SkyscraperCity banner

1 - 20 of 2761 Posts

·
Kragujevac
Joined
·
6,304 Posts
Nastavak izgradnje autoputa
11. jul 2009. | 12:41 | Izvor: FoNetKragujevac -- Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je da će 1. avgusta biti nastavljena izgradnja autoputa Kragujevac - Batočina.

Ona je rekla i da je u toku tender za izgradnju Petrovačke magistrale u Kragujevcu. Izgradnjom druge deonice autoputa u dužini od 4,6 km, biće završena deonica na teritoriji grada Kragujevca.

Prema navodima gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, sastanku sa ministarkom Vericom Kalanović prisustvovali su i predstavnici opština Batočina i Lapovo.

Dogovorili smo detalje i dali rokove vezane za pripremu i početak radova na teritoriji opštine Batočina, a zatim i opštini Lapovo.

Na taj način omogućićemo da potpuno spremni dočekamo početak naredne građevinske sezone i nastavimo radove na autoputu, van teritorije Kragujevca, rekao je Stevanović.
B92
 

·
Banned
Joined
·
4,778 Posts
Deo intervjua sa Verkom sinoc... Izmedju ostalog... Nekoliko zakljucaka....

Da nije u koaliciji sa jednom strankom iz vladajuce stranke ne bi bio nastavljen autoput ove godine
Kineska kompanija koja gradi most u Beogradu je medju 5 najjacih gradjevinskih kompanija u svetu. Prvo su dosli u Kragujevac preko svojih kontakata sa Malte,pa su prvo pregovarali o nekim infrastrukturnim projektima,odakle ih je Verko uputio na Beograd.
Sada su oni zainteresovani za gradnju juzne obilaznice i autoputa i prijavice se na tender sigurno.
A oni su povoljni jer daju izuzetno povoljne kredite sa grejs periodom od 5 godina i malom kamatom,i izuzetno brzo i kvalitetno rade,tako da ce verovatno oni raditi Juznu obilaznicu koja obuhvata i tunel od 1100 m ispod Metinog brda,gde jedan krak ide na put ka Jagodini,a drugi u Zastavu.
Kinezima ce Srbija biti odskocna daska za Evropu,pa se moze ocekivati da im kod nas i bude sediste za Evropu.
Batocina i Lapovo su krenuli sa spremanjem dokumentacije za autoput na teritoriji svoje opstine. Autoput mora biti gotov do kraja 2010. ili najkasnije februara 2011.
 

·
Moderator
Joined
·
16,537 Posts
Discussion Starter #4
Auto put Kragujevac-Batocina se kao sto znamo ponovo aktivirao.Do sada je u potpunosti zavrseno 5km a izvode se radovi na deonici dugoj 4,6 km.Ovde se zavrsava tih 4,6km a od 1. januara 2010 bice u potpunosti zavrseno 9,6 km od Kragujevca ka Batocini.Cela trasa je duga oko 25km(od KG-a do koridora 10).

 

·
Moderator
Joined
·
16,537 Posts
Discussion Starter #5
Neki delovi su vec spremni za asfaltiranje..

I jos nesto.U ovoj reportazi odradio sam oko 2,6km puta.Onih 2km(ka gradu) gde ce se nalaziti i silni mostovi(nadvoznjaci) nisam slikao jer je sam prilaz bio veoma los.Padala je kisa i napravila blato i bare.Imam par slika iz auta koje sam slikao kasnije ali zbog sumraka nisu bas dobrog kvaliteta,pa ih zato necu ni kaciti.
Ujedno da se zahvalim clanu foruma demarku koji mi je pomogao da odradim ovu reportazu...:cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
16,537 Posts
Discussion Starter #6
Sada prelazimo na glavnu stvar.Kada sam prvi put naisao na ovu skicu rekao sam:"Ma gde ce ovo da naprave.Nema sanse."Kao sto vidite,pocela je da se pravi petlja kod Cvetojevca...:cheers:

 

·
Шар План
Joined
·
8,066 Posts
Само да проверим једну информацију, коришћење ауто-пута од Кга до Баточине се неће наплаћивати, тако? Мислим сулудо би било јер становници тих градова ја мислим да немају алтернативни пут између, осим преко Јагодине...
 

·
Moderator
Joined
·
16,537 Posts
Discussion Starter #9
^^Nece sigurno barem 10 godina.I sam auto-put nece biti ogradjen sa strane vec ce imati samo zastitnu/razdelnu ogradu izmedju traka...
 

·
Banned
Joined
·
4,778 Posts
Bravo Vlado,kuco stara!!! :cheers:

Само да проверим једну информацију, коришћење ауто-пута од Кга до Баточине се неће наплаћивати, тако? Мислим сулудо би било јер становници тих градова ја мислим да немају алтернативни пут између, осим преко Јагодине...
Mislim da nece... A i oni ce imati neke pogodnosti... U svakom slucaju i da bude putarina 50 dindzi nije strasno...
 

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts
Evo i nekoliko mojih slika auto-puta Kragujevac-Batocina:I Enmon u Zirovnici povecava kapacitete... znam da ovoj slici nije mesto ovde, ali gde joj je mesto? :)

 

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts

·
Moderator
Joined
·
16,537 Posts
Discussion Starter #18
Hvala Nenadu na slikama kao i tebi Srdjane sto si nam ih prosledio.:cheers:
Takodje i Johnny-ju hvala.:cheers:Ne mogu da provalim koja je ovo masina.Znas mozda ti nesto vise o tome?
Evo i nekoliko mojih slika auto-puta Kragujevac-Batocina:
http://i31.tinypic.com/2dmbaco.jpg
P.S. Umalo da zaboravim i Saleta.Super reportaza.:cheers:

I da...
Sta je tu lepo slikati put?
Ovako je to doslovno glasilo na skupu "Mislim put kao put.Sta je tu lepo slikati":lol:
 

·
Registered
Joined
·
606 Posts
Slike i reportaze su za svaku pohvalu.

Da li bi neko mogao da prikaze na mapi duzinu i lokaciju trenutnog autoputa (dve trake u svakom pravcu) izmedju Kragujevca i E75 jer google mape ne oznacuju to kao autoputem a ni satelitske slike nista ne pokazuju.
 

·
Moderator
Joined
·
16,537 Posts
Discussion Starter #20
@cornacum
Trenutno je uradjeno 5km auto puta od KG-a ka E75 profila 3+3 a upravo se radi nastavak od 4,6km auto puta.Cela trasa do E75 ima 25,5km.
Ako je neko dobre volje neka ti to prikaze slikovito.Mene mrzi.Jbg.
 
1 - 20 of 2761 Posts
Top