SkyscraperCity Forum banner

Željeznički kolodvori i oko njih | Railway stations

242418 Views 1045 Replies 135 Participants Last post by  Gedeon
Eto da i ta vrsta građevina dobije svoju temu:cheers:
Slike su sa željeznica net i na tome se zahvaljujem članovima tog foruma.:cheers:
Dakle Opuzen
glavna zgrada

Pomoćne zgrade


See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
41 - 43 of 1046 Posts
Zagreb GK ima ono što mnogi gradovi (Stuttgart, Wien, Beograd itd.) tek grade ili su nedavno izgradili. Prolazni kolodvor s mogućnošću vrlo kratkog stajanja i nastavka puta.
To recimo Budimpešta nema.
Nije ponekad loše "preskočiti" modu. Kao što je Zagreb srećom preskočio modu gradnje čelnih kolodvora. A planirao ih je na krajevima današnje Vukovarske avenije...
😁
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Polako.

HŽ je tek stigao do Zaprešića. I Zaboka.
Karlovac je nedosanjani san a Split je druga galaksija...
Dvadeset drugog stoljeća možda nešto i bude iz strukturnih fondova Euroatlantske federacije.
  • Like
Reactions: 4
O kojim potrebama pričaš ? Vidiš da Osijek u smislu željeznice ima uvjete nula. Nema potrebe nikakve za bilo kakvim novotarijama jer sam grad nije veliko željezničko čvorište. Po tebi sve stare zgrade treba srušiti i napraviti nove objekte prilagodjene danasnjem vremenu e svasta. Od starog objekta se moze iznutra toliko sve izmjenjati sa par vanjskih promjena i da kolodvor pretvoriš u Voyager sa najsuvremenijom opremom. Vidiš da to Osijeku nije ni potrebno jer ne postoji čak ni elektrificiran sustav na samom kolodvoru niti prilazu kolodvoru, nista.
Osijek je, uz Vinkovce , Zagreb i Varaždin najveće željezničko čvorište putničkog prometa u HR.
Vinkovci su izgubili značaj nestankom bivše države, Zagreb je koliko toliko zadržao putnički promet zbog činjenice što je glavni grad, iako je međunarodni promet drastično pao, Varaždin je otok potpuno odsječen od ostatka mreže izrazito lokalnog karaktera a Osijek ima sve pomalo.
Ima solidan lokalni promet zbog razgranatosti mreže a također je i na međunarodnom koridoru koji ima perspektivu. Nađi mi još jedan grad u HR u koji se toliko pruga sa svih strana slijeva. Nema ga. Ako Osijek nema perspektivu onda možemo ukinuti sve pruge u HR, odmah.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
41 - 43 of 1046 Posts
Top