Η περιοχή θέλει ένα master plan τύπου Ελληνικού με πρόβλεψη CBD και πολλών ελεύθερων χώρων. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός...ούτε από αυτή την κυβέρνηση.
Χαίρομαι που το ΣΤΕ το έπιασε το νόημα της λαμογιάς και βάζει φρένο σε νομοθετήσεις αρπα κόλλα της ΠΦΑ, για τον 1, αντι να τα κάνουμε με πλάνο, σχέδιο και αιτιολόγηση.
Και με τριώροφα και υπόσκαφα εφόσον κατά τη λογική των συγκεκριμένων αυτά θα μπορούσαν να περάσουν under the radar από το ΣτΕ. Αυτό που λες, κουτοπονηριές. Όπως και η αναγγελία καταστροφής του ΟΑΚΑ με νέα κτίσματα ατάκτως ερριμένα και η χωροταξική πειρατεία στα σύνορα του Παπάγου με το νέο γήπεδο του ΠΑΟ.
ΕΙλικρινά, ελπίζω να σε διαβάσει κάποιος από τα αρμόδια υπουργεία. Αν και, 40 χρόνια τρωγλοδυτισμού δεν αλλάζουν με 4 χρόνια ΑΝ υποθέσουμε ότι οι σημερινοί είναι υπέρμαχοι. Θέλει οκταετία να μπουν γερές βάσεις ή 12ετία. Διότι, και γιατι να το κρύψωμεν άλλωστε, καλός, κακός, στριμμένος, ότι θετε (sic

) πείτε τον, αν δεν παρέμενε το σημιτικό ΠΑΣΟΚ 11ετία, Ολυμπιακούς δε θα βλέπαμε. Ή θα ξεφτιλιζόμαστε.
Όχι ότι ο Σημίτης ήταν ο άριστος, αλλά διότι ήταν αρκετά επαρκής ώστε ΚΑΙ να συνεχίσει τα έργα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη του πρεσβύτερου (τον οποίο προτιμούσα αλλά σκέπτομαι και τα χειρότερα και με πιάνει τρόμος...), και να τα φέρει καλώς, κακώς, υπερτιμολογημένα, σε πέρας και κομμάτια της Αθήνας (πχ Αττική Οδός) να φαίνονται σαν να τα έχει πάρει κάποιος από άλλη πόλη και να τα έχει κολλήσει εκεί που είναι. Όπως, την ίδια συνέχεια (έστω και με τις παλινδρομήσεις(...) του ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε για το Ελληνικό το 2010-2021. Βέβαια θα μπορούσαν να "έχουν μπει οι μπουλντόζες" το 16 ή το 17 αλλά τότε ψάχναμε για αρχαία και δάση στο Ελληνικό.
Δυστυχώς θέλει θετική συνέχεια διότι την αρνητική την είδαμε, ιδίως στο θέμα των ψηλών κτιρίων. Μια αγορά απούσα, ένας επιτήδειος Κηφισιάρχης, ανυπαρξία πλαισίου και αυτός έβγαζε μεν λεφτά αλλά &^$#σε και απαξίωσε στα μάτια των ανίδεων (εφόσον δεν υπήρχε και ενημέρωση - "διαπαιδαγώγηση" μέσω δημοσίων σχέσεων) ένα ολόκληρο τομέα του real estate (επαγγελματικοί χώροι γραφείων). Η συνέχεια γνωστή και τώρα δεν μπορούμε να δούμε που αφήσαμε το νήμα... Τριώροφα στην Κηφισίας, οκταώροφα στην άνω Κυψέλη, στην Αχαρνών στου Ζωγράφου.
Και (θέλω να πιστευω, γιατι τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή, ότι) όλοι ξέρουμε ότι
αν ήταν να κτιστούν πολυκατοικίες αντί για γραφεία στην Κηφισίας δε θα γινόταν τόσος ντόρος. Αλλού ήταν το θέμα. Μεγάλα παιδιά είμαστε, καταλαβαινόμαστε. Αστική σημειολογία και πολιτισμικό συμβολισμό θα το ονόμαζα... Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση...