SkyscraperCity banner

21 - 40 of 2764 Posts

·
Registered
Joined
·
606 Posts
@cornacum
Trenutno je uradjeno 5km auto puta od KG-a ka E75 profila 3+3 a upravo se radi nastavak od 4,6km auto puta.Cela trasa do E75 ima 25,5km.
Ako je neko dobre volje neka ti to prikaze slikovito.Mene mrzi.Jbg.
Dovoljno, imam sliku u glavi. Znaci 3+3? Odlicno.

A lepo je videti i radove na putu.

Predpostavljam da se taj deo put NE-naplacuje, i da se nece naplacivati.

Thx
 

·
Moderator
Joined
·
16,553 Posts
Discussion Starter #22
^^Nema na cemu.;)Nece se naplacivati...

Imas na dve stranice unazad(129 i 130),jos slika sa radova na auto putu,projekat petlje kod Cvetojevca i jos par zanimljivih stvari.Pogledaj.;)

A imas i slika sa zavrsenih 5km(slikao Sale),samo moras malo da prelistas thread.
 

·
Registered
Joined
·
606 Posts
Video sam slike, put deluje super. Cudno mi je samo da medije ne pisu mnogo o izgradnji tog autoputa.

btw. Bob rock odlicna vest. Prolazio sam tim putem pre mesec dana medjutim bila je noc pa nije bilo pregledno.
 

·
Moderator
Joined
·
16,553 Posts
Discussion Starter #24
До 2011. Крагујевац ће бити повезан са Коридором 10
Премијер Србије Мирко Цветковић, у присуству министарке за Национални инвестициони план Републике Србије Верице Калановић, градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића, заменика градоначелника Небојше Здравковића, директора Фиата аутомобили Србија Ђовани де Филиписа и председника општина Баточина и Лапово, свечано је отворио радове на путу М1.11 који ће град Крагујевац, према предвиђеном плану, до 2011. године модерном саобраћајницом повезати са Коридором 10.

Иако је изградња овог пута формално везана за подстицај развоја аутомобилске индустрије, она има далеко шири значај, који ће допринети развоју Крагујевца и околине, и то кроз креирање нових радних места и стварања атрактивних услова за домаће и стране инвеститоре, рекао је председник Владе Србије Мирко Цветковић, и истакао да поред изградње Коридора 10 један од основних приоитета Владе Републике Србије јесте и изградња регионалне инфраструктуре. У првој фази урађено је 5 км магистралног пута Крагујевац - Баточина који је већ у функцији, а данас се почело са радовима на другој деоници овог пута у дужини од 4,6 километара. Радове изводи “Предузеће за путеве - Крагујевац“, а из средстава НИП-а за те радове обезбеђено је 553.394.343,20 динара.

Верица Калановић, министарка за Национални инвестициони план, рекла је да је овај пројакат уз Коридор 10 и пројекат инфраструктурног развоја 40 неразвијених општина у Србији, један од три национална пројекта који ће бити завршен у овој години. Поред тога представља почетак акционог плана који је био постављен како би Фиат могао нормално да фукционише, он представља капију Шумадије, док ће Крагујевац као четврти највећи град у Србији преко овог магистралног пута Коридором 10 бити повезан са великим центрима у Србији и осталим европским градовима, додала је она.

Ми смо ове кризне године решили да завршимо све оне инвестиције које смо планирали, а изградња магистралног пута је највећа и најважнија инвестиција у Крагујевцу - истакао је том приликом градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Јер, ми тако видимо пут кроз кризу и излазак из кризе. Оно што је неизбежно споменути у овом тренутку је наше задовољство сарадњом са министарством које предводи госпођа Калановић као и са Владом коју предводи господин Цветковић.

Да није те сарадње, ништа од овога не би било како јесте у Крагујевцу..Наш је циљ да до краја 2011. године завршимо деоницу магистралног пута Првог реда Крагујевац - Коридор 10 што ће бити од изузетног значаја не само за Крагујевац и наш регион него и за читаву Србију.

Поред магистралног пута, завршетком јужне и северне обилазнице, рекао је градоначелник Стевановић, ми смо завершили читаву причу око инвестција.
www.kragujevac.rs


Da u oni meni zivi i zdravi!!!Radovi su poceli prosle godine,a tacno prvog avgusta ove godine su nastavljeni radovi koji su bili prekinuti krajem prosle...
__________________
 

·
Banned
Joined
·
4,778 Posts
Slike, slike, slike...!
Jel me zezas ili si postao kao mihajlod? Pa imas slike na prosloj strani...

Ne visimo mi na AP-u svaki dan,daleko nam bre... :D

No,bilo je sad na vestima snimak... Boga mi mnogo mehanizacije ima... Samo pice konacno... Bas su snimali i petlju odmah rade i dalje AP...

Ali su takodje rekli da za juznu nije imalo para ove godine u budzetu,ali da ce nju sledece godine finansirati investitor (oni kazu investitor ja mislim "krediter") iz Kine... A to se vec zna : HSBC izvodi radove a Eksportna banka finansira... :dunno: I ta juzna ce se od pocetka 2010. raditi i do kraja godine mora biti gotova bar do Zastave...
 

·
Banned
Joined
·
4,778 Posts

·
Banned
Joined
·
4,778 Posts

·
Registered
Joined
·
3,264 Posts
Gradi se put od Kragujevca do Koridora 10

gfh0gZrfWQI%2Em4v

Premijer Mirko Cvetković otvorio je nastavak radova na izgradnji druge
deonice magistralnog puta Kragujevac - Batočina. Preostalo je da se izgradi još 13 kilometara saobraćajnice do Lapova, čime
će Kragujevac dobiti vezu sa Koridorom 10, što je bio jedan od uslova pri potpisivanju


http://b92.blip.tv/posts?view=archive&nsfw=dc
 
21 - 40 of 2764 Posts
Top