SkyscraperCity Forum banner

[Łódź] Nowy Grand Hotel

2115 Views 7 Replies 6 Participants Last post by  MIKI

Hotel Orbis Grand zmieni nazwę...

Z nazwy Hotelu Orbis Grand zniknie Orbis, a pojawi się Mercure. W ciągu najbliższych czterech lat hotel będzie zmodernizowany. Przybędzie mu czwarta gwiazdka.

Łódzki Grand należy do Grupy Orbis, której partnerem strategicznym jest międzynarodowa sieć Accor Hotels, kontrolowana przez Francuzów. W Grupie Orbis zapadła decyzja o zmianie marki hotelu Grand w Łodzi na Mercure, na którego modernizację wyłoży pieniądze francuski partner.

Przez ostatnich kilkanaście lat Orbis Grand przeprowadzał modernizację pokoi. W części położonej od strony ul. Piotrkowskiej pojawiła się klimatyzacja. Zainstalowano ją również w apartamentach i pokojach typu studio. Goście mają dostęp do Internetu. Po remoncie nie zmieni się zabytkowa elewacja ani architektura wnętrz najstarszych fragmentów hotelu. Meble będą stylizowane i nawiązujące do charakteru najstarszego hotelu w mieście.
See less See more
1 - 8 of 8 Posts
W końcu będzie 4 gwiazdkowy hotel. Ale osobiście uważam że przy piotrkowskiej to powinny stać same 5 gwiazdkowe.
rewelka
Troche duzo te 4 lata, no ale lepiej tak niz w ogole.
nie wiem po co MIKI na Piotrkowskiej mają stać 5* hotele.Wg. mnie w Łodzi nie ma potrzeby budowac tak drogich i eksluzywnych hotelów bo Łódź to nie jest raczej miasto turystyczne. Ewentualnie jeden w całej Łodzi hotel 5* może być ale więcej nie ma sensu.
raul said:
nie wiem po co MIKI na Piotrkowskiej mają stać 5* hotele.Wg. mnie w Łodzi nie ma potrzeby budowac tak drogich i eksluzywnych hotelów bo Łódź to nie jest raczej miasto turystyczne. Ewentualnie jeden w całej Łodzi hotel 5* może być ale więcej nie ma sensu.

jest potrzeba, bo jak przyjezdzaja pilkarze z calej Europy grac w europejsckich pucharach z Widzewem to musza miec gdzie nocowac, a pilkarze sa wybredni... a i ch kluby duzo placa za hotele... <z przymruzeniem oka> ;)

ps. Juz niedlugo znow europejskie puchary zawitaja do Łodzi :)
miro said:
jest potrzeba, bo jak przyjezdzaja pilkarze z calej Europy grac w europejsckich pucharach z Widzewem to musza miec gdzie nocowac, a pilkarze sa wybredni... a i ch kluby duzo placa za hotele... <z przymruzeniem oka> ;)

ps. Juz niedlugo znow europejskie puchary zawitaja do Łodzi :)
hmm moze poczekamy zobaczymy :)
Raul raczej nie masz racji.
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.