SkyscraperCity Forum banner

İBB Seyrantepe Hizmet Binası | SEYRANTEPE | 68fl | 281m | App

45990 Views 179 Replies 44 Participants Last post by  Hell Patrol
Metropolitan City Hall, Istanbul
154 m / 36 floors

See less See more
1 - 20 of 180 Posts
Does anyone happen to know what this project is all about? Is it still current or did I miss something?
They have built a new headquarter last year so I think they won't build this one too.
I saw it somewhere.I guess it was www.ibb.gov.tr

"Tasindik" gibisinden bir manset vardi ibb,.gov.tr'de ve alcak bir binanin resmi.
yok ya haktan öyle bir şey yok...bir ara herzamanki, Saraçhane'deki bina onarımdaydı, o yüzden Merter'de tekstil sektörünün göbeğinde han gibi bir yere taşındı Belediye, hatta ben bu binayı dahainşaatken biliyordum.

Sonra tadilat gören eski binasına tekar gerii döndüler, hepsi bu. Zaten Kadir Topbaş florya'da oturuyormuş, evine gidip gelmesi yakın Merterden ya, ne Trafik var ne bir şey...

Keşke bu bina yapılsa ve Saraçhane'deki roma kemerinin ve Sinan eserinin dibindeki Bauhaus bozması alman kırması iğrenç bina yıkılsa, tarih de bu utançtan kurtulsa, İstanbul'da kurtulsa...
See less See more
^^ Bu projenin kesinlikle yapılması lazım. İstanbul gibi bir megakentin belediye binası için küçük bile gelir bu.
Mükkemmel Irfan abi! Senin dedigin dogru ozaman,ben orasini yeni bina sanmistim!
Bu arada gururla söyliyeyim avrupa'nin en büyük dünyanin Tokyo'dan sonra 2 büyük belediye biansina 3 km uzaktayim.

Essen Belediye binasi: 580.000 nüfuslu bir sehir.

See less See more
^^ ama çirkin bir binaymış...Doğrusu ben böyle bir şeyi ne İstanbul'da ne Ankara'da, ne İzmir'de, ne de Bursa'da veya Antalya'da görmek istemezdim. Ama kaderin bir cilvesi midir nedir; o kısa beyaz bina da çok hoşmuş doğrusu ,Altından arabalar falan geçiyor. Böyle bir bina Koblenz'de de vardı.
See less See more
^^ Antalya'ya da yeni bir belediye binası planlanıyor. Eski Mezarlık'ın yanındaki alana 6 katlı olarak planlanıyor. Belediye tiyatrosu'nun da olduğu mevcut iki katlı binanın da ne olacağı düşünülmekte.
Wasn't this approved?
@Jakob

Today's Milliyet newspaper had an article about it (as Galatia posted the link). Municipality has exchanged this buildings' lot with some other lots (with buildings on it, to be demolished) belonging to Ministry of Justice.

They are going to build a Justice Court in that lot of Metropolitan City Hall. But it is also said that although possible construction of this tower is frozen for the while, it is not canceled at all. Municipality has found a new lot for this, but it is kept secret for now. When will it start is not valid, but probably delayed.
See less See more
Bu arada Sultanahmet adliyesi de 5-Yıldızlı otel olacak herhalde. Bina yıkılıp yeniden mi yapılacak, yoksa, restore mi edilecek acaba ?

Bina nasıl bir şeydi canlanmadı ki kafamda. Tarihi bir bina mıydı yoksa değil miydi ?
Thanks for the update, System :eek:kay:
Thanks a lot, System! Let's hope the best cuz this building looks to good to be not build up.
inşallah yapılır bu bina yakışır istanbula...
İBB Seyrantepe Hizmet Binası | Seyrantepe

Status: Planned . Floors: 65 . Height: 280m + 60m spire . Architect: Arima Mimarlik . Developer: İBB

Links concerning the project: YapiTeknikProje

New design:

Old design:

See less See more
3
çok iyi bulmuşsun e-dergiyi, yıllardır küçücük küçücük renderlarını görüyorduk bunun.

yalnız alttaki kısımlar gereksiz geniş ve yüksek.

kulenin de biraz makyaja ihtiyacı var.
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 180 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.