SkyscraperCity Forum banner

İSTANBUL | Kabataş Transfer Centre | U/C

3518 Views 13 Replies 8 Participants Last post by  Hector Troas
Kabataş Transfer Center
Istanbul, Turkey

See less See more
7
  • Like
Reactions: 4
1 - 14 of 14 Posts
Kadir Topbaş’ın çılgın projesi ‘verimsiz’ diye iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın, “Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli” projesinin ihalesi iptal oldu. Gerekçe olarak; “kamu kaynaklarının verimli kullanımının sağlanmaması” gösterildi.

Kaynak;http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/825207/Kadir_Topbas_in_cilgin_projesi__verimsiz__diye_iptal_edildi.html
^^ But the construction works are going on!? I saw it myself.
Pedestrian Tunnel cancelled. "Giant Seagull" will be completed
Gereksiz bir projeydi şahsen. İptal olması iyi olmuş
Vapurla beş dakikada geçebildiğim bir şey için niye klostofobik bir yürüme bandı kullanayım ki bence de gereksizdi.
  • Like
Reactions: 4
...o ana binanin önündeki merdiven kütlesi ne oluyor? Ben anlamiyorum bu projeleri kim ciziyor, hangi ön arastirmalar yapilmis, amac nedir, sagliycagi yarar nedir? Böyle önemli bir yere neden uluslararasi yarisma acilmiyor????

Ya Calatrava nerede, bu nerede... WTC`nin önündeki transer merkezi nerede, bu nerede...

Kabataş Transfer Center
Istanbul, Turkey

Ben yaya tüneli projesinin gereksiz olduğuna katılmıyorum. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde toplu ulaşım seçeneklerinin artırılması bir avantajdır, rahatlıktır. Özellikle de iki yaka arasında geçisi sağlayan ve vapur vs gibi hava şartlarından etkilenmeyecek bir alternatifin daha olması önemliydi bence.
Ben karşı değilim ama;
  • öncelikli olmamalı
  • güvenlik sıkıntısı var
  • Like
Reactions: 1
Denizin altına tünel yapacak para varsa Metro tüneli yap benim görüşüm bu. Boğaz geçişli metro hatlarına gereken önem verilmiyor. Yaya tüneli biraz daha fantezi bir proje Arda haklı önceliği düşük.
  • Like
Reactions: 2
Daha iki tane yapılacak tünelimiz var;
Söğütlüçeşme - İncirli+
Kadıköy / Bostancı - Kazlıçeşme
Bunlar yapıldıktan sonra bunu da yaparız.
  • Like
Reactions: 1
ÇOK CİDDİ BİR KİLOMETRE YENİ METRO

Öteden beri Kabataş'ın bir transfer merkezi olabileceği fikrine bir türlü ısınamadım. T1 Tramvayı son durak Kabataş olduğu için, deniz ile de irtibatlı olduğu için zoraki bir merkez oldu ama bence bir ayak hep eksik kalıyor. Tramvay Kabataş'ta sonlandığı için Eminönü'nde son durak yapan bazı İETT hatları Kabataş'a çekilince, orada bir yoğunluk oluştu. Halbu ki doğal olan şey Beşiktaş'a çekilmesi idi. Bunun için de tramvayın Dolmabahçe'den Beşiktaş'a kadar uzatılması gerekiyordu. Ama cadde üstünü karayollarına esir bıraktıkları için yer altına inelim dediler ve M7 Metrosu'nu Kabataş'a uzattılar. Bu seferde Beşiktaş'tan Eminönü'ne gidecek bir yolcuyu 2 vesait aktarma yapmaya mecbur bıraktılar. Yani yine olmadı. Ama hala geç değil. M7 Metrosu'nu Sirkeci'ye uzatıp Kabataş'taki İETT enflasyonuna son vermek mümkün. Çünkü Beşiktaş'tan Eminönü'ne tek vasıta ile direk gidilebilir. Tramvay da Dolmabahçe'den Beşiktaş'a yine de uzamalıdır. Arada Dolmabahçe durağı olur. Metroda bu kadar sık durak olmaz. Aynı şekilde Kabataş-Karaköy arasında da durak olmaz. Metro ve tramvay ayrı ayrı işlevlere sahiptir. Biri anyaya diğeri hanyaya gidiyor zaten. Mahmutbey-Sirkeci metrosu olsa ne güzel olmaz mı? Daha sonra Beylikdüzü'ne uzatılınca da Beylikdüzü-Sirkeci olsa güzel olmaz mı? Çok uzun hat oluyor ama n'apalım, şehir uzun. Seçim atmosferinde İmamoğlu'nun metrolarla ilgili vaadleri vardı. Bir harita da yayınlanmıştı. Daha ilk maddesi entegrasyon idi. Yakında ulaşım çalıştayı yapılacak. Bu tarz iyileştirmeler bekliyorum. Listeyi buraya alalım. Takip için. Yanlarına da açıklama girelim.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ir-gercek-var-vazgecilmez-yatirimimiz....html

Duran metroları hareketlendiriyor ama şu ifade çok dikkat çekici:

İşte bütün bu meseleleri içine katarak hem bu 8 hattın en verimli şekilde bazı proje revizyonları ile başlamasını sağlamak hem de bir sonraki aşamada çok hızlı, çok acil ihtiyaca dayalı olarak başlatılması gereken yeni projeleri, buradaki verimlilik kısmında ölçerek, verimlilikle beraber projenin finansmanını da başında var ederek, süreçleri başlatma niyetimiz var. Yani işin kısası şu: Önümüzdeki 4 yıl içerisinde bunları bitirmenin yanı sıra çok etkin, çok verimli bulunduğumuz ciddi bir kilometreyi de başlatmak istiyoruz. Kaldı ki o çalıştayımız burada bize bu neticeyi de verecek. Niyetimiz, en geç 2020’nin Ocak ayında bir gelecek projeksiyonumuzu İstanbul halkı ile paylaşmak olacak.”

1. Konforlu bir ulaşım ve rahat bir trafik akışı sağlanması için sistemlerin birbirleriyle entegre edilmesi
2. İstanbul Ulaşım Ana Planı'nın yenilenmesi
3. Marmaray'ın ilk etapta Ispartakule'ye, daha sonra Çatalca'ya, uzun vadede ise Çerkezköy'e uzatılmasının sağlanması (UBAK, TCDD)

4. Yeni metro hatlarının inşa edilmesi:
* Kabataş-Mahmutbey
* Göztepe-Ümraniye
* Bostancı-Dudullu
* Beylikdüzü-İncirli
* Bakırköy-İncirli (M3'ten ayrı bir hat mı?)
* İncirli-Silivri
* Kirazlı-İncirli (mükerrer yazılmış)
* Gayrettepe-Havalimanı
* Eminönü-Alibeyköy
* Mahmutbey-Bahçeşehir
* Bahçeşehir-Avcılar
* Bağcılar-Kabataş (Tramvayı metroya mı çevirecekler acaba?)
* Bağcılar-Küçükçekmece
* Üsküdar-Beykoz
* Sultançiftliği-Arnavutköy
* Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme
* Kağıthane-Küçükçekmece (Alibeyköy-GOP-Atışalanı-E6-Halkalı aksı)
* Bayrampaşa-Bahçelievler (T5A Eyüp-Bayrampaşa şube hattının Güngören, Haznedar, Kocasinan aksıyla Sefaköy içlerine gitmesi)
* Sultanbeyli-Sancaktepe
* Çengelköy-Ataşehir
See less See more
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.