SkyscraperCity Forum banner

İZMİR | Off-topic discussions

10706 Views 41 Replies 13 Participants Last post by  Rcr35
Istanbul'dan bile daha aktif ve sık sık konu dışına kayan tartışmaların yaşandığı bir altforum olarak böyle bir başlığa çoktandır ihtiyacımız var diye düşünüyorum :)

İzmir hakkındaki düşüncelerimiz, yediğimiz içtiğimiz yerler, değişik haberler, gün içinde yaşadığımız olayları vs burada paylaşalım. Kısaca "everything goes".
1 - 20 of 42 Posts
glassdoor.com u daha önce duymuştum, bir kaç kere ziyaret etmiştim ama bu sitede İzmirle alakalı bir şey yoktur diye hiç İzmir'i aratma gereği bile duymamıştım...

Lakin ki öyle değilmiş :D Baya ilginç ilanlara rastladım ve bundan sonra da takip etmeye devam edicem buradaki ilanları. İzmir'de gözden kaçan gelişmelerin nabzını tutmak için iyi bir kaynak bence.

Bir kaç ilan.

http://supplychainwizard.com/ adlı New Jersey menşeili bir şirket İzmir'de bir ofis açmış, data analisti almak için ilan vermişler.

Supply Chain Wizard is seeking a Data Analyst at our Izmir office in Turkey.
Supply Chain Wizard is a management & technology consulting firm serving the Pharmaceutical industry in serialization (Track & Trace) programs and all manufacturing industries in supply chain strategy, optimization and organizational capability building programs. With a strong global presence and offices in 6 countries (US, Germany, UK, Netherlands, Turkey and India), the organization is well positioned to be the supply chain services company of choice.
https://www.emakina.com/ adlı bir şirket bir sürü ilan vermiş, hatta genel başvuru ilanı bile koymuşlar. İsmi Türkçe gibi ama Belçika menşeili bir şirket, kurumsallaşma, marketing alanında iş yapıyorlar. Brüksel borsasında 12 yıldır işlem görüyorlarmış.

Baya İstanbullulara oynamışlar genel başvuru ilanında :D

Open Application
Izmir / Full time / EMATR-OPEN
You have clicked on this page because you still cannot find the job of your dreams. If you want to go to Çeşme, Kuşadası, Bodrum and Greek Islands easily for weekends, hang out with your friends at Alsancak after work and more importantly be a member of a friendly family who trusts each other, you’ve come to the right place!

http://rapsodo.com/ diye Singapur menşeili bir şirket, İzmir'de ArGe ofisi açacakmış. Sporculara yönelik simülasyon yazılımı ve donanımı üretiyorlarmış.

We will be opening our new R&D office at Teknopark İzmir, Turkey (http://teknoparkizmir.com.tr/). Hence, we are searching for new team members.
We are looking for a Senior Full Stack Developer responsible for managing the interchange of data between the server and the users.
See less See more
^^ Son 5 yıldır ciddi artıyor. Büyük şirketler de şu sıralar operasyonel ofislerini kaydırıyorlar, sonra ar-ge de gelecek illa ki.
allianz falan merkezini izmire taşıyor. kampüsleri bitmek üzereymiş.
Ülkedeki en kalifiye işgücünün ıstanbulda çalışarak hayatlarının hergununun 2-3 saatini trafiğe vermesi kadar sacma birsey olamaz. Merkezini izmire taşıyan şirketler bu isten maliyet ve calisan memnuniyeti bakimindan karlı cikacaklardir
HSBC fiziksel şubelerini kapattıktan sonra İzmir'e taşındı, şuan hemen hemen bütün operasyonlarını İzmir'den yönetiyorlar. Turkcell de birsürü operasyonunu İzmir'e taşıdı. Hatta genel merkezlerini de buraya tasicaklarina dair dedikodular dönüyor. Ankara asfaltındaki binalarının yerine plaza dikiceklermis.
Ankara’dan 2, İstanbul’dan 4 Holding İçin İzmir’de Yer Arıyoruz

Son dönemde İzmir ve çevresinin ilgi yatırımcıların ilgisini çektiğinin ifade eden RealtyCo'nun kurucusu Fatih Elibol Ankara’dan 2, İstanbul’dan da 4 holding için İzmir’de yer aradıklarını ifade etti.

RealtyCo'nun kurucusu Fatih Elibol, 1996-2004 yıllarında Donald Trump’ın şirketinde satış temsilciliği yaptı. Edindiği deneyimleri kendi girişimiyle büyütmek isteyen Elibol'un şirketi 2017 itibarıyla portföy değeri 800 milyar Euro’ya, işlem hacmi ise 564 milyar Euro’ya ulaştı. Şirket kısa sürede 5 kıtada 47 ülkede faaliyet göstermeye başladı. Elibol, “Bir Türk’ün kurduğu dünyada gayrimenkul pazarlama işinde markalaşmayı başaran bir iş hayal ettim. O yolda da ilerledim. En zoru İngiltere’ye girmekti, onu da başardık” dedi.

6 Holding İçin İzmir'den Yer Bakıyor

Elibol şirketini artık İzmir'den yönetiyor. Son dönemde İzmir ve çevresinin ilgi çektiğini ifade eden Elibol, "Ankara’dan 2, İstanbul’dan da 4 holding için İzmir’de yer arıyoruz. İzmir çalışanların da en çok yaşamak istediği şehir. Son dönemde çok sayıda beyaz yakalı da İstanbul’dan İzmir’e taşındı" dedi.

Yakında 6 holdingin İzmir'e geleceğini ifade eden Elibol, İzmir’deki gayrimenkul fiyatlarının ve yaşamın çok cazip olduğunu söyledi.

Miami’de yaşanan kasırga sonrasında 2.5 milyon dolarlık gayrimenkullerin 600-800 bin dolara düştüğünü belirten Elibol, Türklerin de halen en çok Amerika’da gayrimenkul aldığını söyledi.

Danışmanlık yasası çıkarsa Yabancıya satış Yüzde 30 Artar

Türkiye’de en kısa zamanda gayrimenkul danışmanlık yasasının çıkması gerektiğinin altını çizen Elibol, "Gayrimenkul yasası ile her şey şeffaf olacağı için kimse dolandırılamayacak ve yabancılar korkmadan gayrimenkul yatırımı yapabilecek. Bugüne kadar yabancılara gayrimenkul satışında çok yanlışlıklar yapıldı. Bu yasa sayesinde yabancılara satış yüzde 30 artar" dedi.

http://www.insaatderyasi.com/ankaradan-2-istanbuldan-4-holding-icin-izmirde-yer-ariyoruz-7652h.htm
See less See more
  • Like
Reactions: 1
8
İzmir'de yabancı dilde öğretim yapan eğitim kurumları.

1. Saint Joseph Fransız lisesi, Fransızca, 1841.

2. Özel Tevfik Fikret Fen lisesi, Fransızca, 1964.

3. İtalyan İlkokulu, İtalyanca, 1899.

4. İzmir Amerikan Koleji, İngilizce, 1878.

5. İzmir Ekonomi Üniversitesi, İngilizce, 2001.

6. İzmir Alman İlkokulu, Almanca, 2008.

7. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İngilizce, 1992.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
İYTE'den bir ODTÜ Teknokent çıkar mı?
IYTE'de baya tasakli startuplar var. Turkiyenin ilk ilaç argesi yapan firmasi iyte de mesela. Otomasyon üzerine geliştirmeler yapan firmalar var. Ericsson un arge ofisi var. Orantısal olarak ankaradan sonra en çok teknopark izmirde bulunuyor. Ankarada 6, istanbulda 7 izmirde 4 tane var yanılmıyorsam.
^^ Ericsson Dokuz Eylül'e taşındı.
Rick, en buyuk fantezin urla'da gerçek olmuş :D

Al sana parayla gezmeli park. :) gerçi park mi, sanat galerisi mi, otel mi yoksa çeşitli toplantilar için kiralık bi yer mi anlamadim ama konsept olarak senin istediğine yakın bişey sanırım.

Şaka maka baya güzel bir şey olmuş.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Sloganları da şey olsun, "PARAYLA SAADET VAADEDİYORUZ" :tongue2:

Kek bu arada Narlıdere'de Almanca eğitim veren Takev var. Yaşar Üniversitesi de İngilizce eğitim veriyor diye biliyorum ama emin değilim.
Valla ben para verip giderim oraya şahsen! :)

Takev'i bilmiyordum, Yaşar'dan emin değilim. Bazı bölümleri İngilizce sanırım.
FIT 18 - Future Industrial Technologies Fair, 22 - 25 Şubat Arasında Fuar İzmir'de.

http://www.fitfuar.com/

GELECEĞİN ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİLERİ
Sanayi devriminden bu yana yaşanan tüm teknolojik ilerlemelerin son halkası olan ve günümüzde tüm dünyanın bilgi paylaşımında bulunduğu Endüstri 4.0 devrimi, yalnızca üretim anlayışını değil hayatımınızı, her alanından değiştirecek bir güce sahip. Gelecek algılarımızda tüm hayalleri ya da öngörüleri şekillendiren en etkili parametre olan 4. sanayi devrimini yakalamak, Türkiye’nin her yerine ulaşarak bilgilerimizi paylaşmak, iş birlikleri geliştirmek için yeni bir oluşuma imza atıyoruz.
Nihayet salak saçma gelinlik fuarları, ayakkabı fuarları yerine ağırlığı olan bir konuda fuar düzenleniyor.

Toplam 109 katılımcı. İlk sene için hiç fena değil bence.

http://randevu.fitfuar.com/all-participiants.asp?sayfa=1&
  • Like
Reactions: 1
Ben de önceki gün duydum, paylaşmaya vaktim olmadı :( Ama 25'ine kadar ziyaret edebilirsiniz.
Fuar çok büyük değil ama güzel. Umarım katılımcı firmalar da memnun kalır ki seneye de büyüyerek devam eder.

Ziyaretçi yoğunluğu az, yani rahat rahat gezebilirsiniz.
Güzide ilçemiz Urla'dan farklı gastronomik deneyimler :D

Denemek isterim ben şahsen. Ama denk getirmek lazım.
  • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 42 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.