Rozmumiem twoje rozgoryczenie i mam nadzieje ze to bład,ale na pocieszenie powiem ze w Krakowie wybudowali taka estakade :bash:
A w którym miejscu? Czy chodzi Ci o estakadę koło dworca w Płaszowie?Mi-V said:Rozmumiem twoje rozgoryczenie i mam nadzieje ze to bład,ale na pocieszenie powiem ze w Krakowie wybudowali taka estakade :bash:
Prawdę powiedziawszy temu skrzyżowaniu (rondu) wystarczyłby "bardziej owalny kształt" i nie byłoby potrzeby budowania estakady. Bo uzasadnieniem dla estakady były częste wypadki w tym miejscu, a wypadki były (i są) spowodowane tym, że konstrukacja ronda umożliwia przecięcie go jadąc idealnie na wprost w obu kierunkach bez żadnego zmniejszenia prędkości (bo to w zasadzie nie rondo a skrzyżowanie z placem po środkui).xkk said:A w którym miejscu? Czy chodzi Ci o estakadę koło dworca w Płaszowie?
Co do ronda Iwalidów to nie rozumiem po kiego będą mu nadawać "bardziej owalny kształt"? Przecież tam jest miejsce na estakady :hammer:
lazej said:Prawdę powiedziawszy temu skrzyżowaniu (rondu) wystarczyłby "bardziej owalny kształt" i nie byłoby potrzeby budowania estakady. Bo uzasadnieniem dla estakady były częste wypadki w tym miejscu, a wypadki były (i są) spowodowane tym, że konstrukacja ronda umożliwia przecięcie go jadąc idealnie na wprost w obu kierunkach bez żadnego zmniejszenia prędkości (bo to w zasadzie nie rondo a skrzyżowanie z placem po środkui).
A tak wogóle to ta inwestycja jest o wiele mniej potrzebna niż usprawnienie ruchu na skrzyżowaniu marszałków (na co póki co się nie zanosi). Buduje się estakadę tam gdzie jest wygodnie a nie tam gdzie jest niezbęda.
A już ładowanie kasy w remont przejścia podziemnego dla pieszych w sytuacji gdy z jezdni na tym odcinku będą korzystali jedynie skręcający w/z Puszkina i ofermy, które na wprost nie pojadą estakadą jest totalną porażką. Wystarczyłyby światła i byłoby po kłopocie, a tak to znów pieszych zmusza się do biegania w górę i w dół po schodach - ot taka lokalna moda.
Estakada, robienie z Retkińskiej pomiędzy Maratońską a Wyszyńskiego drogi dwujezdniowej to są projekty będące wyrzuceniem pieniędzy w błoto. A później ZDiT narzeka, że nie ma kasy na działania naprawdę niezbędne. Ehhh :bash: :bash: :bash: :bash:
można to i tak ujacxkk said:A w którym miejscu? Czy chodzi Ci o estakadę koło dworca w Płaszowie?
estakada o ktorej piszesz miala w zalozeniu spelniac jedynie zadanie bezkolizyjnego przejscia torow tramwajowych. Gdy dobudowywana bedzie dalej druga nitka Pabianickiej, lewa jezdnia (jadac od strony miasta) bedzie odchodzic nieco w lewo wlasnie. Drugiego mostu nie bedzie bo nie ma po co.yarro said:Mamy w Łodzi już jedną estakadę "one way". Na Pabianickiej na wyjeździe z miast, nad zjazdem torowiska na Chocianowice
A co do tej na Rondzie Inwalidów - totalna pomyłka!!!!!
Pozdrówki.
Hm, a czy ja napisałem że jest po co? Zwróciłem tylko uwagę na to, że jest tam estakada w jedną mańkę - czysto krajoznawczohej75 said:estakada o ktorej piszesz miala w zalozeniu spelniac jedynie zadanie bezkolizyjnego przejscia torow tramwajowych. Gdy dobudowywana bedzie dalej druga nitka Pabianickiej, lewa jezdnia (jadac od strony miasta) bedzie odchodzic nieco w lewo wlasnie. Drugiego mostu nie bedzie bo nie ma po co.
Hm, domyślasz się chyba że są ważniejsze inwestycje w miejskie "ulice glowne ruchu przyspieszonego" niż akurat tamta estakada w szczerym polu.hej75 said:Co do Ronda Inwalidow, oby wiecej takich "pomylek". Kazda inwestycja w miejskie "ulice glowne ruchu przyspieszonego" jest bardzo cenna i nalezy sie cieszyc, ze cos sie zmienia...
skoro przytoczyles ta wypowiedz w kontekscie dywagacji na temat bezsensownosci budowania estakady w jednym kierunku wnioskuje ze rowniez i ta na pabianickiej zaliczasz rowniez do bezsensownych inwestycji, stad moje wyjasnienie!yarro said:Hm, a czy ja napisałem że jest po co? Zwróciłem tylko uwagę na to, że jest tam estakada w jedną mańkę - czysto krajoznawczo:
hm, nie tyle domyslam sie co wiem, ze sa inne ROWNIE WAZNE inwestycje.yarro said:Hm, domyślasz się chyba że są ważniejsze inwestycje w miejskie "ulice glowne ruchu przyspieszonego" niż akurat tamta estakada w szczerym polu.
:bash:
dokladnie, dzien w dzien jezdze dokladnie ta trasa i wiem ile zdrowia i czasu mozna na niej stracic, oczywiscie na chwile obecna ruch na wspomnianym rondzie nie jest na tyle duzy aby budowac eskapade, ale w momencie otworzenia A1 bedzie zupelnie inaczej...wiec jestem bardzo zadowolony ze Łodz juz teraz planuje rozwiazanie szybkiego dojazdu do autostrady, mam tez nadzieje ze podobnie bedzie z dojazdem do A2 od polnocy miasta (przedluzenie Al Wlokniarzy) badz tez inne rozwiazanie.hej75 said:Przypominam, ze ciag Bandurskiego-Mickiewicza-Pilsudskiego-Rokicinska to glowny łódzki dojazd do autostrady A1 i najwazniejsza łódzka arteria komunikacyjna.
druga nitka Strykowskiej - do granic miasta (a to juz b. blisko autostrady). Granica miasta to skret w lewo (jadac od Lodzi i "gorka" w okolicach Dobieszkowa) powstanie w latach 2007 - 2010. Czyli jeszcze troche. Gorny odcinek S14 wraz przebiciem Wlokniarzy do ul.11 listopada i dobudowanie jej drugiej jezdni pewnie tez jakos w tych latach. Czyli jeszcze 2 - 5 latmiro said:dokladnie, dzien w dzien jezdze dokladnie ta trasa i wiem ile zdrowia i czasu mozna na niej stracic, oczywiscie na chwile obecna ruch na wspomnianym rondzie nie jest na tyle duzy aby budowac eskapade, ale w momencie otworzenia A1 bedzie zupelnie inaczej...wiec jestem bardzo zadowolony ze Łodz juz teraz planuje rozwiazanie szybkiego dojazdu do autostrady, mam tez nadzieje ze podobnie bedzie z dojazdem do A2 od polnocy miasta (przedluzenie Al Wlokniarzy) badz tez inne rozwiazanie.
Coś Ty się tak uparł na to przebijanie do 11go Listopada? Już Ci napisałem (w tym wątku co go zdublowałeś), że Włókniarzy będzie pociągnięta do S14 nieco na zachód od Osiedla Radogoszcz Zachód, a nie tą drogą osiedlową, jaką jest teraz 11go Listopada.hej75 said:Gorny odcinek S14 wraz przebiciem Wlokniarzy do ul.11 listopada i dobudowanie jej drugiej jezdni pewnie tez jakos w tych latach. Czyli jeszcze 2 - 5 lat![]()
alez ja przeczytalem twoje zdanie, przyjalem je do wiadomosci ze takie jest a nie inne. Ja posiadam inne informacje i trzymam sie mojej wersji. Nie mam rowniez zamiaru komukolwiek jej narzucac, wiec ty tez tego nie rob... :bash:HuBar said:Coś Ty się tak uparł na to przebijanie do 11go Listopada? Już Ci napisałem (w tym wątku co go zdublowałeś), że Włókniarzy będzie pociągnięta do S14 nieco na zachód od Osiedla Radogoszcz Zachód, a nie tą drogą osiedlową, jaką jest teraz 11go Listopada.