SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 20 Posts

·
Registered
Joined
·
6,952 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Τίτλος: Business Centre στη Λυκόβρυση Αττικής

Πελάτης: Ιδιωτική Επενδυτική Εταιρεία

Χρονολογία: 2017

Μέγεθος: 65.000 μ²

Περιγραφή: Η εταιρεία μας ανέλαβε την μελέτη και τον σχεδιασμό ενός Business Centre σε μία μέχρι πρότινος υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης. Η επένδυση αυτή θα αναβαθμίσει με πολλαπλούς τρόπους την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό θα συνεισφέρουν και οι εγκαθιστώμενες χρήσεις συνεδριακών κέντρων, γραφείων, καταστημάτων, εστιατορίων, υπηρεσιών υγείας, πάρκων και χώρων αναψυχής. Τα βασικά στοιχεία που διέπουν τον σχεδιασμό του επιχειρηματικού πάρκου είναι οι μεγάλοι πεζόδρομοι, η εσωτερική αυλή - αίθριο εντός των κτιρίων που αφήνει το φυσικό φως να μπει στο εσωτερικό τους, γέφυρες μεταξύ των κτιρίων που επιτρέπουν τις χρήσεις να συνδεθούν, και ένας κυκλικός πύργος – landmark, με όψη στον κεντρικό οδικό άξονα, που σηματοδοτεί την περιοχή. Όλα τα επιλεγμένα υλικά ακολουθούν τις προδιαγραφές της LEED για μια φιλική στο περιβάλλον ανάπτυξη.


https://www.arishellas.com/el/projects/recent-projects.html?categoryid=94&path[0]=13&path[1]=94
 

·
Registered
Joined
·
6,952 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Στην Λυκόβρυση, ίσως κοντά στην εθνική οδό. Παρεμπιπτόντως στην Λυκόβρυση δίπλα στην εθνική οδό θα ανεγερθεί το νέο εμπορικό κέντρο του ιδιοκτήτη του Athens metro mall.
Θυμάμαι παρατηρώντας την τοποθεσία στον χάρτη διαπίστωσα με έκπληξη ότι βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντους, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της. Όσοι έχετε κάποιο πρόβλημα (πάσης φύσεως) ή και κανένα πρόβλημα αξίζει να περάσετε μια βόλτα :)
 

·
Registered
Joined
·
6,952 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Νοητικό προφανώς.
Ο καθένας με τα προβλήματα του, τα ψυχοσωματικά νοσήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, είναι ανθρώπινες καταστάσεις που χρήζουν κατανόησης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι αλλού, να νοσείς ψυχικά και να εμμένεις στην νόσο σου. Μπορεί π.χ κάποιος να είναι εμπαθείς και χαιρέκακος και να μην θέλει να αλλάξει, τότε η νόσος γίνεται μεγάλο πρόβλημα και με την πάροδο του χρόνου το μεγάλο πρόβλημα δυστύχημα.
 

·
Registered
Joined
·
190 Posts
Ειναι πολυ κοντα στη Χρυσοβαλαντου και βρισκεται ακριβως σε εκεινο το [παρα πολυ στενο] δρομο απο τον οποιο περναν τα λεωφορεια με τους προσκηνητες.Απ'οτι ειδα στα σχεδια μαλλον θα γινει διαπλατυνση.Θα βολεψει πολυ αυτο.
 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Ξανακοιτάζοντας τις φωτογραφίες από το μελετητικό γραφείο και συγκρίνοντας και τις απεικονίσεις του Google Earth κατάλαβα για πιο ακίνητο είναι.

Βασικά είναι (τουλάχιστον) 2 ακίνητα: το πρώτο που έχει σχήμα αρχαιοελληνικού κόππα (ϟ) είναι αυτό:https://goo.gl/maps/LkR2NgV6WqG2
και το δεύτερο ακριβώς πάνω από το δρόμο, όπου έχει μισό-ανεγερθεί κάποιο ψηλό κτίσμα (αποθήκη; εργοστάσιο; ) αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε μισοτελειωμένο και εδώ και κάμποσα χρόνια παραμένει κουφάρι.
Σε μία από τις φωτογραφίες μάλιστα, φαίνεται τα δύο κτήρια να ενώνονται με αερογέφυρα. Ενδιαφέρον! Ξέρετε αν αυτό πολεοδομικώς επιτρέπεται και υπό ποιές προϋποθέσεις;

Δεν είναι ακριβώς δίπλα στη Χρυσοβαλάντου, αν και πολύ κοντά πάντως, ούτε καν είναι στα όρια του δήμου (Πεύκης) Λυκόβρυσης. Για την ακρίβεια είναι τα βόρεια άκρα της Μεταμόρφωσης.

Εκεί στην περιοχή έχουν ξεχάσει τι είναι ρυμοτομία, δεν έχει εφαρμοστεί σχέδιο πόλεως και φαίνεται και από το δορυφόρο. Μακάρι να προχωρήσει το έργο και να γίνει ωραία περιοχή, όπως η διπλανή Λυκόβρυση (από το Google Maps καταλάβετε αμέσως που αρχίζει η Λυκόβρυση, ωραία ρυμοτομημένη), ενώ και το κοντινό εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού όσο να 'ναι την "χαντακώνει". Πραγματικά μακάρι να προχωρήσει.
 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Πέρασα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου από την περιοχή, μπόρεσα να σταματήσω και να βγάλω 2-3 φωτογραφίες με το κινητό. Δεν έχει κινηθεί κάτι, ελπίζω να μην έχει τη τύχη του Academy Gardens :eek:hno: :eek:hno:

 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Η κατασκευή που έμεινε στη μέση (στη παραπάνω φωτογραφία) προϋπήρχε ήδη, εδώ και κάμποσα χρόνια που περνάω από την περιοχή. Μάλλον για εργοστάσιο/αποθήκη πήγαινε, αλλα προφανώς θα προηγήθηκε κάποιο "κανόνι"/χρεοκοπία πριν ολοκληρωθεί.
Αν και μισοτελειωμένο, δεν το λες και κουφάρι εντελώς, φαίνεται ας πούμε "φρεσκοβαμμένο", σαν κάποιος να περιμένει καλλίτερες μέρες και να το συντηρεί ίσα-ίσα.
Πάντως από πέρυσι δεν βλέπω στην κατασκευή κάποια διαφορά, ίσως ο περιβάλλων χώρος να μην έχει τόσα αγριόχορτα σε μία πλευρά, σαν κάποιος να μπήκε και να είδε/μέτρησε.
Μακάρι να προχωρήσει, να έχει παγώσει προσωρινά εν αναμονή καλλιτέρων ημερών και να μην έχει την τύχη του Academy Gardens.
 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Πω πω!! Τρομερό νέο. :cheers::cheers:
Μάλλον πρόκειται για το ίδιο ακίνητο. Από την Καθημερινή:

Εμπορικό κέντρο από τον όμιλο Κωνσταντίνου στη Λυκόβρυση

Σταχυολογώ:
...εντέλει ο όμιλος Κωνσταντίνου εξασφάλισε την ένταξη της επένδυσης που δρομολογεί στην περιοχή της Λυκόβρυσης...
...Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου, επένδυση συνολικού κόστους της τάξεως των 93,4 εκατ. ευρώ...
...Το νέο κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση 85 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Λυκόβρυσης (μάλιστα ένα μέρος του οικοπέδου έχει και πρόσοψη στην εθνική)...
...Όπως προκύπτει, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού πόλου έλξης επισκεπτών, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 40.000 τ.μ. Περίπου το 50% θα αφορά εμπορικές χρήσεις...
:cheers::cheers:
Άντε να ανασάνει η περιοχή, τώρα... ευωδιάζει :nuts: από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων εκεί κοντά
 

·
Registered
Joined
·
2,650 Posts
Περιγραφή: Η εταιρεία μας ανέλαβε την μελέτη και τον σχεδιασμό ενός Business Centre σε μία μέχρι πρότινος υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης.
Ε όχι και υποβαθμισμένη περιοχή η Λυκοβρύση. Τι να πει και το Πέραμα.

Η κατασκευή που έμεινε στη μέση (στη παραπάνω φωτογραφία) προϋπήρχε ήδη, εδώ και κάμποσα χρόνια που περνάω από την περιοχή.
Επιβεβαιώνω. Είναι πολλά χρόνια παρατημένο.
 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Έχουμε (θετικές ελπίζω :)) εξελίξεις: πριν από ένα μήνα περίπου, η συγκεκριμένη επένδυση εγκρίθηκε από την "Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων", σύμφωνα με άρθρο του Βήματος.
6.«Επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής» της εταιρείας PANITA LTD, συνολικού προϋπολογισμού 93,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση περιλαμβάνει σύνθετο εμπορικό κέντρο, που θα εγκατασταθεί στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Ελπίζω να είναι σημαντικό και αποφασιστικό βήμα αυτό (η έγκριση δλδ), όχι κάποιο απλό γραφειοκρατικό εμπόδιο και να δούμε σύντομα εργασίες.
Πάντως, το ακίνητο με το μισοτελειωμένο κτίσμα, είναι όπως το φωτογράφησα πέρυσι σε παραπάνω μου ανάρτηση, δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν σου δίνει την αίσθηση του τελείως εγκαταλελειμμένου: σαν κάποιος να επεμβαίνει και να σταματά τις φθορές και το χρόνο, εν αντιθέσει με το Βωβο-mall στο Βοτανικό, που σε λίγο θα το πεις απλά... κουφάρι (αν δεν το λες ήδη: φωτό αυτού του Δεκεμβρίου)
 

·
Registered
Joined
·
8,297 Posts
Ο ένας παίκτης για εμπορικό πάνω στην εθνική έφυγε πάντως (Academy Gardens), δυστυχώς ήταν και η πλέον ενδιαφέρουσα λύση. Άντε να δούμε τι άλλο θα γίνει. Έχουμε αυτό της Πεύκης, έχουμε και το Βοτανικό (περίπου εθνική) και δεν ξέρω αν ξεχνάω και κανένα.
 

·
Registered
Joined
·
1,057 Posts
Προχωρά το εμπορικό κέντρο στην Μεταμόρφωση - Λυκόβρυση.


Προτείνεται η κατασκευή κτιρίων σύγχρονης αισθητικής, με ύψος εντός των ορίων, με μόνες εξαιρέσεις τις ακόλουθες:
  • Ενός Landmark (Πύργου) με ύψος 27 μέτρων αντί για 15 μέτρα. Στον πύργο αυτό ο οποίος σχεδιάζεται να στηρίζεται σε στύλο διαμέτρου 4,5 μέτρων προβλέπεται στο πάνω μέρος να υπάρχει κυκλικό κτίριο το οποίο θα στεγάζει χώρο αναψυχής/μπαρ.
  • Μια αύξηση στο ύψος του Κεντρικού Κτιρίου (Mall) από 12,5 μέτρα σε 19 μέτρα (+3 μέτρα στέγη).
27 μέτρα! πω πω....ίλιγγος θα μας πιάνει από τοοοοσο ψηλά! Στο Allou Fan park υπάρχουν ψηλότερες κατασκευές.

ο "πύργος" δε θα είναι ούτε καν 33 μ. όσο επιτρέπει ο νέος οικοδομικός κανονισμός!
γιατί να μη ζητήσουν εξαίρεση (που επιτρέπεται) τον κάνουν 80 μέτρα;
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,556 Posts
Το είδα κι' εγώ χτες, και να πω την αλήθεια κάτι έπαθα. Χρησιμοποιείται η λέξη "landmark" σαν δικαιολογία, όπως είχα "διαβάσει" κάποια πρόβλεψη ότι θα επιτρέπονται "ψηλά" η ψηλότερα του αναμενωμένου κτιρια ΚΑΙ εκτός του Ελλην ικού.

Εγώ βλέπω και τη θετική πλευρά. Αυτό είναι καλό νέο! Διότι αν το όριο ύψους της περιοχής είναι χαμηλότερο, πχ στα 20 μέτρα, έχουμε εφαρμογή του νόμου και δημιουργία νομικού προηγούμενου. :)
 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Καλημέρα παιδιά, έχουμε (επιτέλους!) εξελίξεις: κατατέθηκε προς διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επιτέλους μπαίνει το νερό στο αυλάκι:

Και ένα άρθρο της Καθημερινής αυτό το καλοκαίρι:
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,556 Posts
Χωρίς να θέλω να χαλάσω την παράσταση, έχουμε και τούτο εδώ:


Δεν ξέρω τι σημάινει και ποσο μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία βέβαια. Σημέιωση ότι το αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, πρώτη φορά το ακούω.
 

·
Registered
Joined
·
943 Posts
Απ' όσο γνωρίζω, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Άλλωστε απέρριψαν και τη μελέτη για το Ελληνικό.
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,556 Posts
Απ' όσο γνωρίζω, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Άλλωστε απέρριψαν και τη μελέτη για το Ελληνικό.
Α καλά, κατάλαβα. :p
 
1 - 20 of 20 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top