SkyscraperCity Forum banner

Željeznički kolodvori i oko njih | Railway stations

242654 Views 1045 Replies 135 Participants Last post by  Gedeon
Eto da i ta vrsta građevina dobije svoju temu:cheers:
Slike su sa željeznica net i na tome se zahvaljujem članovima tog foruma.:cheers:
Dakle Opuzen
glavna zgrada

Pomoćne zgrade

See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
21 - 35 of 1046 Posts
zdenci orahovica

Duga resa

Veliko trgovišće
See less See more
3
  • Like
Reactions: 1
Mene fascinira raznolikost gradnje ,od skoro palače pa do doslovce šupe.
Inače recimo Ploče bi mogle imati korist od željeznice,da se orijentiraju k tome.Dosta veliki broj ljudi dolazi vlakovima a stanica Ploče bi uz minimalna ulaganja suvremenom turistu mogla ponuditi sve što mu je potrebno.
A ovo ostalo su više onako lokalno-turistički kolodvori.
See less See more
  • Like
Das to je Splitski ali mi se čini da nije dovršen ili je gornji kat srušen.Jer prizemlje izgleda relativo ok i onda ništa.
  • Like
Al nemate stanicu. :D
Imamo ali nije u funkciji:lol:
  • Like
Meni se ova nadstrešnica u Osijeku ne svbiđa,zaklanja samu zgradu.
Mislim da zgrada nije toliko loša koliko je loš izbor boja.
  • Like
Ponos nam je onda trul, hrđav i u raspadnom stanju. Lijepa je lokomotiva pred kolodvorom i imamo lijep trg pred njima, ali sa druge strane imamo infrastrukturu koja nićemu više ne služi jer nema prometa.

Izgubili smo Jugoslavenski promet, izgubili Europski, 5C je preusmjeren zapadnije, infrastruktura stoji beskorisna i ponos željeznice u Jugoslaviji ima samo Vinkovčane koji idu u Zagreb i Osijek studirat, a ne vidim da će skoro bit bolje.

No da, eto imamo lijep kolodvor. Zadnji put uređen kad je Tuđman bio tu, ali još je lijep. Ok, ne posebno lijep kao onaj prije njega ili ako ne voliš socijalističku arhitekturu, ali bar je velik.
Imaš sliku starog kolodvora možda?
Izvana ovaj sadašnji kolodvor izgleda lijepo treba bi još malo dotjerati i perone ali izgleda ok.
Inaće putnički promet željenicom je strahovito opao i željeznica se više percipira kao sredstvo za prijevoz tereta.ž
Trebalo bi malo poraditi na popularizaciji željezničkog prometa.
See less See more
  • Like
Ja se volim voziti prugom,pogtoivo na duže relacije,super je oslobođeni si automobila i svih briga koje idu uz njega.
Samo što su naši vlakobvi vagon,ako ogavni t je horor ,a ni cijene nisu baš niske istini za volju.
  • Like
21 - 35 of 1046 Posts