SkyscraperCity Forum banner

[Łódź] okolica i downtown ;)

3049 Views 31 Replies 15 Participants Last post by  BartStep
12

i na koniec kawałek GŁ
See less See more
1 - 20 of 32 Posts

fajnie!, tak ...miejsko :D
orion wyszedł bosko, niebo w tafli szkła :)
See less See more
musze przyznać że na tych zdięciach Łódź prezentuje się całkiem ładnie. Szczegulnie podoba mi się ta ulica na pierwszym zdięciu.
ale musze niestety przyznac ,ze jakosc fasady na tym kosciele strasznie sie ostatnio pogorszyla :(
See less See more
OlekD said:
ale musze niestety przyznac ,ze jakosc fasady na tym kosciele strasznie sie ostatnio pogorszyla :(
No wiesz, to jest typowy polski przypadek - fasada znajduje się od kilku lat w niekończącyn się remoncie :(
OlekD said:
wiem, bo gora i boki sa chyba odnowione.
Dokładnie, to jest Kościł z niekończącym się remontem.

Razi to strasznie szczególnie tak odrapana elewacja aż do cegieł.
Raine said:
a ile juz trwa renowacja?
Nie mam pojęcia. Ale można zapewne już ją liczyć w latach.
Raine said:
a chociaż MIKI znasz date zakończenia?
Date zakończenia to chyba tylko Pan Bóg zna.
raul said:
musze przyznać że na tych zdięciach Łódź prezentuje się całkiem ładnie. Szczegulnie podoba mi się ta ulica na pierwszym zdięciu.
To jest ulica Zachodnia :)
HuBar said:
To jest ulica Zachodnia :)
I musze dodać że architekturą ani innymi czynnikami się nie wyróżnia. Zwykła ulica a urzeka no, no :)
MIKI said:
I musze dodać że architekturą ani innymi czynnikami się nie wyróżnia. Zwykła ulica a urzeka no, no :)
Dobrze że sfociłeś zachodnią stronę Zachodniej ;-)
Taaa. Bo łódzka "ściana wschodnia" nadaje się do kręcenia filmów o wojennej Warszawie. ;)
dzięki za zdjecia, Łódź wygląda na nich naprawdę przednio. Co do tego kościoła to nie rozumiem jak na takie koszmarki jak w Licheniu kasa płynie szerokim strumieniem, a na głupi remont fasady jednego z najważniejszych kościołów 2-go co do wielkości polskiego miasta się nie znajdzie :sleepy: ??
Heh...nawet w Warszawie nie ma czterech wieżowców skupionych tak blisko siebie ;) Szkoda tylko, że nie są wyższe.
Nie wiem czemu ale to ^^^ zdjecie przypomina mi troszke Alexander Platz..
Krzycho said:
Heh...nawet w Warszawie nie ma czterech wieżowców skupionych tak blisko siebie ;) Szkoda tylko, że nie są wyższe.
po drugiej stronie ulicy sa nastepne
1 - 20 of 32 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.