Fajne fotki, dzięki, aż mi się serce raduje jak widze zrewitalizowane fabryki
ale ta hala expo to niezły shit
uke: za to pałacyki rewelacja
kay:
Częściowo miałem rację bo FTIMS to nic innego jak1. Ten dlugi budynek to nie wydzial fizyki, matematyki i informatyki ale tzw. "tramwaj", w ktorym mieszczą się częsci trzech wydziałow: Elektrycznego, Organizacji i Zarządzania oraz FTiMS'u
Racja, niegdyś mieściła się tam rekrutacja oraz coś w stylu biura karier studenckich, ale tutaj również odbierałem swoje pierwsze stypendium (jeszcze nie było konieczne posiadanie konta bankowego)3. W tym obskrobanym budyneczku kolo rektoratu nigdy nie bylo kwestury (kwestura jest i byla przy Zwirki). Tam miescila sie tylko rekrutacja. Czy nadal tam jest - nie wiem.
nie jest az tak dobrze. dwa tygodnie temu w ramach rewitalizacji okolicy za zgoda wladz wyburzono ta secesyjna "rudere" ktora byla po sasiedzku z tymi odnowionymi fabrykami...Krzycho said:Fajne fotki, dzięki, aż mi się serce raduje jak widze zrewitalizowane fabrykiale ta hala expo to niezły shit
uke: za to pałacyki rewelacja
kay:
Nie mogłem znaleźć w sieci zdjęcia tej fabryki. Teraz widzę, że to naprawdę duża strata. To straszne, że dopiero teraz władze miasta zastanawiają się jak uniknąć w przyszłość takich tragedii dla dziedzictwa architektonicznego Łodzi, ale w końcu teraz ważniejszą sprawą jest przemianowanie al. Włókniarzy na Jana Pawła IIBartas2004 said:nie jest az tak dobrze. dwa tygodnie temu w ramach rewitalizacji okolicy za zgoda wladz wyburzono ta secesyjna "rudere" ktora byla po sasiedzku z tymi odnowionymi fabrykami...
![]()