SkyscraperCity Forum banner

İSTANBUL | İstanbul Airport | Com

622579 Views 2127 Replies 237 Participants Last post by  texan013
Istanbul is not only getting the Third Bosphorus Bridge, it's also getting its third international airport (which will be the biggest of all three) :eek:kay:

http://www.igairport.com
See less See more
5
1541 - 1560 of 2128 Posts
New Airport Presentation on Expo 2017 in Astana, Kazakhstan

See less See more
3
  • Like
Reactions: 5
Edit: Neyse buraya koymayayım
Render'dan farklı duruyor. Ben mi yanlış görüyorum?
  • Like
Reactions: 1
hic bir albenisi yok, dümdüz bir terminal... yapmisken adam gibi bir sey yapsalardi. Hic bir zamanda dünyanin en büyügü olmayacak, ne acildigi gün ne de gelecekte...
  • Like
Render'dan farklı duruyor. Ben mi yanlış görüyorum?
Küçük farklar var,
See less See more
  • Like
Reactions: 2
  • Like
Șu așağı-soldaki kısımda görünen, zemin altında kalan 3 raylı hat mı acaba (2 metro + 1 tren) ?
Naçizane fikrim ilerde havalimanı büyütülünce diğer terminal ile arasındaki shuttle tünelinin alt yapısı.

Metro ve tren olsa havalimanı terminalinin transit tarafında değil, yolcu giriş kısmında, yani resmin solunda görülen otoparkların tarafında olmalıydı.
yani en azından ben öyle inşaa ederdim terminalini...

ama ne bilim pistin altından hangarlara veya kuleye vs giden bir tünel inşaatı da olabilir belki...
See less See more
  • Like
Ikinci pistin yapimina baslaniyor.

Üçüncü havalimanının yüzde 61’i bitti

Türkiye'nin mega projelerinden İstanbul Yeni Havalimanı'nda (İYH) çalışan sayısı 31 bini geçti. İnşaat tamamlandığında doğrudan ve dolaylı 225 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kısa süre içinde çalışan sayısının 35 bin seviyesine çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti. Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre 29 Ekim 2018'de açılması planlanan havalimanı projesinin eylül itibarıyla yüzde 61.75'i de tamamlandı. 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde yapılan birinci pist ve bağlantılı taksi yollarının asfalt kaplama işleri bitirilme aşamasına geldi. 4 bin 100 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki ikinci pist ve bağlantılı taksi yollarının çalışmalarına başlandı. Terminal önündeki büyük apronda beton kaplama işleri devam ediyor.

300 ASANSÖR

Terminal ana blok cephe ve çatı kaplama işleri sürerken, bagaj sistemi inşaatında yüzde 65'lik ilerleme sağlandı. Yolcu köprüleri montaj işlemleri başladı. Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin kaba inşaat işleri tamamlandı ve terminal ana blok cephe kaplama işleri hızlı bir şekilde ilerliyor. İkinci pist ve bağlantı taksi yollarının toprak işleri ise sürüyor. Projenin 28 adet yolcu körüğü köprüsü montaj işlemlerine start verildi. Ayrıca 300'ün üzerinde asansör, yürüyen merdiven ve bant ekipmanının da montajına başlandı.

İLK YEŞİL HAVAALANI

50 bin metrekareden fazla perakende mağaza alanları bulunan havalimanında 30 bin metrekare yiyecek-içecek bölümleri de yer alıyor. Yeni Havalimanı'nda yer alacak tüm ticari işletmeler yeşil kuruluş sertifikasına sahip olacak. Böylece havalimanı dünyanın ilk yeşil havalimanı olma özelliğini de taşıyacak. Sürdürülebilir, kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil havalimanı olarak inşa edilecek. Havalimanı için Sürdürülebilir Altyapı Enstitüsü'nün Envision Sürdürülebilirlik Sertifikası'na da başvuruldu.
See less See more
  • Like
The installation of 4 of the 143 passenger bridges is finalized at the İstanbul New Airport which is completed by 64.5%!

See less See more
2
  • Like
Niiiice, i was about to say, then i realized that it would be a total torture to istanbolites onces the airport starts working as there will be no subway connection ready by then.. good luck istanbul.
  • Like
  • Like
Project going on lightening speed, shows why Turkish contractors are given airport project everywhere in the world.
  • Like
Project going on lightening speed, shows why Turkish contractors are given airport project everywhere in the world.
Number of companies in world’s Top 250 International Contractors:

1. CHINA – 65 companies
2. TURKEY – 46 companies
3. USA – 43 companies

https://www.dailysabah.com/finance/2017/08/19/turkey-named-worlds-second-largest-contractor
See less See more
  • Like
Reactions: 3
1541 - 1560 of 2128 Posts