SkyscraperCity Forum banner

Θεσσαλονίκη 2014 ΕΠΝ Αστικό Τοπίο| Thessaloniki 2014 EYC Urban Landscape

4521 Views 15 Replies 8 Participants Last post by  wood88
Το Thread αυτο αποτελει ’’ανεπισημα’’ εναν χωρο συζητησεως της θεματικης ενοτητας Αστικο τοπίο-Colorful City στο πλαισιο της Ευρωπαικης Πρωτευουσας Νεολαιας-Θεσσαλονικη 2014.

Οι ιδεες και αποψεις που θα ανταλλαζουμε εδω θα μας βοηθησουν να καταληξουμε σε διαφορες δρασεις με σκοπο να βελτιωσουμε το αστικο περιβαλλον της πόλης μας.

Καλη μας ταξιδι λοιπον!!!:)
1 - 16 of 16 Posts
^^

Καλά έκανες και δημιούργησες thread. :)
Σημερα στις 19:30 στον ισογειο χωρο του Δημαρχειου Θεσσαλονικης ειναι η δευτερη συναντηση της ομαδας μας για το αστικο τοπιο.
Η πρώτη πρόταση μου :)

^^ :cheers: Πολύ ωραίο Σάββα.
^^^^

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε Σαββα εγω παιδευομαι ενα μηνα να τελειωσω τα σχεδια στο google sketch up
και εσυ κανεις θαυματα, εξαιρετικο'
ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες? Ποσο χρονο σε πηρε?
Θα μπορουσες να κανεις ολη την προταση για την αναπλαση βασισμενο στα σχεδια που ανεβασα?
Ευχαριστω for the compliment :) το έκανα στο photoshop με τα χεράκια μου όπως λέει και α μανούλα μου :) μου πήρε περίπου 2 ώρες...
Savvas :master: φανταστική δουλειά!
Αυριο στιπ 18.30 στο παρκο τησ Ερμου μπροστα απο την Αγια Σοφια
θα μαζευτουμε η ομαδα απο το αστικο τοπιο για να δουμε τον
χωρο που θα γινει η δραση θα κανουμε μετρησεισ και θα ανταλλαξουμε ιδεεσ
για την αναπλαση του χωρου, ανοιχτη προσκληση σε οποιον θελει να ερθει.
Θα ήθελα πολύ να έρθω, ελπίζω κάποια παρόμοια συνάντηση να συμπέσει με το να βρίσκομαι κι εγώ στη Θεσσαλονίκη...Καλές εμπνεύσεις!
Σάββα είσαι μεγάλο ταλέντο. Είναι η δουλειά σου? Ή το πάθος σου? Or both?
Πολύ ωραία η πρόταση και θα έλεγα σχεδόν ανέξοδη, μπράβο!
Na sai kala sustisou mas file mas!
Pws mas anakalupses?
Λευτέρης, δευτεροετής Πολιτικός Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη, και με σχετικές αναζητήσεις έπεσα στο φορουμάκι σας!
Καλησπερα παιδια,

Καλω ολα τα φωτεινα μυαλα του φορουμ να με βοηθησουν σε μια ιδεα που εχω θελω τις προτασεις.

Οπως σας εχω πει συμμετεχω ως συντονιστης στην ομαδα Αστικο Τοπιο-Colorful City στος πλαισιο της Ευρωαπικης πρωτευουσας Νειολαιας Θεσσαλονικη 2014.
Σχεδιαζαμε μια δραση για το 2012, προσφατα ομως χρειαστηκε να αναθεωρησουμε τους στοχους μας και την δραση μας λογω καποιων πρακτικων δυσκολιων οπως ελλειψη εθελοντων και ενδιαφερον στην ομαδα αλλα και καποιων τεχνικων δυσκολιων.

Η αρχικη μα δραση αφορουσε την δημιουργια ενος pocket park στον αξονα της Ερμου προκειται για ενα παρτερι μηκους 100 μετρων και πλατους 10 το οποιο θα θελαμε να αποδωσουμε στον κοσμο και να το κανουμε προσιτο ωστε να το ανακαλυψει.

Ο χωρος αυτος εντασσεται στην μελετη του αξονα της Αχειριποιητου αυτο το γνωριζαμε απο την πρωτη στιγμη αλλα ενδεχομνως θα μας δημιουργουσε προβλημα στην δραση περα απο αυτο υπαρχουν και καποια αλλα τεχνικα ζητημα του χωρου που αρχικα δεν λαβαμε υποψην και θα μας δυσκολευαν στην παρεμβαση.

Σκεφτηκα μια εναλλακτικη δραση.

Εφοσον λοιπον οι περισσοτερες δρασεις θα μετατεθουν χρονικα καθως εκκρεμουν καποια ουσιαστικα ζητημα και με δεδομενο οτι κανουμε εναν επαναπροσδιορισμο των στοχων μας για το 2012 σκεφτηκα το εξης.
Να δημιουργησουμε ενα επιτραπεζιο παιχνιδι βασισμενο στο αστικο τοπιο της πόλης. Ενα παιχνιδι οπου θα υποδεικνυει σημεια της πόλης με το οποιο οι παικτες θα κινουνται νοητα και θα ανακλυπτουν την πόλη ενδεχομενως στο παιχνιδι να παρουσιαζονται και καποιες προτασεις για παρεμβασεις σε διαφορα σημεια της πόλης. Για παραδειγμα σκεφτειται ενα ειδος monopoli οπου θα μπορει καποιος να γκρεμιζει ενα ολοκληρο οικοδομικο τετραγωνο για να φτιαξει ενα παρκο, οπου ο παιχτης θα κινειται αποκλειστικα η με ποδηλατο στο κέντρο της πόλης ενω αν χρησιμοποιει αυτοκινητο θα ''τιμωρειται''. Φυσικα το παιχνιδι θα ειναι χειροπιαστο με την εννοια οτι θα τυπωθουν και θα μοιραστουν σε αντιτυπα.

Για να ενισχυθει ομως η δραση θα μπορυσε το παιχνιδι να λαβει εναν πιο διαδραστικο χαρακτηρα με την εννοια οτι σε εναν μεγαλο χωρο στην πλατεια Αριστοτελους για παραδειγμα θα μπορουσε να στηθει ενα τερεν παρομοιο με την μακετα του παιχνιδιου και να γινει εκει απο ατομα η δραση.

Ακομα δεν εχω καταληξει σε κατι πιο συγκεκριμενο απλα μια ιδεα προτεινα. Περιμενω απο εσας την γνωμη σας για το πως μπορουμε να το βελτιωσουμε και να το αναπτυξουμε. Σιγουρα σαν δραση μπορει να μην φαινεται ενδιαφερουσα απο αρχιτεκτονικης αποψης, αλλα πιστευω αν κανουμε ενα γονιμο brainstorming μεταξυ μας σιγουρα θα καταληξουμε σε κατι ωραιο.

Πως σας φαινεται ιδεα?

Πιστευω οτι συγκυριακα αυτη η καθυστερηση στην υλοποισηση των δρασεων μπορει να βοηθησει ωστε να αναθεωρησουμε την δραση μας για κατι καλυτερο. Η αληθεια ειναι οτι ολες οι ομαδες υπερεκτιμησαμε τις δυνατοτηες μας και θελαμε να κανουμε κατι ''μεγαλο'' δεν ειναι ομως κακο η δραση για το 2012 να ειναι κατι απλο και συμβολικο, ενδεχομενως μεσω αυτης της δρασης να μπορεσουμε να μαζεψουμε και περισσοτερο κόσμο και να γινει πιο ευρεως γνωστη η ομαδα του αστικου τοπιου και κατ'επεκταση το 2014.

Περιμενω τις απαντησεις σας.
1 - 16 of 16 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.