Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 57 Posts

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Делта Планет

USKORO NAJVEĆI ŠOPING-MOL U REGIONU IZGRADNJA LUKSUZNOG TRŽNOG CENTRA NA AUTOKOMANDI POČINJE NA PROLEĆE 2013.

'Delta planet' kao šest Arena
Izgradnja najvećeg i najekskluzivnijeg tržnog centra u regionu „Delta planet" na Autokomandi u Beogradu počeće na proleće 2013. godine, najavili su juče čelni ljudi „Delta holdinga".

Ovo čudo od građevine prostiraće se na površini od oko 200.000 metara kvadratnih, a u njegovu izgradnju biće uloženo čak 200 miliona evra.
Šoping-mol će se nalaziti u neposrednoj blizini samog centra Beograda, pored autoputa E-75 u pravcu Niša, a planirano je da se otvori u jesen 2014. godine. Imaće 250 lokala različitih sadržaja i očekuje se da najmanje 50 velikih svetskih brendova prvi put dođe na srpsko tržište.

http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/220613/'Delta+planet'+kao++%C5%A1est+Arena.html
New design is presenting us with a center of 200,000 square meters of total area with 250 different shops. Shops, services, restaurants and cafes are spread on two levels with a simple communication around the building. Below these two levels there will be a hypermarket, and on the top level is located a part designed for entertainment with cinema, spa and wellness area, various sports facilities and a similar offers for fans of healthy living.

A special feature is a large green garden that will be located on the roof, covering an area of 6,500 square meters. In addition, it will hold the first IMAX theater in Serbia, as well as 50 completely new brands on Serbian market. All visitors will have 2300 parking spaces at their disposal, whether it's underground garage or outdoor parking.

Among the other announcements we want to draw attention to the solution of the facade. It will practically have two faces, where side looking toward the highway will hold impressive LED display of about 5000 square meters, while the opposite side of the building as a contrast will be set up with vertical greenery and plant facade made all of natural materials. LED display will have the extraordinary features and dynamic colors to draw admiring glances from all drivers on the highway, while the side toward Tabanovačka Street will create a green wall and pleasant setting with paths for all passers-by. The main entrance to the building will be from the direction of the roundabout Autokomanda with spacious plaza and outdoor cafes. It also stated that the center will use modern green technology, so the center will have their own wells for technical water, renewable energy sources, and special emphasis is placed on energy efficiency.http://www.beobuild.rs/read.php/204.html
 

·
It is I, LeClerc.
Joined
·
1,822 Posts
Ideja mi se svidja,ali radije bih projekte koji menjaju(U nasem slucaju stvaraju) skyline,ili koji barem imaju neku namenu koja nije da iskopiramo zapad sa ponudom ogromne kolicine robe (posto se radi o original robi koja je za nase uslove prilicno skupa to nije bas dobro kao sto zvuci)
 

·
Banned
Joined
·
7,024 Posts
Kako može biti najveći u regionu ako je West Gate u Zagrebu veći od ovih planiranja, a izgrađen je 2009.? :lol:
Nemoj biti ljubomoran :D
Ta informacija ,,najveci u regionu'' je plasirana novinarima kako bi se dobilo na atraktivnosti.
Inace u Delti se ovde ne zaustavljaju. Najavili su jos veci trzni centar od ovoga i to na Bulevaru Despota Stefana, takodje u Beogradu.
Pored jednog trznog centra u Beogradu i Podgorici, Delta u skorijoj buducnosti planira da izgradi jos 2 u BG i po jedan u Nisu, Novom Sadu, Banja Luci i Sarajevu.
 

·
It is I, LeClerc.
Joined
·
1,822 Posts
Tu je trebala biti glavna autobuska stanica.Naravno nista od toga...Ko da kintu dobije sve.Videcete kada se izgradi na nBG ona stanica za neku godinu u cemu je problem.
AKO se izgradi :D
 

·
Banned
Joined
·
7,024 Posts
"CineStar" sa 18 filmskih sala od 2014. u Beogradu - "Delta Planet" će imati najveći bioskop na Balkanu"Delta Real Estate" postigla je dogovor sa "Blitz-CineStar"-om, najvećim kinooperaterom u regiji o zakupu prostora za "CineStar Planet" - megaplex sa 18 bioskopskih sala koji uključuje "IMAX" i "Gold Class" bioskopske sale u sklopu šoping-mola "Delta Planet" koji će biti izgrađen u Beogradu, saopštila je beogradska kompanija.

"CineStar Planet" biće u potpunosti digitalizovani megaplex sa 18 bioskopskih sala ukupnog kapaciteta 3.300 mesta. U najvećem bioskopu u regionu prikazivaće se oko 200 novih filmova godišnje i to paralelno sa svetskim bioskopskim projekcijama.

Osim filmova, posetioci će biti u prilici da uživaju i u alternativnim sadržajima kao što su prenosi "uživo": koncerata, opera, baleta i sportskih događaja, objedinjenih pod nazivom "Spektakli u CineStaru". Potpuno uživanje u gledanju filmova obezbediće komforne klimatizovane sale sa "wall to wall" platnima i najkvalitetnijom audiovizuelnom tehnologijom. Čak deset sala biće opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dve "CineStar eXtreme" dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućava zapanjujuće iskustvo 3D zvuka na tri prostorne ose (širina, dubina i visina) umesto na dve ose tradicionalnog "surround" zvuka.

Otvaranje je predviđeno u jesen 2014. godine.

IMAX napokon u Beogradu u "Delta Planetu"


IMAX bioskopi omogućavaju najbolje i najkvalitetnije projekcije na svetu, koristeći IMAX, IMAX 3D i IMAX DMR tehnologiju.

IMAX kvalitet karakterišu: kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, stadionski raspored sedišta, gigantsko filmsko platno, posebni digitalni projektori i sala izgrađena prema parametrima koje nameću najzahtevniji IMAX standardi. Prva IMAX sala u Srbiji imaće više od 500 sedišta. Gigantsko platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svetla koja se reflektuje prema publici, širine 25 metara i visine 14 metara (350m2) - što je veće od IMAX sale u Zagrebu i među najvećima u Evropi. Dva digitalna projektora najnovije generacije omogućuju izuzetno visoku rezoluciju i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcijski sistem. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, tada govorimo o potpuno novoj dimenziji gledanja filma. IMAX brand prepoznat je od strane posetilaca širom sveta kao jedinstveni i najpotpuniji filmski doživljaj.

Gold Class – mix lounge bara, restorana i bioskopa - luksuz u "CineStar Planetu"

"CineStar Planet" imaće i dve luksuzne "Gold Class" sale odvojene od ostatka bioskopa, sa sopstvenom izdvojenom recepcijom za prijem gostiju i prodaju ulaznica, prostranim predvorjem i garderobom. U svakoj sali nalazi se 58 posebno raspoređenih, izuzetno udobnih i elektronski podesivih fotelja, koje gledaocu omogućuju menjanje položaja. Svaka fotelja sadrži i poseban prostor kod naslona za ruke, za odlaganje privatnih stvari. Fotelje su postavljene u paru, a između njih se nalazi stočić. Posebna pogodnost "Gold Class" dvorana odnosi se na mogućnost naručivanja jela i pića tokom projekcije filma. Pritiskom na poseban taster koji svaka fotelja ima, posetilac može da pozove konobara i da u svakom trenutku naruči hranu iz posebno formiranog menija, kao i bezalkoholna i alkoholna piće iz bogate ponude.

- "CineStar" kina su kroz godine svojim radom, kvalitetnom uslugom i ponudom filmova stvorili veliki krug vernih posetilaca, koji slobodno vreme rado provode u "bioskopima sa pet zvezdica". Upravo zbog toga nikada ne posustajemo već intenzivno nastavljamo s ulaganjem - i zato, nakon uspešnog razvijanja multiplexa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kompanija "Blitz-CineStar" odlučila je proširiti svoju delatnost i na tržište Srbije - izjavio je Hrvoje Krstulović, član uprave preduzeća "Blitz-CineStar".

Krstulović kaže da zahvaljujući budućem "Deltinom" šoping-molu "Delta Planet", idealnoj lokaciji za "CineStar" bioskop, počinju rad na najvećem i najprestižnijem megaplexu u čitavom regionu koji uključuje IMAX i "Gold Class" bioskope.

- Potpuno sam uveren da će "CineStar Planet" biti najuspešniji bioskop na prostorima bivše Jugoslavije i da je ovaj projekat samo početak dugoročne saradnje sa kompanijom Delta - izjavio je Hrvoje Krstulović.

- "Delta Planet" će prvi u Srbiji, u saradnji s "CineStar"-om, ponuditi bioskop s najsavremenijom IMAX tehnologijom, s kvalitetom slike i tona kakva još nije viđena i doživljena na ovim prostorima. Izuzetno smo zadovoljni saradnjom i verujemo da ćemo, zahvaljujući spoju kvalitetnog šoping-mola i bioskopa stvoriti vrhunsku destinaciju u Srbiji i regionu. Ovo je samo potvrda naše najave da će "Delta Planet" ponuditi vrhunske i do sada neviđene sadržaje na ovim prostorima. Takođe, razmatramo opcije kako da sa "CineStar"-om nastavimo saradnju na drugim, novim projektima - izjavio je generalni direktor Delta Real Estate Grupe, Vojislav Glavinić.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/629050
 

·
Registered
Joined
·
1,120 Posts
Biće Delta zatvor :lol:
Verovatno je otpisano i na sreću jer ko zna kojim parama bi se gradilo. Mene jedino zanima šta će biti sa Kontinentalom, već viđeno da će da stoji onako ogoljen godinama, nova Jugoslavija u najavi?
 

·
Registered
Joined
·
8,406 Posts
Pa nece se Delta urusiti samo zato sto Miskovic nije na njenom celu.
 

·
Registered
Joined
·
4,957 Posts
Moram da priznam koliko god sam bio protiv Delte, ovo što se sad dešava je još gore, mnogi sa puno putera na glavi kao sestra Milke Forcan provućiće se nekažnjeno, čak će dobiti i pohvale za svoj rad, a Milka je dan posle hapšenja Miškovića postala član UO Narodnog pozorišta, ništa me ne čudi kada je dojučerašnja dizačica nogu u Grandu postala savetnik generalnog direktora EPSa. Kako god okreneš ko god da je na vlasti nama je uvek gore, zato se ničemu ne radujem jer umesto tarih doćiće samo novi lešinari, za običnog čoveka jedno te isto.
 

·
Moderator
Joined
·
7,857 Posts
Pa nece se Delta urusiti samo zato sto Miskovic nije na njenom celu.
Занимљиво ми је ово страховање за Делтом... прича се веома актимно и агресивно потенцира.

Да ли је пропао Мобтел? Не, само је променио власника. Зашто би Делта пропала ако промени власника? Мишко пукне, организује се тендер, распродају се предузећа и боже мој...
 

·
Super Moderator
Grad Oblakodera
Joined
·
38,913 Posts
Da su bila uspesna i da su vredela nesto ne bih Delta pojela.
Ma jel da? A da mozda to nema neke veze sa tim da su sva ta preduzeca na silu zarad Delte upropascena bilo od strane drzave bilo od strane same Delte?

Hajde zamisli situaciju ti na kasi u radnji, i neko ti u tom trenutku ukrade novcanik. A rulja tebi slicnih krene da urla TEBI "more mrs u zatvor lopove jedan" jer nemas da platis a ti kazes "pa nije ljudi ukrali su mi novcanik" a rulja "ne lazi hteo si da odes a da ne platis". E tako i ti, u prici izmedju Delte koja je na sve moguce prevarne nacine upropastila 90ih drzavna preduzeca a 2000ih mala i srednja preduzeca svojim bezocnim mahinacijama, i tih unesrecenih firmi, ignorantski stajes na stranu Delte. E pa odgovor je - da su te firme i srpska ekonomija zaista morale da propadnu ne bi Miskovic danas bio iza resetaka :)

E sad sto tebe boli sto se radi o nekom tvom poznaniku/rodjaku, to je drugi par opanaka.
:nuts:

Radi se o celoj Srbiji.

Miskovic je imao dva sistema unistavanja ekonomije:
1) Unistavanje velikih preduzeca mahinacijama i preuzimanje njihovih poslova.
2) Unistavanje malih preduzeca neplacanjem dugovanja (vise stotina miliona evra dugova koji nikome drugome ne bi bili tolerisani a koji su odveli u bankrot mnoge postene proizvodjace) i preuzimanje njihovih poslova.

Bila bi velika steta da se ovaj projekat stopira zbog svega ovoga.
Za koga bi bila steta molim te? Ako postoji potreba za ovim trznim centrom moze da ga izgradi i neka druga firma ili investicioni fond koji nisu do kapitala dosli bezobzirnom dvodecenijskom pljackom naroda Srbije.
 

·
Registered
Joined
·
1,139 Posts
Лик је добављачима који су слали своју робу у макси, наплаћивао у пеленама... нема шта више да се каже, лако је бити бизнисмен кад не мораш да плаћаш ни за шта...
 

·
Super Moderator
Grad Oblakodera
Joined
·
38,913 Posts
^^
I to srecnicima. Vecina nije dobijala nista, i firme su propadale u nizu. Nevidjen biznismen :nuts: To sto je on radio se i ne razlikuje mnogo od najobicnije kradje ili prevare osim u iznosu.

Uzmes nekome nesto, prodas dalje, onome od koga si uzeo ne platis. Kako se to zove? Pritom radnike platis minimalcem a porez "platis" na Kipru. Pa da bilo ko drugi to izvede u svakodnevnom zivotu kako bi se proveo? Ako ne bi nastradao od dobavljaca (ako se radi o prevari) ili ostecenog (ako se radi o kradji) onda bi ga sacekala drzava.
 
1 - 20 of 57 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top