SkyscraperCity Forum banner

Željeznički kolodvori i oko njih | Railway stations

242263 Views 1045 Replies 135 Participants Last post by  Gedeon
Eto da i ta vrsta građevina dobije svoju temu:cheers:
Slike su sa željeznica net i na tome se zahvaljujem članovima tog foruma.:cheers:
Dakle Opuzen
glavna zgrada

Pomoćne zgrade

See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
961 - 980 of 1046 Posts
Velik nesrazmjer stajalista i vlaka(puno je ugodnije u Koncarevom vlaku uci)
super su im bike parkiralista,odmah uz stajaliste.
Primjer novog u mjestu Eching.
See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
7.4.2022. Dovršavaju se zadnji detalji na obnovi želj. kolodvora u Rijeci:

Centralni paviljon:

Istočno krilo:

Zapadno krilo:

Malo s perona:

(y)
See less See more
7
  • Like
  • Love
Sve ok ali HŽ logo sad baš bode u oči:

• da li nisu mogli napraviti recimo u istom materialu (i boji) kao nadstrešnica
  • ili zlatnosmeđeg kao štukature
  • i pozicionirati (i malo smaniti) ga da paše u arhitekturu
See less See more
  • Like
Nemam pojma zasto je uopce logo tamo.
Bilo bi pametnije da su napisali ima kolodvora u krasopisu ili slicnome, a ne logo.
  • Like
Reactions: 2
Strizivojna vrpolje snimano.
Bit ce da je neki kolega, jer mislim da nije ovaj lik iz tv loki.

Fora vagon.
See less See more
  • Like
"Transagent Taurus sa Srbija Voz Stadler 413 028 u kolodvoru Koprivnica"

Martin Bošnjak
See less See more
2
  • Like
Na vlastitu odgovornost pogledajte kako izgleda splitski željeznički kolodvor. Nešto toliko ružno već dugo niste i nećete vidjeti.

• Like
Dio sramote dakako ide na HŽ, no i nova splitska vlast je odustala od Masterplana, dapače sada je i vlast pala i idu novi izbori - tako da je pitanje zašto i kako tu išta ulagati ako se ne zna budućnost. Može se ta zgrada pokrpati i malo ulickati no dok se ne odluči što se zapravo hoće sve je to uzaludno.

A ondak će ispasti da je Zagreb (ili Zadar) ukrao sve novce iz EU fondova namjerno da napakosti Splitu.
See less See more
  • Like
Horor, mene sramota turista ljudi koji prođu tim potezom, kao u horor apokaliptičnim filmovima bez pretjerivanja!
Polako.

HŽ je tek stigao do Zaprešića. I Zaboka.
Karlovac je nedosanjani san a Split je druga galaksija...
Dvadeset drugog stoljeća možda nešto i bude iz strukturnih fondova Euroatlantske federacije.
  • Like
Reactions: 4
Na vlastitu odgovornost pogledajte kako izgleda splitski željeznički kolodvor. Nešto toliko ružno već dugo niste i nećete vidjeti.

Kolodvor Vinkovci je pojam za ovaj Splitski.
Žalosno je da Split kao drugi najveći grad i kao kao turistički grad ima takvu sramotu od kolodvora, a tu je najveća odgovornost grada.
Turisti kad to vide vjerojatno misle da su došli u 18 stoljeće.
See less See more
  • Like
Žalosno je da Split kao drugi najveći grad i kao kao turistički grad ima takvu sramotu od kolodvora, a tu je najveća odgovornost grada.
Stvarno je užas. Ali ipak radi se zadnjih godinu dvije. Zgrada kolodvora u Rijeci je završena, sada i vanjski dio perone i sve ostalo to će ići sa obnovom pruge vjerojatno. Osijek uskoro gotov sa obnovom GŽK. Radi se.

Bio sam nedavno na ŽK Vinkovci, svakako jest bolji od ovoga u Splitu ali je zgrada iznutra zapela u 70im godinama 20og stoljeća. Takav socijalizam.... Izvana je čak ok. Radili su na peronima.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Aj mi molim te objasni kako je najveća odgovornost grada to što HŽ-u na zgradi raste korov i što nisu čuli u najmanju ruku za fasadnu boju?
See less See more
  • Like
... oduvijek sam mislio da Split ima neki kolodvor suvremen soc tipa Sarajevo...

Odgovornost prije svega na HŽ. Jer je vlasnik. Ali i grada koji dozvoli da ta kućica tako izgleda. Da i nije njihovo Split je mogao platit obnovu na njihovom je teritoriju. Mislim da Split čak i sada treba puno ozbiljniji objekt za kolodvor od ovoga...
See less See more
  • Like
Jedan koji 30 godina vapi za obnovom. Prije neki dan čujem opet " pruga do kraja godine....obnova kolodvora Vukovar..... Da, kako da ne, bude nikad, prije ima da se uruši.

danas...🤮

80ih🤮

See less See more
3
  • Like
... oduvijek sam mislio da Split ima neki kolodvor suvremen soc tipa Sarajevo...
View attachment 3450646

Odgovornost prije svega na HŽ. Jer je vlasnik. Ali i grada koji dozvoli da ta kućica tako izgleda. Da i nije njihovo Split je mogao platit obnovu na njihovom je teritoriju. Mislim da Split čak i sada treba puno ozbiljniji objekt za kolodvor od ovoga...
Kaj ne vidiš da ulažu, stavili su klime i PVC stolariju
See less See more
  • Like
  • Sad
Reactions: 4
Jedan koji 30 godina vapi za obnovom. Prije neki dan čujem opet " pruga do kraja godine....obnova kolodvora Vukovar..... Da, kako da ne, bude nikad, prije ima da se uruši.

danas...🤮
View attachment 3450724

View attachment 3450721

80ih🤮

View attachment 3450700
Da upotrijebim tvoje riječi, pa mogao ga je grad Vukovar obnovit, na njegovom je teritoriju.
See less See more
Mogao je, ali nije jer tamo je sve pitanje povijesti i politike. Cak i ta zgrada veze se za povijest i politiku. Izuzmi VU. Kako god bilo i vukovarska i hrvatska sramota.
To je stvar principa. Ne trebaju lokalne zajednice plaćati tuđu nesposobnost. U Splitu bi grad na ulazu u kolodvor trebao staviti pano s natpisom Ulazite u zonu sumraka za koju je odgovoran imenom i prezimenom taj i taj iz HŽ-a, pa bi vidio kako bi se brzo uklonio korov i uklonili grafiti da to bar pristojno izgleda makar ne bio neki fensi kolodvor.
See less See more
  • Like
961 - 980 of 1046 Posts