2 maanden INDIA door taboe - SkyscraperCity
 

forums map | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Autres - Overige > Fotoforum / Section d'images


Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old November 3rd, 2008, 09:59 PM   #1
taboe
taboe
 
Join Date: Jan 2007
Location: antwerp
Posts: 2,009
Likes (Received): 693

2 maanden INDIA door taboe

INDIA 1: Fatehpur, Agra en Varanasi

Zoals sommigen misschien weten, ben ik deze zomer dik twee maanden doorheen Noord-India gereisd. Ik hou niet van reisorganisaties en al helemaal niet van de doorsnee toerist, dus hebben we (ik en mijn vriendin) alles met lokale bussen en treins gedaan, en hebben we in kleine guesthouses geslapen, wat ook een stuk goedkoper uit komt. Totale reiskost voor zo'n 65 dagen: 750 euro .

Ik probeer een beknopte, maar representatieve weergave van een tocht van 8000km door India in foto's te presenteren. Hopelijk blijft het wat luchtig, het was een hele klus om de leukste foto's uit te kiezen...

We kwamen aan in Delhi, maar foto's van die (geschifte) stad volgen later. Onze eerste bestemming was Fatehpur Sikri, een spookstad in de buurt van Agra. Het hele geval werd als nieuwe hoofdstad uit het niets opgebouwd, maar is door een hardnekkig gebrek aan water in de buurt nooit gebruikt...

1. Vanuit het gehucht Fatehpur kom je via een steile trap aan de grootste poort van AziŽ, tevens toegang tot de verlaten stad..2. Binnenplein, dat supergoed bewaard is, omdat de oude moskee door de dorpelingen onderhouden en gebruikt wordt.3. Binnenkant van de poort, een gebouw op zichzelf.4. Doorkijkje met graftombes.5. De rest van het complex bestaat uit sfeervolle restanten van wat het ooit was.6. Op naar Agra. Waar ken ik die naam ook weer van? Juist, ja:7. Toegangspoort tot de Taj.8. Hťt clichťprentje... Maar het blijft mooi.9. Gelukkig is er in Agra nog wel wat meer te zien dan de Taj, die veel van zijn magie verliest door de horden bustoeristen... Het rode fort bijvoorbeeld.10. De tuinman.11. Het hele fort bestaat uit tientallen tuinen, met daar rond typische moslim architectuur van de Mughal heersers.12. Nog een tuintje.13. Even uitblazen.14. Sprookjes uitzicht.15. We gingen de stad rond per fiets-rickshaw. Na een bui van amper 30 minuten bleek waarom veel gebouwen vol groezelige rotte plekken staan. Wel leuk voor een plaatje natuurlijk.16. Baby-Taj, de tombe die als voorbeeld diende voor de grote broer.17. Lokale bewoners.18. Leuk plekje aan de rivier.19. De mooiste en meest idyllische kant van de Taj Mahal, aan de overkant van de Yamuna, waar je hem helemaal voor jezelf hebt.20. Postkaart.21. Wel opletten wat je eet in India (2 dagen hospitaal)22. Op weg naar het oosten, stopten we 2 dagen in Allahabad, een belangrijke pelgrimsplaats voor hindoes (itt wat de naam doet vermoeden). Er is werkelijk geen bal te zien, maar het is een leuke plek omdat a) er geen toeristen komen en b) er een vreemde spirituele sfeer hangt.23. Varanasi, een van de heiligste plekken van India. Als je hier begraven (verbrand dus) wordt, kan je zeker zijn van een leuk volgend leven. Alles draait rond de 'ghats', de baadplaatsen langs de rivier.24. Enkele ochtendlijke sfeerbeelden25.26.27.28.29.30.31.32.33.34.35.36.37. Het is regenseizoen, de rivier staat nogal hoog.39.40. De goden, alom tegenwoordig in India41.42. Als afsluiter dit aapje, dat een leuk uitkijkplekje heeft gevonden.volgende keer: prachtige tempels in Kajuraho en Orchha en de grootstedelijke waanzin van Delhi.

Last edited by Meurisse; December 16th, 2008 at 06:14 PM. Reason: title
taboe no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 3rd, 2008, 10:39 PM   #2
ÉÉ
Cosa dire cosa fare
 
ÉÉ's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boom
Posts: 3,439
Likes (Received): 77

Prachtig! 'k Zou ook eens naar het diepere AziŽ moeten gaan, en als dat zo goedkoop is zal het er wel van komen ook. Hoeveel kostte het hospitaal? ^
Ik ken iemand die een jaar in IndiŽ gestudeerd heeft, weet alleen niet welke stad. Bij zijn terugkeer viel vooral de properheid in BelgiŽ op, had gij ook zo'n gevoel?
Foto 18 vind ik geweldig: het contrast van het oude torentje met in de achtergrond de brug met vrachtwagens.
__________________
Berchem (.Be)
Berchem (HHF)
ÉÉ no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2008, 12:47 AM   #3
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 19,608
Likes (Received): 5899

prachtige beelden! en dat maar voor 750 euro O_O

dit wordt een reeks om op te volgen
__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 4th, 2008, 04:48 PM   #4
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,741
Likes (Received): 22051

Schitterend! Tikje jaloers ook.

Heb die regio ook altijd eens willen bereizen. Maar nu wordt wachten tot ons zoontje wat ouder is. Als de vliegtickets nog betaalbaar blijven, althans.

Mooie foto's ook. Ik kijk al uit naar het vervolg!
Benonie no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2008, 05:01 PM   #5
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,459
Likes (Received): 3306

Lijkt me een droomreis. Zo'n kleurrijk land, moet echt schitterend zijn. Het heeft wel zijn risico's, natuurlijk. Twee dagen hospitalisatie door iets verkeerds te eten , dat moet wel straf geweest zijn!


Varanasi was enkele weken terug nog te zien op "Adventures in Architecture", een programma van de BBC dat de afgelopen weken op Canvas werd uitgezonden, op donderdagavonden. Echt een heel bijzondere plek.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2008, 05:29 PM   #6
taboe
taboe
 
Join Date: Jan 2007
Location: antwerp
Posts: 2,009
Likes (Received): 693

bedankt voor de respons!

@ff: je moet er wel de vlucht nog bijrekenen (560 euro was dat), maar dan blijft het nog goedkoop.
Het ziekenhuis kostte rond de 50 euro, en dat voor de enige privťkamer in het hele gebouw. De rest van de patiŽnten lag op broeierige zalen of gewoon in de gang... Dan ben je wel even blij dat je blank bent, al geeft het ook wel een wrang gevoel..Ik had trouwens ook als enige een deftig toilet, dat dan ook druk bezocht werd, tot ik de deur op slot deed ('s nachts bleef er maar volk binnen vallen...)

@Puin: het was eerder iets verkeerd gedronken waarschijnlijk. Ik verdenk onze hoteleigenaar ervan kraantjeswater in mijn fruitsap te hebben vermengd...
Die mannen kunnen daar allemaal tegen, let maar eens op dat ventje op foto 23, die poetst zijn tanden met water uit de Ganges, de meest vervuilde rivier ter wereld... Dat moet je als Westerling niet proberen als je je leven nog niet beu bent...
taboe no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2008, 07:14 PM   #7
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,741
Likes (Received): 22051

Tja, dat zijn nu eenmaal de risico's in verre, armere landen. Vandaar ook dat we ze voorlopig wat vermijden omwille van het zoontje.
Enkele jaren terug waren zowel mijn vriendin als ikzelf enkele dagen buitenspel omwille van ernstige diarree en alle ongemakken die daar bijhoren. We moesten ons om beurten uit bed hijsen om voor onze 4-jarige kleuter te zorgen. Dan mag je er nog niet aan denken dat hij zelf een of andere ziekte krijgt en in een hospitaal beland.
In SyriŽ dit jaar hadden we dan weer geen gezondheidsproblemen, maar het was dan ook het prille voorjaar, dus dat scheelt wat temperatuur en hygiŽne betreft.
Nee, het mag voor ons best wat avontuurlijk zijn, maar het gezondheidsrisico is in India vrij groot.
We houden het dus voorlopig Europees, maar blijven verder dromen van het Verre Oosten.
Laat intussen de foto's maar komen. Onze aandacht is gegarandeerd!
Benonie no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2008, 10:41 PM   #8
EvanG
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Antwerp
Posts: 1,730
Likes (Received): 178

Fantastische foto's, India is toch ťťn van de meest wonderlijke landen ter wereld
EvanG no está en línea   Reply With Quote
Old November 7th, 2008, 11:55 PM   #9
X38
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Antwerpen
Posts: 4,213
Likes (Received): 22

Quote:
21. Wel opletten wat je eet in India (2 dagen hospitaal)
aarg, da's kut

Proficiat voor je prachtige foto's!
X38 no está en línea   Reply With Quote
Old November 9th, 2008, 11:04 AM   #10
N.V.
Registered User
 
N.V.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Brussel & Eeklo
Posts: 628
Likes (Received): 21

Mooie foto's van een ongewone reis. De ietwat magische en rust uitstralende architectuur staat in schril contrast met het drukke leven in de stadscentra heb ik de indruk. De zon zorgt voor een speciaal sfeertje bij die enorme gebouwen.
N.V. no está en línea   Reply With Quote
Old November 9th, 2008, 01:47 PM   #11
satellite 2640
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: satellite Mortsel >>> hub Antwerpen
Posts: 674
Likes (Received): 7

kleurrijk en veelzijdig land, en architecturaal niet in het minst op de foto's te zien.. 750 euro voor 2m, budgettair toch wel zeer solide
satellite 2640 no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 12:25 AM   #12
taboe
taboe
 
Join Date: Jan 2007
Location: antwerp
Posts: 2,009
Likes (Received): 693

INDIA 2: Khajuraho, Orchha en (Old) Delhi

INDIA 2: Khajuraho, Orchha en (Old) Delhi

Na Varanasi geraakten we na een urenlange, wel heel hobbelige busrit via Jhansi in Khajuraho. Deze tempelsite werd herontdekt door de Britten en sindsdien is er een toeristisch stadje rondom gegroeid. Omdat het laagseizoen was, waren we bijna helemaal alleen ginder en werden we overal binnen gelokt met extreem lage prijzen. Ons piekfijne hotelletje kregen we bijvoorbeeld aan een euro per nacht.

1. Het tempelcomplex, tegenwoordig in een mooi onderhouden parkje2. De grootste en belangrijkste tempel (10-11e E, 30 m hoog), een hoogtepunt uit de Indische architecturale geschiedenis:3. Nogmaals4. De tempels zijn bekend om hun ontelbare (erotische) beelden5. Kama Sutra met de goden6. Niet eenvoudig...7.8. Vervolgens trokken we naar Orchha, een klein stadje in de jungle, dat vol tempels en paleizen staat.9. Gigantisch paleiscomplex, dat er tegenwoordig wat verloederd bij ligt10. Maar dat zorgt wel voor een bijzonder sfeertje11.12. Het was er ook lekker verlaten13. Huidige bewoners van het paleis (1):14. Huidige bewoners van het paleis (2):15. Huidige bewoners van het paleis (3):16. zichtje17. Reusachtige tempel, pal in het centrum18. Op het dak van die tempel kijk je over het mini-stadje uit19. In de landelijke omgeving liggen nog honderden tempeltjes20. Terug in de beschaafde wereld: Gwalior. Geen mooie stad, wel een toeristenvrije en bovendien de trotse eigenaar van een van de mooiste forten van India:21. Onderweg naar het fort kom je enkele Jain-heiligdommen tegen: in de rotsen uitgehouwen godenbeelden.22. Sommige zijn wel 15m hoog23. Op weg naar het noorden passeerden we langs Delhi. Een bezoekje aan Old Delhi, de chaotische oude stad:24. I kid you not, dit is de hoofdstad van het tweede meest bevolkte land ter wereld, een metropool met twaalf miljoen inwoners...25. Het verkeer is geen lachertje26. Doorgaand verkeer:27. Van bovenaf gezien28. Om af te sluiten toch nog een mooi plaatje van de Jama Masjid, de grootste moskee van India:Meer Delhi volgt later, met ook wat modernere wijken. Volgende keer trekken we verder naar het noorden, richting Himalaya

Last edited by Meurisse; December 16th, 2008 at 06:12 PM. Reason: title
taboe no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 02:49 PM   #13
Iemand
Registered User
 
Iemand's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Blankenberge
Posts: 505
Likes (Received): 11

Porno op het forum!

Iemand no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 04:40 PM   #14
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,741
Likes (Received): 22051

Wow! Fraaie architectuur daar! Alweer een piekfijne serie
Benonie no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 05:38 PM   #15
BreDi
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sydney (Hasselt)
Posts: 111
Likes (Received): 28

Ja wat een geweldig land! Ondanks de aanslagen van gisteren wil ik daar zeker ooit naar toe! Het chaotische van dat land spreekt me enorm aan en het eten daar lijkt me ook wel de moeite
BreDi no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 06:10 PM   #16
De Klauw
Registered User
 
De Klauw's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11,703
Likes (Received): 2848

De steden doen erg chaotisch aan, maar wat wil je in een land met zo'n bevolking. Volgens Wikipedia is 13% van de bevolking in Gwalior onder de 6. In 2050 zal India overigens 1,8 miljard inwoners telen. Heel dat land barst uit zijn voegen.
De Klauw no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 07:03 PM   #17
taboe
taboe
 
Join Date: Jan 2007
Location: antwerp
Posts: 2,009
Likes (Received): 693

vooral de steden barsten uit hun voegen (de drie grootste steden samen tellen zo'n 40 miljoen inwoners...).
Het is zowat het omgekeerde als bij ons: het platteland loopt leeg.
Qua bevolkingsdichtheid zit India trouwens op hetzelfde niveau als BelgiŽ: 350 inw/km2. Maar toch is het veel ongerepter door zijn grootte. Ladakh is bv een gebied dat drie keer zo groot is als BelgiŽ, maar waar slechts 270 000 mensen wonen...

Maar 1,8 miljard, dat is echt pervers veel... Ondertussen is India trouwens ook wereldleider wat betreft AIDS-patienten, en van voorlichting is geen sprake. Dat wordt nog een explosief potje daar...

Maar goed, het blijft wel een fantastisch land!
taboe no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2008, 11:32 PM   #18
X38
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Antwerpen
Posts: 4,213
Likes (Received): 22

Zeg, taboe, was dat niet een beetje --euh-- gÍnant in die sexsh... euh tempel daar?
X38 no está en línea   Reply With Quote
Old December 1st, 2008, 05:36 PM   #19
Puinkabouter
killed Laura Palmer
 
Puinkabouter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: G(h)ent
Posts: 11,459
Likes (Received): 3306

taboe is geen puber meer, Xander.

Alweer een schitterende reeks, overigens. 'k Zou zo willen vertrekken en er ook een paar maand rondtrekken.
__________________
www.dewebsitevanpuinkabouter.be
Puinkabouter no está en línea   Reply With Quote
Old December 4th, 2008, 02:35 PM   #20
taboe
taboe
 
Join Date: Jan 2007
Location: antwerp
Posts: 2,009
Likes (Received): 693

INDIA 3: Over de Himalaya naar de Indusvallei

INDIA 3: Over de Himalaya naar de Indusvallei

Na de uitputtende vochtige hitte van het binnenland besloten we hogere regionen op te zoeken. In Himachal Pradesh, de eerste Himalaya-provincie op weg naar het noorden, hielden we even halt in Mandi, een gezellig stadje, waar eigenlijk weinig te zien is. Na Delhi hadden we echter behoefte aan wat rust in een ontoeristisch plaatsje.

1.De 'grote markt' van Mandi:2. Vlakbij Mandi ligt een boeddhistisch heilig stadje: Rewalsar. Van hieruit vertrok de Indische monnik Pahdmasambava om Tibet en China tot het boeddhisme te bekeren. Tegenwoordig wonen er ook vooral Tibetaanse vluchtelingen, de meeste Indiers zijn later hindoe geworden.
Klooster:3. Vanbinnen:4. Deze jongen in aanbouw verzekert de toekomst van het stadje als pelgrimsoord.5. Rewalsar ligt aan een (heilig, of wat dacht je) meertje. De mist maakte het extra sfeervol.6. Zicht op de 'stad'.7. Een beetje noordelijker en hoger in de bergen ligt Shimla, een stad met een uitgesproken Engels karakter, op de inwoners na. Ook hier mistig, in deze provincie het hele regenseizoen lang. Geen vergezichten dus voorlopig.8. Christcurch:9. De Viceroyal Lodge, een bizar zicht als je dit plots ziet:10. Nogmaals.11. Vanuit Manali, een verschrikkelijke toeristische kutplek, vatten we een busreis van 29 uur aan over de Himalaya, naar Ladakh, alwaar we de zon op gingen zoeken, maar vooral de bergen natuurlijk.
Onderweg kom je veel van deze trucks tegen.12. De eerste dag van de busreis was niet bepaald een lachertje. Niet alleen zag je geen steek door de mist, de chauffeur hield er ook nogal een vreemde manier van rijden op na (alsof hij met zijn zwangere vrouw naar het ziekenhuis moest) en bovendien was de weg meer een droge rivierbedding. Regelmatig moesten we halt houden omdat een steenlawine de weg had versperd...13. Even uitblazen.14. Na 13 uur hadden we eindelijk de 80 km tot onze overnachtplaats overbrugd. De volgende dag kwamen we al snel in helderder weer. Ook werd de weg, als je het zo kan noemen, steeds meer verlaten.15. Verlaten dus...16. De enigen die je af en toe tegen komt, zijn deze jongens:17. Korte stop.18. Het landschap heeft soms veel weg van een reuzenwoestijn.19. Het hoogtepunt van de busreis, letterlijk dan: de overtocht over de taglang La, de 2e hoogste berijdbare weg ter wereld, 5359 meter. (dan poseren we graag even voor een fotootje om in de slaapkamer te hangen )20. Ons einddoel bereikten we 's nachts. 's Morgens stapten we buiten uit het huisje van ons gastgezin en kregen we dit voorgeschoteld: Leh, de hoofstad van de boeddhistische koningen van Ladakh (vroeger althans).21. Die heuvel met het paleis kan je op voor een zicht over de Indusvallei, bakermat der beschaving.22. Of voor een mooi plaatje.23. Tegenwoordig wonen er ook veel moslims in Ladakh. De hoofdmoskee:24. Maar het meest interessant blijven de vele boeddhistische stadjes. De monniken leven in schattige witte huisjes.25. Een hoop samen en je krijgt dit: Thikse.26. Een gompa (tempel) in Shey .27. Ondanks de hoogte (plus 3000m), is het snikheet in Ladakh in de zomer, met bijhorende fauna.28. Een 2 verdiepingen hoge boeddha in Thikse.29. De grote gompa van Hemis30. Tot slot demonstreert mijn vriendin de grootte van sommige beelden...We wilden in Ladakh geen trekking doen, wegens te toeristisch, dus volgende keer trekken we naar Kashmir, meer bepaald naar de Suru-vallei. Volgende keer een hele hoop bergen dus, maar ook Srinigar, de sprookjesachtige hoofdstad van Kashmir.

Last edited by Meurisse; December 16th, 2008 at 06:09 PM. Reason: title
taboe no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is OffAll times are GMT +2. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us