SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 166 Posts

·
MSc in Civil Enginnering
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Here we can collect the developments in Érd - private and public.

Érd is the biggest city in the suburb of Budapest. There are app. 65 000 inhabitatnts. Every year move here app. 1000 people. But the infrastructure isn't very good.
In the south of the city there are two main road nr. 6 and 7. Now is under construction the new motorway M6 to the M0. In the north of the city there is the M7 motorway, but only one intersection and there is big problem in the rush hour.
Two rail line cross the city in the south: the nr. 30 from Budapest to Székesfehérvár, Nagykanizsa and the nr. 40 from Budapest to Pécs. There are 5 railway station. In the city centre are Érd alsó and Érd felső. These and the Érdliget station were reconstructed in the year 2006-2007. An underpass were built under the two railway line in 2006-2008.
There are some bus lines in the city with connection the neighbour towns and Budapest.

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=...88123,18.92189&spn=0.116917,0.302811&t=h&z=12
 

·
MSc in Civil Enginnering
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Reconstruction of Gárdonyi Géza primary school

2008. május 16-án ünnepélyes alapkőletétellel vette kezdetét az érdi Gárdonyi Géza Általános iskola átfogó bővítéses rekonstrukciója és az új tanuszoda megépítése.

A város költségvetésében erre a célra elkülönített 700 millió forint mellé 2007 novemberében 250 millió forintos pályázati pénzt nyert Érd városa a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közoktatási intézmények beruházásainak támogatására kiírt pályázatán. Külön siker, hogy városunk pályázata a 14 pozitívan elbírált pályázat közül a harmadik helyen „végzett”.

Ezzel az összeggel együtt öszszesen 950 millió forintot fordíthat a város a Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex felújítására, amely együtt jár egy új, modern tanuszoda megépítésével is.

Az Európai Unió által biztosított 250 millió forintos támogatás Érd anyagi szerepvállalásával kiegészülve a 21. század követelményeihez méltón megújuló iskola átfogó bővítéses rekonstrukcióját szolgálja. A tanuszoda megépítésének anyagi hátterét teljes egészében Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja.

Az újépített Gárdonyi Géza Általános Iskola minden szempontból megfelel majd a minőségi oktatás 21. századi követelményeinek. A munkálatok ideje alatt – a felújításhoz igazított tanrenddel – az iskola folyamatosan üzemel majd.

A műszaki átadás tervezett időpontja 2009 novembere. A munkálatokat az Excluzív-Bau Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a műszaki ellenőri feladatokat pedig a Volmer Kft. végzi. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében közreműködő szervezetként a Váti Kht. jár el.

 

·
MSc in Civil Enginnering
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Developments of the Medical Center

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007 decemberében döntött arról, hogy Érd részt vesz a KMROP által a járóbeteg szakellátás fejlesztésére kiírt pályázaton.

Március végén újabb ponthoz érkezik a rendelőintézet felújításának terve, hiszen az eddigi előkészítő munka eredményeként beadásra kerül a Multifunkcionális Rendelőintézet megvalósításához szükséges pályázat– tudtuk meg T. Mészáros András polgármestertől. Mint elmondta, a szakrendelő intézet felújítása már régi terv, ám a korábbi elképzelésektől eltérően nem egy új rendelőintézet megépítése hanem a jelenlegi felújítása és korszerűsítése a cél.

A most kiírt pályázaton az elnyerhető támogatás minimális összege 400 millió Ft, de maximum 1,5 milliárd Ft. A 2008-as költségvetésben 200 millió forint önrészt terveztek be, a pályázaton a maximális összegre, azaz a 1,5 milliárd forintra nyújtják be az igényt.

A 2006-2007-es egészségügyi változások és a felhasználható keret alapján döntött úgy a város, hogy nem új épület megépítésére, hanem a jelenlegi átépítésével és a szolgáltatási szint növelésével korszerűsíti a járóbeteg szakellátást. Ennek eredményeként az eddigi 17 szakma helyett akár 25-27 állhat az érdiek rendelkezésére és az épület felújítása és bővítése mellett új gyógyászati, diagnosztikai és egyéb eszközök beszerzése válik lehetővé.

A pályázat elbírálása legkésőbb három hónapon belül várható, ennek eredményétől függően indulhat a felújítás 2009 tavaszán, így a betegek 2010 elején már a megújult, XXI. századi követelményeknek megfelelő intézménybe jöhetnek gyógyulni.More pictures: http://www.erdcenter.hu/pub/ec/news/2008/03/rendelointezet/kepek.diaShow.html?current=3
 

·
MSc in Civil Enginnering
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
Granit house - shops, flats and apartments

On the Budai street built a car shop and service in the middle 1990's. It was the first modern building in the city centre of Érd.


It closed in 2006. A new company wanted to transform it to shops and a new annexe with flats.
But they couldn't make enough parking places on the garage so demolished the building in 2007.


The new plans:
The construction in June 2008:


 

·
MSc in Civil Enginnering
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #6 ·
High rise in Érd?

K I V O N A T
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése
2008. május 29-ei üléséről készült jegyzőkönyvéből:
150/2008. (V. 29.) KGY.
h a t á r o z a t
a volt Benta-Völgye Szövetkezet területére készült szabályozási tanulmánytervről

1. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja, hogy a Benta-völgye TSZ volt központi telephelyének területére a Modolus-R Bt. által készített, az előterjesztéshez mellé-kelt tanulmányterv javaslatait olyan felvetésnek tekinti, amely alapján egyértelmű, hogy a területre a jelenleginél megfelelőbb szabályozás készíthető el.

2. A Közgyűlés javasolja a fejlesztő Dujmó-J Kft-nek, illetve a tervezőnek, hogy az alábbi kérdésekben egészítse ki, illetve dolgozza át a tanulmánytervet az alábbi szempontok figyelembe-vételével:
– A tervezett fejlesztés infrastrukturális többlet-igényei (út, közlekedés, közmű) biztosításának módja.
– Az intézmény, szolgáltatás és lakás funkciók tervezett arányának bemutatása, illetve az intézmények arányának optimalizálása.
– A beruházás keretében megvalósuló egészségügyi és oktatási (óvoda, iskola) intézmény-fejlesztés ismertetése.
– A beépítési intenzitás differenciálásának lehetséges módjai.
– A várható környezeti minőség, a megvalósuló zöldfelületi – közpark – funkciók bemutatása.
– A 20 szintes épület elhelyezésének indoklása.
– A beruházás várható megvalósulási idejének, a jelentkező környezet-terhelés ütemének ismertetése.
– Az alközponti funkciók (szolgáltatások és intézmények) hatásterületének a becslése

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=%C3%89rd,+%C3%8Drnok+utca&sll=47.498403,19.040759&sspn=0.435137,1.20163&ie=UTF8&ll=47.375028,18.910266&spn=0.001704,0.004694&t=h&z=18
 

·
MSc in Civil Enginnering
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #7 ·
New police-office building

In 2005 the local goverment calling for tender to plan a new police-office building in the city centre.

There were two first place:
This...... and this:There was a pharmacy where the new building would have been. The building still exist because the new local goverment stopped the project. :bash:


All of plans here: http://www.epiteszforum.hu/search/node/érd
 

·
The downtown droid
Joined
·
3,460 Posts
^^ come on, it will be only a police station (városi kapitányság IMO) not SWAT HQ :) There is no helipad even at Teve utca though it was in the plans in the first stages...
Will there be a heliport at Camel St. some day? If the police wanna be fast in this shitty city, they'd better use helicopters for long distances. I mean in Bp.
 
1 - 20 of 166 Posts
Top