~Τα νέα Κεντρικά Κτίρια της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ( A.H.K. ), Λευκωσία, Κύπρος~
Σε συνεργασία με τον Α. Γαβριηλίδη, Κύπρος
Η κατασκευή των κτιρίων που θα στεγάσει τα νέα γραφεία της Α.Η.Κ. στη Λευκωσία ( περιοχή Στρόβολος ) βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Στο κτίριο θα στεγαστούν υπηρεσίες της Α.Η.Κ. σε 14.000μ2. Αποτελείται από δύο πτέρυγες πλάτους 14 μέτρων οι οποίες είναι προσανατολισμένες σε άξονα ανατολής-δύσης, σύμφωνα με τις επιταγές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Μεταξύ των δύο πτερύγων κατασκευάζεται ένα πολυώροφο κλειστό αίθριο το οποίο επιτρέπει το φυσικό φωτισμό και αερισμό των γραφείων από τα πλάγια.
Η κύρια είσοδος και οι χώροι κοινού είναι στο ισόγειο του αιθρίου. Το αίθριο διαθέτει μια μεταλλική στέγη αποτελούμενη από τρία καμπύλα τμήματα η οποία στηρίζεται σε ανεξάρτητη μεταλλική κατασκευή.
Οι χώροι των γραφείων σχεδιάστηκαν ώστε να είναι ευέλικτοι είτε αυτοί είναι κλειστοί είτε ανοικτοί. Οι κολόνες είναι από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα και αντί ψευδοροφών υπάρχουν υπερυψωμένα πατώματα. Στη νότια όψη προβλέπονται, για λόγους ηλιακής προστασίας και καθαρισμού, οριζόντια γυάλινα πτερύγια. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2004.
από meletitiki.gr