SkyscraperCity Forum banner

БЕОГРАД - праћење градилишта | BELGRADE - construction updates

6546437 Views 27863 Replies 749 Participants Last post by  Cудски вештак СекерезовићVreme je za novi thread:)

Korisni saveti

Postavljate li vesti iz novina ili drugog izvora sa web.a? Molimo vas
postavite onda tekst u formu "quote", ne zaboravite da napišete i izvor tog
teksta!
Isto važi i za fotografije
Izbegavajte postove koje sadrže jednu ili dve reči kao "kul", "lol haha" ili "grozno".
Izbegavajte provokacije
Za korisnike koji su na nestabilnim vezama, pišite vaše tekstove u
eksternom programu, a zašto? Zamisli da si napisao ogromnu poruku za BGPG
thread u vašem web brauzeru i odjednom vas zezne veza i zauvek će se
izgubiti u nirvanama memorije vašeg PC.a. Lepo onda napišite poruku u
editoru, kopirajte je onda u web brauzer i postujte na forumu, ako vas opet
zeza veza možete da sačuvate tekst na PC.u i repostujete kasnije kada je
veza uredu
Ukoliko ima posetilaca koji traže informacije na engleskom (zbog
nepoznavanja srpskog), budite ljubazni i pomozite tom posetiocu na jeziku
kojem bi on mogao da razume poruku
Ako nadjete neki link koji ima veze sa urbanim informacijama o Beogradu -
postujte!
Ukoliko postujete na ćirilici, bilo bi dobro isključiti opciju
prikazivanja smajlija. Iz nepoznatih razloga se kod ćirilićnih tekstova
nadju tu i tamo neki smajli iako uopšte nije bila namera postaviti ga.
Slike možete besplatno da uploadujete preko ImageShack-a

Korisne alatke:
IrfanView - Jedan vrlo brzi preglednik fotografija kao i alatka za organizaciju i manipulaciju istih. Služi savršeno i za optimizaciju fotografija za web.
"Print Screen" taster na vašoj tastaturu - najobičnija ali i najefektivnija mogućnost da se pokupi sadržaj sa sajtova u flešu. Pritiskom na "Print Screen" se kopira trenutni vizuelni sadržaj vašeg ekrana, otvorite bilo koji program za manipulaciju slika (kao IrfanView npr.) i "pejstujte" fotografiju unutra.
Google Earth - vrlo moćna alatka za pregled satelitskih fotografija u
visokoj rezoluciji, Beogradj je takodje tu u HiRes

Beograd, osnovne informacije
izvor - sr.wikipedia.orgGradonačelnik: Nenad Bogdanović (DS, od 2004)

Vladajuće partije: DS, DSS i G17+

Površina: 359 km kvadratnih

Stanovništvo: 1 576 124 (2002)

Administrativna podela: 17 opština, odnosno Barajevo, Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Savski venac, Sopot, Stari Grad, Surčin, Čukarica
See less See more
7
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 27864 Posts
mogli bi moderatori da zatvore staru posto je dosla do 40 stranica skoro:)
Najstarija gradska pijaca Zeleni venac danas počinje sa radom

Moderne tezge za lepšu uslugu
Pijaca "Zeleni venac" biće danas svečano otvorena nakon što je njena rekonstrukcija konačno završena posle 16 meseci radova i utrošenih 730 miliona dinara. Pijaca će imati 410 modernih tezgi, od kojih će 154 biti ispod zajedničke nadstrešnice, dok će 250 tezgi imati posebne krovove. U mlečnoj hali je predviđeno 60 vitrina za mlečne proizvode, a za iznajmljivanje je predviđeno i 50 lokala. Ispod rekonstruisane pijace nalazi se i parking predviđen za 125 parking mesta, ali njega posetioci pijace prva dva meseca neće moći da koriste. U ovom periodu ispitivaće se njegova iskorišćenost od strane zakupaca tezgi i vlasnika lokala, pa će, u zavisnosti od popunjenosti u određenom delu dana, parking biti otvoren i za građane. Ukupna površina pijačnog prostora je 6.600 kvadrata ispod koga se prostire magacin veličine 800 kvadratnih metara.

- Prvog radnog dana "Zelenjaka" radiće samo zelena pijaca. Lokali će biti naknadno otvoreni za prodaju jer je njihovim vlasnicima potrebno izvesno vreme da ih preurede prema sopstvenim potrebama, kao i da unesu robu - rekao je za Danas Petar Moravac, zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća "Gradske pijace Beograd".

Kako je Moravac nedavno izjavio, rekonstrukcija pijace Zeleni venac kasnila je jer je bilo dosta problema oko tezgi. Tako je u prvoj isporuci iz preduzeća "Goša", koje je na tenderu imalo najbolju ponudu, bilo puno loše urađenih tezgi pa su one vraćane.
Prema njegovim rečima, u martu bi trebalo da počne da radi i pijaca cveća u Krnjači, a istovremeno bi se počelo i sa natkrivanjem pijace u naselju Mirijevo. Zamenik direktora "Gradskih pijaca" za 2007. godinu najavljuje i pribavljanje kompletne dokumentacije za rekonstrukciju pijaca Đeram i Kalenić sa kojima bi se počelo naredne godine. Za Kalenić postoji idejni projekat, nakon čega će se uraditi glavni projekat i pribaviti sve potrebne dozvole, dok će za dobijanje potrebnih dozvola za Đeram, i pored postojanja idejnog rešenja, morati da se sačeka usvajanje Plana detaljne regulacije Bulevara kralja Aleksandra koje je najavljeno za maj
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trostruko veća Kalenić pijaca

Obnova Kalenića predviđa da ova pijaca postane moderna pokrivena tržnica sa dva nivoa ispod zemlje i dva nivoa ispod sadašnjeg parkinga, dok će površina pijace sa sadašnjih 4.200 biti povećana na 12.000 kvadratnih metara. Sačuvaće se atmosfera Kalenića kao "specifične Meke gde blaženstvo života u gradu dostiže tačku ključanja". Tako će obnovljena i tri puta veća pijaca dobiti izlog formiran duž ulice Maksima Gorkog koji će otkrivati njenu unutrašnjost. Sa donje površine krova predviđeni su rasveta, grejanje i hlađenje razvodom cevi punjenih hladnom vodom sa prskalicama i ventilatori koji mešaju i dodatno rashlađuju vazduh ispod nadstrešnice.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Đeram kao elitni gradski ambijent
Prema idejnom rešenju, rekonstrukcije Đeram pijace nalaziće se na platou koji će biti natkriven visoko postavljenom, poluprovidnom nadstrešnicom. Ispod ove nastrešnice biće smešteno oko 370 tezgi. Ispod pijačnog nivoa nalaziće se dva podzemna nivoa, sa oko 1.750 kvadratnih metara magacinskog prostora i parking prostorom za oko 130 vozila. Neposredno u blizini pijace biće formiran trg sa dve šestospratnice od po oko 3.500 kvadratnih metara, od kojih će jedna biti zgrada Direkcije JKP "Gradske pijace". Planirano je da trg u večernjim satima postane elitni gradski ambijent sa kafićima dok bi se u produžetku nalazio plato cvetne pijace.
Danas
See less See more
Gradski Urbanisti su predstavili moguce koncepte razvoja Dunavskog Amfiteatra. Dunavski Amfiteatar obuhvata celo podrucje grada od Marine Dorcol pa do Ade Huje i Karaburme koje je sada industrijska zona cija ce se namena u buducnosti promeniti u poslovnu i stambenu zonu. Svi koncepti predvidjaju simbiozu grada i reke uz veliki bulevar koji bi sekao celu tu zonu

AKADEMIJA ARHITEKTURE SRBIJEARHITEKTONSKI FAKULTET

DRUSTVO ARHITEKATA BEOGRADADRUSTVO URBANISTA BEOGRADA

KLUB ARHITEKATA
Vise o ovome na
http://www.beobuild.net/index.php/102.html

meni se najvise svidjaju resenja koja su predlozili drustvo arhitekata srbije i arhitektonski fakultet, ako dodje do ostvarenja ovih projekata i savskog amfiteatra u buducnosti, BG zaista ima sansu da postane prava metropola

p.s. nadam se da steva nema nista protiv da ''pozajmljujemo'' informacije sa njegovog sajta:)
See less See more
14
  • Like
Reactions: 1
ima i dosta slika kod tebe na sajtu koje nisu bile ovde mislim na pracenja gradilista pa ne bi bilo lose ni to staviti, nesto te nema ovde poslednjih dana, pa kad budes imao vremena mogao bi da ih stavis ovde da ne ispada da smo mi ostali bas toliki plagijatori:) :lol:
stambeni objekat u cuburskoj izgled gradilista na dan 16.1.2007
rekonstrukcija kbc bezanijska kosa 16.01.07

zatim


See less See more
6
nekad bese orac ali vise nije intervencijom mr singidunuma i mr vrane:lol:
poliklinika izgleda extra.
taj orac je izgradjen odavno
taj orac je izgradjen odavno
nisam znao, ali ako ce to da bude tvoj najveci doprinos threadu onda nisi morao ni to da napomenes, nego lepo ako si u bg seti se ponekad pa slikaj nesto:)
Hehehe....taj "Orac" je jedan od prvih projekata koje sam ja nasao za Beograd, kad sam tek poceo da postiram na ovom forumu. Dakle, pre skoro ~4-5 godina:D
Hehehe....taj "Orac" je jedan od prvih projekata koje sam ja nasao za Beograd, kad sam tek poceo da postiram na ovom forumu. Dakle, pre skoro ~4-5 godina:D
o jastrebe ptico vrana, nesto te cesto baniraju, pa od jastreba preko vrapca postade vrana??:) :lol:
jebiga za orac nisam znao evo izbrisacu ga a nasao sam ga na sajtu gde i ova dva prethodna
See less See more
Da li neko zna kada krece Autokomanda? Kolko znam ona krece kad se zavrsi Delta city 67 sto bi trebalo da bude avgusta ove godine, a na Beobuildu pise za Autokomandu "construction finish: 2008"? :?
  • Like
Reactions: 1
Pijaca Zeleni VenacSee less See more
2
  • Like
Reactions: 1
Pijaca Zeleni Venacwow
talk about sterile looking! napravili su tako da izgleda cistije nego u samoposlugama!
da vidim koliko ce to da traje :)
See less See more
2
mislim da su tezge premalene tj. lose iskoristene, bilo bi bolje da su gajbe s vocem skroz od zemlje do pulta. ljepse bi izgledalo.
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 27864 Posts
Top