SkyscraperCity Forum banner

[Świętokrzyskie] by MarcinK

18939 Views 83 Replies 16 Participants Last post by  kasia13
Na początek stolica regionu, w którym nie byłem już z kilkanaście lat.

Zmiany niesamowite, oby tak dalej :)

Na początek widoczki z autobusu i okrągłego dworca PKS.

1

2

3

4

5

6
See less See more
6
1 - 20 of 84 Posts
Wreszcie Kielce okiem turysty :) Czekam na więcej :)
Uprzedzam, że jestem bardzo powolny;)

Ale Kielce unowocześniają się niesamowicie jak na miasto około 200-tysięczne.
Kielce, Kielce, Kielce ... rodzinne strony ;)

Tzn. mam rodzinę koło Starachowic i wielu znajomych z Kielc i okolic. Trzeba wreszcie tam wrócić, bo ostatnio byłem jako berbeć. Zobaczymy ten postep w rozwoju :)
^^ ja też tamtędy, ale pewnie trochę później. Później pokażę co tam widziałem jak skończę wrzucać Kielce.
Dziękować, kolejne z Sienkiewicza

25

26 Sienkiewicza/Planty

27

28 Sienkiewicza/Staszica, w oddali skrzyżowanie z Leśną
See less See more
4
Kielce do porządnego "obfocenia" będą nadawać się dopiero za jakieś 2/3 lata (obecnie to jeden wielki plac budowy - z dnia na dzień coraz większy głównie dzięki świetnej pracy władz miasta w pozyskiwaniu ogromnych dotacji unijnych na kluczowe dla miasta inwestycje), ale i tak fajnie, że zainteresowałeś się Kielcami (choć tego blaszaka przy Sienkiewicza mogłeś sobie darować ;] ).
BTW - Bardzo lubię Twoje fotorelacje.
See less See more
Bardzo sympatyczne miasto. Takie kompaktowe. Wygląda na swoje rozmiary dokładnie :)
...

37 Sienkiewicza między Leśną i Kilińskiego
Kapitulną. ;]
See less See more
To odcinek ul.Sienkiewicza między skrzyżowaniem z Leśną i Kapitulną a skrzyżowaniem z Kilińskiego (w końcu nie wiem czy to Mała, czy Kilińskiego:dunno:), czyli ten z Teatrem Żeromskiego, widocznym na ostatnim zdjęciu. Dlatego tak dziwnie napisałem ;)
1 - 20 of 84 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.