A co tam, dyszka ode mnie. :cheers:
Jesli jeszcze komuś mało
Jeśli chodzi o meble w restauracji to żadne krzesło nie jest nowe, były sprowadzone z m.in. z płd. Polski i Wiednia.Z tym Designem, to bym nie przesadzał. Normalne nowoczesne meble (w większości stylizowane na stare). Nie jest to najwyższej klasy Design. Wnętrza nie najgorsze, ale chcieli złapać 2 sroki za ogon, czyli połączenie surowości i przytulności. Kiepsko takie zabiegi wychodzą. Architektonicznie?? Dobry porządny budynek, tylko że.... stary. Nadbudówka nie powala. Stylizowane lampy też nie pasują do idei budynku.
7/10 i to głównie za bardzo ładny remont.
Mogłem.Więcej do jednego posta nie mogłeś wcisnąć zdjęć? Gdzie nawias?
Poza tym będę rozwijał swoją niechęć do wszelakich ceglizmów a zwłaszcza takich. Nie widzę tutaj rzeczy do oceniania. Absolutna większość tego budynku to stara substancja. Jasne dobrze odpicowany budynek, niezłe wnętrza, jakieś tam dodatki zewnętrzne, ale jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli tutaj oceniać gruntowne przebudowy kamienic.
Nigdzie nie jest napisane gdzie zaczyna się rozbudowa, a gdzie nie. Hotel ma bądź co bądź znaczącą nową część na dachu.Regulamin
- w Miss Polski oceniamy budynki zbudowane w Polsce po II Wojnie Św. (decyduje data rozpoczęcia budowy), dozwolone są przebudowy i rozbudowy przedwojennych obiektów, natomiast nie można postować powojennych rekonstrukcji i renowacji budynków przedwojennych, a także obiektów w których przebudowano jedynie wnętrza bez przebudowy na zewnątrz.
Trochę brak konsekwencji w tym budynku. Niby chcą zrobić monumentalne, surowe wnętrza, a wwalają klubowe meble. Wystrój łazienek też mocno odbiega od wystroju pokoi. Tak jak wcześniej napisałem fajne gmaszysko, ale żadnej nowości. Szkoda, bo mogli zrobić coś fantastycznego.Jeśli chodzi o meble w restauracji to żadne krzesło nie jest nowe, były sprowadzone z m.in. z płd. Polski i Wiednia.
Przede wszystkim chciano pokazać historię budynku i przez jakie etapy w "swoim życiu" przechodził, ale to chyba moja wina, że o tym nie wspomniałem.
Tak myślałem. Szkoda, bo tak te nowoczesne wstawki są takie trochę zbyt "nieśmiałe"A lampy nie są częścią hotelu, tylko całego kompleksu Manufaktura
W 100% zgoda. Ten kompleks powinien być oceniany całościowo, a nie pojedynczymi elementami.Ja nie widzę sensu oceniania, ale z innych powodów. Na zdjęciach Manufaktury też te cegły widać. Całe widoki z góry: jak to pięknie itd.
W takim razie zostaliśmy wprowadzenie w błąd przy ocenie marketu - bo to pudło, które dobudowano w Manufakturze bardzo bronili Łodzianie.
Prócz Manufaktury, hotelu pojawi się nam zaraz inny budynek, który będziemy traktować jako nieintegralny.
Masz rację, popieram.^^
Jak dla mnie ten budynek jeszcze od biedy kwalifikowałby się do Miss, ale skoro to część Manufaktury, to sprawa jest ewidentna: wątek do zamknięcia, jeden zbiorczy o Manufakturze wystarczy :lock: