zdjecia sie nie pokazuja
----------------------
juz widac
----------------------
juz widac
ja wiem kto projektowal, ale powiedziec nie moge, bo u niego nie pracuje (chociaz znam osobiscie).Coś więcej o tym biurowcu?
Hę :weird: ? Znaczy fabryka, dookoła zieleniec i pod spodem parking ?pierwsza wersja projektu zakladala zakrycie praktycznie calosci dzialki plyta i zorganizowaniem pod parkingu/nad zielonego tarasu
parking przykryty plyta mial byc pomiedzy fabryka i projektowanym biurowcem (od strony Nowej). zaznaczam jednak ze nie wiem jak na dzis wyglada sytuacja. minelo juz ladnych kilka miesiecy od mojego wgladu w koncepcje.Hę :weird: ? Znaczy fabryka, dookoła zieleniec i pod spodem parking ?
Oczywiście. To, że teraz wygląda syfiaszczo, to jeszcze nie znaczy, że od razu trzeba się cieszyć z fatalnego projektu nadbudowy. I tak, zamierzam lamentować jeszcze długo, bo dla mnie taki projekt to zwyczjane niszczenie zabytkowej tkanki miasta - przecież tą fabrykę można było ładnie wpisać w nową koncepcję, ale po co, cieszmy się, że się ta fabryczka nie spaliła... Dla mnie takie podejście jest po prostu żenujące.Dobra, już nie lamentuj. Teraz jest cudowna.
To będzie tak samo do niczego, jak na wizualizacji - po prostu szklany kloc położony plasko na dachu fabryki - po prostu super. I nawet najlepsze materiały nic tu nie pomogą.Jak się postarają i nie poskąpią na materiałach, może być lepiej jak Monnari. Jest tu więcej ceglanej fabryki bądź co bądź.
Hm, szkło jest tutaj neutralne, wyraźnie można rozróżnić oryginalną bryłę fabryki od reszty. Dzięki temu widać zabytek w pełni jego okazałości. Zupełnie czymś innym - szkodliwym - jest dla przykładu to co robi Opal z przędzalnią Scheiblera. Tam są NAD-, PRZY- i DObudówki. Koszmar, bo zaburza to oryginalną formę.oszfak :runaway:
Nie ma to jak nadbudować takim g...em zabytkową fabrykę, po prostu brawo... Pewnie chcieli, żeby było jak Monnari, a wyszło im... no sami widzicie co :bash: Załamać się można...
Ta, sam projekt nowej części jest PIKNYWygląda jak wejście do galerii handlowej w Manufakturze, do którego zaplątała się jakaś fabryczka.
Zupełnie bezpodstawne stwierdzenie. Na tej wizualce nie widzę żadnych zniszczeń... raczej wyremontowaną fabrykę. Co innego "niszczenie" a co innego słaba wizualizacja albo nie podobający Ci się materiał (szkło), które akurat jest najmniej inwazyjnym materiałem w sensie krajobrazowym....bo dla mnie taki projekt to zwyczjane niszczenie zabytkowej tkanki miasta
Gdzie Ty masz tam kamienicę?wyburzenie kamienicy i wykwaterowanie 2 rodzin
z tylu tej fabryczki (na Nowej) są dwie kamienice tzn. jednej już nie ma, a drugą powinno niedługo nie być. Ta, co jeszcze stoi jest cala obita siding-iem (chyba tak to się pisze) i był tam sklep żeglarski a tej, co już prawie nie ma to była straszna ruderaGdzie Ty masz tam kamienicę?