SkyscraperCity Forum banner

ÇANAKKALE | 1915 Çanakkale Bridge | Com

165274 Views 494 Replies 96 Participants Last post by  Edil Arda

http://www.1915canakkale.com/

________________



Çanakkale Boğaz Köprüsü, Sarıçay ile Kilitbahir arasında yapılacak

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, uzun süredir yapılması düşünülen Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün güzergâhını belirledi. Köprü, Sarıçay ile Kilitbahir arasına inşa edilecek.

Deniz üzerindeki uzunluğu 1.400 metre olacak köprü, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet gibi asma köprü teknolojisiyle inşa edilecek. 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeritli olacak. Köprünün maliyetinin 4-5 milyar dolar olması bekleniyor. Proje, 433 kilometrelik 'Tekirdağ-Çanakkale-İzmir Otoyolu' olarak planlandı.

Karayolları yetkilileri, 2010 yılında projeye hız verileceğini belirtti. Güzergah, TEM Otoyolu Kınalı Kavşağı'ndan başlayarak Çanakkale'ye uzayacak. Çanakkale Köprüsü'nü geçerek Balıkesir'e, Balıkesir Savaştepe mevkii üzerinden de İzmir Otoyolu'na bağlanacak. Aynı şekilde 361 kilometrelik 'Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü' projesi'nin bir ucu da TEM Otoyolu Kınalı Kavşağı'ndan başlıyor. 'Tekirdağ-Çanakkale-İzmir Otoyolu' projesi de aynı noktadan başladığı için iki proje bütünleşmiş olacak. 'Tekirdağ-Çanakkale-İzmir Otoyolu' projesinin hayata geçmesi halinde, Avrupa'dan gelen ve Ege ve İzmir'e gidecek yükler, İstanbul trafiğine uğramadan, Tekirdağ-Çanakkale Boğaz Köprüsü'nü geçerek, Balıkesir-Savaştepe mevkiinden Ege'ye ve Akdeniz'e ulaşacak. Avrupa'dan gelen ve İstanbul ile Anadolu'ya gitmesi gereken yükler ise Kuzey Marmara Projesi kapsamında, Kınalı Kavşağı üzerinden, Silivri, Çatalca, Hadımköy, Beykoz-Tarabya (üçüncü köprü) güzergâhını takip edecek. Böylece, Avrupa'dan gelen ve Ege'ye gidecek araçlar, İstanbul trafiğine hiç girmeyecek.

İstanbul trafiğine girmesi zorunlu araçlar ise İstanbul Boğazı'nın en kuzeyinde inşa edilecek üçüncü köprüyü kullanacak. Bu şekilde, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri kullanılmayacağı için İstanbul trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Çanakkale Boğazı'na inşa edilmesi planlanan köprü projesi, daha önce iki kez rafa kaldırıldı. Çanakkale Boğazı'na ilk köprü düşüncesi 1984-1989 yılları arasında ANAP döneminde gündeme geldi. 1994'te yeniden masaya yatırıldı. 1995 sonlarında ihaleye çıkıldı. İhaleye 18 yabancı firma katıldı. Kazanan firma, proje fizibıl olmadığı gerekçesiyle projeden çekildi.
http://zaman.com.tr/haber.do?habern...usu-saricay-ile-kilitbahir-arasinda-yapilacak
See less See more
2
241 - 260 of 495 Posts
Açılış için siyasiler tarafından 2023 deniliyor.

Diğer 2 köprü 3 yılda yapıldı, neden buna 6 yıl diyorlar ?
Uğur Ömer.;139023063 said:
Kardeşim ne ara etüt ne ara fizibilite ne ara plan proje yapıldı da temel atılıyor.
Açılış için siyasiler tarafından 2023 deniliyor.

Diğer 2 köprü 3 yılda yapıldı, neden buna 6 yıl diyorlar ?
İki soru birbirini tamamlıyor zaten
Her gün birkaç doz köprü ve yol ile yaşamını sürdürebilen belli bir kesimin referandum öncesi ihtiyacları olur diye apar topar yapılan bir takviye gibi :)
Artık kim nasıl yorumlarsa :lol:
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Buradan günde 45 bin araç geçmez yine bize girecek.
Uğur Ömer.;139023063 said:
Kardeşim ne ara etüt ne ara fizibilite ne ara plan proje yapıldı da temel atılıyor.

1 aylık iş onlar ya:nono:
Köprü ile geliştiğini sanan bir ümmet. Gülmemek elde değil.
Koreli kardeşlerimiz yeni Türkiyenin temelini iyi atsa bari. Her türlü geçiş ücreti bize gireceği için önemli.
  • Like
Reactions: 3
  • Like
Reactions: 5
Guzeeel! Takip edecek yeni bir heyecan çıktı. :cheers:
  • Like
Reactions: 1
İşte bu çok güzel bir haber. Çanakkale bunu sonuna hak ediyor!
  • Like
Reactions: 1
İstanbul'un limanlarının yükü belki azalabilir biraz.
http://www.1915canakkale.com

The map on this site (that picture cwit future routes, is full of mistakes!!
Where is "izmit" ?
Where it will be "Kinali-Tekirdag"?
Kinali-Tekirdag will have 324 km and "kinali-Malkara" will have 106km, but Malkara are far from kinali then Tekirdag!!
Is this realy an official site???

:)))
See less See more


This map from the oficial site.

Why there is no direct road between Malkara or Tekirdag to Edrine?
According to this map if you going from Canakkale to europe, you need to go all the way to Kinali before going to europe.
See less See more


This map from the oficial site.

Why there is no direct road between Malkara or Tekirdag to Edrine?
According to this map if you going from Canakkale to europe, you need to go all the way to Kinali before going to europe.
The lines shown on the map are only highway projects under construction in the Marmara region.
There exists a dual carriageway between Malkara and Edire.
See less See more
Decimus adlı üyeden,
Biliyorsunuz ortaklar Daelim(kore)-Yapı Merkezi-Sk(kore)-Limak firmalarından oluşuyor.Bu firmalar projeyi yaparken şöyle bir karar almışlar (klasik bi karar) Projeyi 3 etaba ayırıp.Bu etapları her firmalar kendi personellerini yerleştirerek yapmak.Tahmin edeceğiniz gibi :

1. Etap : Avrupa yakası yol işleri

2.Etap : Köprü yapım işleri

3.Etap : Anadolu yakası yol işleri

Tabi etaplar arasında en kritik olan köprünün içinde bulunduğu 2.etap.Bu etabı kore'li firma Daelim ağırlıklı olarak üstlenmiş ve proje müdürü Daelim'den atanmış.Arkadaşar proje yapım süreçlerinde bir kural vardır.Hangi firma proje müdürü (bazı firmalar havalı olsun diye direktör der ) atamış ise patron odur.Yani malesef bu konuda hayal kırıklığı yaşadım.Yapı Merkezi firması dünyanın en iyi mühendislik firmalarından biri.Keşke bu firmadan bir Türk proje müdürü/direktörü pozisyona atansaydı.Ama analadığım kadarıyla Kore'liler bu konuda çok hassas "-Ne olursa olsun köprü bizim yönetimiz tarafından yapılacak" diye tutturmuşlar.Tabi bu projede yüzlerceTürk mühendis görev alacak o ayrı konu.Ama dediğim gibi her proje de 1. numara kimse onun sözü geçer.Malesef bu köprüyü koreli mühendisler ağırlıklı olarak yapmış olacak.

Gelelim projenin ilerlemesine.Proje de 1. ve 3. etaplarda henüz ciddi bir çalışma başlamadı.Çünkü henüz firmalar projenin parasını bulamadılar.Başta kore bankaları olmak üzere ciddi anlamda firmalar projenin finansmanı için çalışmlarını sürdürüyor.Para gelince 1. ve 3. etap hızlanacak.

2. etap yani köprü çalışmaları ise devam ediyor.Tam emin olmamakla birlikte bu köprüde 3 ayak olduğunu duydum.1 tanesi denizin içinde diğerleri kara tarafında olacakmış.Köprü ayakları için kara tarafında kazı işleri tamalanmış ve temel dökme işleri yakın zamanda başlamış.Bu süreçten sonra köprü ayakları yavaş yavaş yapılamaya başlanacak.Firmalar şu ana kadar yapılan tüm harcamaları öz kaynaklarından karşıladı.Bu yüzden para işlerinin çözülmesi şu an en büyük sorun olarak görünüyor.
http://ulasimturkiye.com/viewtopic.php?f=140&p=41768&sid=3af95d483e90ddb016c3ab4a27aecbde#p41768
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Temeli 18 Mart'ta atılan Çanakkale 1915 Köprüsü’nde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli 18 Mart'ta atılan Çanakkale 1915 Köprüsü’nde çalışmalar devam ediyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023’te açılacak Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük asma köprüsü olacak.

354 kilometrelik otoyolda 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit inşa edilecek. Gelibolu’ya bağlı Sütlüce ile Lapseki ilçesinde yer alan Şekerkaya mevkii arasına kurulacak köprünün 2023 yılına kadar hizmete girmesi bekleniyor.

Dev projede çalışmalar tam gaz Son hali görüntülendi

















1915 Çanakkale Köprüsü’nün toplam uzunluğunun 2023 metre orta açıklık, 770’er metre yan açıklıklar, ayrıca 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleri ile beraber 4608 metre olması öngörülüyor.

Köprü 2x3 şeritli olacak. Köprü tabliyesinin yaklaşık 44,80 metre genişlikte ve 3,5 metre yükseklikte olması planlanıyor. Tabliyenin her iki tarafına bakım onarım maksadıyla kullanılacak yürüme yolları yapılacak. Her iki kule temeli yaklaşık 40 metre derinlikte deniz tabanında olacak. Kule yüksekliği yaklaşık 318 metre olacak.

288 KİLOMETRELİK RÜZGARA KADAR DİRENÇ GÖSTEREREK TESTİ BAŞARIYLA GEÇMİŞTİ


Yeri şehrin güçlü rüzgarı sebebiyle kaydırılan 1915 Çanakkale Köprüsü için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da rüzgar testi yapılmıştı. Kopenhag’da bulunan Force Technology Test Laboratuarı’nda köprüye rüzgar verildi.

Buradaki testlerde köprü, saatte 288 kilometrelik rüzgara kadar direnç göstererek testi başarıyla geçti. Çanakkale’de bugüne kadar gerçekleşen en yüksek hızlı rüzgar, saatte 130 kilometre olarak kaydedilmişti.

Dev projede çalışmalar tam gaz Son hali görüntülendi

"LAPSEKİ TARAFINDA KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "18 Mart 2017'de Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından temeli atılmıştı. O günden bu tarafa proje çalışmalarıyla birlikte Gelibolu yakasında kuru havuz hafriyatı devam ediyor. O bölgede hummalı bir çalışma var. Yine Lapseki tarafında kamulaştırma çalışmaları başladı. Ocağın 15'inden itibaren şantiye kurulumlarına başlanacak. Yine karşı tarafta 101 kilometrelik Gelibolu-Malkara kara yolu için çalışmalar devam ediyor. Kopenhag'da rüzgar testi çalışmaları yapıldı. Bu çok önemliydi. Önümüzdeki günlerde hem Gelibolu tarafında, hem Lapseki tarafında çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

Hurriyet

Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/dev-projede-calismalar-tam-gaz-son-hali-goruntulendi-40710268
See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
241 - 260 of 495 Posts
Top