Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 44 Posts

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Ένα thread για όλα τα σημαντικά κτήρια που αναγγέλθηκαν κατά καιρούς για την πόλη της Λεμεσού και ειδήσεις που τα αφορούν

 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #2 · (Edited)
Limassol Landmark

LIMASSOL LANDMARK

Client: Pafilia
Location: Limassol, Cyprus
Building Type: Mixed Use
GFA: 55,000 sqM excl basement car parking
Status: Ongoing

Limassol Landmark is a mixed-use project comprising new public parking, retail, recreational areas and a luxury residential tower with a spa, gym and health club.

 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Totalserve Towers

Building size:
Tower 1: 8,500 m2
Tower 1: 3,000 m2

The development will provide retail and gallery spaces around podium piazzas, leased office space, super deluxe apartments on single floor plates with communal sky gardens plus an exclusive rooftop bar in one of the towers, with a further sky garden reception space.

 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #10 ·
New Luxury Project , Limassol

The project consists of 20 floors including the following areas:

- Residential 12485 sq.m
- Commercial Podium 910 sq.m
- Commercial Plaza 2475 sq.m
- Offices 3200 sq.m
- Car parking 3952 sq.m (Excluded from GA)

Gross areas total: 19070 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Ακόμα ένα project, χωρίς πολλές πληροφορίες.
21 ορόφοι στο κέντρο της πόλης.
Tο σχέδιο προνοεί κατασκευή cinema, cafes/restaurants κλπ, μεγάλο supermarket, πάρκο και υπογειο παρκινγκ.


 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #13 ·
The Oval: Προσεχώς

Εντός των επόμενων μηνών, η Cybarco αρχίζει την ανέγερση του ψηλότερου ενδεχομένως κτιρίου γραφειακών χώρων στην Κύπρο.
Πρόκειται για το κτίριο που φέρει το όνομα The Oval, προφανώς λόγω και του σχήματος του όπως φαίνεται στην εικόνα.
Το κτίριο θα φτάνει σε ύψος τους 16 ορόφους ενώ θα διαθέτει και δύο υπόγεια και η συνολική κάλυψη θα φτάνει τα 19χιλ. τετραγωνικά μέτρα.
Το project που σχεδίασε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Atkins, βρίσκεται στα σκαριά εδώ και καιρό και μάλιστα έχει εξευρεθεί και επενδυτής από το εξωτερικό. Ωστόσο, οι εργασίες ανέγερσης διακόπηκαν απότομα πέρσι μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup του Μαρτίου.
Τους τελευταίους μήνες έγιναν κάποιες τεχνικές τροποποιήσεις και το έργο των 60εκ. είναι έτοιμο να ξεκινήσει σύντομα.
Το μεγαλεπίβολο κτίριο θα ανεγερθεί κοντά στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, απέναντι από το ξενοδοχείου Crowne Plaza παρά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
- See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/property/99891#sthash.Tuj6CtzP.dpuf

 

·
Registered
Joined
·
410 Posts
Μπράβο! Πολλά ωραία νέα. Το κτίριο βρίσκω το πολλά εντυπωσιακό τζιαι ελπίζω να αποδειχθεί το ίδιο τζιαι στην πραγματικότητα. Νομίζω σιγά σιγά βλέπουμε μια ανάκαμψη στα μεγάλα έργα μετά την στασιμότητα των τελευταίων μηνών. Μακάρι!
 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #15 ·
The Oval: Στις 18 Μαρτίου έναρξη εργασιών


Στις 18 Μαρτίου θα γίνει η επίσημη έναρξη των εργασιών του εμπορικού έργου της Cybarco, The Oval στην παραλιακή Λεμεσού.
Η τελετή θα γίνει στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το κτίριο θα φτάνει σε ύψος τους 16 ορόφους ενώ θα διαθέτει και δύο υπόγεια και η συνολική κάλυψη θα φτάνει τα 19χιλ. τετραγωνικά μέτρα.
Το project σχεδιάστηκε από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Atkins και σ’ αυτό θα συμμετέχει και επενδυτής από το εξωτερικό
- See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/property/106316#sthash.LWxzJrze.dpuf

 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #17 · (Edited)
Minthis Hills: Προχωρά στη δεύτερη φάση
AA | 10 Μάρτιος 2014, 05:40

Αργά μεν αλλά σταθερά προχωρούν οι εργασίες στο μεγαλεπίβολο έργο της Pafilia Μinthis Hills στη Τσάδα.
....
Πρόσφατα, η εταιρεία εξασφάλισε άδεια και για το 28όροφο Limassol Landmark και εκτιμά πως παρά τους χαλεπούς καιρούς οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν την έναρξη εργασιών του έργου. Η όλη διαδικασία, κράτησε περίπου πέντε χρόνια.

Τους επόμενους μήνες, η εταιρεία προσβλέπει στην αδειοδότηση ακόμα ενός μεγάλου έργου και πάλι στη Λεμεσό. - See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/property/107155#sthash.BQQnL2zF.dpufTo δεύτερο έργο μάλλον είναι αυτό (Pafilia's Oval):

 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Ξεκίνησαν Οι Εργασίες Και Παρουσιάζεται Αύριο, Το “The Oval”Σημαντική θα είναι η αυριανή μέρα για την πόλη μας μιας και αύριο θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας η επίσημη παρουσίαση ενός εντυπωσιακού κτηρίου το οποίο θα ανεγερθεί στην Λεμεσό και το οποίο έχει σχεδιαστεί από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Atkins του Λονδίνου.

Το κτήριο με την ονομασία “The Oval” θα ανεγερθεί σε χώρο ιδιοκτησίας της εταιρείας Cybarco η οποία έχει αναλάβει και την κατασκευή του, με τα έργα να έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή γίνονται χωματουργικές εργασίες καθώς επίσης και η διαδικασία αντιστήριξης των πράνων (piling).

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς το “The Oval” θα έχει 16 ορόφους, θα διαθέτει δύο υπόγεια και η συνολική κάλυψη θα φτάνει τα 19χιλιάδες τ.μ. Το κτήριο θα ανεγερθεί σε χώρο απέναντι από το ξενοδοχείο Crowne Plaza και σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του έργου αναμένεται να καταστεί τοπόσυμο για την Λεμεσό.

http://lemesos-blog.com/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4/

 

·
Registered
Joined
·
2,168 Posts
Discussion Starter · #19 ·
«Κερδίζει ύψος» η επιχειρηματική πραγματικότητα στη Λεμεσό

Επίσημη παρουσίαση του έργου “THE OVAL” από τη CybarcoΤα σχέδια ενός πρωτοποριακού κι εντυπωσιακού έργου στην καρδιά της παραλιακής Λεμεσού, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Πρόκειται για το νέο εμπορικό έργο, του γραφειακού συγκροτήματος «The Oval», που θα ανεγείρει η εταιρεία Cybarco και θα παραδώσει ολοκληρωμένο στο τέλος του 2016.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Λεμεσό, όσο και για την πατρίδα μας γενικότερα. Η κατασκευή αυτού του έργου συνεισφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της οικονομίας, ενισχύει την απασχόληση κι «ανεβάζει τον πήχη» των παρεχομένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, είπε στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κ. Πλάτων Ε. Λανίτης, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για το έργο αυτό μέχρι τώρα και τόνισε ότι «το έργο αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι, ο κυπριακός επιχειρηματικός κόσμος, έχει τις ικανότητες και δυνατότητες να επανέλθει στην πετυχημένη πορεία του μέσα από νέα δεδομένα και μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια που όλοι κάνουμε στην οικονομική αυτή συγκυρία.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Το “The Oval”, η ανέγερση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, βρίσκεται κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και απέχει 100 μέτρα από τη θάλασσα. Με την παρουσία του θα δώσει νέα όψη στην πόλη, αφού θα είναι το ψηλότερο εμπορικό κτήριο που θα φτάνει τα 75 μέτρα. Ενισχύοντας περεταίρω την εικόνα της Λεμεσού σαν επιχειρηματικό κέντρο, το «The Oval» προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Η επένδυση δημιουργίας του έργου θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν ήδη εξασφαλιστεί και με συμμετοχή ξένων κεφαλαίων από στρατηγικούς επενδυτές.

Το έργο αποτελείται από 16 ορόφους με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το εσωτερικό των οποίων μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης. Στο 14ο και 15ο όροφο βρίσκονται τα Executive Offices, τα οποία έχουν αποκλειστική πρόσβαση στο ειδικά διαμορφωμένο roof terrace που βρίσκεται στο 16ο όροφο.

Η εντυπωσιακή εικόνα του έργου συμπληρώνεται με τους πολυτελείς, επανδρωμένους χώρους υποδοχής που βρίσκονται στο ισόγειο, τους όμορφα διαμορφωμένους κήπους και την καφετέρια, καθώς επίσης και με τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται όπως property management, 24ωρη ασφάλεια και ελεγχόμενη είσοδος τόσο στο κτίριο όσο και στα 2 υπόγεια όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης.

Οι παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες του έργου, Atkins, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία WKK και Αρμεύτης & Συνεργάτες, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κτίριο σε σχήμα οβάλ που ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α, το έργο αυτό είναι μια αειφόρος ανάπτυξη που με τη χρήση γεωθερμίας η εκπομπή ρίπων θα είναι σχεδόν μηδενική. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Cybarco Development «η επιλογή της ομάδας των συνεργατών για τη δημιουργία του “The Oval” εγγυάται την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού κτηρίου που απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να ξεχωρίζουν. »

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=165927
 
1 - 20 of 44 Posts
Top