SkyscraperCity Forum banner

[Łódź] Z lotu ptaka

44828 Views 88 Replies 46 Participants Last post by  Funky Koval
Mamy tutaj 3 zdjecia manufaktury przed rozpoczeciem prac.
Natomiast zamieszczam je poniewaz spodobalo mi sie jak wyglada ogolnie miasto na tych fotkach.

See less See more
3
1 - 20 of 89 Posts
KRN¥BRNY said:
Mamy tutaj 3 zdjecia manufaktury przed rozpoczeciem prac.
Natomiast zamieszczam je poniewaz spodobalo mi sie jak wyglada ogolnie miasto na tych fotkach.
bardzo fajne zdjęcia. Łódź jest bardzo zielona.
dzięki
Szkoda, że nie ma więcej.
To może i ja coś dodam znalezionego w sieci

© Wojciech Gorgolewski
© Wojciech Gorgolewski
© M.K. Ktoszewcsy
See less See more
9
Chciałem wkleić coś z www.gorpol.pl ale widze że kolega był szybszy :D

Całkiem fajnie to z góry wygląda ;)

to może jeszcze jedna fotka:

See less See more
Ehh.. te ronda, zakała polskich miast, ciekawe czy potrafiłbym się jeszcze po czymś takim poruszać :D

Tak swoją drogą to niezły kawał miasta
wiesz co to raczej funkcjonuje w Lodzi jako plac...rondo...mysle ze nikt kto bylby zapytany o rondo nie powiedzial by tego o Placu Wolnosci, bo taka jego nazwa:)
Krzycho said:
Ehh.. te ronda, zakała polskich miast, ciekawe czy potrafiłbym się jeszcze po czymś takim poruszać :D
Tak swoją drogą to niezły kawał miasta
Plac Wolnoći to nie rondo!! To stary "Nowy Rynek", tu jest ratusz.
Ty chyba nigdy nie byłes w UK. Tam dopiero mają ronda ZOBACZ: http://www.hoomor.pl/pps/magiczne_rondo.pps

See less See more
HuBar said:
Plac Wolnoći to nie rondo!! To stary "Nowy Rynek", tu jest ratusz.
Ty chyba nigdy nie byłes w UK. Tam dopiero mają ronda ZOBACZ: http://www.hoomor.pl/pps/magiczne_rondo.pps

Co do Placu Wolności to chyba odbywa się tam normalny ruch samochodowy, tramwajowy, czyli jest to zwykłe, wielkie rondo. Chociaż widzę, że ruch jest mały, miejsce obok głównych tras, widać, że to miejsce ma charakter placu, ale jakoś pusto tam, nie za bardzo widzę jakieś przejścia dla pieszych na centralną część placu, jak tam się ludzie poruszają? No i te parkingi :bash: Architektonicznie wygląda to chyba dobrze, na pewno wielkomiejsko (wrzućcie tutaj foty Placu Wolności z ulicy) Tylko jakby nie to rondo to możnaby dobudować cztery budynki i wygospodarować jeszcze bardzo dużo miejsca na deptaki, pasaże :D Jak się stanie z jednej strony placu to na pierwszym planie mamy zaparkowane samochody i ulicę, trudno jest dostrzec dokładnie budynki z drugiej strony placu, coś jak na Placu Centralnym w Nowej Hucie, nie tworzy to zbyt ciekawego efektuIMO Co o tym myślicie, jak jest w Waszym mieście?
See less See more
to nie jest zwykle wielkie rondo, ale chyba tego nie zrozumiesz:) W kazdym razie nazywa sie Plac Wolności i trzymajmy się tej nazwy. Nie ma przejsc poniewaz to nie jest rondo tylko plac. Generalnie tam jest bardzo niewielki ruch. Stoja taksowki i tramwaje. To poczatek Piotrkowskiej gdzie jest pasaz. Przejezdzanie w tym miejscu praktycznie nie ma sensu. Parkingow tam nie ma. Ludzie stoja samochodami przy kraweznikach jak w kazdym innym miejscu gdzie nie ma parkingow. Samochody wogole nie przeszkadzaja w ogladaniu. Jak bede mial moment to wrzuce fotki z poziomu przechodnia. Niewiele wymyslisz.
^^^
Po co od razu te zgryźliwości, wytłumaczyłeś i rozumiem i nie mam zamiaru nic wymyślać, o co Ci chodzi? Dawaj lepiej te fotki ;)
Pytanie do łodzian:
Czy jest możliwe wdrapanie się na któryś z waszych wieżowców i porobienie fotek z wysokości na całe miasto?
Warszawiacy mieli dużo takich akcji, swego czasu były też zdjęcia z CBC i szkieletora w Krakowie; chciałbym zobaczyć Łódź z takiej perspektywy.
piter89 said:
wow
to zdjecie jest extra! Chyba niewiele polskich miast bylo budowanych siatka ulic. Ciekawie to wyglada.

Owszem. Jedyne znane mi miasto w Polsce zaprojektowane według amerykańkich wzorców urbanistycznych. A najlepiej to musi wyglądać nocą...
Owszem. Jedyne znane mi miasto w Polsce zaprojektowane według amerykańkich wzorców urbanistycznych. A najlepiej to musi wyglądać nocą...
Jeszcze jest Gdynia
niestety z wiezowcami nie wypali;-( Zbyt rozlegly teren zeby uchwycic teren no i budynki za niskie ;-)
niestety z wiezowcami nie wypali;-( Zbyt rozlegly teren zeby uchwycic teren no i budynki za niskie ;-)
tutaj kilka znanych fotek:)

See less See more
4
KRN¥BRNY said:
Czy nie ma ktoś tego zdjęcia w wyższej rozdzielczości? Ono jest po prostu świetne - całe Śródmieście na raz.
1 - 20 of 89 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.