SkyscraperCity banner

41 - 60 of 148 Posts

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
La intrarea în fiecare sat se află o mică poartă secuiască pe care e trecut numele localităţii. De asemenea, aproape fiecare sat deţine un monument istoric medieval, în general o biserică fortificată. Peste tot sunt berze, practic un simbol al Ținutului Secuiesc.
 

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
- primăria Lăzarea:- aşa arată DN12 în Lăzarea şi Ditrău :eek:hno::
Ditrău / Gyergyóditró

- monument dedicat împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Brigăzii de Pompieri Voluntari Ditrău şi un panou cu localităţile înfrăţite cu comuna Ditrău:- biserica romano-catolică (i-aş ucide pe cei cu cablurile...): 

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
DJ127 Ditrău - Tulgheş; drumul nu este asfaltat decât la ieşirea din Ditrău până în pasul Țengheler/Csengellér, şi apoi la intrarea în Tulgheş, însă zona e minunată. Studiul de prefezabilitate întocmit de IPTANA şi avizat în şedinţa CTE a CNADNR a propus ca Secţiunea a II-a a autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni - şi anume Ditrău-Târgu Neamţ - să fie realizată prin Munţii Giurgeului, paralel cu acest drum judeţean. Relieful este dificil şi ar trebui construite şi câteva tuneluri.

- pasul Țengheler; prin muntele din prima poză este propus cel mai lung tunel, de 1670m. El ar ieşi pe undeva prin poza a doua:

- capela Sf.Gellert, în pasul Țengheler:
- cătunul Hagota/Hágótő; autostrada ar trece la vreo 20-30m prin spatele bisericii, paralel cu drumul judeţean şi cu gardul care se vede în poză:- drumul nu este asfaltat, însă Consiliul Judeţean Harghita a amplasat peste tot indicatoare noi. Nu sunt ironic, indicatoarele sunt un lucru bun şi am văzut că sunt peste tot în Harghita:- primele construcţii din cătunul Recea; autostrada ar trece la circa 30-40m în spatele lor, paralel cu drumul judeţean:- ieşire din satul Recea şi intrarea în comuna Tulgheş:

 

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
and what do u want them to sell? laptops?:bash:
Nope. Just souvenirs, but not so kitschy :lol:. They are even selling American flags! Come on, those are the Bicaz Gorges, not the Grand Canyon.
OK, now to be honest, they are just selling the usual kitschy souvenirs people sell from Bucharest to Paris, London or Amsterdam. :)
Now back to the pictures again:

- Costel was there :lol::

 

·
Reaching for the stars
Joined
·
4,135 Posts
^^ Hm, o chestiune strict "tehnica". De cand sunt Cheile Bicazului in Tinutul Secuiesc? Din cunostintele mele de geografie sunt in Neamt, nu in Covasna-Harghita.
 

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
^^ Hm, o chestiune strict "tehnica". De cand sunt Cheile Bicazului in Tinutul Secuiesc? Din cunostintele mele de geografie sunt in Neamt, nu in Covasna-Harghita.
Aşa este, deşi au aparţinut de Harghita şi de fostele scaune secuieşti, iar limita administrativă a fost modificată de comunişti (vezi aici). Dar nu ăsta e motivul pentru care am pus pozele aici. Sper să nu se supere nimeni, dar nu cred că avea rost să deschid un thread nou, mai ales că "excursia" mea de serviciu e cumva un tot unitar. De aceea îmi voi permite să pun la final şi vreo două poze cu lacul Bicaz, care este - evident - în Neamţ. :)
- to drive a lorry through those gorges... Indeed, there are very brave men in Bulgaria :D:

 

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
- now guess what that tree is for? Yes, it is used for support, to make sure that the road won't collapse into the river!!- from place to place there are some guys working only to consolidate the bridges, cause a tender for the road itself hasn't been announced yet. But are they working or not?
- and finally, to end this journey in a beautiful note, a pic of the lake Bicaz (which is not in the Szekler Land, of course):

 
41 - 60 of 148 Posts
Top