SkyscraperCity Forum banner

İzka Port | BAYRAKLI (Yeni Kent Merkezi) | 34fl | Com

72675 Views 244 Replies 47 Participants Last post by  endingcredits
6
Casa Mare Tower
Izmir, Turkey

HEIGHT: -
FLOORS: 38 fl
ARCHITECT: Dayi Architects

See less See more
  • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 245 Posts
Bu İngilizce isim özentisine Cumhurbaşkanı'nın el koyması lazım.
İngilizce değil...casa italyanca ev demek. Casa Mare de sanırım Yunanca büyük Ev demek... Dil konusunda haklısınız. Belediyeler hiçbir kuruma (esnaflar dahil) Türkçe dışında isim kullanıma izin vermemeli. Tabi bu benim fikrim. Bir dil bilimci ve İngilizce öğretmeni olarak...
  • Like
Reactions: 2
bu cumhurbaşkanın işi değil... herşeyi cumhurbaşkanın dan beklemiyelim.. o da herşeye el atmasın... herkes işini yetki ve sınırları içerisinde yapsın...
  • Like
Reactions: 3
Cok sacma su yazdigin sey. Tek adam yonetimi hosunuza gidiyor
Ve casa mare ingilizce degildir... Italyanca'da deniz ev anlamina gelir
  • Like
Reactions: 1
Cok sacma su yazdigin sey. Tek adam yonetimi hosunuza gidiyor
Ve casa mare ingilizce degildir... Italyanca'da deniz ev anlamina gelir
Lafın gelişi söyledim hemen atladınız. Elbette tek adam sistemini savunmuyorum. Kimin yetkisi varsa o müdahale etsin diyorum o zaman.

Çok mu hoşunuza gidiyor yabancı dilde böyle isimler verilmesi? İngilizce, İtalyanca veya Arapça ne farkeder ki? Atatürkçüyüz diye geçiniyoruz ama şehrimiz yabancı kelimelerin istilası altında kalmış laf çıkardığımız yok. Sadece İzmir'de değil. İstanbul, Gaziantep, Adana gibi şehirlerde de Arapça özentili uygulamalar mevcut. Nereye gidiyoruz böyle?
Marka olup reklam yapabilmek için biraz sıradışı bi isme sahip olmak gerekiyor. Türkçe isimler bir dönem site isimleri olarak o kadar tüketildi ki, orjinal şeyler bulmak çok zorlaştı. Sizin aklınıza gelen güzel Türkçe proje isimleri var mı mesela? Varsa duymak isterim :) Hatta aklınıza çok güzel isimler geliyorsa bunu forumda bir anket şeklinde etkinliğe dönüştürüp buna özel sayfa da açabilriiz.
Megapol'ün yaptığı Çarşı Kule bence gayet güzel bir isme sahip mesela. Sırf şekil olsun diye yabancı dilde isim koymak bence de eğreti duruyor.
İngilizce olunca sıradışı mı oluyor? Bence tamamen özentiliğimizden. Mistral gayet güzel bir örnek bence. Bir rüzgar çeşidi.. İkon Tower diyeceğine Simge Kule dese millet almayacak mı? DAP yapı bile alınıyorsa :) Bu arada konudan da sapmadan kuleyi tartışalım bence? Fena değil ama bu da apartmanımsı sanki. Umarım altında öyle İZKA inşaat yazmaz bitince... Son 10 proje neredeyse hep böyle apartman gibi...
  • Like
Lafın gelişi söyledim hemen atladınız. Elbette tek adam sistemini savunmuyorum. Kimin yetkisi varsa o müdahale etsin diyorum o zaman.

Çok mu hoşunuza gidiyor yabancı dilde böyle isimler verilmesi? İngilizce, İtalyanca veya Arapça ne farkeder ki? Atatürkçüyüz diye geçiniyoruz ama şehrimiz yabancı kelimelerin istilası altında kalmış laf çıkardığımız yok. Sadece İzmir'de değil. İstanbul, Gaziantep, Adana gibi şehirlerde de Arapça özentili uygulamalar mevcut. Nereye gidiyoruz böyle?
Elbette savunmuyorsun. Ama bal gibi de savunuyorsun. Bilinçaltını sıçmışsın ortaya. Lafın gelişi söylemiş. Neden aklına gelen ilk şey "yassahlansın"?

İsteyen istediği ismi verir şirketine, kimseyi ilgilendirmez. Bizim hoşumuza gidip gitmemesi de kimseyi ilgilendirmez. Senin bir şeyden hoşlanmaman onun yasaklanması gerektiği anlamına gelmez. Ben de senden hoşlanmıyorum cumhurbaşkanı yasaklasın seni.
  • Like
bugün yanından geçtim arsanın etrafı dahi kapatılmamış. kısa vadede başlıyacak gibi durmuyor.

birde dikkat ettinizmi bilmiyorum ama arkası duvar değil :D
  • Like
İstediğin istediği gibi düşünür buna sen de karışamazsın ben de senin düşündüğüne karışamam. Nokta.
İstediğin istediği gibi düşünür buna sen de karışamazsın ben de senin düşündüğüne karışamam. Nokta.
Baya karışmak istiyorsun ama sen millete? Daha insanların kendi projesne koyduğu isimlere saygı duyamazken neyden bahsediyorsun sen?
Burda fikir belirtmek ne zamandır saygısızlık oldu. Wowdan farkınız yok. Tahammül denen birşey yok. Sadece ismini beğenmediğimi söyledim. Birileri el koysun derken yetkili biri çıksın da en azından birşeyler yapsın dedik. Birçok kişi de bu konuda hem fikir zaten.
Bence tercümesiyle koysunlar:)

İzmir global şehir olma çabasında. insanlar istediği ismi koysun. Villasaray bence daha çirkin. Cumhurbaşkanı da bu işe de bulaşmasın zaten yeterince heryerde herşeye karışıyorlar.

Şahsi fikrim: özenti ve şekilci. Perla sanırım inci, Ege inci ya da İstanbul safiri olabilirdi. Atılgan tower bana komik geliyor açıkçası. Ama diyelim yabancı ortaklı bir şirket, tutup ona da Mehmet Aurelio muamelesi yapmak abes.

Bırakın isteyen istediğini koysun kısacası. Sonra antik Yunan isimlerine de bulaşmaya kalkıyorlar. Arap tatlıcı Arapça, İtalyan pastane İtalyanca, Ermeni pideci Ermenice koysun. Olması gereken de bu.
Abi Bence Reisi karıştırdıgın için kızmış kek :D

İsim konusunda benim de pek sıkıntım yok. hatta bazı türkçe isimler çok apaçi kalabiliyor. yada biz o yöne çekebiliyoruz :)
  • Like
Yan tarafına PTT imarı verilmiş.

Adliyenin yanındaki PTT yi yıkıp buraya taşıyacaklarmis. Mevcut PTT yerine de adliye binası yapılacakmış.

Şu an bile sabahları salhane koprusu çekilmez oluyor. İnşaatlar bittikten sonra tek gidiş tek dönüş yol, karşılıklı gökdelenler ve kamu binalari... Trafiği hayal edemiyorum.
Eyvallah tabii isteyen istediği koysun da hani devlet yetkilileri herşeye karışıyorlar ya ben de bari bu konuda bişeyler yapsınlar demek istedim ama bazıları yanlış yöne çekti. Neyse bu isim konusunda orijinal olacaksa elbette güzel olur. Yoksa dediğiniz gibi Villa Saray, Atılgan Tower, Tatlıses Tower gibi isimler çok itici. Bunu söylemek de saygısızlık olmasa gerek. Beğenmemek de bir tercihtir. Mesela Park Yaşam Mavişehir/Ataşehir, Martı Tower, Folkart Narlıdere, Palmiye Park gibi isimler kulağa hoş gelmiyor değil.

Ege Perla'nın önündeki arazi İZKA'ya aitti. Acaba burada başka proje mi olacak?
1 - 20 of 245 Posts