Vise ili manje? Split - trajektna luka, i oba kolodvora na istom mjestu. Fali jos aerodrom
– S obzirom na to da se pruga ne može micati, nalazi će biti premješteni i predstavljeni na području ispred kolodvora. Tijekom gradnje pothodnika bit će stratografski predstavljeni pokretni nalazi, slično kao što je učinjeno u Ateni tijekom gradnje metroa – rekla je I. Miletić-Čakširan.
Nije točno. Bilo je i takvih ideja. Nema toga sta Hrvat ne može izmislitiPitam se kak niti jednom genijalcu nije palo na pamet seliti trajektnu luku iz uvale, svi bi samo selili kolodvor...
Ide obnova kompletne pruge Zaprešić Zabok sa svim stajalištima i svim kolodvorima te elektrifikacija (bez obnove kolodvora Zaprešić)Krece obnova zeljeznickog kolodvora Zabok i nekih stanica od Zaboka do Zapresica
https://www.zagorje-international.hr/index.php/2017/11/07/dobre-vijesti-u-cetvrtak-ce-na-zabockom-kolodvoru-biti-potpisan-vise-od-614-milijuna-kuna-vrijedan-ugovor-za-obnovu-zeljeznicke-pruge-zapresic-zabok/
http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/modernizacija-pruge-zabok-dobiva-nathodnik-s-liftom-pothodnik-i-dvije-nove-ulice
Znaš kada je zadnja željeznička pruga u Hrvatskoj izgrađena?Znate kad je Zagreb zadnji put dobio nove metre tramvajske pruge? 2000,godine. Prije 20 godinaaa! Zabooravite vijadukte, ukopavanja, obilaznice, samoborsku prugu i sl.
Iskreno ja jesam pesimista ali ne kao ti. Očigledno je da svaki, ama baš svaki projekt HŽ-a kasni, neki i godinama. Ali ako pratiš situaciju, vidi se da stvari polako idu naprijed. Sva predviđanja koja se iznesu u medijima kada će neki projekt biti gotov treba uzeti s zrnom soli i dodati par godina za žalbe, poništene natječaje i sporosti u radovima.zezi ja nisam znao da nije ista širina kolosijeka tramvajske i željezničke pruge, prosvjetlio si me. Da novih 12 km pruge s EU parama i to nije pomoglo da se projekt ne pretvori u fijasko i da kasni.A ti misliš da će EU platiti ukopavanje pruge ili dizanje na neke vijadukte, kakve crne vijadukte, nije ovo Mexico City, daj ljudi malo hladne glave.
http://hr.n1info.com/Vijesti/a488461/Obnovljeni-zeljeznicki-kolodvor-u-Sisku-pusten-u-uporabu.htmlObnovljeni željeznički kolodvor u Sisku pušten u uporabu
![]()
HŽ Infrastruktura je na sisačkome području izvela, a i dalje izvodi opsežne investicijske radove na obnovi željezničke infrastrukture.
Željeznički kolodvor u Sisku obnovljen je prema svim standardima moderne željezničke infrastrukture i uvjetima konzervatora, a 5. ožujka 2020. pušten je u uporabu. Osim toga HŽ Infrastruktura u pružnu dionicu između Grede i Sunje dugu 25 km ulaže 250 milijuna kuna. Kada krajem godine radovi budu završeni, znatno će se poboljšati kvaliteta željezničke usluge, što će putovanje od Zagreba do Siska učiniti bržim i sigurnijim.
Radovi na sisačkome kolodvoru obuhvatili su rekonstrukciju kolosijeka i izgradnju 324 metra dugoga otočnog perona s nadstrešnicom. Osim toga uz zgradu su sagrađeni bočni peron s novom nadstrešnicom te pothodnik s dizalima, čime je omogućen pristup osobama smanjene pokretljivosti. Na strani okrenutoj prema peronima zgrada je dobila i novu fasadu, a na perone postavljena je urbana oprema (nove klupe, kante za otpatke) te je cijeli prostor pokriven videonadzorom.
![]()
U obnovljenoj kolodvorskoj zgradi uskoro će biti prezentiran i dio povijesti. Naime, prilikom izvođenja radova na iskopu pothodnika pronađeni su nalazi od iznimnoga arheološkoga značaja te su zbog postupaka propisanih Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara počela arheološka istraživanja. Još je potrebno završiti radove na arheološkoj prezentaciji u pothodniku, čekaonici i na peronima u obliku infopanela te izvesti restauraciju i prezentaciju nalaza, što HŽ Infrastruktura radi u suradnji s Ministarstvom kulture.
![]()
Ulaganja HŽ Infrastrukture na sisačko-moslavačkome području željeznicu će učiniti boljom, učinkovitijom i konkurentnijom ostalim vrstama prometa.
Da li misliš na uređenje zgrade ili na kolosijeke teretnog dijela kolodvora?Ako ima netko iz Rijeke da poslika kako napreduju radovi na obnovi Glavnog kolodvora.
Unaprijed hvala.
U Gornjoj Stubici?U GSu.
Da. Ima dosta stanara koji žive po kolodvorima u HR, pa i na Zagreb Glavni.čekaj... u zgradi kolodvora Sisak živi 5 obitelji???
Jedno vrijeme je bila obrnuta situacijaIskreno radi toga sam i prestao stavljati ovdje svoje fotke, a uzadnje sam zapravo dosta toga obišao i poslikao. Neko vrijeme bi stavio istu stvar i na zeljeznice.net i ovdje na SSC no tamo su mi ipak zanimljivije i konstruktivnije rasprave, da ne kažem da naučim svašta od starije ekipe koja bolje poznaje povijest.