Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 141 Posts

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Γιατι ο Πειραιας ως κέντρο του εμπορίου της χώρας και ως ένα απο τα μεγαλύτερα λιμάνια της μεσογείου, αντι να ακτινοβολεί με τις κατασκευές του, τα κτήρια του, τις ξενοδοχειακές μονάδες του, τα πάρκα του, τα αξιοθέατά του, έχει καταντήσει να δίνει εικόνα ενος μικρου τριτοκοσμικου λιμανιου?

Γιατι να μην έχει ένα εφοπλιστικό κέντρο?
Γιατι να μην ηταν ένα μικρό dockland?
Γιατί ο μοναδικός ουρανοξύστης που έχει ο Πειραιάς, βρίσκεται σε αυτη την κατάντια? Γιατι να μην γκρεμιστεί αν έχει στατικό πρόβλημα η αν δεν έχει, γιατι να μην τελειώσει για να στεγάσει εταιρίες? (Τι κρύβεται πίσω απο την ΜΗ περάτωση του επι 40 χρόνια?)

Γιατι ο δήμος αφήνει τους λαθρομετανάστες να πουλάνε απομιμήσεις/μαιμουδιές, έξω απο τον σταθμό του ηλεκτρικού σταθμού? και οχι μονο εκει αλλα παντου! Στα περισσότερα κεντρικά σημεία του Πειραιά.
Έρχεται ο τουρίστας φθάνει στο λιμάνι και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τριτοκοσμική κατάσταση!
Δεκάδες λαθρομετανάστες να έχουν κατακλύσει την πλατεία έξω απο τον σταθμό πουλώντας τις πραμάτειές τους... Ειναι αυτό εικόνα?

Γιατι όταν έρχεται η δημοτική αστυνομία κάνει τα στραβιά μάτια? Και το λέω αυτό γιατι μπροστά μου γίνονται τα σκηνικά.
Έρχεται η δημοτική αστυνομία, τους βλέπουν οι λαθρομετανάστες, μαζεύουν τα σεντόνια τους στα γρήγορα, και μετά απο μισή ώρα ξαναγεμίζει η πλατεία απο δαυτους...

Γιατι το ιστορικό δημοτικό θέατρο του Πειραια αντι να έχει αναπαλαιωθεί και να στέκει περήφανο στο κέντρο του Πειραιά εδώ και 20 χρόνια κρύβεται απο τις σκαλωσιές γύρω του? Πόσα χρόνια θα περάσουν για να αναπαλαιωθεί ?

Γιατι ο δημος δεν ανακατασκευάζει το δημαρχείο της πόλης που είναι ενα τερατούργημα? Τουλάχιστον ας βγάλουν τα κλιματιστικά που κρέμονται έξω απο τα παράθυρα του κτηριου. Μια ανακατασκευή δεν θα έβλαπτε...

Γιατι ο δημος του Πειραια αφήνει στο μικρολίμανο να παρκάρουν τα αυτοκίνητα παράνομα πάνω στον δρόμο? Γιατι τα καταστήματα στην περιοχή έχουν καταχραστεί τον δρόμο ως δικό τους parking? Ως πότε θα σταματήσουν να κάνουν οτι θέλουν μεσα στον δήμο οι διαφοροι ΄΄νονοι΄΄ της νύχτας?

Γιατι όποτε γίνεται αγώνας στο Καραισκάκη τα αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω στην γέφυρα και οι τρεις λωρίδες γίνονται μία με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρεση?
Πως επιτρέπουν στα αμάξια να παρκάρουν πάνω στον δρόμο?
Επειδή ο Φασούλας είναι Ολυμπιακός?
Υπερισχύει ο Φασούλας της τροχαίας και κάνουν τα στραβα μάτια? Δεν γίνεται παρακώλυση συγκοινωνιών? Μπορώ να παρκάρω το αμάξι μου πάνω σε λωρίδα κυκλοφορίας νόμιμα,να την κλείσω, και να την χρησιμοποιησω ως Parking του γηπεδου? Τι μας λέτε... Ξυπνάτε λίγο στο ΑΤ Πειραιά.

Γιατι τα μουσεία του Πειραιά δεν έχουν κίνηση? Γιατι δεν γνωρίζει ο τουρίστας την ύπαρξη τους? Που ειναι η διαφήμιση της Πόλης?

Γιατι ολόκληρος Πειραιάς χρειαστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να φτιάξει ξενοδοχείο 5 αστέρων?
Γιατι ο Πειραιάς δεν έχει κανενα πάρκο? Γιατι ο Πειραιάς είναι ο πιο απατεώνας κλέφτης δήμος της χώρας? Ο δημος με το μεγαλύτερο χρέος?

Γιατι ο εισαγγελέας κατέσχεσε τα ταμεία του δήμου 3 φορές τα τελευταία 10 χρόνια?
Γιατι ο Πειραιώτης δεν ψηφίζει σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης του αλλα σύμφωνα με τις αθλητικο-οπαδικές του προτιμήσεις? (Ωραία σοβαρότητα...)

Μα είναι σοβαρά πράματα αυτα ρε παιδιά. Ζω 33 χρόνια στον Πειραιά και η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα απο κάθε έλεγχο.

Ο Πειραιάς θα έπρεπε να είναι ένα μικρό αντίγραφο του Μονακό έτσι όπως είναι με τις μαρίνες του. Και σήμερα είναι η ουγκάντα η ίδια.

Ο Φασούλας δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Τι δουλειά είχε κάνει ο Φασούλας ως πολιτικός και τον ψήφισαν στον Πειραιά?
Απλά έπαιξε στον Ολυμπιακό και ο κόσμος του Πειραια τον ψήφισε για δήμαρχο.
Δεν πειράζει. Αυτά τα μυαλά έχετε αυτά ψηφίζετε.

Έτσι κι αλλιώς ο Φασούλας σας αποδειξε τι ανόητοι είστε που τον ψηφίσατε. Ο ίδιος μένεις στην Βούλα. Γιατι δεν μένει Πειραιά? Δεν του αρέσει η πόλη στην οποία είναι δήμαρχος? χμμμ .... ας ξυπνάμε σιγά σιγά...

Μέχρι και ο νομάρχης Πειραιά τα ίδια χάλια είναι.
Πολύ το ευχαριστήθηκα εκεί στο ξένο αεροδρόμιο που τον συνέλλαβαν επειδή δεν υπάκουσε στους κανονισμούς τους. Ξέρετε ποιος είμαι εγω τους είπε? Ειμαι ο νομάρχης Πειραια. Και τον τσουβάλιασαν στην στιγμή. Αυτοί είμαστε. ΄΄το ξέρεις ποιος είμαι εγώ΄΄
Λοιπον φίλε δεν είσαι κανένας. Τώρα αν στην Ελλαδίτσα περνιέσαι για πρωθυπουργός η για θεός άλλο θέμα. Έξω την ρούφηξες την μαγκούρα. Sorry για τον τρόπο που εκφράστηκα αλλα μερικοί άνθρωποι δεν αξίζουν καλύτερο σχολιασμό.

Ας μην μιλήσω για την κατάντια της Πειραικής που θα έπρεπε να είναι πεζόδρομος μέχρι και την Σχολη ναυτικών δοκίμων με ήπια κυκλοφορία οχημάτων. Έχω μετρήσει δέκα παγκάκια σε όλο το μήκος της (4χλμ) Ε δεν νομίζω πως χρειάζονται κι αλλα...
Σήμερα πάνω απο τα αρχαία τειχια του Πειραιά βρίσκονται καφετέριες, γηπεδάκια, ταβέρνες... Καλα καλα δεν υπάρχει πεζοδρόμιο σε πολλά σημεία για να περπατήσεις κατα μήκος της...
Έτσι έπρεπε να είναι η Πειραική ???

Δεν αξιοποιούμε τίποτα στον Πειραιά. :eek:hno:
 

·
Banned
Joined
·
783 Posts
Σύμφωνο 100%

Αλλα την να περιμένεις από τέτοια δημοτική αρχή.

Ο φασούλας είναι εντελώς ανίκανος σαν δήμαρχος.....
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Παιδιά ζώ στον Πειραιά και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι για γέλια η υπόθεση.
Που ακούστηκε ο Δήμαρχος μιας πόλης να μην μένει στην πόλη που είναι δήμαρχος. Δεν του αρέσει? Μα φυσικά και θα προτιμήσει την Βούλα και την εκεί βίλα του απο μια πολυκατοικία στον Πειραια.

Θυμάμαι πως όταν ακούστηκε οτι θα τιμωρούσαν τον Ολυμπιακό για κάποια στημένα παιχνίδια βγήκε ο δήμαρχος της πόλης μαζι με τον νομάρχη και είπαν πως αν αυτό γίνει θα κλείσουν τα σχολεία.

Μπερδεύουν την πολιτική με τα ποδοσφαιρικά για τις ψήφους τους.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει λέμε !! :bash:

Ας μην μιλήσω για τα χρήματα που παίρνουν απο τους λαθρομετανάστες για να τους αφήνουν να πουλάνε σε τριτοκοσμικά παζάρια έξω απο τα κεντρικότερα σημεία του Πειραία τα κλεμένα και τα μαιμουδοπροιοντα τους.
Αλλιώς γιατι δεν τους πιάνει η δημοτική αστυνομία? Έχουν σου λέει άδεια μικροπωλητή απο τον Δήμο. ΑΙΣΧΟΣ!

Και μετά θέλουμε να συζητήσουμε για τις κτηριακές υποδομές της πόλης? Ανέκδοτο στα αυτιά τους !!!
 

·
Registered
Joined
·
801 Posts
Φίλε μου, έχω παρατηρήσει και σε άλλα posts σου ότι παρουσιάζεις συμπεράσματά σου ως γεγονότα και προσωπικές σου απόψεις ως γενικές αλήθειες. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτό δεν είναι σωστός διάλογος. Αυτό που λες ότι είπαν ότι θα κλείσουν τα σχολεία, μπορείς να μας δώσεις κάποιο link που να αναφέρεται από αξιόπιστο site? Αυτό με "τα χρήματα που παίρνουν από λαθρομετανάστες για να τους αφήνουν να πουλάνε...." το συμπεραίνεις ή το γνωρίζεις; Και αν το γνωρίζεις, από πού;
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
Φίλε μου, έχω παρατηρήσει και σε άλλα posts σου ότι παρουσιάζεις συμπεράσματά σου ως γεγονότα και προσωπικές σου απόψεις ως γενικές αλήθειες. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτό δεν είναι σωστός διάλογος. Αυτό που λες ότι είπαν ότι θα κλείσουν τα σχολεία, μπορείς να μας δώσεις κάποιο link που να αναφέρεται από αξιόπιστο site? Αυτό με "τα χρήματα που παίρνουν από λαθρομετανάστες για να τους αφήνουν να πουλάνε...." το συμπεραίνεις ή το γνωρίζεις; Και αν το γνωρίζεις, από πού;
To οτι θα κλείσουν τα σχολεία ήταν θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων όταν έγινε η ιστορία. Βγήκαν ορισμένοι μέσα απο το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά και είπαν πως αν τιμωρηθεί η πέσει κατηγορία η ομάδα της πόλης, επειδή αυτο θα ήταν άδικο θα διαμαρτυρόντουσαν και θα έφταναν μεχρι και στο κλείσιμο των σχολείων.
Φυσικά και δεν θα το έκαναν. Φοβέρισαν όμως με μια μ@λακία για να δείξουν τα Ολυμπιακά αισθήματά τους στους ψηφοφόρους τους. Που μην ξεχνάς αυτοι οι ψηφοφόροι, οι οπαδοί, ειναι αυτοί πους τους ψήφισαν.
Υπηρχε περίπτωση ο Φασούλας να γίνει δήμαρχος στον Πειραιά αν δεν είχε παίξει στον Ολυμπιακό? Τι είχε παρουσιάσει στην πολιτική και τον εμπιστεύτηκε ο Πειραιώτης? Μην γινόμαστε ουτε ανόητοι ουτε παιδιά...

Αυτό με τους μετανάστες το γνωρίζω. Πειραιώτης είμαι. Τους δίνουν άδεια μικροπωλητών.
Έλα Πειραιά να δείς τι πουλάνε. Προιόντα μαιμούδες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας κάτω στο λιμάνι έξω απο τον ηλεκτρικό !!!

Φυσικά και είναι συμπεράσματα ως γεγονότα. Τα βλέπω και τα ακούω κάθε μέρα.
Επίσης είχα 4 χρόνια μαγαζί στο Πειραιά και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται μέσα στο Δήμο.

Δυστυχώς.

Όσοι λαθρομετανάστες καταφέρνουν και παίρνουν κάποια προσωρινή άδεια παραμονής, πολλοί απο αυτούς πληρώνοντας ένα Α ποσό παίρνουν άδεια μικροπωλητή, η δουλεύουν με την άδεια άλλου πληρώνοντας σε αυτόν κάποια χρήματα ως ΄΄ενοικιο΄΄ της άδειας.
Ο δήμος βγάζει πολλά χρήματα απο αυτές τις άδειες που δίνει. Και κανείς ποτέ δεν κοιτάει τι είναι αυτό που πουλάνε. Αν είναι κλεμένο η προιον αντιγραφής.

Η εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά είναι τριτοκοσμική με Πακιστανούς και Ιρακινούς να πουλάνε απομιμήσεις. Και πολλές φορές έξω απο τα μαγαζιά στην Σωτήρος πάνω στον πεζόδρομο.
Να έχεις εσυ ενα μαγαζί με γυαλιά και έξω απο την πόρτα σου να έχεις το αυτοσχέδιο κιοσκι του αλλοδαπού να σου πουλάει όλες τις μάρκες γυαλιών σε μαιμου μορφή.
 

·
Registered
Joined
·
801 Posts
Κ εγώ έχω ίδια εικόνα για τη στασιμότητα στον Πειραιά, και με ενοχλεί το τριτοκοσμικό που ανέφερες και εσύ. Απλώς είναι σωστό κατά τη γνώμη μου όταν κάτι είναι δικό σου συμπέρασμα και όχι κάτι αποδεδειγμένο να το κάνεις σαφές. Άλλο το γεγονός και άλλο το συμπέρασμά μας ως προς το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ λαμβάνει χώρα το γεγονός αυτο ;)

Επίσης, για το θέμα με τα σχολεία, χωρίς να εννοώ ότι δεν ισχύει αυτό που λες... αλλά είχε πει κάτι τέτοιο ο Φασούλας; Ή κάποιος τελευταίος δημοτικός σύμβουλος; Ο Φασούλας πώς αντέδρασε;

Τέλος, τον Φασούλα προφανώς και τον ψήφισαν λόγω της ιστορίας του στον Ολυμπιακό, αλλά για να είμαστε και σωστοί ο Φασούλας είχε ασχοληθεί λιγότερο ενεργά με την πολιτική για πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι τύπου Ιωαννίδη. Δεν εννοώ ότι αυτό τον κάνει δήμαρχο της προκοπής. Απλώς δεν ήταν ΤΟΣΟ άσχετος με τα πολιτικά.
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #8 · (Edited)
Bρήκα αυτές τις φωτογραφίες στο forum και σκέφτομαι πως αν το 60' διατηρούσαμε αυτη την ομορφιά με τις μονοκατοικίες και τα νεοκλασσικά, και είχαμε και λίγο περισσότερο πράσινο ΔΕΝ θα είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα απο το ΜΟΝΑΚΟ.

PIRAEUS


MONACOΑπο τον Πειραιά δεν έλλειπε τίποτα για να μπορέσει σήμερα να είναι και απο τα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, αλλα και τουριστικός προορισμός ακόμα και για τις καλοκαιρινές διακοπές με τόσες παραλίες και μαρίνες που έχει.

Ειδα αυτές τις παλιές φωτογραφίες του φίλου, και μου άνοιξε το σαγόνι !!!
Κρίμα. Μια χαμένη ευκαιρία...
Να κρατάμε αυτές τις φωτό να τις δείχνουμε στα παιδιά μας για να τους εξηγούμε τα εγκλήματα που κάποιοι διέπραξαν!!!
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,272 Posts
Όπα, άλλαξε το σε μικρολίμανο μη μας την πέσουν οι εθνικά ευαίσθητοι εδώ πέρα.:horse:
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Όπα, άλλαξε το σε μικρολίμανο μη μας την πέσουν οι εθνικά ευαίσθητοι εδώ πέρα.:horse:
Το μικρολίμανο είναι η μικρότερη μαρινά ρε συ... Το πρώην Τουρκολίμανο. :lol:
Το Πασαλιμάνι αλλιώς είναι ακτη Μουτσοπούλου. :nuts:
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,272 Posts
Τάχω μπερδεμένα βρε φίλε, δεν γνωρίζω επακριβώς τα ονόματα, μόνο όπως σου έιπα πρόσεχε γιατί κάποτε είχε γίνει θέμα με κάτι ιδιόρρυθμους (αν κινδύνευε από αυτά η Ελλάδα...)
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #13 · (Edited)
Πεζόδρομος Σωτήρος στον Πειραιά. Ερώτηση.

Αυτο εδω είναι ο πεζόδρομος στη Σωτήρος στο Πειραιά. Ο πιο εμπορικός δρόμος το πιο εμπορικό σημείο του Πειραιά.Όλη η κόκκινη ευθεία που βλέπετε είναι πεζόδρομος.

Οι διαβάσεις πάνω στους δρόμους που την διασχίζουν επι 32 έτη βρισκόντουσαν έτσι.Και έτσι είναι το λογικό.

Απο πέρυσι κάποιος νοσηρός νους αποφάσισε να τις κάνει έτσι.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο χώρος στάθμευσης κατα τέσσερα αυτοκινητα στα στενά της Σωτήρου γιατι ως γνωστό απαγορεύεται η στάθμευση πανω στις διαβάσιες και ρωτάω τώρα...

ΠΟΙΟΣ ΝΟΣΗΡΟΣ ΝΟΥΣ αποφάσισε να τους αλλάξει θέση και να μειώσει τις θέσεις παρκαρίσματος σε μια τόσο εμπορική περιοχή?

Άσε δε που οι ταμπέλες που ορίζουν την αρχή του παρκαρίσματος είναι πριν τις διαβάσεις ενω κανονικά θα έπρεπε να είναι μετά.

ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ

Α) Ας μου πει κάποιος απο εσάς τι θα ισχύει αν εγω παρκάρω το αμάξι μου πανω στην διάβαση απο την στιγμή που η ταμπέλα μου το επιτρέπει μιας και αυτη βρίσκεται πριν την διάβαση. Τι ισχύει? Η ταμπέλα που μου επιτρέπει αμέσως μετα απο αυτή να παρκάρω η ισχύει ο ΚΟΚ περι διάβασης?

Ρώτησα φυσικά πολλές φορές τους δημοτικούς αστυνομικούς αλλα κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει.
Μάλιστα πολλοί απο αυτούς μου είπαν πως πολύς κόσμος έχει καταφύγει στο δημαρχείο για να κάνει τα παράπονα του για την αλλαγή στις διαβάσεις που τρώνε τέσσερις ολόκληρες θέσεις σταθμευσης απο το κάθε στενό.

Β) Ας μου πει κάποιος απο εσάς πιο ήταν το σκεπτικό σας οταν τους αλλάξατε θέσεις?
Να μειώσετε τις θέσεις στάθμευσης κατα τέσσερις σε μια ήδη προβληματική περιοχή σε οτι αφορά το parking ???

Γ) Ας μου πει κάποιος υπεύθυνος ποια ειναι η διαφορά για τους πεζούς με τις διπλές διαβάσεις που φτιάξατε.
Με την μονή διάβαση στο κέντρο του δρόμου οπου περνάει/εφάπτει ο πεζόδρομος ο πεζός δεν είχε ασφάλεια?
Μήπως έχει τωρα μεγαλύτερη ασφάλεια με τις διπλές? Προσπαθώ αλλα δεν μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό της αλλαγής.

Δ) Και επειδή γράφω επώνυμα στα forums μπορείτε να με διαψεύσετε. Μια βόλτα όμως στα στενά της Σωτήρος και θα το δείτε και μόνοι σας οτι όντως έχετε κάνει λάθος με τις διαβάσεις και τις ταμπέλες/σημάνσεις.
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #14 · (Edited)
HΘΕΛΑ ΝΑ'ΞΕΡΑ...

ΠΟΣΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ηταν αυτοι που έφτιαξαν τις πολυκατοικίες μέσα στον κύκλο?
Μα τι στο καλό... Δεν έβλεπαν πως είναι η υπολοιπη διχοτόμηση ??? Μπορει να μην έχει ελεύθερους χώρους αλλα τουλαχιστον υπάρχουν κάθετοι και οριζόντιοι δρόμοι.

Μέσα στον κύκλο τι γίνεται? :nuts::nuts::nuts: 

·
Registered
Joined
·
801 Posts
Την Παρασκευή που μας πέρασε έβλεπα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό πηγαίνοντας με αεροπλάνο προς Ρώμη από τον Ελ Βεν. Δηλαδή σε πιάνει τρέλα. Τι διάολο είχαν ορισμένοι άνθρωποι στο μυαλό τους όταν έκαναν κάποια πράγματα.... δηλαδή όχι ότι δεν είναι προφανές ΑΚΡΙΒΩΣ τι είχαν στο μυαλό τους, αλλά λέμε τώρα...
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Την Παρασκευή που μας πέρασε έβλεπα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό πηγαίνοντας με αεροπλάνο προς Ρώμη από τον Ελ Βεν. Δηλαδή σε πιάνει τρέλα. Τι διάολο είχαν ορισμένοι άνθρωποι στο μυαλό τους όταν έκαναν κάποια πράγματα.... δηλαδή όχι ότι δεν είναι προφανές ΑΚΡΙΒΩΣ τι είχαν στο μυαλό τους, αλλά λέμε τώρα...
Όσο το κοιτάω τόσο περισσότερο με ζαλίζει. :nuts:
Και δεν του πέταγες μια βόμβα ρε αδερφέ απο το αεροπλάνο την ώρα που πετάγατε πάνω απο το σημείο !!! :bash:
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #17 · (Edited)
Έστειλα ένα ωραίο e-mail στον δήμο.
Λέτε να μου απαντήσουν? Για να δούμε. Το έχω πραγματικά μεγάλη απορία. Αν μου απαντήσουν θα το ανεβάσω εδώ.
 

·
Registered
Joined
·
474 Posts
LOL you guys. Αυτό που επισημαίνετε νομίζω δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν που έχει κοιτάξει το Πειραιά "μέσα" από το googlemaps! Εγώ την πρώτη φορά που κοίταξα έμεινα να το κοιτάω γύρω στα δεκαπέντε δευτερόλεπτα αμήχανος!
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #19 ·

Δήμος Πειραιά:
Ανακαίνιση νεοκλασικού για τη στέγαση του δημαρχείου
4/6/2008
Άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισης στο ιδιοκτησίας του Δήμου νεοκλασικό επί της Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανθάρου, που θα στεγάσει το Δημαρχείο της πόλης.

Την απόφαση για τη μεταφορά του Δημαρχείου είχε ανακοινώσει πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, τονίζοντας ότι ο Πειραιάς πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ένα Δημαρχείο αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους του.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι είναι απαράδεκτο ένα κτήριο τέτοιας ομορφιάς και αξίας να παραμένει αναξιοποίητο επί τόσα χρόνια.
Δεν έχω ακούσει νεότερα...
Μακάρι να γίνει. Έχω επισκεφτεί το δημαρχείο και εκτος απο την άσχημη εικόνα σαν κτήριο που παρουσιάζει, έχει εξισου μεγάλα χάλια και στο εσωτερικό του.
Μακάρι να μεταφερθεί το δημαρχείο γιατι το παρων κτήριο δεν καλύπτει τις ανάκγες όλων των γραφείων.
Η ας μείνουν σε αυτό κάποια παραρτήματα γιατι στο νεοκλασσικό δεν θα χωρέσουν όλοι.

Πάντως έχουν μπει σκαλωσιές στο δημαρχειο στη Κοραή. Μάλλον το επισκευάζουν η ανακαινίζουν.

Οφείλω πέρα απο την κριτική να πω ενα μπράβο στον Φασούλα και για την κινηση του για τον πυργο στο λιμάνι αλλα και για το νεοκλασσικό που ενδιαφέρθηκε.

Άν είχε επιλέξει να μένει και Πειραιά αντι για (Βουλα αν δεν κάνω λάθος) θα άρχιζε να μου αρέσει περισσότερο. :lol:
 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #20 · (Edited)
Αντιγράφω απο το site του δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Πειραιά την 1η Ιανουαρίου 2010, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των κομμάτων, βουλευτών, του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, του Προέδρου του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη, αντινομαρχών, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων, Νομαρχιακών Συμβούλων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος πολιτών.

(ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΠΟΥ ??????????????????) Πάω να περάσω απο την περιοχή να το δώ !!! Χαμπάρι δεν είχα πάρει οτι έγινε. ΕΥΓΕ !!!
:cheers:

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας τόνισε:


Κυρίες και κύριοι,

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Σας ευχαριστώ που ευρίσκεστε σήμερα εδώ να γιορτάσουμε τη πρωτοχρονιά , να κόψουμε τη πίττα του Δήμου και να εγκαινιάσουμε το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Χαίρομαι που με τη παρουσία σας, σήμερα εδώ, στο κτήριο της Κανθάρου, διαψεύδετε έμπρακτα όλους όσοι ήθελαν αυτό το κτίριο επικίνδυνο και ετοιμόρροπο για να υπηρετήσουν ανομολόγητους σκοπούς.

Είναι εξ άλλου ενδημική ασθένεια η σχετική φημολογία στον Πειραιά αφού και ο Πύργος και η Ράλλειος, τώρα τελευταία ακόμη και η Ιωννίδειος έγινε προσπάθεια να πληγούν από ανόητους νόες που υπονομεύουν έτσι τα θεμέλια της πόλης και πριονίζουν το κλαδί της ίδιας τους της ζωής σε αυτήν.

Είμαι οργισμένος. Δεν το κρύβω.

Μ’ έχει εξοργίσει η νοοτροπία της μιζέριας και της άρνησης που με συντεχνιακό επαγγελματισμό επιχειρεί να ανακόψει τη πορεία προς το μέλλον αυτής της πόλης.

Δηλώνω παρών. Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις όλους αυτούς που θέλουν το Πειραιά καθηλωμένο στη καθυστέρηση, στον αναχρονισμό και στην εξαχρείωση.

Είμαι παρών για να βάλω, μαζί με ότι πιο δημιουργικό και ζωντανό διαθέτει αυτή η πόλη, τα θεμέλια και να δρομολογήσω μια πορεία ανάπτυξης, πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Είμαι παρών και θα δώσω τη μάχη με συμμάχους τους πολίτες που θέλουν να δουν το Πειραιά να βγαίνει από το τέλμα που του επέβαλαν άνομα συμφέροντα.

Είμαι παρών και όσοι νόμισαν ότι μπορούν να με λαβώσουν βάζοντας σε αδικαιολόγητη δοκιμασία τη ζωή των συμπολιτών μας, όπως έγινε με τη πρόσφατη αδικαιολόγητη και παράνομη απεργία στη καθαριότητα, θα διαπιστώσουν ότι η οργή των Πειραιωτών θα τους σαρώσει.

Γιατί αυτό ζητά ο πολίτης κυριολεκτικά και μεταφορικά. Να σαρώσουμε τη πόλη από τα σκουπίδια αλλα και από τα άνομα συμφέροντα.

Είμαι αποφασισμένος να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας.

Δεν με πτοεί καμία υπονομευτική απόπειρα.

Δεν με κάμπτει καμία επιχείρηση πίεσης.

Θα καθαρίσω τον Πειραιά από κάθε φύσης σκουπίδια.


Θα μου πείτε είναι σήμερα μέρα γι’ αυτά;

Νομίζω ότι κάθε μέρα και κάθε στιγμή προσφέρονται για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε ποιό δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε για τη πόλη μας και τη ζωή μας.

Ιδιαίτερα οι συμβολικές μέρες και τελετές όπως η σημερινή αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν μιλάμε με ειλικρίνεια για όλα αυτά που μας καίνε και μας πονάνε.

Σήμερα τηρούμε ένα παραδοσιακό έθιμο, κόβουμε τη πρωτοχρονιάτικη πίττα μας.

Ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε το νέο Δημαρχείο της πόλης, που είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο που εγκαινιάζεται για ουσιαστική λειτουργία από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στον αστικό ιστό της πόλης του Πειραιά.

Έτσι, σήμερα σπάμε το φαύλο κύκλο της μιζέριας και της απαξίωσης του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης μας.

Σήμερα με τα εγκαίνια αυτά βάζουμε συμβολικό σημάδι αρχής για τη νέα πορεία αναγέννησης και ανάπτυξης του νέου Πειραιά. Του Πειραιά του 21ου αιώνα.Κυρίες και Κύριοι,

Από εδώ από το νέο μας Δημαρχιακό Μέγαρο, σηματοδοτούμε τη νέα αρχή για τον Πειραιά.

Ξεκινάμε όλοι μαζί το 2010, σε ένα κτίριο που συμβολίζει το νέο, το όμορφο, τον Πειραιά που θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Έναν Πειραιά αλλαγής - σύνθεσης- συνεννόησης- αναβάθμισης- αλληλεγγύης- νέας πορείας. Έναν Πειραιά που θα μας κάνει ξανά περήφανους, όλες και όλους.

Έναν Πειραιά που μπορεί να βαδίζει σταθερά προς τα μπρός, να ανοίγει τα φτερά του, χωρίς φοβικά σύνδρομα, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς προκαταλήψεις.

Η ιστορία και μόνο αυτού του κτιρίου, που επιλέξαμε για νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, απεικονίζει ανάγλυφα την νοοτροπία και τη διαφορά αντιλήψεων που υπήρχε. Αυτό το κτίριο το υποβάθμισαν, το απαξίωσαν, το εγκατέλειψαν. Όπως ακριβώς είχαν κάνει και με τον Πειραιά. Και εμείς όπως ακριβώς κάναμε με αυτό το κτίριο που όλες και όλοι καμαρώνετε θα κάνουμε με όλον τον Πειραιά.Βέβαια, η συγκυρία χαρακτηρίζεται από έντονα αρνητικά γεγονότα. Αφ’ ενός η οικονομική κρίση αφ’ ετέρου η αιφνίδια και εντελώς αδικαιολόγητη απεργία στη καθαριότητα που έπνιξε τη πόλη μέσα στα σκουπίδια τις μέρες των εορτών και ενώ ο φόβος της νέας γρίπης καραδοκεί.Και θεωρώ αδικαιολόγητη αυτή την απεργία γιατί δεν υπήρχε κανένα εργασιακό αίτημα. Οι εργαζόμενοι πληρωμένοι στην ώρα τους και με τις υπερωρίες τους πληρωμένες. Μόλις ολοκληρώσαμε την εκ βάθρων ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του γκαράζ που για δεκαετίες ήταν χώρος εγκαταλελειμμένος στη τύχη του. Με νέα απορριμματοφόρα που πήραμε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης. Με αρνιά και δώρα το Πάσχα και στις εορτές. Επαναλαμβάνω δεν υπήρχε εργασιακό αίτημα. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λέει η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και χωρίς περιεχόμενο την απεργία.Αντ’ αυτών τι προσπάθησαν να ψελλίσουν ορισμένοι. Ότι δήθεν δεν έγινε διάλογος για την τροποποίηση του οργανισμού. Όμως ψεύδονται. Διάλογος έγινε και μάλιστα από την αρχή της ανάληψης της δημοτικής αρχής. Και βεβαίως υπάρχουν γραπτά τεκμήρια του διαλόγου. Έγγραφα που φέρουν την υπογραφή όχι μόνο του νυν προϊστάμενου αλλά και του προκατόχου του από το 2007.Τι δεν υπήρξε;Δεν υπήρξε υποταγή της Δημοτικής Αρχής στις απόψεις τους.Όμως, κυρίες και κύριοι, στις δημοκρατίες ο λαός ψηφίζει το Δήμαρχο για να υλοποιήσει τις προτάσεις του και να κριθεί γιαυτό και όχι να συμβιβαστεί με οποιοδήποτε κατεστημένο συντεχνιακό που αναπαράγεται επί δεκαετίες και καθιστά τη πόλη όμηρο του αναχρονισμού.Εν προκειμένω αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια διεύθυνση οδοσάρωσης γιατί το αίτημα και η διαπίστωση όλων ήταν ότι χωλαίνουμε στο τομέα αυτό.Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αιτιολογούν γιατί πρέπει να δημιουργηθεί Διεύθυνση Οδοσάρωσης.Το όριο εποπτείας και η εξειδίκευση είναι οι κυριότεροι. Γιατί ο άνθρωπος που θα διευθύνει 750 εργαζόμενους με άμεση εποπτεία πρέπει να μοιάζει στο μέγα Ναπολέοντα. Και τέτοιο δύσκολα θα βρει κανείς έξω από το γνωστό χώρο.Επι πλέον με την αποκεντρωμένη λειτουργία της νέας διεύθυνσης θα υπάρξει πολύ καλύτερη εργασία στις γειτονιές της πόλης εκεί που κτυπά η καρδιά της καθημερινότητας στη ζωή των πολιτών.Εν πάσει περιπτώσει με ασχημίες κατακριτέες η απεργία έληξε. Όμως τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με τη λήξη της απεργίας οι επικεφαλής δεν τις τήρησαν. Είπαν ότι σε δύο μέρες θα καθάριζαν την πόλη και αντ’ αυτού άλλοι πήραν άδεια άλλοι αρρώστησαν ξαφνικά και άλλοι διαπίστωσαν αιφνιδίως ότι η χωματερή είναι κλειστή.Οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι ανεκτές.Θα προχωρήσουμε σταθερά στην υλοποίηση του προγράμματός μας με στόχο ο Πειραιά να γίνει καθαρή πόλη.Θα λειτουργήσουν και οι τρεις διευθύνσεις στο τομέα αυτό. Και η διεύθυνση Καθαριότητας και η διεύθυνση Οδοσάρωσης και η Διεύθυνση Μηχανολογικού. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου που απήργησε ανήκουν σε διαφορετικές διευθύνσεις, ο ένας στη Καθαριότητα και ο άλλος στο Μηχανολογικό, γεγονός που αποδεικνύει πόσο έωλο ήταν το επιχείρημα ότι διαλύεται η καθαριότητα με τη νέα ρύθμιση.Θα εφαρμόσουμε κοινο πρόγραμμα δράσης με τον ΟΛΠ. Ήδη συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και αγαπητό φίλο Γιώργο Ανωμερίτη και συμφωνήσαμε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διαπνέει το έργο του ΟΛΠ αλλά και της αναπόδραστης ανάγκης να περισυλλέγουν τα απορρίμματα εκατομμυρίων επισκεπτών και επιβατών λόγω της λειτουργίας του λιμανιού στη πόλη να προχωρήσουμε σε κοινό πρόγραμμα δράσης.Θα συνεργαστούμε με τη Νομαρχία για χωροθέτηση και λειτουργία τριών σταθμών μεταφόρτωσης στη πόλη ώστε να διευκολυνθεί η αποκομιδή.Θα προχωρήσουμε το πρόγραμμα μηχανολογικού εκσυγχρονισμού και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα των ρομποτικών κάδων.Κυρίες και Κύριοι,Το τέλος μιας χρονιάς και ο ερχομός μια καινούριας συνοδεύεται πάντα από έναν απολογισμό. Το τι κάναμε και το τι φιλοδοξούμε να πετύχουμε το 2010.

Είναι αλήθεια και γνωστό σε όλες και όλους ότι όταν πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε τις προσπάθειές μας να αλλάξουμε την πόλη ο Πειραιάς, βρισκόταν σε πορεία πτωτική. Με ένα χρέος θηλιά να πνίγει κάθε κίνησή μας.Και όμως δεν το βάλαμε κάτω. Παρά το ότι είχαμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που μας έβαζε συνεχώς τρικλοποδιές, εμπόδια, μας έβλεπε σαν εχθρούς στηρίζοντας μόνο τους πολιτικά αρεστούς της, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε χωρίς να χρεώσουμε τους πολίτες ούτε ένα ευρώ, να κάνουμε πράγματα που για χρόνια δεν είχαν γίνει στον Πειραιά.Και αυτό ενόχλησε και ενοχλεί τους μηχανισμούς. Αποκορύφωμα όλων τα όσα έγιναν στην τελευταία απεργία στην καθαριότητα. Μια απεργία, που όπως σας προανέφερα, δεν είχε ούτε λογική ούτε στόχευση και το μόνο που πέτυχε ήταν να κάνει τη ζωή των πολιτών δύσκολη και να δυσφημήσει τον Πειραιά.Αυτές οι νοοτροπίες, αυτές οι αντιλήψεις ήταν και είναι η ρίζα του κακού στην πόλη και πρέπει να αλλάξουν.Κυρίες και κύριοι, το 2009, καταφέραμε πετύχαμε πολλά.Δεν θέλω να σας κουράσω αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ενδεικτικά κάποια πράγματα.Να ξεκινήσω από την καθαριότητα. Ένα θέμα πράγματι μεγάλο, όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για τους περισσότερους Δήμους της χώρας.Υπάρχουν κάποιοι, οι γνωστοί σε όλους που αφού καταχρέωσαν το Δήμο, χωρίς κανέναν αποτέλεσμα βγαίνουν σήμερα και μας κατηγορούν γιατί δεν παίρναμε συμβασιούχους.Μια ματιά στα όσα γίνονται σε άλλους Δήμους και Υπηρεσίες είναι η καλύτερη απάντηση. Ο Πειραιάς ούτε μαύρες σημαίες είχε, ούτε ανθρώπους που είναι όμηροι και διεκδικούν μια θέση στον ήλιο.Παρ΄όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες, μια και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα σέντς τα δημοτικά τέλη, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε το στόλο στην καθαριότητα, να πλύνουμε για πρώτη φορά πλατείες και δρόμους της πόλης και να τοποθετήσουμε ρομποτικούς κάδους. Ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και φιλόδοξο.Και αυτό πάλι βρέθηκαν να χτυπήσουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν θέλουν τίποτε να προχωρήσει. Επιλέγουν τη στασιμότητα και όχι την πρόοδο. Θα ήθελαν να μην έχουμε κάνει τίποτε. Να είμαστε θεατές της πόλης και των προβλημάτων της για να μην ενοχληθούν τα κατεστημένα και τα μικροσυμφέροντα που είχαν δημιουργήσει.Συντηρώντας όμως αυτά τα φαινόμενα καμιά πόλη δεν μπορεί να πάει μπροστά. Νομίζουν ότι μας βάζουν εμπόδια, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτρέφουν νοσηρές καταστάσεις που και οι ίδιοι θα πληρώσουν αύριο.Η Δημοτική Αρχή όμως έχει έργο και πολιτικές που στηρίζουν τους πολλούς, ενώ καταθέσαμε για πρώτη φορά συμμετοχικό προϋπολογισμό μέσα από την ηλεκτρονική πύλη του Δήμου.Έχουμε σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, τοποθετήσαμε για πρώτη φορά μπλε κάδους στην πόλη.Λειτουργούμε κοινωνικό παντοπωλείο, ξενώνα φιλοξενίας άστεγων και ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών που κάποιο μέλος τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μεταξά, καταρτίσαμε οδηγό υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης .Δημιουργούμε κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.Ενισχύσαμε τα ΚΑΠΗ, δρομολογήσαμε γραμμές χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν για τους συμπολίτες μας.Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την πόλη για δεκαετίες όπως η κατασκευή της Ραλλείου στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Πειραιώς η κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου στη θέση τις παλαιάς οικοδομής της Ραλλείου και η κατασκευή Γαλλικού σχολείου στο γιαπί Ζαχαρίου.Στον τομέα του πρασίνου κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις πλατειών ώστε η πόλη να αποκτήσει εστίες πρασίνου, ενώ καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο Νέο Φάληρο.Δημιουργήσαμε πολιτιστικούς θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Ζέας, στο αρχαίο θέατρο, που υπάρχει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.Και φυσικά προχωράμε το Δημοτικό Θέατρο. Ένα έργο που πιστεύουμε ότι θα σφραγίσει την πορεία του νέου Πειραιά. Θα δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή και θα αποτελέσει πραγματικά τον πυλώνα μας πολιτιστικά και οικονομικά.Το έργο αυτό έχει υπερτοπικό χαρακτήρα.Είναι έργο που όταν θα ολοκληρωθεί θα κοσμεί ξανά τον Πειραιά και όλη την Ελλάδα.Έχω την πεποίθηση ότι όταν θα λειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο το γεγονός θα απασχολήσει τους ανθρώπους του πολιτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.Στον Αθλητισμό διεκδικούμε τον τίτλο της αθλητικής πρωτεύουσας της Ελλάδας. Ενισχύσαμε με κοινές δράσεις τις σχέσεις μας με τα σωματεία του Πειραιά και με τον Ολυμπιακό. Ήδη συμφωνήσαμε για τη δημιουργία νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του μεγάλου μας πρεσβευτή στον Αθλητισμό.Ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγιο Διονύση στην αρχή της θητείας μας ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που παραλάβαμε και αφορούσαν την αποπεράτωση του έργου αυτού.Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες απελευθέρωσης του στρατοπέδου Παπαδογιώργη στα Καμίνια για να κατασκευαστεί εκεί άλλο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στα κτήρια του στρατοπέδου.Εγκαινιάσαμε τον αθλότοπο της πλατείας Αλεξάνδρας. Το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελλάδα.Και αυτά που σας ανέφερα είναι ενδεικτικά των όσων ήδη κάναμε και κάνουμε. Με πολλή δουλειά και κόπο.Τέλος την Άνοιξη του 2010 σχεδιάζουμε και είμαστε ήδη σε καλό δρόμο το Φόρουμ για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Δυο τομείς που ο Πειραιάς, αλλά και η Ελλάδα αν θέλουν πράγματι να βρεθούν σε τροχιά ανάπτυξης οφείλουν να στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Κυρίες και κύριοι.Έχω ένα όραμα γι αυτή τη πόλη. Για το μέλλον της. Για το κοινό μας μέλλον σ αυτήν.Ένας σύγχρονος ψηφιακός και λειτουργικός δήμος στην υπηρεσία του πολίτη. Με διαδικτυακές υπηρεσίες και πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση.Μια πόλη που νοιώθει και ζει την ανάσα του πολιτισμού με το Δημοτικό Θέατρο σε πλήρη ποιοτική λειτουργία, με το Φεστιβάλ Ζέας στο αρχαίο θέατρο και με λειτουργία του Βεάκειου ενταγμένη στο Ελληνικό Φεστιβάλ.Μια κοινωνία που αγκαλιάζει τα αδύναμα και πάσχοντα μέλη της Με κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, ιατρείο και μέριμνα και για το μετανάστη.Μια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με απασχόληση για όλους και δίκαιη αμοιβή για τον καθένα μέσα από έργα που έχει ανάγκη η τοπική καινοτομική ανάπτυξη.Ένα Πειραιά αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας που θα δίνει τη δυνατότητα άθλησης σε όλους τους κατοίκους σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές.Μια νέα γενιά με σύγχρονα σχολεία στη διάθεσή της που δικαιωματικά να χαρακτηρίζονται πρότυπα κυριολεκτικά και μεταφορικά και βέβαια πρώτη ανάμεσα τους η νέα Ράλλειος.Μία πόλη που βιώνει το πράσινο, προστατεύει το περιβάλλον και δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη που λέγεται και είναι πράσινη.Στο δύσκολο αλλά και ωραίο αυτό δρόμο της αναγέννησης του Πειραιά θα βαδίσω με πίστη και αφοσίωση.Σας καλώ και σας προσκαλώ να προσπαθήσουμε μαζί να κάνουμε το όνειρο πράξη.


Κυρίες και κύριοι,Πιστεύω στο μέλλον του Πειραιά, πιστεύω στο μέλλον της πόλης μας. Προϋπόθεση είναι να αναγεννηθούν οι νοοτροπίες, οι διαθέσεις και οι προθέσεις όλων μας. Να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να καταπολεμήσουμε τη μιζέρια, τον εφησυχασμό και τον αρνητισμό που έχουν εξελιχθεί σε σαράκι που τρώει τις σάρκες μας.

Σας εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου καλή χρονιά σε όλους
-----------------------------------------------------


Τον έχω κατακρίνει αλλα τώρα τα είπε μια χαρά και συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί του.
Μπράβο δήμαρχε. :cheers:Βάλε μπροστά και το παλιο ρολόι δήμαρχε !!!
 
1 - 20 of 141 Posts
Top