SkyscraperCity Forum banner

Željeznički kolodvori i oko njih | Railway stations

242200 Views 1045 Replies 135 Participants Last post by  Gedeon
Eto da i ta vrsta građevina dobije svoju temu:cheers:
Slike su sa željeznica net i na tome se zahvaljujem članovima tog foruma.:cheers:
Dakle Opuzen
glavna zgrada

Pomoćne zgrade

See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
61 - 80 of 1046 Posts
pljunuti brodski kolodvor... :cheers:

samo je brodski malčice uređeniji...
Samo je Vinkovački veći i aktivniji, posebno po noći. A Brod ima i onaj legendarni most iznad pruge :cheers:

Što se urednosti tiće, podsjednaki su u mom iskustvu. Nije Vinkovački nigdje neuredan, samo neobnavljan dugo, osim čekone, ona je sasvim ugodna i udobna, a zadnjih godinu-dvije kao da je i više ljudi. Ok, posebno odkad radi trgovina non stop, jedno od gradskih mjesta za izlaske postala kad se sve trgovine zatvore:lol:
See less See more
  • Like
Reactions: 1
ma kako nije?? pogledaj malo materijal od kojeg su rađeni! pogledaj perone! pogledaj prilaz kolodvoru! po meni je isti...
  • Like
Ponos nam je onda trul, hrđav i u raspadnom stanju. Lijepa je lokomotiva pred kolodvorom i imamo lijep trg pred njima, ali sa druge strane imamo infrastrukturu koja nićemu više ne služi jer nema prometa.

Izgubili smo Jugoslavenski promet, izgubili Europski, 5C je preusmjeren zapadnije, infrastruktura stoji beskorisna i ponos željeznice u Jugoslaviji ima samo Vinkovčane koji idu u Zagreb i Osijek studirat, a ne vidim da će skoro bit bolje.

No da, eto imamo lijep kolodvor. Zadnji put uređen kad je Tuđman bio tu, ali još je lijep. Ok, ne posebno lijep kao onaj prije njega ili ako ne voliš socijalističku arhitekturu, ali bar je velik.
Imaš sliku starog kolodvora možda?
Izvana ovaj sadašnji kolodvor izgleda lijepo treba bi još malo dotjerati i perone ali izgleda ok.
Inaće putnički promet željenicom je strahovito opao i željeznica se više percipira kao sredstvo za prijevoz tereta.ž
Trebalo bi malo poraditi na popularizaciji željezničkog prometa.
See less See more
  • Like
Imaš sliku starog kolodvora možda?
Izvana ovaj sadašnji kolodvor izgleda lijepo treba bi još malo dotjerati i perone ali izgleda ok.
Inaće putnički promet željenicom je strahovito opao i željeznica se više percipira kao sredstvo za prijevoz tereta.ž
Trebalo bi malo poraditi na popularizaciji željezničkog prometa.
Znam stanje u željeznici, pa i da se Vinkovci još dobro drže kakvih mjesta ima. Samo eto... šteta je.

Nemam ništa protiv klodvorske zgrade, veća je i efikasnija od stare i moralo se zamjeniti ju radi prometa. Nije stara ni bila nešta posebna, ali osobno volim taj stari stil. Ova bi bila prekrasna sa malo preuređenja, modernizacije izgleda.

See less See more
  • Like
^^
trebalo bi malo modernizirati vagone i samu željeznicu, a ni smanjenje cijena ne bi loše bilo... onda bi se i povećao broj korisnika. meni je smiješno da danas vlakovi na pruzi brod-zagreb, koja je valjda najbolja i "najravnija" pruga kod nas, voze onako sporo. minimalno dva i pol sata za tih 180 kilometara. da ne spominjem kako često nema mjesta u kupeima pa se sjedi/stoji po hodnicima...
See less See more
  • Like
Ja se volim voziti prugom,pogtoivo na duže relacije,super je oslobođeni si automobila i svih briga koje idu uz njega.
Samo što su naši vlakobvi vagon,ako ogavni t je horor ,a ni cijene nisu baš niske istini za volju.
  • Like
Evo i jedna iz zraka sa Panoramia

Baš bih volio da su naši kolodvori, odnosno bar prva dva perona, zatvoreni skroz, pod krovom.
See less See more
  • Like
Pih, Split može samo sanjat o kolodovoru poput ovog u Vinkovcima.. :cry:
  • Like
^^
Čitam malo ovu raspravu i nekako mi nije jasno:
Ako su vlakovi puni , kako to da su kolodvori prazni?:nuts::lol:
Mislim, odlučite se koje je. Puni ili prazni?

^^
trebalo bi malo modernizirati vagone i samu željeznicu, a ni smanjenje cijena ne bi loše bilo... onda bi se i povećao broj korisnika. meni je smiješno da danas vlakovi na pruzi brod-zagreb, koja je valjda najbolja i "najravnija" pruga kod nas, voze onako sporo. minimalno dva i pol sata za tih 180 kilometara. da ne spominjem kako često nema mjesta u kupeima pa se sjedi/stoji po hodnicima...
Eh, većina HR gradova i krajeva bi se rado mijenjala sa vama pa da ih voze ovako "sporo".
Modernizirati vagone? Pa svi vagoni su modernizirani , a oni najbolji idu upravo u vašem pravcu. Mislim da bi trebalo "modernizirati"(valjda pretvoriti ih u kocku:)) neke neodgovorne putnike.Što mislite ko radi nered po vagonima, trga inventar i šara po njima?
See less See more
^^
Čitam malo ovu raspravu i nekako mi nije jasno:
Ako su vlakovi puni , kako to da su kolodvori prazni?:nuts::lol:
Mislim, odlučite se koje je. Puni ili prazni?
ne znam, u brodu je kolodvor dosta prometan... prije je to bilo i izraženije, ali onda je izgrađena autocesta bratstva i jedinstva, autobusi su postali brži, a automobili dostupniji...

Eh, većina HR gradova i krajeva bi se rado mijenjala sa vama pa da ih voze ovako "sporo".
Modernizirati vagone? Pa svi vagoni su modernizirani , a oni najbolji idu upravo u vašem pravcu. Mislim da bi trebalo "modernizirati"(valjda pretvoriti ih u kocku:)) neke neodgovorne putnike.Što mislite ko radi nered po vagonima, trga inventar i šara po njima?
a jebiga, mogu i ja biti malo sebičan i reći da mi to nije dovoljno brzo i udobno i da može i puno bolje!! a znamo da može. je, modernizirani su vagoni, nažalost. jer ovakva modernizacija je ubila onaj komfor koji je postojao prije u tim vagonima. sjedala su pod nekim divljim kutem, pretvrda su, ne mogu se više spustiti :eek:hno: a nekad se moglo tako divno uživati na putovanjima vlakom :naughty:

a ovi oštećeni i išarani vagoni su najčešće na nekim lokalnim linijama gdje seljačine, ne seljaci, već seljačine, uništavaju sve oko sebe :bash: to bi ja mlatio bez pardona...
See less See more
  • Like
Kolodvor by night

neznam tko je autor...sa pticice su slike
See less See more
2
  • Like
Joj, joj, joj...i ovdje nered :)
Za početak, nitko se nije potrudio staviti fotku zagrebačkog glavnog kolodvora:

Mislim, to bi ipak nekako trebao biti početak dretve, ne?
Ajd, potruditi ću se pa naći adekvatne fotke najvećih i najvažnijih kolodvora u HR, pa staviti u jedan post.
See less See more
  • Like
Bjelovar

slike poskidane s neta
See less See more
3
  • Like
jel ovaj thread predviđen samo za hrvatske kolodvore?

:cheers:
  • Like
Mislim da je.
  • Like
jel ovaj thread predviđen samo za hrvatske kolodvore?

:cheers:
Aha. Da vidimo generalno stanje naših kolodvora.
61 - 80 of 1046 Posts