SkyscraperCity banner

1 - 20 of 1164 Posts

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Rusi grade 200 stanova

KOMPANIJA LONGRUN INVEST U BAR ULOŽILA 15 MILIONA EURA

Bar - Nakon Sonube, koja je za kupovinu opštinskog placa u Maljeviku kod Sutomora platila 32 miliona eura, po visini investicija trenutno vodeća firma sa ruskim kapitalom u Baru je firma Longrun invest. Ovo preduzeće, osnovano u Podgorici krajem 2005. sa 70 odsto ruskog i 30 odsto crnogorskog kapitala, na potezu između hotela Prinses i zgrade Opštine privodi kraju izgradnju tri stambene zgrade sa 200 stanova, u koje je uložilo 15 miliona eura.
Jedan od osnivača i vlasnika firme Ratko Vujačić, kaže za Vijesti da osim stambene izgradnje Longrun invest za cilj ima i druga ulaganja u Crnu Goru.

- Naša stambena zgrada G-12 na Bulevaru revolucije, investicija je vrijedna oko tri miliona eura. Ova zgrada koja se nalazi naspram sale i odmah iza budućeg hrama, započeta je krajem maja 2007, a treba da ubrzo bude završena. U zgradi su luksuzne stambene jedinice - 32 dvosobna i jednosobna stana koji se po potrebi i želji mogu i spajati kazao je Vujačić.
U neposrednoj blizini sportske sale, sa druge strane Bulevara, Longrun invest završava izgradnju dvije zgrade sa ukupno 168 stanova. Ova investicija vrijedi preko 11 miliona eura. Izvođač je nikšićka firma Svetlost Mont koja na gradilištu angažuje pretežno barske firme.
- U ovom trenutku imamo dalje problema zbog čekanja izmjena DUP-a, ali, u svakom slučaju, završetak ove tri zgrade nije kraj naših ambicija, jer namjeravamo da i dalje radimo u Crnoj Gori - zaključio je Vujačić.
R.P.
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Бар као Монако

Урбанистичко-архитектонско решење центра највеће црногорске луке стигло из Швајцарске
Бар – На међународни позивни анонимни конкурс за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења центра Бара, стигло је шест радова експерата из ове области..

Прву награду и 35.000 евра освојио је рад под шифром „Ме21”, аутора Јосепа Асебилија из Швајцарске, за који је председник жирија доцент мр Светислав Поповић казао да представља „изразити допринос у третирању читаве зоне приобаља са посебним акцентима на маринама и увлачењу водених огледала у копнени део”. Поповић је на питање да ли се то Бар сели сасвим на море, одговорио контрапитањем: „А шта то фали Монаку?”

Академик Милан Лојаница из Београда освојио је другу награду и 25.000 евра за рад под шифром „БР28”.

Трећу награду од 15.000 евра равноправно деле рад под шифром „ДВ23”, аутора академика Бранислава Митровића из Београда, и рад „БС01”, аутора Богдана Славице из Риминија у Италији.

По речима архитекте Драгана Дедића, заменика председника жирија, ово решење односи се на простор од 220 хектара, са тежиштем на садашњи центар града, Улицом ЈНА до реке Жељезнице и од мора до железничке пруге, као и Улицом Јована Томашевића у делу од Илина до Жукотрлице.

По његовим речима, овај конкурс је у ствари био анкета како угледне личности из света просторно-планерске области виде планове који су у Бару већ донесени, а посебно генерално- урбанистички план.

Наш ГУП је издржао проверу експерата и доживео афирмацију. Учесници овог конкурса биће у саставу будућег саветодавног тела које ће координирати његову даљу имплементацију, информисао је Дедић.М. Вујовић
[објављено: 19/06/2008.]
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
^^

Bar ima velike šanse za razvoj.. Ima odličan položaj..
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
^^

Juče nešto nisam bio u tom fazonu...
Ali, ipak ima slika:)

Bar
Zgrada preko puta RK
I proširena ulica
 

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Обриси великог града

Општина Бар је од почетка године уложила више од 20 милиона
евра у капиталне пројекте, превасходно у изградњу путева, побољшање електроснабдевања и у реконструкцију јавне расвете


За сада само у плановима, али би Бар ускоро могао овако да изгледа Бар


– Бар сваким даном добија обрисе великог града. Ничу зграде на све стране, граде се нове улице, шире и осветљавају старе… Некима убрзана изградња смета, јер жале за зеленилом које немилосрдно замењују гвожђе и бетон а други кажу да је то неминовност уколико се жели ићи укорак са светом. Општина Бар је од почетка године уложила више од 20 милиона евра у капиталне пројекте, превасходно у изградњу путева, у објекте електроснабдевања (у сарадњи са ЕПЦГ), као и у реконструкцију јавне расвете.

– Иако то није обавеза локалне управе, интервенисали смо у свим школама на подручју општине, од уређења ентеријера до надградње објеката, као и у побољшању услова у Општој болници и Дому здравља, јер то су све објекти од јавног значаја, рекао је директор општинске Агенције за инвестиције и имовину Видо Дабановић.

Истичући да је у току завршна фаза градње спортске хале, подсетио је да барски капитални буџет за ову годину износи 35 милиона евра. По његовим речима, евидентан је мањи приход од комуналија у односу на план, али, од средстава из претходне године део ће бити усмерен у инвестиције потребне Бару.

– Интензивно купујемо земљиште за изградњу инфраструктуре, радимо пројектну документацију, градимо инфраструктурне и капиталне објекте и уређујемо град. Што се куповине земљишта тиче, које је обухваћено ДУП-ом и где је утврђен јавни интерес за изградњу саобраћајница и школа, тај процес иде квалитетно и брзо. Застоја има код куповине земље за градњу инфраструктуре по програму месних заједница, где није донет детаљни план и где није било договора о прибављању земљишта. Неки власници немају разумевање за јавни интерес, већ земљиште покушавају да продају и по неколико десетина пута вишој цени него што му је тржишна вредност. То нас значајно успорава и доводи у питање наш програм, вели Дабановић, објашњавајући да су на тај проблем наишли у Сутомору и у насељима Поље и Илино.

Он је указао да је општина спремна да плати по тржишним ценама земљу „било да је у захвату ДУП-а или ван плана”, али и да неће пристати на уцене попут оне у Пољу где је за квадрат земље за изградњу шахте тражено до 2.000 евра.

Дабановић наглашава да општина води рачуна о равномерном развоју свих њених делова.

– Укупно смо асфалтирали, реконструисали и пробили више од 70 километара путева. Улагали смо и у подручја која немају адекватних приноса да бисмо створили могућности за улагање и развој пољопривреде и туризма и тако добили нове пореске обвезнике и исплатили улагања, казао је Дабановић.

М. Вујовић[објављено: 17/10/2008]

:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Pozdrav narode.
Pratim vas po malo evo vec neko vrijeme ali vas je tesko pofatat jer svudje stizete. Nisam neki doktor za kompjutere tako da mi nemojte zamjerit ako sto naopako ispane,nadam se da cu vam makar malo pomoc da saznate ponesto korisno ili makar interesantno i od mene u vezi gradilista po barskoj opstini.
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
^^

Za početak- dvorana! Čuo sam da je skroz pri kraju spolja. Kakvo je stanje i imaš li slika :)

Dobrodošao, inače :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Bio sam u detaljni obilazak nekoliko puta,dvorana je skoro gotova,stolice,parket,toaleti,...,ostalo su radovi oko prilaza,parkinga koji nevjerovatno sporo idu valjda radi toga vodovoda koji se ujedno provlaci u blizini.
Inace dvorana je dobra i cini mi se da je nisu isfuserisali.
Za nase uslove ekstra. Slike ovih dana.
 

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Inace sam obisao svaki cosak dvorane, svlacionice, tus kabine, prostorije razne, pres, doping...
Radnici firme Lipa cetinje su bas komunikativni, cak sam prisustvovao pobuni radnika radi stalne izmjene projekta (visina plafona u svlacionicama se dva,tri puta podizala po 1cm
Inace su me kontaktirali da preko ovog foruma probam da nadjem nesto interesantno u vezi stolica za vip lozu!
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Momci ocu cim stignem,sjutra ujutro imam obaveza malo pa planiram da to odradim!
Vec sam spremio neke slike sa gradjevina sa 3,4 lokacije,ali prvo cu da izbacim sa dvorane.
Inace kapacitet je oko 2000 (brojao sam u grubo) bez teleskopskih tribina za koje nisam siguran da ima mjesta iako se spominju,u ostalom bas me interesuju vasa misljenja tako da i ja jedva cekam da izbacim.
 

·
Registered
Joined
·
284 Posts
U pitanju je stambeno poslovni objekat ispred zgrde policije.
Ulica koja vodi kroz centar prema marini i putnickom terminalu.
Investitor vise privatnika,izvodjac ZIB koji mislim da ima i dio kao investitor ali nisam 100% siguran.

 
1 - 20 of 1164 Posts
Top