SkyscraperCity Forum banner

ЈАГОДИНА - Symphony | JAGODINA - Symphony | 25fl x 2 | Pro

3406 Views 12 Replies 8 Participants Last post by  Bez_imena
Symphony

„Очекујемо неколико нових инвеститора. Пре неколико дана сам био у Минску где Богољуб Карић гради више милиона квадрата пословно стамбеног простора. Донели смо одлуку да две зграде од 25 спратова направе у Јагодини близу туристичког центра. Цена ће бити 499 евра по квадрату што је 200 евра мање него што су тренутне цене. Тако ће имати корист они који имају мало пара а треба им кров над главом. И град ће имати користи јер ће наплатити комуналије. На једној од зграда ће бити хелидром, а како је рекао Богољуб Карић планирано је да зграде имају и базене. У плану је да изградња почне марта следеће године“ – казао је Марковић.

http://www.jagodina.org.rs/vesti/2245-Обележен Дан ослобођења Јагодине од фашизма/

Naravno, uspeo sam da pronadjem rendere za projekat :cheers2:

Slike su izvucene sa ove reportaze iz Minska, zato i stoji ,,Minsk'' na slici iako je rec o Jagodini.
https://www.youtube.com/watch?v=aK4xLK7wBN0
See less See more
4
1 - 13 of 13 Posts
Kakav uzas jbt.... Turska

Umesto da naprave neko fino malo naselje oni...
Pa da. Mene okolina najvise uzasava. Stadioni sa jedne, akva park sa druge, a sa trece suma. Sama niskost objekata oko zgrada dovodi da ovo strci bas. Ovo je trebalo da se gradi u centru pored visih zgrada.100x bolje bi izgledalo.
Sto vi svi gledate trenutno stanje, gledajte malo u buducnost. Vremenom ce tu okolo da niknu nove zgrade koje ce se lepo uklopiti sa kulama. Da ih ,,posade'' u centar grada to bi jako lose izgledalo, odudaralo bi i arhitektonski i po visini. S'obzirom da ce cena kvadrata biti 490e kule moraju biti u poslednjoj gradskoj zoni ako zele da ponude tu cenu. Dobro je i to sto od nule pocinju da razvijaju novo naselje. :cheers:

Kakav uzas jbt.... Turska

Umesto da naprave neko fino malo naselje oni...
Preterujes, arhitektonski projekat izgleda skorz savremeno i moderno. Nemoj zaboraviti da ovde nije rec o centru Beograda nego o jednom malom mestu pa je projekat kao takav premija za Jagodinu.
See less See more
Naravno da je nemoguce napraviti zgradu sa projekta za ove pare, ali bice tu izolacija 5 umesto 15cm, polovni liftovi iz Belorusije, prozori naravno 30x30cm a ne ovakvi mediteranski...

Sa ovakvim cenama, i opisanim kvaliteton, on ima mozda 10e profita po kvadratu. Ako napravi 100 stanova, potrebno je da proda 97 da bi vratio ulozeno, ostala 3 su mu profit. How yes no.
See less See more
Da li Jagodina ima infrastrukturne uslove za kule ove spratnosti? Prvenstveno vodovod - da li i ljudi na 25. spratu mogu da očekuju dobar dotok vode? Sumnjam.
Kao da je to neka mudrost, i da nema uslova sigurno ce biti obezbedjeni.
Sto vi svi gledate trenutno stanje, gledajte malo u buducnost. Vremenom ce tu okolo da niknu nove zgrade koje ce se lepo uklopiti sa kulama. Da ih ,,posade'' u centar grada to bi jako lose izgledalo, odudaralo bi i arhitektonski i po visini. S'obzirom da ce cena kvadrata biti 490e kule moraju biti u poslednjoj gradskoj zoni ako zele da ponude tu cenu. Dobro je i to sto od nule pocinju da razvijaju novo naselje. :cheers:

Preterujes, arhitektonski projekat izgleda skorz savremeno i moderno. Nemoj zaboraviti da ovde nije rec o centru Beograda nego o jednom malom mestu pa je projekat kao takav premija za Jagodinu.
Morali bi onda sve da izmeste, i akva park i glavni stadion, i pomocne stadione.

A ova suma, sad vidim da je to jedno povece brdo.Dakle mnogo skuplje ce kostati teraformisanje celog tog dela brda. Ako uopste i dodje do toga, jer vidim da Jagodina ima dosta ravnih neiskoriscenih povrsina.

Jel se vidi slika? Posto stavljam sa facea, a zabranio sam da iko drugi vidi sem mene. Pa ne znam da li to utice i na serovanje slike?

See less See more
Kako mi je ovaj snimak promakao? :D Spominje se visina od 150m? :nuts:

Napili se najeli pa izasli pred kamere
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.