SkyscraperCity banner

101 - 106 of 106 Posts

·
Kosovo is Serbia!
Joined
·
6,725 Posts
Akva parkovi se obicno prave van velikih gradova u nekim manjim mestima kako bi posetioci ostali ceo dan, a ne nekoliko sati.
 

·
Registered
Joined
·
4,527 Posts
Prave se tamo gde je ekonomski isplativo i uvek su vezani za veće gradove, a to što se nalaze na njihovoj periferiji ili neposrednoj blizini je samo zbog skupog zemljišta.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Po Srbiji svasta nazivaju akva parkovima. Negde smatraju gde postoji bazen i tobogan da je to vec akva park - npr. na Srebrnom jezeru postoje dva bazena gde je voda do kukova (znaci ne postoji ni bazen za plivanje) i dva mala tobogana i to zovu akva park. Pa po tome bi bazeni 25. maj (danas MGM), Tas itd. odavno bili akva parkovi (pre renoviranja 25. maja bilo je 2 tobogana) :)

Stvarno prema broju stanovnika Beogradu treba akva park, Ada je pretrpana, pa iako bude akva park treba napraviti jos jedno vestacko jezero za kupanje osim Ade Ciganlije, npr. Ada Huja ili kod leve obale Dunava ostrvo Caplja itd. itd.
 

·
Banned
Joined
·
1,661 Posts
Akva park u Beogradu će sigurno da bude veoma posećen što dovoljno govori o finansijskoj isplativosti. Ipak ima dosta imućnijih građana koji ne praktikuju reke zbog preosetljivosti kože a obični bazeni nisu toliko interensantni.
 
101 - 106 of 106 Posts
Top