke met aansluitingen het Eilandje, Groothandelsmarkt, industriezone Zwijnaarde en nog zo veel meer.

Daarnaast zijn er voor de Stad Gent nog meer projecten met een heel hoge prioriteit, zoals de Handelsdokbrug, de verbinding R4 Sint-Pietersstation, de Dampoorttunnel of -brug, de ophoging van spoorlijn 58. Er zijn ook nog een aantal projecten lopende van volledige herinrichtingen van gewestwegen zoals de Brusselsesteenweg en de Kortrijksesteenweg.

Nog iemand die als minsister haar zegje had maar jammer genoeg niet meer bij de problematiek betrokken wordt: http://users.pandora.be/Fientje.Moer...ng%20links.htm
Gentblogt is geen officiele instantie, maar de kans is groot dat men voor de goedkoopste oplossing gaat. Als je weet dat men voor €549milj nodig heeft voor Oost-Vlaamse missinglinks, en men nog niet eens begonnen is aan het Antwerps Mobiliteitsplan van BAM..


Bron: http://www.gentblogt.be/2008/04/04/w...ervangt-outlet , ongeveer in het midden van de tekst over de Muide..
Unkown Student no está en línea   Reply With Quote
Old August 21st, 2008, 01:34 PM   #5
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Een stukje op de Gentenaar, gisteren:


De toekomst van de ring rond Gent


In het verleden is al regelmatig geschreven over de toekomst van de R4, de ring rond Gent. We vatten de laatste concrete nieuwtjes nog eens voor u samen.

Voka Oost-Vlaanderen schreef namelijk een brief aan minister Crevits om informatie te vragen over de zogenaamde missing links: het niet of heel traag realiseren van een aantal cruciale wegeninfrastructuren in Oost-Vlaanderen. Voka vernam dat reeds heel wat studiewerk is geleverd voor de missing links en dat ook heel wat projecten ingeschreven werden in de meerjarenprogramma’s, met het oog op realisatie.

Voor de ring rond Gent betreft dit volgende initiatieven:

De doortrekking van de R4-buitenring tussen Zwijnaarde en Merelbeke moet onder andere het bedrijventerrein ‘Eilandje’ ontsluiten: voorbereidende studies en onteigeningsprocedure open. De aanvang van de werken is gepland voor 2010, met een duur van drie jaar.

Aan de R4-west: de realisatie van knooppunt Rieme-Noord, voor de ontsluiting van het daar geplande bedrijventerrein en van de bestaande bedrijven nabij het kanaal. De technische studie start in 2009, aanvang van de werken is voorzien in 2011.

R4-oost: aanleg van het nieuwe knooppunt Schansakke, ter hoogte van Volvo Trucks. De werken werden onlangs aanbesteed en starten in september. In een eerste fase kunnen op korte termijn de in- en uitrit – kant bedrijventerrein – worden geraliseerd. Voor de tweede fase, met ondermeer een nieuwe brug over de R4 zijn een MER en omvangrijke onteigeningen nodig.

De Gentenaar, 20-08-2008


Nog steeds geen Sifferverbinding in dat lijstje
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old August 21st, 2008, 02:36 PM   #6
Dark Lord
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 58
Likes (Received): 0

Ik denk dat die sifferverbinding nog heel lang zal duren.
Volgens mij gaan ze eerst de grote infrastructuur werken in Antwerpen (Oosterweel) en dan Brussel (R0) doen.
En daarna pas de werken in Gent

het is toch al positief dat ze dat stuk R4 in Merelbeke gaan afwerken.

Ze zouden beter eens ook al de opritten en afritten van R4 lang de ringvaart bekijken, want die zijn ook niet allemaal even veilig (meestal de korte invoegstrook)
Dark Lord no está en línea   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 06:56 PM   #7
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Zes miljoen euro voor Schansakker

OOSTAKKER - Tegen 2011 komt er een nieuw op- en afrittencomplex op de R4 ter hoogte van Volvo Trucks. Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft zes miljoen euro uitgetrokken om de infrastructuurwerken te realiseren. Voor de vrachtwagenbouwer is dat uitstekend nieuws.


Wie af en toe afrit (of oprit) 3 neemt op de R4 in Oostakker, heeft ongetwijfeld al gevloekt. Het complex is een rommelboeltje met verkeerslichten die nogal lang op rood blijven staan en verkeer dat alle richtingen uitgaat. Bovendien zijn de op- en afritten ook de aan- en afvoerroute voor vrachtwagenbouwer Volvo Trucks. Dat betekent dat alle vrachtwagens van en naar het bedrijf tussen het gewone verkeer moeten, wat zeker op piekmomenten tot files leidt.

De oplossing is al lang gekend: een nieuw op- en afrittencomplex op de R4, Schansakker genaamd. De bouw daarvan is echter al een aantal keer uitgesteld. Nu schijnt er toch schot in de zaak te komen. Vlaams minister Hilde Crevits heeft op haar begroting zes miljoen euro ingeschreven, gespreid over drie jaar.

In een eerste fase wordt de op- en afrit gebouwd in de richting van de haven. Die werken worden aanbesteed in 2009 en moeten in 2010 af zijn. Als dat het geval is, kunnen vrachtwagens van Volvo Trucks van op de terreinen van de fabriek rechtstreeks de R4 op. Voor de op- en afrit in de andere richting is er een brug over de R4 nodig. Die werken zijn gepland in 2010 met een oplevering in 2011. Als de timing behouden blijft, moet het vrachtverkeer voor Volvo Trucks vanaf dan niet meer langs de Smalleheerweg, Drieselstraat en de Antwerpsesteenweg. Niet onbelangrijk, want de truckproducent is goed voor zo'n 1.200vrachtwagenverplaatsingen per dag.

'Voor ons is Schansakker een zeer belangrijk project', zegt Patrick Collignon, algemeen directeur van Volvo Trucks. 'Onze economische groei mag niet geremd worden door mobiliteitsproblemen.' (dih)

De Gentenaar, 30-09-2008
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old December 17th, 2008, 12:17 PM   #8
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

125 miljoen euro voor Gentse wegen

GENT - De Vlaamse Overheid maakt 125miljoen euro voor het Gentse wegennet vrij. Minister Hilde Crevits wil daarmee zes blinde vlekken, waaronder het laatste stuk van de R4, wegwissen. Een overzicht:


23 miljoen euro voor het plaatsen van informatiepanelen op de snelwegen om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. 300.000 euro wordt besteed aan de ontwerpstudie voor het kruispunt Rieme Noord aan de R4 West. Nog aan de R4 ter hoogte van Evergem worden in 2010 in geluidsschermen voorzien tussen de Langerbruggestraat en de Drogenbroodstraat. Die werken worden geraamd op 2 miljoen euro.

In 2009 start de ontsluiting van het industrieterrein Schansakker. In een eerste fase wordt het kruispunt van de R4 met de Skaldenstraat afgewerkt. Aansluitend, in 2011, wil men ook de zuidelijke aansluiting van de N9 op de R4 aanleggen. Totale kostprijs: 10,2 miljoen euro.

In het kader van het project The Loop worden ringwegen op de terreinen van Flanders Expo gerealiseerd. Crevits reserveert hiervoor 1,1 miljoen euro.

Tot slot wordt er in 25 miljoen euro voorzien voor de exploitatie van de nieuwe parking en de tunnel aan het nieuwe station Gent-Sint-Pieters. (gsv)

De Gentenaar, 17-12-2008


Amai, die Timichegtunnel en bijhorende verbindingsweg en parking zijn dure dingen. Die ringweg op The Loop ligt er overigens al, maar ik veronderstel dat men een investering bedoelt in een permanente brug over de Pégoudlaan, want die tijdelijke gehuurde brug die er nu ligt is amper iets breder dan een personenwagen.

Opgeteld komt die opsomming in dat artikel wel maar op iets minder dan 62 miljoen euro. Er rest dus nog eens zo veel geld: waarschijnlijk is dat voor de sluiting van de R4 tussen Merelbeke en Zwijnaarde.


Buurtbewoners bang om hun huis te verliezen
Laatste stuk R4 wordt eindelijk afgewerkt

GENT - Minister Hilde Crevits wil het laatste stuk van de ring rond Gent eindelijk afmaken. Daarvoor moeten 17 huizen wijken. 'Eén bewoner heeft een beroerte gekregen bij het nieuws van de onteigening', reageert Guido Vanden Broeck.


Concreet zal de R4-buitenring doorgetrokken worden tussen Heerweg-Noord in Zwijnaarde en de Guldensporenlaan in Merelbeke. Daarbij wordt een weg met twee rijstroken aangelegd. De bestaande uitrit van de R4 bij Heerweg-Noord wordt opgeheven. De totale kostprijs van deze gigantische wegenwerken wordt geraamd op 70miljoen euro.

In Merelbeke moeten voor dit project 17 huizen gesloopt worden aan de Guldensporenlaan, in de Scheldestraat en in de Plataan.

'Men wil hier een tunnel en een verbinding met het Arteveldestadion aanleggen', vertelt buurtbewoner Guido Vanden Broeck. 'Zelf woon ik in een huis in de Plataan dat ik al 27jaar huur. Ik ben er 67, en mijn vrouw is nu 64. We kunnen nog gemakkelijk verhuizen en intussen hebben we al een huis gekocht in Brakel. Maar het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om zijn huis te verlaten, want er wonen hier veel oudere mensen. Een buurman van de Scheldestraat heeft zelfs een beroerte gekregen toen hij vorig jaar het nieuws vernam dat hij onteigend ging worden. Die man heeft zijn huis 32jaar geleden helemaal zelf gebouwd. Nu kan hij het zelfs niet verkopen, want de grond is niets meer waard. Hier verderop woont ook nog een 80-jarige vrouw die evenmin uitzicht heeft op een andere woonst. En wanneer je precies onteigend wordt, is ook niet duidelijk. Het is een verschrikkelijke situatie', klinkt het.

De Gentenaar, 17-12-2008


Op dit kaartje kan je duidelijk zien dat de Buitenring ontbreekt tussen Zwijnaarde en Merelbeke. Je kan ook zien dat de overgang tussen het autostradegedeelte en het 90-gedeelte van de R4 nogal raar verloopt en bovendien nogal krap is. Dit zou dus worden verholpen (tegen 2013?):


[IMG]http://i44.************/mpjxx.jpg[/IMG]


Tegelijk heb ik op de kaart ook een aantal ontwikkelingspolen aangeduid waar de komende jaren nog meer verkeersaanzuigende zaken zullen komen, die allemaal wel gediend zijn met een verbeterde situatie van de R4-Zuid. Die komen bovenop een aantal reeds aanwezige "zuigers", zoals het bedrijventerrein waarin het Arteveldestadion komt te liggen, het UZ, en het al bestaande bedrijventerrein in Zwijnaarde.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old March 4th, 2009, 02:51 PM   #9
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Er staat een nieuwtje in de krant over de vernieuwde afrit van de R4 op de Antwerpsesteenweg, die in 2012 een feit zou moeten zijn. 't Is iets met een kluifrotonde en ik kan mij er werkelijk waar niets bij voorstellen:


In 2012 grote kluifrotonde voor ontsluiting bedrijventerrein R4/N70 in Oostakker
Werken gebeuren in fazen, Drieselstraat wordt verlegd


Gent - Er komt tegen 2012 een grote kluifrotonde aan de R4 en de N70 (Antwerpse Steenweg) in Oostakker. Het bestaande afrittencomplex aan de Brittannia wordt aangepast en verlegd, en er komt een compleet nieuwe rotonde een eind verderop, ter hoogte van de wijk Schansakker. Het stadsbestuur gaf daarover dinsdagavond een informatievergadering.

Eén van de belangrijkste gevolgen van het hele plan is dat de Drieselstraat voor een groot gedeelte verlegd wordt. Het stuk tussen de Antwerpse Steenweg en het kruispunt met de Smalle Heerweg verdwijnt, in die zin, dat het een onderdeel van het bedrijvencentrum wordt. Ook een stuk van de Smalle Heerweg wordt geïntegreerd in het bedrijvencentrum dat al gedeeltelijk voor Volvo bestemd is.

Er komt een nieuwe Drieselstraat, evenwijdig aan de oude, ter hoogte van de gemeentegrens met Lochristi. Die nieuwe Drieselstraat ligt meteen in een gebied dat een groene bufferzone moet worden tussen het bedrijventerrein en de woonwijken langs de Smalle Heerweg.

Al het autoverkeer naar het bedrijvencentrum zal langs de R4 en de nieuwe rotonde Schansakker moeten gaan. Het plan voorziet een zo maximaal mogelijke scheiding van het vrachtverkeer, autoverkeer en fietsverkeer. Zo loopt er door het bedrijventerrein een zeer brede dreef met een fietspad tussen bomenrijen, zodat de fietsers vanuit de Smalle Heerweg over het bedrijventerrein tussen de oude en nieuwe Drieselstraat naar de scholen in Oostakker kunnen blijven rijden.

Meer dan tweehonderd omwonenden woonden de informatievergadering bij en eenj twintigtal personen stelden zeer gerichte en concrete vragen aan schepen Karin Temmerman en Mathias De Clercq.

Meer info en grafisch overzicht van het gebied in De Gentenaar van morgen.

De Gentenaar, 04-03-2009


Maar morgen zou er in de gazet nog een visualisatie. Zal nodig zijn - het klinkt mij nogal ingewikkeld

Wat ze zeggen over die brede dreef voor fietsers klinkt wel veelbelovend.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old March 4th, 2009, 06:56 PM   #10
De Snor
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 6,377
Likes (Received): 40

Wat is een kluifrotonde ?
Waarom is de buitenring eigenlijk nog niet volledig aangelegd ter hoogte van Zwijnaarde?
De Snor no está en línea   Reply With Quote
Old March 4th, 2009, 07:07 PM   #11
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 19,685
Likes (Received): 6086

Quote:
Originally Posted by De Snor View Post
Wat is een kluifrotonde ?
zijn eigenlijk 2 rotondes die tot 1 langgerekte rotonde samengesmolten worden.

Quote:
Waarom is de buitenring eigenlijk nog niet volledig aangelegd ter hoogte van Zwijnaarde?
Omdat men daar een brug zal moeten bouwen over de Schelde, en dit heel wat geld gaat kosten (net als Sifferverbinding). Nu waarschijnlijk met het ontwikkelen van dat kmo-terrein (eilandje) moet die weg er wel gaan komen, en maakt het ook rendabel en verantwoord

zo dus:

__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote
Old March 4th, 2009, 07:41 PM   #12
De Klauw
Registered User
 
De Klauw's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11,834
Likes (Received): 2982

Quote:
Originally Posted by De Snor View Post
Wat is een kluifrotonde ?
De Klauw no está en línea   Reply With Quote
Old March 5th, 2009, 07:55 PM   #13
G-4-Ever
G-4-Ever
 
G-4-Ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Gent
Posts: 1,482
Likes (Received): 500

Quote:
Originally Posted by De Klauw View Post
zie ongeveer de rotonde ter hoogte van Don Bosco Zwijnaarde (Tramstraat, Oudenaardse Steenweg N60, Bollebergen). Vroeger één grote chaos qua verkeersknooppunt, nu nog steeds vertraagd tijdens de spits, maar overzichtelijker en veiliger. Al hadden ze misschien ook beter een fietsers -en voetgangerstunnel mogen leggen voor Don Bosco Zwijnaarde. Enkele jaren later kreeg Don Bosco St. Denijs er wel één, een gemiste kans te Zwijnaarde! Nu in ieder geval is het met de fiets beter dan vóór de kluifrotonde, ik kan het weten...6 jaar op en af geweest richting DBZ...
G-4-Ever no está en línea   Reply With Quote
Old March 6th, 2009, 12:57 AM   #14
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Quote:
Originally Posted by De Snor View Post
Wat is een kluifrotonde ?
Waarom is de buitenring eigenlijk nog niet volledig aangelegd ter hoogte van Zwijnaarde?
Quote:
Originally Posted by Meurisse View Post
Omdat men daar een brug zal moeten bouwen over de Schelde, en dit heel wat geld gaat kosten (net als Sifferverbinding). Nu waarschijnlijk met het ontwikkelen van dat kmo-terrein (eilandje) moet die weg er wel gaan komen, en maakt het ook rendabel en verantwoord.


Ik denk dat de reden anders is, namelijk omwille van de aanwezigheid van de E40 in het zuiden van Gent. De in het zuiden vervolledigde R4 ligt héél dicht tegen de evenwijdig lopende E40 aan. Men vond het waarschijnlijk onnodig om twee drukke autobanen naast elkaar aan te leggen, en verkoos waarschijnlijk om tussen Merelbeke en Sint-Denijs de E40 als verbinding te gebruiken. Het is eigenlijk het enige stukje waar de R4 misschien een 'normale' ringweg is, die een stukje van een (of meer) langere autostrade(s) vormt (cf. R0, R1), in plaats van de volledig op zichzelf bestaande ringweg die ze feitelijk is.

De druk op de E40 neemt weliswaar toe, en zou onhoudbaar worden met het perspectief op de ontwikkeling van het Arteveldestadion, het bedrijventerrein op het Eiland in Zwijnaarde, de verdere uitbouw van het Technologiepark in Zwijnaarde, en vooral The Loop. Ik ga nu niet zeggen dat ik precies weet hoe de vork aan de steel zit, maar ik gok dat de Vlaamse Regering een sluiting van de R4-Zuid verkiest boven de aanleg van een extra rijstrook op de E40 - hetgeen volgens een oude mobiliteitsstudie over The Loop noodzakelijk zou geweest zijn.

Met de sluiting van de R4 in Merelbeke is de R4 weliswaar nog niet rond. De Sifferverbinding is net zo belangrijk, maar dan voor het noorden van de stad, en voor de haven. Er zijn daarvoor al een paar kleine voorbereidende werken gebeurd, maar over de feitelijke verbinding zelf is het al heel lang muisstil.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old March 6th, 2009, 01:27 AM   #15
ZoT
Registered User
 
ZoT's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Brugge (Bruges)
Posts: 3,190
Likes (Received): 20

Quote:
Originally Posted by Puinkabouter View Post
Het is eigenlijk het enige stukje waar de R4 misschien een 'normale' ringweg is, die een stukje van een (of meer) langere autostrade(s) vormt (cf. R0, R1), in plaats van de volledig op zichzelf bestaande ringweg die ze feitelijk is.
Kun je dat nog eens op een andere manier zeggen, want ik ben niet helemaal mee met wat je bedoelt eigenlijk... :p

Quote:
Originally Posted by Puinkabouter View Post
Met de sluiting van de R4 in Merelbeke is de R4 weliswaar nog niet rond.
De R4 is in principe toch wel helemaal rond, met die noordelijke uitloper tot in Zelzate? Enkel in het zuiden ontbreekt op een klein stukje de rijrichting van west naar oost.
ZoT no está en línea   Reply With Quote
Old March 6th, 2009, 01:56 AM   #16
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Quote:
Originally Posted by ZoT View Post
Kun je dat nog eens op een andere manier zeggen, want ik ben niet helemaal mee met wat je bedoelt eigenlijk... :p
Ja, het is inderdaad verre van helder geformuleerd

Wel, kort gesteld: de R0 en de R1 zijn klassieke ringwegen die al het verkeer opvangen dat via de diverse autostrades er op terechtkomt. De R4 niet, die bestaat volledig apart van de autostrades die Gent aandoen. Bovendien is het ook een veel grilliger ding dan de R0 of R1, die volledig autostrades zijn. De R4 is een soort-van-autostrade (soort-van, want de max. snelheid bedraagt 90) tussen Oostakker en Merelbeke, en voor het overige een drukke gewestweg. De op- en afritten zijn van wisselende aard (kort/lang), en op een aantal stukken zijn er zelfs rechtstreekse opritten van bedrijven die er hun adres hebben.


Quote:
Originally Posted by ZoT View Post
De R4 is in principe toch wel helemaal rond, met die noordelijke uitloper tot in Zelzate? Enkel in het zuiden ontbreekt op een klein stukje de rijrichting van west naar oost.
In principe wel. In werkelijkheid niet. Er zijn weinig camionchauffeurs die, als ze van Evergem in Oostakker of op de E17 moeten geraken, eerst een ommetje langs Zelzate zullen maken. Er is daardoor veel 'sluipverkeer' via Wondelgem en de Voorhaven. Dit zorgt voor dagelijkse files en veel zwaar verkeer in woonbuurten in het noorden van Gent. Bovendien staat de gemeente Zelzate onder zware druk van het verkeer dat daar het zeekanaal moet oversteken. Zij zitten nog meer op de Sifferverbinding te wachten dan de Gentenaren zelf.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old March 9th, 2009, 01:30 AM   #17
De Klauw
Registered User
 
De Klauw's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11,834
Likes (Received): 2982

Wie komt er ook op het idee de R4 langs Zelzate af te wikkelen. Ik kan mijn niet voorstellen dat dit oorspronkelijk zo bedoeld was.
De Klauw no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2009, 02:58 PM   #18
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

R4 in zuiden dicht tegen 2014

GENT/MERELBEKE - In 2014 moet je in Zwijnaarde op de R4 rechtstreeks kunnen doorrijden tot in Merelbeke - waarmee de R4 in het zuiden van Gent 'rond' wordt gemaakt.


De Vlaamse regering besliste gisteren om met drie aannemersgroepen te gaan onderhandelen over die grootscheepse werken.

De R4, de grote ring rond Gent, is op dit ogenblik eigenlijk helemaal geen ring. Zowel in het noorden, als in het zuiden van de stad ontbreekt er nog een stukje om de weg helemaal rond te maken. Over die 'sluiting van de R4' is er de voorbije jaren al een hoop inkt gevloeid. De zuidelijke sluiting begint nu echter vaste vormen aan te nemen.

'De Vlaamse regering heeft een bestek goedgekeurd van 69 miljoen voor de werken', zegt Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). 'We gaan nu met drie aannemersgroepen onderhandelen. Einde 2010 wordt de definitieve aannemer geselecteerd, in 2011 kunnen de werken starten en in 2014 zal je ook tussen de Heerweg Noord in Zwijnaarde en de Guldensporenlaan in Merelbeke op de R4 kunnen rijden.'

In afwachting wordt er nu al gestart met de onteigeningsprocedure. 'Er zijn daar wel niet zo veel woonhuizen die moeten onteigend worden', klinkt het op het kabinet van de minister.

De sluiting van de R4 is ook belangrijk voor AA Gent: ze is immers heel belangrijk om het toekomstige Arteveldestadion bereikbaar te maken. (TOD)

De Gentenaar, 16-05-2009
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 03:12 PM   #19
De Klauw
Registered User
 
De Klauw's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11,834
Likes (Received): 2982

Vreemd artikel, ten eerste zijn de werken helemaal niet grootscheeps, hoop en al een verbindingsstukje van een paar kilometer (dat weliswaar twee waterlopen doorkruist).

Ook vreemd is dat het artikel het over een stukje in het noorden dat schijnbaar zou ontbreken. Kan iemand mij vertellen waar de ring in het noorden niet compleet is? Of zou men op de Sifferverbinding doelen?
De Klauw no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 04:41 PM   #20
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,695
Likes (Received): 3512

Dat slaat uiteraard op de Sifferverbinding.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rotterdam: Feyenoord City EPA001 Rotterdam 20355 November 9th, 2019 10:23 PM
[RI] Indonesia | road infrastructure • infrastruktur jalan paradyto Highways & Autobahns 870 November 6th, 2019 10:57 PM
Indian Expressways Thread - News, Pics & Discussion Sumeet1981 Highways and Bridges 2686 October 20th, 2019 11:07 PM
GENT | PGSP | Rinkkaai | 60m | 20fl | Pro Puinkabouter Gent 68 September 22nd, 2019 11:57 PM
BELGIË / BELGIQUE | Belgische wegen / Routes belges Meurisse Wegen / Routes 18 February 25th, 2018 11:01 PM


All times are GMT +2. The time now is 04:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us