SkyscraperCity banner
1 - 20 of 76 Posts

·
Registered
Joined
·
1,400 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Greece mulls nuclear plant

 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Τον Μάιο του 2005 πήγα στη Ρόδο για να δουλέψω διερμηνέας σε ένα συνέδριο με θέμα την πυρηνική ενέργεια και για τα εγκαίνια του Μεσογειακού Παρατηρητηρίου για την Πυρηνική Ενέργεια, με έδρα τη Ρόδο. Ήρθαν σύνεδροι - κυρίως ακτιβιστές, αλλά και αγρότες από τις γειτονικές χώρες για να μιλήσουν για τις απίστευτες επιπτώσεις που έχουν ήδη οι εν λειτουργία πυρηνικοί σταθμοί στις χώρες τους. Θυμάμαι την ομιλία μιας Βουλγάρας, αγρότισσα από περιοχή πολύ εύφορη με αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα, που μας εξήγησε την εξαθλίωση στην οποία οδηγήθηκαν... και πολλά άλλα... το θέμα είναι ότι υπάρχουν εναλλακτικές τεχνολογίες - ειδικά σε χώρες όπως η δική μας (αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική) αλλά τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ από την ανάπτυξή τους δεν είναι τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ της πυρηνικής... επειπλέον υπάρχει και το άλλο: οι ήπιες μορφές ενέργειας είναι κατά κανόνα αποκεντρωμένη μορφή παραγωγής, ενώ η πυρηνική είναι defacto συγκεντρωτική, οπότε τα συμφέροντα από την εκμετάλλευση είναι συγκεντρωμένα στα χέρια πολύ λίγων... ενώ με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να επιδοτηθεί για να φτιάξει μια μικρή μονάδα για να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες, και ότι περισσεύει να το πουλάει στη ΔΕΗ σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Θα πρότεινα ως λύση - μιας και είμαστε φόρουμ ευαισθητοποιημένο στις κατασκευές - να "εντάξουμε" στα σχέδιά μας και την κατασκευή τέτοιων μικρών μονάδων (οι ίδιοι, όταν φτιάχνουμε σπίτι, ή οι μηχανικοί να προτείνουν στους πελάτες τους) ώστε να "απογειωθεί" το μέτρο και να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, στα οποία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη η κυβέρνηση. Προσωπικά με τους μαθητές μου ετοιμάζουμε παρουσίαση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και καταγραφή της κατάστασης εδώ που ζούμε (Κεφαλονιά). Επίσης, στο συνέδριο μας είχαν δείξει το ντοκυμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου "Κάντε Αιολικά Πάρκα, όχι Πόλεμο" με ντοκουμέντα για την πυρηνική ενέργεια, και εναλλακτικές προτάσεις καθαρής ενέργειας. Εξαιρετικό, όποιος έχει την ευκαιρία ας το αναζητήσει να το δει. Θα επανέλθω, μπράβο Προμηθέα που έθεσες το θέμα:)
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Προμηθέα θα μπορούσες να μου πεις από ποια εφημερίδα και σε ποιο φύλλο ήταν το άρθρο αυτό; Μόλις διάβασα μια πρόταση: "... ελλείψει άλλων ρεαλιστικών, από ανταγωνιστικής κυρίως πλευράς, εναλλακτικών διεξόδων"
Είναι αυτό που έλεγα πιο πάνω: θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν άλλες ανταγωνιστικές μορφές ενέργειας, για να καρπωθούν τα συμφέροντα (οι μεγάλοι "παίκτες": ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία... αν δούμε να συνάπτονται συμφωνίες το προσεχές διάστημα, ας μην εκπλαγούμε...). Οπότε το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να εντάξω στην εργασία μας την είδηση αυτή και να εστιάσω ακόμα πεισσότερο στα οικονομικά οφέλη από τις ΑΠΕ (γιατί όσο και να χτυπιόμαστε για το περιβάλλον, το χρήμα κινεί τα πάντα)
 

·
Registered
Joined
·
1,400 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Και ένα αλλα θέμα. Τώρα δεν ξέρω μάλλον σε τι σημείο έχουνε φτάσει οι "γειτόνοι" με τα δικά τους σχέδια, αλλα γίνεται να λέει η Ελλάδα σε αυτούς να μην πάνε σε αυτό το δρόμο, και να εξετάζει η Ελλάδα το ίδιο? :? :?

Τώρα να σας πω ότι μένω 50 χιλ από ένα πυρηνικό εργοστάσιο (Pickering Nuclear Plant). Αλλα ο Καναδάς δεν είναι Ελλάδα. Ο θεούλης έδωσε στην Ελλάδα αλλα 'virtues'. Έχει γύρο στα 250+ μέρες κάθε χρόνο με ήλιο (και σε πολλά μέρη πολύ παραπάνω, γύρο στα 300). Aρα.....

Καλύτερα να ψάξουνε αλλου για τις ανάγκης. Αλλα καλο είναι που κοιτάνε σε κάτι αλλα από τα coal burning εργοστάτια.
 

·
Registered
Joined
·
1,400 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Προμηθέα θα μπορούσες να μου πεις από ποια εφημερίδα και σε ποιο φύλλο ήταν το άρθρο αυτό;
Ναι θα ρωτήσω αυτόν που το έκανε post/scan σε ένα άλλο forum.
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
ΟΚ ευχαριστώ:)
(Διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα ότι πρόκειται για το ΘΕΜΑ, αλλά δεν αναφέρει ημερομηνία...)
Στο συνέδριο δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι η ενεργειακή πολιτική σαφώς δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα εθνικής πολιτικής, εφόσον οι επιπτώσεις αφορούν ολόκληρη τη γειτόνική περιοχή (τις επιπτώσεις από ένα ατύχημα στο Κοζλόντουι θα τις λουστώ κι εγώ, οπότε δεν μπορεί να μου πει καμία Βουλγαρία ότι είναι δικό της εθνικό θέμα). Τώρα το πως θα αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι εναντίον, ενώ η ίδια προγραμματίζει σταθμούς, ανάγεται απλά σε θέμα συνειδητοποίησης του κάθε πολίτη! Σαφώς και θα υπάρξουν οι "ακτιβιστές" (ΔΕΝ ανήκω σ'αυτή τη κατηγορία, εγώ το βλέπω το θέμα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ σε πρώτη φάση), σαφώς θα υπάρξουν αυτοί που θα πούμε "χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην ακριτική Ελλάδα" και θα προσδώσουν τέτοια "θετική" χροιά στο γεγονός, και θα γίνει πανικός... αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εγώ βλέπω σαν ΑΜΕΣΗ λύση την κινητοποίηση του κατασκευαστικού κλάδου (ΚΑΙ στην κατασκευή κατοικιών) στην κατεύθυνση εκμετάλλευσης της πολιτικής Ε.Ε. για τις ΑΠΕ και στον 3299/04 για τους ιδιώτες. Μιας και είσαι στο εξωτερικό, δες στη σελίδα του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεωσιμων Πηγών Ενέργειας) www.cres.gr για περισσότερες λεπτομέρειες:)
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,077 Posts
Αν και δεν έχω ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα, έχω να πω πως αν μπορούσαμε να τον αποφύγουμε τέτοιο διάολο ας τον αποφύγουμε...

Δεν γνωρίζω τι βλάβες μπορούν να προκληθούν σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο από ένα σεισμό. Ένας ουρανοξύστης μπορεί να "φάει" 6 και 7 ρίχτερ για πρωϊνό που λέει ο λόγος αν είναι σωστά χτιοσμένος. Το θέμα είναι όμως ότι στην περίπτωση αυτών των κτιρίων, και να γίνει μια ρωγμή δεν έγινε και τίποτα. Στην περίπτωση ενός πυρηνικού εργοστασίου όπως, μια ρωγμή στο λάθος σημείο μπορεί να προκαλέσει διαρροή και ανυπολόγιστη ζημιά.

Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις εκδοχ'ες παραγωγης ανανεώσιμης ενέργειας;

Α, και να μην το ξεχάσω: Spaceoddity, κοίταξε να βρείς και αναφορές για κάποιο σχέδιο για ατομικό εργοστάσιο παραγωγης ηλ. ενέργειας στο Αλιβέρι Ευβοίας. Χρόνια το σχεδιάζανε και -μάλλον ευτυχώς- ποτέ δεν έγινε...
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Α, και να μην το ξεχάσω: Spaceoddity, κοίταξε να βρείς και αναφορές για κάποιο σχέδιο για ατομικό εργοστάσιο παραγωγης ηλ. ενέργειας στο Αλιβέρι Ευβοίας. Χρόνια το σχεδιάζανε και -μάλλον ευτυχώς- ποτέ δεν έγινε...
όταν λες ατομικό, εννοείς atomic, πυρηνικό έτσι; (γιατί στην αρχή το πήρα με την έννοια του "προσωπικού" , και σκέφτηκα τι λέει τούτος;:nuts: )

Στο Αλιβέρι συγκεκριμένα; Παράξενο... σε εναν από τους "παράδεισους" παραγωγής από συμβατικά καύσιμα της Ελλάδας...

Η πυρηνική ενέργεια ΠΡΕΠΕΙ να εμποδιστεί με κάθε τρόπο, ειδικά σε χώρα όπως η Ελλάδα...
 

·
Registered
Joined
·
1,001 Posts
Ισώς να έλεγα ναι σε 50-60 χρόνια για ένα πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης ( Fusion ) για παραγώγη ενέργειας, Αν αποδειχτεί οτι θα είναι ποιο ασφαλείς και ποίο "καθαροί" απο τους υπάρχων αντιδραστήρες σχάσης.

Ομως η τεχνολογία τους είναι ακόμα πολύ πίσω. Ενας πειραματικός τέτοιος αντιδραστήρας που ξέρω, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια απο ότι παράγει. ( ο JET, εδώ είναι η επίσημη σελίδα του προγράμματος: http://www.jet.efda.org/ )

Σε συμβατικό πυρηνικό αντιδραστήρα στη Ελλάδα τώρα, λέω Οχι...
 
  • Like
Reactions: nunyios

·
καταχωρη&#
Joined
·
1,704 Posts
Προμηθέα θα μπορούσες να μου πεις από ποια εφημερίδα και σε ποιο φύλλο ήταν το άρθρο αυτό
Απο οτι γράφει το άρθρο ειναι απο την εφημερίδα "το θέμα".

Επι τη ευκαιρεία, η ελλάδα δεν έχει ανακυρηχθεί σε "nuclear free zone"?
Αρα πως ξαφνικα θα κατασκευάσουν πυρηνικό αντιδραστήρα για παραγωγη ηλ. ενέργειας?
Υποθέτω βέβαια οτι αν αποφασίουν να το κατασκευάσουν θα γίνει, και εδώ θυμάμαι την απάντηση ενός καθηγητή του απθ στην ερωτηση γιατί δεν χρησιμοποιούμε πυρηνική ενέργεια στην ελλάδα, " ο ελληνας δεν ειναι για αυτα",υπονοώντας οτι θα καταλήγαμε σε μια φυσική (και οχι μονο) καταστροφή.
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι ο έλληνας πολίτης θα ήθελε ενα τέτοιο κίνδυνο στα πόδια του, αν και οι πιθανότητες μιας τέτοιας καταστροφής δεν είναι και τόσο μεγάλες, τα αποτελέσματά της όμως θα ήταν ως γνωστόν τεράστια, και ειδίκα για μια χώρα που στην ουσία εχει είδη ζήσει μια πυρηνική καταστροφή στην ευρήτερη γειτονίκη περιοχή της (τσερνομπιλ).
Ας εξαντλήσουν λοιπόν οι κύριοι τις ,κατά τα άλλα ανεξάντλητες, πηγες ενέργειας που η προικισμένη μας χώρα διαθέτει και ας αφήσουν στην άκρη "λυσεις" σαν αυτή.

Ισώς να έλεγα ναι σε 50-60 χρόνια για ένα πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης ( Fusion ) για παραγώγη ενέργειας
Και ποιός δεν θα έλεγε ναί σε κάτι τέτοιο, το πρόγραμμα φαίνεται πως υπόσχετε εξαιρετικά τεράστιες ποσότητες "καθαρης" ενέργειας,αλλά εώς την δημιουργεία ενος "μικρού" ήλιου ας μείνουμε μακριά απο την τυπική πυρηνική ενέργεια.
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,077 Posts
όταν λες ατομικό, εννοείς atomic, πυρηνικό έτσι; (γιατί στην αρχή το πήρα με την έννοια του "προσωπικού" , και σκέφτηκα τι λέει τούτος;:nuts: )

Στο Αλιβέρι συγκεκριμένα; Παράξενο... σε εναν από τους "παράδεισους" παραγωγής από συμβατικά καύσιμα της Ελλάδας...

Η πυρηνική ενέργεια ΠΡΕΠΕΙ να εμποδιστεί με κάθε τρόπο, ειδικά σε χώρα όπως η Ελλάδα...

Eννοούσα πυρηνικό, ναι.

Πάντως έτσι όπως έχει το πράγμα μακρυα από εμάς. Λέω, τώρα ξέρω γω, μπορεί να κάνω και λάθος.
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Πάντως έτσι όπως έχει το πράγμα μακρυα από εμάς. Λέω, τώρα ξέρω γω, μπορεί να κάνω και λάθος.
Μακριά κι αλάργα... το συνέδριο που αναφέρω ήταν ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ, και αν θυμάμαι καλά ένας από τους χορηγούς ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το αναφέρω για να διαχωρίσω τη συγκεκριμένη εκδήλωση από τις δραστηριότητες τύπου Greenpeace και άλλων ακτιβιστών: τα τεκμήρια που αναλύθηκαν ήταν επιστημονικά και όχι ρομαντικά περί διάσωσης του πλανήτη κλπ... οι μαρτυρίες των αγροτών ειδικά, ήταν συγκλονιστικές... θα ψάξω να δω αν έχω υλικό από τις εισηγήσεις να σας παραθέσω:)
 

·
head up funny boy
Joined
·
1,993 Posts
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου. Τα είχαμε όλα αυτό μας έλειψε... Και για λόγους επιστημονικούς και ρομαντικούς..
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,077 Posts
Κανένας ρομαντισμος φίλε Σάββα. Άν υπήρχε περίπτωση η ατομική ενέργεια να είναι ασφαλής όπως άλλες μορφές θα το συζητάγαμε. Είναι η επισφαλής φύση της ενέργειας αυτής που την κάνει ανεπιθύμητη.

Από εκεί και πέρα, ΚΑΝΕΝΑ εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας δεν εμφανίζει ρομαντική εικόνα. Τουναντίον τα περισσότερα είναι μεν ογκώδη αλλά και ΠΑΝΑΣΧΗΜΑ. Απλά, τα έχουμε ανάγκη. Αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα με ανανεώσιμες πηγές ενεργείας χωρίς να βάλουμε το διάολο στο σπίτι μας ακόμα καλύτερα. Σε όλες τις περιπτώσεις παραγωγής ενέργειας με συμβατικούς τρόπους μπορεί να γίνει ένα ατύχημα, να υπάρξουν θύματα μέσα στο εργοστάσιο, αλλά η φάση να τελειώσει εκεί. Στην περίπτωση ενός πυρηνικού εργοστασίου, το όποιο ατυχημα μπορεί να έχει τραγικότατες επιπτώσεις για ολόκληρες περιοχές. Remember Chernobyl.

Απλά να υπάρχει συντεταγμένος λόγος και όχι φαιδρότητες του στυλ "Δήμος Ανω Χαρούλας, αποπυρηνικοποιημένη ζώνη κλπ". Λες και τα υποατομικά σωματίδια θα... φοβηθούν τις ταμπέλες που έχουν βάλει κάποιοι εντυπωσιοθήρες. Η υπόθεση αυτή αφορά όλους μας.
 

·
head up funny boy
Joined
·
1,993 Posts
Για αυτό το λόγο "τα είχαμε όλα αυτό μας έλειψε".. Εχουμε τη ΔΕΗ που φροντίζει για ενέργεια και.... μαζί με τα αυτοκίνητα, για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική επιβάρυνση... το πυρηνικό εργοστάσιο μας έλειψε..
 

·
Simple User
Joined
·
2,448 Posts
Στο συνέδριο δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι η ενεργειακή πολιτική σαφώς δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα εθνικής πολιτικής, εφόσον οι επιπτώσεις αφορούν ολόκληρη τη γειτόνική περιοχή (τις επιπτώσεις από ένα ατύχημα στο Κοζλόντουι θα τις λουστώ κι εγώ, οπότε δεν μπορεί να μου πει καμία Βουλγαρία ότι είναι δικό της εθνικό θέμα).

Απλά να επισημάνω οτι το Κοζλόντουι μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή ένωση έχει κλείσει.

Τώρα σίγουρα το θέμα κατασκευής ένος πυρηνικού εργοστασίου σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά η άποψή μου είναι οτι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ στον ίδιο βαθμό που το κάνουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, την στιγμή που η χώρα μας έχει πολλές δυνατότητες (Ήλιος, Άνεμος, κλπ). Πρίν λοιπόν καταφύγουμε σε αυτήν την λύση απελπισίας, πρέπει να προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε και τους άλλους τρόπους.
 

·
Registered
Joined
·
875 Posts
Μακάρι να μην γίνει ποτέ κατά την γνώμη μου.

Τα αιολικά πάρκα έχουν αυτή τη στιγμή οικονομική απόδοση περίπου όσο η πυρνηνική ενέργεια (με την επιδότηση γίνονται πραγματικός θησαυρός - και με το δαιμόνιο του Έλληνα - λέγε με υπερκοστολόγηση - γίνονται η χήνα με τα χρυσά αυγά)

Οι αιτήσεις για αιολικά πάρκα ήταν 26.000ΜW πριν από δύο χρόνια. Η κυβέρνηση βέβαια δέχτηκε ελάχιστες (και γιατί δεν μπορούσε να τις χρηματοδοτήσει όλες - και γιατί δεν υπήρχαν χωροταξικά σχέδια - και για άλλα κόλπα).

Η ισχύς αυτή είναι υπερ-διπλάσια της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ στη χώρα!
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
metroguardian, ευχαριστώ για την πληροφορία που έδωσες για τις αιτήσεις αιολικών πάρκων:) (μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις και πηγή;)
Πάντως χτες το πρωί, αλλά και σήμερα θα ασχοληθώ με τη συλλογή στοιχείων για τις ΑΠΕ. Ήδη έχω βρει ενδιαφέροντα πράγματα από τη σελίδα του ΚΑΠΕ: σε μια πολύ κατατοπιστική και απλή παρουσίαση για τα φωτοβολταϊκά (σε pdf μορφή, την έχω κατεβάσει για να τη δείξω απόψε στους μαθητές μου) έχει στατιστικά για τη χρήση Φ/Β συστημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με βάση την εγκατεστημένη ισχύ το 2000 και το 2005. Λοιπόν η Ελλάδα είναι στην θέση :eek:hno: (η κατάταξη έγινε με βάση το 2000, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι θα ήμασταν πιο ψηλά αν είχε γίνει η κατάταξη με βάση το 2005, γιατί στο μεταξύ "ξυπνήσαμε"). Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρω ποια είναι η χώρα στην πρώτη θέση... ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Και έπονται άλλες βόρειες... (η μόνη Μεσογειακή χώρα στις πρώτες θέσεις είναι η Ιταλία). Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί ως τεκμήριο ότι η διάδοση των Φ/Β είναι θέμα οργάνωσης (βλ. Γερμανούς)... εμείς λοιπόν που έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιοφάνειας στην Ευρώπη (βλ. Γερμανούς που έρχονται σε αγέλες για τα τρία s :nuts: ) είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να αφήσουμε το δυναμικό αυτό να μείνει ανεκμετάλλευτο... και εκεί που θα πρέπει να ποντάρουμε είναι στη δυνατότητα να ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ο μέσος Έλληνας από τη διάδοση: στις οικονομικές αναλύσεις της ίδιας παρουσίασης, φαίνεται ότι το break-even point της επένδυσης χωρίς επιδότηση κυμαίνεται στα 15-20 χρόνια (δεν ξέρω αν έχει ληφθεί υπόψη η δυνατότητα πώλησης του πλεονάσματος στη ΔΕΗ, αλλά υποθέτω πως όχι). Καθόλου δελεαστικό. Όμως, με επιδότηση κατεβαίνει στα 5-6 χρόνια, που αποτελεί μια πολύ καλή σχέση κόστους-ωφέλειας (ή μήπως κι αυτό είναι υπό συζήτηση, για τον "άρπα-κόλλα" έλληνα που τα θέλει όλα εδώ και τώρα;) Επίσης, οι διαδικασίες αδειοδότησης είναι πολύ απλές για μικρή εγκατεστημένη ισχύ (ούτε καν έγκριση περιβαλλοντικών όρων, εφόσον η περιοχή είναι εκτός Natura). Σ'αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Μένει τώρα να δω λίγο τον αναπτυξιακό 3299/04 για την επιδότηση της πλεονάζουσας ενέργειας από τη ΔΕΗ (σε διασυνδεδεμένες περιοχές πλέον ο ΔΕΣΜΗΕ διαχειρίζεται την ενέργεια που εισρέει στο δίκτυο, και επειδή έχω κάνει σχετική μετάφραση, το σύστημα που εφαρμόζεται είναι πολύ ενδιαφέρον: θυμίζει "χρηματιστήριο"). Τέλος πάντων, η παρουσίαση μας θα είναι έτοιμη τέλη Μαρτίου και θα παρουσιαστεί στην Πάτρα 21 Απριλίου σε μαθητικό διαγωνισμό για τη Δυτική Ελλάδα. Θα επανέλθω:)
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,077 Posts
Δυστυχώς κάπου θα πρέπει να αναφερθεί και η αδιαφορία των πολιτικών στο σύνολο τους εκτος αν είναι να τα αρπάξουνε. Η ανταποδοτικότητα τέτοιων επενδύσεων είναι δεδομένη όταν μελετηθούν εξ' αρχής σωστά. Επίσης, μαγάλο κεφάλαιο πρέπει να είναι και η ανάταξη των πόλεων όπου -το έχω αναφέρει- η ενοποίηση των λειτουργιών και των γραφειακών χώρων του δημόσιου τομέα σε νέας τεχνολογίας και βιοκλιματικού σχεδιασμού κτίρια -διάβαζε ουρανοξύστες- όπως και η σταδιακή κατασκευή των μεγάλων πάρκων που σχδιάζονται για το λέκανοπέδιο μπορεί σε πρώτη φάση να αποτελέσει μια πηγή εξοικονόμησης ενέργειας (από τη μη συνεχή λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων) ώστε σε δεύτερη φάση (2010-2015) να αρχίσει το πολυπόθητο ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ.

Το κλειδι είναι ο κεντρικός σχεδιασμός. Όλα συνδέονται και όλα είναι απαραίτητα... :). Απλά πράγματα.
 

·
The Jedi Will Rise Again
Joined
·
13,077 Posts
Τέλος πάντων, η παρουσίαση μας θα είναι έτοιμη τέλη Μαρτίου και θα παρουσιαστεί στην Πάτρα 21 Απριλίου σε μαθητικό διαγωνισμό για τη Δυτική Ελλάδα. Θα επανέλθω:)
Να επανέλθεις με νέα. Το κεφάλαιο αυτό είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται έτσι απλά. Αν μπορείτε κάντε και μια δημοσίευση στο διαδίκτυο.
 
1 - 20 of 76 Posts
Top