SkyscraperCity Forum banner

İstanbul Marina | KARTAL | Com

44364 Views 106 Replies 37 Participants Last post by  Jakob
KARTAL
31fl/34fl/36fl/ 38fl /36fl










Basında DAP Yapı

İstanbul Marina'da % 100 Prim Vaadi
Sabah / 23-04-2014 DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, "Dünyanın en iyi karma projesi olacak" dediği İstanbul Marina'yı satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Yılmaz, "20 günde 5 bin talep" aldık. Proje kısa sürede % 100 prim yapacak" dedi.

Son dönemde Anadolu yakasında hayata geçirdiği konut projeleriyle dikkat çeken DAP Yapı, Emlak Konut GYO'nun arazisinde hasılat paylaşımına yönelik Kartal projesinin temelini atıyor. Şirketin projeden ciro beklentisi ise 2 milyar lira.

Adı İstanbul Marina olarak belirlenen ve mayısta lansmanı yapılacak denize sıfır konumdaki projede fiyatlar 200 binden başlayıp 5 milyon liraya kadar çıkacak. Projeyle ilgili bilgi veren DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 20 günden bu yana ön talep topladıkları projeye başvuruların 5 bine ulaştığını kaydetti. Metrekare birim fiyatına göre bölgenin geleceğine yönelik avantajlı fiyatlar belirlediklerini anlatan Ziya Yılmaz, "Kısa süre içerisinde projenin birebir prim yapacağını öngörüyoruz. Marina alanı bittikten sonra ise prim beklentimiz 1'e 3 olacak. Satışlarda yüzde 1'lik KDV avantajı da var" dedi.

Yıl Sonunda Satış Bitti
Satışları yıl sonunda bitirmeyi planladıklarını da anlatan Yılmaz, aynı daireye 3-4 tane yedek yazdıklarına dikkat çekerek, projenin sektöre büyük hareket getireceğinin altını çizdi.

Ziya Yılmaz, "Kartal'da manzaramız olduğu için teraslı evler yapmak istedik. 40 metrekare salon varsa aynı büyüklükte teras yaptık. Stüdyolarda bile 20 metrekare teras var" dedi.

Yabancıya Blok Satışa Karşı
Yabancı yatırımcıdan da yoğun talep aldıklarını söyleyen Yılmaz, "Suudi Arabistanlı bir grup 400 daireli bir bloku almak istedi. Ancak biz reddettik. Çünkü burası oturuma yönelik bir proje. İkinci el piyasası oluşsun istemedik" dedi.

Ziya Yılmaz, bu yıl dört yeni projenin yapımına başlayacaklarını belirterek, Taksim'de Balpeteği, Çağlayan'da ise iki ofis projesinin lansmanını yapacaklarını söyledi. Yılmaz bunun yanı sıra Dragos'ta da 36 katlı bir rezidans projesinin temelini atacakları bilgisini verdi.

emlaktasondakika.com
  • Like
Reactions: DelightfulDelight
1 - 20 of 107 Posts
Dap Yapi bu sahili cocuk parkina cevirdi :eek:hno:
Dap Yapi bu sahili cocuk parkina cevirdi :eek:hno:
EVET :)
  • Like
Reactions: Cadîr
Fiyatların 218 bin lira ile 4 milyon 508 bin lira arasında değiştiği projede yüzde 5 peşinatla ev almak mümkün





Dap Yapı'nın 64 bin 502 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirdiği İst Marina projesinde satışlar devam ediyor. Lansman öncesi büyük avantajlarla satışta olan projede 1+0 ile 5+1 arasında değişen ev seçenekleri bulunmakta.

1463 konut ve 258 ticari birimden meydana gelmekte olan projede fiyatlar 218 bin liradan başlayıp 4 milyon 508 bin liraya kadar yükseliyor. Yatırım değeri 2 milyar lira olan İst Marina Evleri'nde konut almak için yüzde 5 peşinat ödeniyor.

Yüzde 75'lik bölüm için bankadan kredi çekilirken kalan bölüm Dap Yapı bünyesinde tamamlanıyor. Özel okul, özel hastane, 4 yüzme havuzu, 500 yat kapasiteli marina ve marinaya özel tüp geçit gibi birçok seçeneğin yer aldığı Kartal İstmarina projesinde lansman 12 Mayıs'ta yapılacak. Proje içerisinde cafeler, mağazalar, restoranlar, spor alanları gibi birçok seçenek bir arada sunuluyor.

İst Marina İletişim
Web: www.dapyapi.com.tr
Telefon: 444 4 346
lütfen mesajlarınızı ayrı ayrı değil, tek bir post olarak atın.
lütfen mesajlarınızı ayrı ayrı değil, tek bir post olarak atın.
Siteden anlamıyorum fazla, o yüzdendi. Bundan sonra dikkat ederim...
  • Like
Reactions: Erhan
Her binadan bir şeyler katılmış ama o renk değişimi baya ağır diyo ki biz Varyap'tan özenildik.
Miami tarzinda residanzlar.

Burdan manzara Marmara Denizine ve Adalara iyi olur :cheers:



Berbat copy olmus
İçinden hızlı tren geçen proje satışta



Kartal'da merakla beklenen İstMarina'yı satışa çıkaran Dap Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, "1.5 yıldır çalışıyoruz. İçinden hızlı tren geçecek, deniz uçağı bile inecek" dedi

DAP Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirilecek olan İstMarina satışa çıktı. Projenin içinde bulundurduğu alanlar bakımından dünyanın en iyi karma yaşam projesi olacağını ifade eden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Hastane, okul, 90 bin metrekare AVM, ibadethane ve hızlı trenin içinden geçtiği dünyada başka bir proje yok. 1.5 yıldır gece gündüz bu proje için çalıştık. Projeye deniz uçağı bile inebilecek" diye konuştu.

30 milyonluk kavşak

Lansman toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise projenin bulunduğu bölge bakımından çok ilgi gördüğünü ifade ederek, "İhalede 1.3 milyar lira satış toplam değeri ve 534 milyon lira şirket payı geliri teklif edildi" dedi. Kartal'daki projenin dünyanın en iyi projeleri arasında yer alacağını, kendilerinin de bölge için bir merkez oluşturduklarını ifade eden Kurum, şöyle konuştu: "Proje dahilinde Kartal bölgesinde 30 milyon liralık bir kavşak yapılacak. Hastane, okul, cami ve yeşil alan düzenlemeleri olacak. Buradaki tarihi yapılar tekrar inşa edilecek ve halkın kullanımına sunulacak."

Metrekaresi 4.900 lira

Projedeki konutların metrekare fiyatlarının 4 bin 900 liradan başladığını belirten Ziya Yılmaz, buradan bakıldığında hasılata yönelik verdikleri fiyattan en az yüzde 20-25 daha fazla ciro gerçekleştireceklerini belirtti. Murat Kurum ise yıl sonuna kadar 500 milyon liranın üzerinde gelir elde etmeyi öngördüklerini belirterek, "Bu lansmandan sağlanacak gelir şimdiden 2014 yılı hedefimizin tutmasına neden olacak" dedi. İstMarina'da metrekaresi 34 ila 720 arasında değişen, 1+0 ile 5+1'e kadar bin 463 konut bulunuyor. Ziya Yılmaz, değeri 5 milyon lira olan 720 metrekarelik dairelerin birisini kendisinin alacağını ifade etti.

Yabancı, Emlak Konut'a 206 milyon $ yatırdı

Murat Kurum, projelerin hepsinde ortalama yüzde 5 ila 10 arasında orana denk gelen satışlara ulaştıklarına dikkat çekerek, yeri daha iyi olanlarda bu ortalamanın da üzerine çıkıldığını kaydetti. Ocaktan bugüne kadar Borsa İstanbul'da yabancıların 1.3 milyar dolarlık alım yaptıklarını söyleyen Kurum, "İlk 4 ayda en çok alım 206 milyon dolarla Emlak Konut'a yapıldı. Yabancıların bu ilgisi gayrimenkul sektörüne duyulan güvenin göstergesidir" dedi.

Konutlar tükense bile Dubai'de lansman yapacağız

Projeyi Dubai'de tanıtmak istediklerini anlatan Ziya Yılmaz, "9'ncu ayda Dubai'de daha sonra Suudi Arabistan ve Katar'da tanıtım yapmak istiyoruz. O zamana kadar belki bir tane daire bile kalmayacak. Ama orada 'Türkiye ve İstanbul'da bunlar yapılıyor' dedirtmek ve İstanbul'u göstermek adına bunları hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Yılmaz, fiyatların 260 bin ile 5 milyon lira arasında değiştiğini, 15 gün içinde ne kadar satış yaptıklarını açıklayacaklarını ifade etti. Proje dahilinde 5 kilometrelik kavşak ve yol çalışmalarını da hayata geçireceklerini belirten Yılmaz, "Bölgede kentsel dönüşüm alanları var. Kamu ve özel yatırımlarla birlikte bölgede 35 bin konut yapılacak" dedi.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2014/05/13/icinden-hizli-tren-gecen-proje-satista
Marinasi nerede aq ?
Pendik Kartal sahil yolunda.
Sahile çok yakın. Daha önce o bölgede çok zeytin ağacı vardı. Ağaçlara yazık oldu...
Bu ne rezil bir proje, denize bu kadar yakın bu denli yüksek betonlaşma, bu bir katliamdır. Yazıklar olsun.
İlk fotoğrafı gördüğümde "Fena değil" diye düşündüm ondan sonra aşağıdaki fotoları görünce ben --> :screwit: şu altın/sarı rengini niye kullanıyorlar? kusmuk gibi duruyor!! sanki "My Towerland" yetmiyormuş gibi... haa kusmuk derken buyrun :puke:
Pendik Kartal sahil yolunda.
Sahile çok yakın. Daha önce o bölgede çok zeytin ağacı vardı. Ağaçlara yazık oldu...
Yok yatları bağlayacak marinası da olacak zannettim bir an için.
Oranın trafiği şu an kötü zaten,bu proje bitince sahilyolu iş saatlerinde e-5'e döner.
Ataköy sahili için verilen karar emsal teşkil etmeli, ve şehir ile denizin ilişkisini kesen duvar nitelikli bu tür yapılaşmalara dava açılmalı. Deniz, yalnızca bu devasa yapılarda oturacak bir avuç insanın hakkı değildir.
New York Times den: 2015 da Istanbul'da emlak balonu patlayacak...
Patlasin artik, bu sehir disindaki cirkin yuksek yapilardan biktim artik
1 - 20 of 107 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top