SkyscraperCity banner

601 - 620 of 632 Posts

·
Registered
Joined
·
895 Posts

·
Registered
Joined
·
97 Posts
– Τα φώτα έχουν στραφεί στα νότια με το Ελληνικό και τις επενδύσεις στην αττική Ριβιέρα, ωστόσο και τα βόρεια δεν πάνε πίσω. Στο ΟΑΚΑ και στην πέριξ περιοχή παρατηρείται εσχάτως συνωστισμός μεγάλων ονομάτων της αγοράς. Το δίδυμο Κωνσταντακόπουλου- Στασινόπουλου, μέσω της «Στάδιο 2020» που πλειοδότησε για την εκμετάλλευση των 16 γηπέδων αντισφαίρισης του σταδίου μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους, ακούω ότι έχει μεγάλα σχέδια. Επίσης, η Lamda υπέγραψε με το υπουργείο Πολιτισμού τη «σύμβαση εργασιών ανακαίνισης/ ανακατασκευής/ νέων κατασκευών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου», και οι εργασίες πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.
Αναρωτιέμαι τι μεγάλα σχέδια μπορεί να έχουν. Προς το παρών δεν έχουν ούτε ιστιοσελίδα

 

·
Registered
Joined
·
895 Posts

·
Registered
Joined
·
1,011 Posts
Αναρωτιέμαι τι μεγάλα σχέδια μπορεί να έχουν. Προς το παρών δεν έχουν ούτε ιστιοσελίδα
Ανακαινιση και διοργανωση ΑΤΡ μπορω να φανταστώ. Ειναι γενικά αδιανόητο να έχουμε ένα σταθερό Νο5-6 στον κόσμο και να μην μπορούμε να διοργανωσουμε ενα ΑΤΡ.

Το ίδιο ισχύει και για WTA. Μια χαρά ειναι και η Σακκαρη.
 

·
Registered
Joined
·
2,855 Posts
Προς το παρών δεν έχουν ούτε ιστιοσελίδα
OT ON

Ωπ! Alert. Μπορεί να συνέβηκε λόγω πρόβλεψης πληκτρολογίου όπως γίνεται στο δικό μου κινητό κάποιες φορές.

Καθηγητής Φυσικής: Oporopono, έλα στον πίνακα για να λύσεις την άσκηση 2.
Oporopono: Παρών κύριε καθηγητά! Θα εκπλαγείτε σήμερα από την απόδοση μου.


Το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν, Ισοκράτης 436-338 π.Χ

υγ: O παρών γίνεται παρούσα στο πρώτο υπόδειγμα αν πίσω από το oporopono βρίσκεται γυναίκα και όχι άντρας.

Καλή χρονιά
OT OFF
 

·
Registered
Joined
·
1,470 Posts
Ανακατασκευασμένο..μπασκετικό Παπαστράτειο μέσα στην επόμενη 3ετία ειπε ο Λ.Αυγενάκης

933211


933212

πηγη
συμφωνα με το δελτιο της ΓΓΑ οι αλλαγές που θα γινουν ειναι οι εξης.


Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, με χρονικό ορίζοντα τριετίας, αφορά, μεταξύ άλλων, σε:


• Προσθήκη κερκίδων, κατ' επέκταση των παλαιών


• Αποδυτήρια, ιατρείο, χώρο ελέγχου αντι-ντόπινγκ


• Δημιουργία προθερμαντηρίου, αίθουσα συνεντεύξεων, γραφεία διοίκησης,


• Κατασκευή ανελκυστήρα και ραμπών προσβασιμότητας ΑμεΑ


• Εγκατάσταση συστημάτων ψύξης - θέρμανσης


• Διαμόρφωση νέων εσόδων – εξόδων και περιβάλλοντος χώρου


• Κτίριο υποσταθμού ΔΕΗ


Υπενθυμίζεται ότι το κλειστό γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 1966 και διέθετε άδεια λειτουργίας ως και το 2007, οπότε κρίθηκε ακατάλληλο, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.
 

·
Registered
Joined
·
7,368 Posts
OT ON

Ωπ! Alert. Μπορεί να συνέβηκε λόγω πρόβλεψης πληκτρολογίου όπως γίνεται στο δικό μου κινητό κάποιες φορές.

Καθηγητής Φυσικής: Oporopono, έλα στον πίνακα για να λύσεις την άσκηση 2.
Oporopono: Παρών κύριε καθηγητά! Θα εκπλαγείτε σήμερα από την απόδοση μου.


Το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν, Ισοκράτης 436-338 π.Χ

υγ: O παρών γίνεται παρούσα στο πρώτο υπόδειγμα αν πίσω από το oporopono βρίσκεται γυναίκα και όχι άντρας.

Καλή χρονιά
OT OFF
Μιας που έκανες τη διόρθωση, πέραν του "παρόντος", ιστιοσελίδα δεν υπάρχει, υπάρχει είτε ιστοσελίδα (webpage), είτε ιστιοσανίδα (wind surf).
 

·
Registered
Joined
·
1,040 Posts
Eτοιμο το Ολυμπιακο Μουσειο στο Μαρουσι, 17 χρονια μετα τους ολυμπιακους της Αθηνας, σε μια ακομη ολυμπιακη εγκατασταση που αξιοποιηθηκε (για να μη γκρινιαζουμε μονο για τις εγκαταλελειμμενες).


975461


 

·
Registered
Joined
·
2,145 Posts
Μην είσαι αχάριστος :):)
Μπορεί η Αθήνα των 2 Ολυμπιακών Αγώνων να άργησε λιγάκι αλλά δεν λες κάτι που το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμο από το 2004 :):):)

Πάντως πέρα από την πλάκα να γράψουμε και 2 λόγια για την ιστορία:
- Η δημιουργία Ουλμπιακού Μουσείο στην Αθήνα είναι ένα από αυτά τα ωραία σκάνδαλα της αγαπημένης μου μεταολυμπιακής κυβέρνησης που ξεχάστηκαν με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Να θυμίσω ότι ο διαγωνισμός της αρχικής αξιοποίησης του IBC εκεί το 2006-2007, τον οποίο κέρδισε η Lamda, αφορούσε γύρω στο 70% του κτιρίου και έτσι δημιουργήθηκε το GoldenHall.
Στο υπόλοιπο κτίριο η Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού θα δημιουργούσε ένα μεγάλο Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και Μουσείο Παγκόσμιου Κλασσικού Αθλητισμού (~22.000 τ.μ.). Ο διαγωνισμός έγινε, ο ανάδοχος βρέθηκε και ξεκίνησε τις εργασίες οι οποίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό μάλιστα. Τα επόμενα χρόνια η ΓΓΑ σταμάτησε τη χρηματοδότηση του έργου, ο ανάδοχος προσέφυγε στα δικαστήρια για να πληρωθεί τις εργασίες και αποζημιώσεις στα οποία προφανώς και δικαιώθηκε. Χοντρικά αυτή η απόφαση στοίχισε γυρω στα 30εκατ.
Αφού σταμάτησε η προοπτική δημιουργία μουσείο, το κτίριο πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και βγήκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση και του υπόλοιπου μισού κτιρίου με συμβατικό όρο τη δημιουργία ενός μικρού Ολυμπιακού Μουσείο ~3500τ.μ. Η Lamda όπως ήταν λογικό ενδιαφέρθηκε και έτσι ανέλαβε την ιδιοκτησία και στο πίσω μέρος του κτιρίου. Καθυστέρησε την επένδυση μερικά χρόνια λόγω οικονομικών συνθηκών αλλά πέρυσι άνοιξε η επέκταση του Golden Hall και ετοιμάστηκε και το μουσείο.

- Tο Αθλητικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης δίπλα στο Καυτατζόγλειο ήταν ένα έργο δρομολογημένο αρκετά χρόνια πριν του Ο.Α. της Αθήνας, το οποίο προωθήθηκε η κατασκευή του λόγω των κονδυλίων των Ο.Α.
Το λάθος ήταν ότι με μια στιγμή μεγαλοιδεατισμού άλλαξε η ονομασία του σε Ολυμπιακό Μουσείο κάτι που οδήγησε σε χλεύη και θεωρώ ότι έκανε κακό και στο ίδιο το μουσείο. Το είχα επισκεφτεί πριν κάποια χρόνια σε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη και έχει αξιόλογο περιέχομενο και μία σύχρονη έκθεση.
 

·
head up funny boy
Joined
·
1,854 Posts

"
Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξη αλλά και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν άνοιξε η πόρτα του εργαστηρίου του μουσειολόγου και συντηρητή έργων Ηλία Παπαγεωργίου κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών και είδα ξαφνικά μερικά από τα ωραιότερα κοστούμια της τελετής.
Οι Ταναγραίες, ο κατακόκκινος κένταυρος, οι μυκηναϊκές πανοπλίες, τα φτερά των αγγέλων, τα βυζαντινά ενδύματα έλαμπαν με τα ζωηρόχρωμα μοτίβα τους μπροστά στα μάτια μου. Αν ο θαυμασμός των ανθρώπων δίνει στα αντικείμενα ένα είδος αύρας, αυτή αναδίδεται ακόμη άθικτη στα κοστούμια, λες και είμαστε στις 13 Αυγούστου του 2004.
"
Η ερώτηση που μένει είναι τι έχει γίνει το κυκλαδικό ειδώλιο;
 

·
Registered
Joined
·
2,145 Posts
Σύμφωνα με τον νεό διευθυντή του ΟΑΚΑ τα άρματα από τις τελετές έναρξης και λήξης βρίσκονται στα υπόγεια του ΟΑΚΑ.

Θησαυρούς φυσικά έχει ανακαλύψει και στις αχανείς αποθήκες του ΟΑΚΑ. Ηδη, μια μακέτα του ολυμπιακού συγκροτήματος του ’79 έχει ανασυρθεί και τοποθετηθεί σε χώρο της εισόδου του κτιρίου διοίκησης. «Ξέρετε ότι από κάτω υπάρχουν όλα τα υλικά της τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων; Τα άρματα, όλα είναι εδώ κάτω» λέει, εξομολογούμενος την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας μικρός εκθεσιακός χώρος.
2 όνειρα έχω για το ΟΑΚΑ:
- Να δω κάποια στιγμή τις λίμνες και τα συντριβάνια σε λειτουργία και μέσα σε αυτές τοποθετημένο το καραβάκι της τελετής έναρξης

- Το τεράστιο κυκλαδικό ειδώλιο σαν γλυπτό κάπου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.
 

·
Registered
Joined
·
1,040 Posts
Παντως τα υδατινα στοιχεια στο Τοιχος των Εθνων ανα διαστηματα γεμιζουν ακομη νερο. Οχι σε σταθερη βαση βεβαια μην κακομαθαινουμε κι ολας. Και φυσικα χωρις πιδακες και συντριβανια, αλλα παρολαυτα κανει ακομη φοβερη αντανακλαση του τοιχους.
 

·
Registered
Joined
·
1,456 Posts
Και ας μην ξεχναμε και τον μεγαλο πιδακα στην κυκλικη λιμνη, μεταξυ σταδιου και αγορας που εχει να λειτουργησει απο την τελετη ληξης του 2004.
 

·
Registered
Joined
·
2,145 Posts
Έχω πειστεί ότι ακόμα και τα λίγα νερά που μαζεύονται σε 1 από τις 4 λίμνες της Αγοράς είναι επειδή έχει βουλώσει η αποστράγγιση και δεν φέυγουν τα νερά της βροχής :):)

Πάντως επειδή επισκέπτομαι το ΟΑΚΑ ακόμα και μέσα στην καραντίνα σε τακτικά διαστήματα πράγματι υπάρχει μια προσπάθεια στοιχειώδους συντήρησης το τελευταίο διάστημα αλλά είναι τόσα πολλά και λογικά δαπανηρά αυτά που πρέπει να γίνουν.

Η αποκατάσταση των πολλών υδάτινων στοιχείων της έκτασης θα είναι αυτό που θα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Εκτός από τις 4 μεγάλες λίμνες με τα συντριβάνια, στην έκταση υπάρχουν άλλα 13 μεγάλα συντριβάνια και μια σειρά από επιδαπέδιους πίδακες.

Βέβαια ας ασχοληθεί η διοίκηση και με το μεγαλύτερο πρόβλημα των επισκεπτών του πάρκου, το οποίο λύνεται εύκολα. Ο κόσμος που μαζεύει πλεόν ο χώρος του ΟΑΚΑ ειδικά τα Σ/Κ με καλό καιρό μετριέται σε χιλιάδες άτομα κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά για ποδήλατο. Και οι μπάρες στα parking του ΟΑΚΑ παραμένουν ερμητικά κλειστές με αποτέλεσμα τα αυτοκινήτα να παρκάρουν πάνω στην Λεωφ. Κύμης και στην Νερατζιωτίσσης και μικρά παιδιά να κυκλοφορούν δίπλα σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το κακό..
 

·
Registered
Joined
·
1,456 Posts
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τροποποιουν κατα βουληση τη μελετη του Καλατραβα στις εργασιες που κανουν τον τελευταιο καιρο. Σε ορισμενα σημεια οπου υπηρχαν επιδαπεδια φωτιστικα-λωριδες (που φαινονταν ακρως εντυπωσιακα στις νυχτερινες αεροφωτογραφιες), τα εχουν αφαιρεσει και εχουν βαλει χωμα και θαμνακια. Νομιζω ειναι αλλοιωση της αρχικης μελετης, δεν θα θελα να δω και αλλους τεττοιους αυτοσχεδιασμους....
 

·
Registered
Joined
·
97 Posts
Είσαι σίγουρος ότι έχουν βάλει χώμα και θαμνάκια και οτι δεν έχουν σπάσει τα φωτιστικά ή ότι τα θαμνάκια βγήκαν μόνα τους και ποτέ δεν κουρεύτηκαν?
 

·
Registered
Joined
·
2,145 Posts
Το γέμισμα με χώμα στους φωτιστικούς διαδρόμους πέριξ του κεντρικού σταδίου έχει γίνει αυθαίρετα εδώ και χρόνια και μάλιστα χωρίς να απομακρυνθούν καν τα μεταλλικά πλαίσια που είχαν τα σπασμένα τζάμια. Ήταν και παγίδα για τους πεζούς.

Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι έβαλαν κορδέλες και σκέφτηκα ότι θα τα αποκαταστήσουν αλλά άδικα χάρηκα. Απλώς απομάκρυναν τα μεταλλικά πλαίσια που ήταν επικίνδυνα να τραυματιστεί κάποιος και βάζουν μόνο χώμα.

Ελπίζω σε επόμενο στάδιο να αποκατασταθούν στην αρχική του μορφή ως φωτιστικά καθώς είναι βασικό κομμάτι του σχεδιασμού.

Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον στον αντίστοιχο φωτεινό διάδρομο προς τα γήπεδα του τένις και μπροστά στην Αγορά έχω την εντύπωση ότι έγινε αντικατάσταση κάποιων σπασμένων τζαμιών.
 

·
Registered
Joined
·
1,456 Posts
Nαι. Οχι σε ολα βεβαια, αλλα σε καποιες απο τις λωριδες με τα επιδαπεδια, νομιζω στον κυριο αξονα που οδηγει στο βωμο και σε καποιες πλαινες του σταδιου. Στο ινσταγκραμ του ΟΑΚΑ ειχαν δειξει κιολας πριν καποιες μερες περηφανοι ενα φορτηγο που αδειαζε χωμα εκει μεσα. Και εννοειται πως ηταν ασυντηρητα και σπασμενα, αλλα νομιζω θα πρεπε να αντικατασταθουν με γυαλι και φως οπως πολυ σοφα προεβλεπε ο αρχικος σχεδιασμος και οχι να γινουν παρτερια και κατα βουληση χαριτωμενιες αμφιβολου αισθητικης.
 
601 - 620 of 632 Posts
Top