Mieszkam stosunkowo niedaleko dworca Widzew. W pojawieniu się ŁKA i budowie nowego dworca ŁF upatrywałem szansę szybszego dojazdu do pracy (szybszego niż samochód). Patrzę na rozkład, odjazdy rano z Widzewa wyglądają następująco:
7:25 ŁKA
7:35 Regio
7:46 IC
7:58 ŁKA
następnie jest dziura i dopiero:
8:41 Regio
Przynajmniej do tej 7:58 pozornie wygląda to fajnie (połączenie co ~10-12 minut) ale... nie wiem, na który zdążę bo to zależy jak mi dziecko w przedszkolu zmarudzi

Trasa nie codziennie, więc bilety długookresowe średnio mi się kalkulują (są dni, gdzie samochodem wyjeżdżam w inne okolice). No i co najgorsze: Bilety do każdej z tych spółek inne, nawzajem nie honorowane :rant: a na IC dostaję informację w portalu, że zakup biletu niemożliwy bo zbyt krótka trasa...

icard:
Jak żyć? :?
Wiem, wygodny jestem...
I tak sobie myślę:
- ujednolicenie taryfy na tej trasie i honorowanie biletów (łącznie z MPK) powinno być priorytetem - tylko do kogo z tym uderzać? jak wygenerować odpowiednią "masę krytyczną" zwolenników takiego rozwiązania, żeby to przeszło? Nie znam się na polityce więc sobie mogę jedynie pogdybać...
- zmiana trasy linii 85 na Olechów/Janów na taką jak dawniej, z tym że w wariancie z pominięciem przystanków przy energetyce na Rokicińskiej i przy Solarze (taka "linia pośpieszna") mogłaby zapewnić całkiem świetne połączenie również mieszkańcom Olechowa/Janowa - tramwaj 10 nie jest tu rozwiązaniem bo a) wolno (czas na przystankach) b)jednak mało wygodne dojście z przystanku przed Rondem (i też czas...)
- druga strona torów (Lawinowa, Kosodrzewiny, cały Henryków, Mileszki) - to jest oczywiste, że powinna być skomunikowana, tyle, że to wymaga dość drogiej inwestycji w wiadukt zatem sprawa raczej długoterminowa w porównaniu do powyższych .