SkyscraperCity banner

1 - 20 of 5683 Posts

·
Registered
Joined
·
1,062 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Given that the tramway was neglected for years, it is good that there are track repairings, but I think it is still necessary to do the reconstruction, because they used the opportunity to incorporate different railtruck connections. Thus, for example, in front of The Main Train Station there are unsuitable auxiliary turntable, only with new rails:eek:hno: Don`t speak about chance to make some denivelations and give a new quality.

Са обзиром да је трамвајска пруга била годинама запостављена, добро је што се раде ремонти пруга, али сматрам да је ипак потребно радити реконструкцију, јер не користи се прилика да се уграде другачије колосечне везе. Тако, на пример, испред Железничке Станице имамо поново неупотребљиву помоћну окретницу, само са новим шинама:eek:hno:
А нема ни говора о томе да се ураде неке денивелације и тако направи нови квалитет.

РЕМОНТ ПРУГЕ ЗА БАНОВО БРДО (Repairing tramtrucks on the brunch to Banovo Hills) 23.10.2009.

Ево, мало сам се прошетао до ББ. Дакле испред Градића Родића видите стари и нови колосек. Трамвајске баштице су сада са бетонском подлогом уместо асвалтне.

Here, I walked a little to the BB. So before you see the Gradic Rodic, old and the new track. Tram lanes are now backed with concrete instead asphalt.Ево поглед од Сењака преко железничке пруге према Хиподрому.
Near Hipodrom (horce racetruck).Окретница ББ, колосеци који воде у правац.

Turntable, trucks which go streight to future extension to suburbs. Tramway network brunch was finished in the year of 1986. That was in time when city goverment supports project "With tramways to 21.century".Ево скретање према окретници. Питам се да ли ће се трамваји окретати у истом смеру као пре?Интересантно, раде подлогу за нову колосечну везу из правца Трговачке. Можда се спремају да коначно продуже трамвај према Видиковцу?

Interestingly, the working surface for the new tramtruck link from the direction of the Trgovacka Street. Maybe they are preparing to finally extend the tram to Vidikovac?Хвала *цензура* да су се сетили да направе два колосека за одлагање и сустизање трамваја. Сада ћемо имамо 4 нормалне окретнице од 15.:cheers:

Thanks to *censorship* that they remembered to make two tracks for tram delay and dislocation. Now we have 4 normal turntable оf 15.:cheers:I malo pogled niz Požešku.

Look true the Pozeska Street, the main street in Banavo Hills. Tram trucks are on street sides, and share lanes with busses, which is very bad solution, and reduces the adventages of tramways.Пример наше пажљивости према оном што имамо.

An example of not caring about things we have: bus and tram stop timetable.

 

·
Multipraktik
Joined
·
1,851 Posts
"Kume" čestitke na novoj temi :cheers:
Pozdrav od institucije ;)
 

·
Bombardeiro Brasileiro
Joined
·
271 Posts
Svaka cast za topic! :cheers:

Dobar izvestaj sa brda... :)

Na engleskom je valjda trams ako govoris o tramvajima u mnozini ili pak tramway u jednini ako je rec o tramvajskom sistemu...

Kuda bi taj eventualni produzetak do Vidokovca isao?
Ok, u Trgovackoj je ostavljen prostor sve do crkve na Belim Vodama ali kuda bi dalje isla trasa?
 

·
Registered
Joined
·
1,062 Posts
Discussion Starter #4
Ако се има воље ништа није проблем урадити. Па знате како су слистили оно код Старе Бежаније када су ширили Тошин Бунар? Овде има неколико локала, бензинска пумпа, она продаја половних аутомобила што није бог зна шта. Свакако, и план претварања Ибарца у булевар до Орловаче постоји, једино што је Нови Београд приоритет, јер је непроходан са тако мало булевра:eek:hno:

Једино се надам, ако буду продужавали трамвај, да ће ићи испод раскрснице Водоводске и Трговачке...

Једна велика глупост код ремонта шина у Београду је што се не уграђује мешовити колосек на коридорима који се преклапају са трамвајем, а предвиђени су за "лаки метро". Београдски трамвај је ускоколосечни 1000мм.

EN:
One big stupidity by rail repairs in Belgrade is not built a mixed track on corridors that are provided for "light metro", and overlap with the tram. Belgrade tram is narrow gauge 1000mm.
 

·
Registered
Joined
·
1,062 Posts
Discussion Starter #5
Da olaksam sebi muke, copy-paste mog posta sa www.railserbia.net/forum

REMONT PRUGE OKO KALEMEGDANA 22.10.2009.

Ovo je na okretnici Pristanište, i u ograđenom prostroru se nalazi stovariište materijala za ugradnju.

Postavljanje kontaktne mreže

A kada je u pitanju nekadašnje održavanje, o nebrizi svedoče ovi panjići. Da li će se ubuduće drugačije odnositi prema infrastrukturi?

Idemo dalje uzbrdo, krivina u blizini Francuske ambasade.

Kod stanice kod Biblioteke grada ugrađuje se nekakva armatura u asvaltnu košuljicu

Ali, ostaju neke nedoumice...Zar baš uvek moraju poslovi da se urade delimično? Evo, na delu kod okretnice jedino što vidim je trag krpeža, a ukuliko bi ipak lepo i ljudski, jednog dana zamenili onih 6-7% resto za celu deonicu od BEKO-a do Pristaništa, morali bi opet zatvarati prugu... *psovka*

Sledeći primer kod Drapšina, ukrštaj koloseka će ostati nepromenjen (kada već do sada nije uklonjen), a raskrsnica je takva da pri dobro planiranom remontu ne treba nikada u potpunosti obustaviti tramvajski saobraćaj.
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Da tako je a negdje ide trava a negdje se poplocava behatonom ili kamenom kockom, stampanim betonom.Tema je odlicna. Jedna moja zamjerka na rekonstrukciju izgleda da nece postaviti skretnicu u smjeru banovo brdo topcider.Rekonstrukcija u bloku 45 koju rade slovenci super napreduje imaju naj organizovanije gradiliste.Inace projektant rekonstrukcija u Bg je Novica Gotovina.Po njegovom projektu oko kalisa je trebala biti vracena kaldrma ali nije zbog nedostatka vremena i majstora kaldrmara.Inace sutra bi trebao krenuti tramvaj oko kalisa.
 

·
Registered
Joined
·
1,062 Posts
Discussion Starter #9
For tram is the best classical railway track: gravel, sleepers + rails.
- You can use a cheap second-hand rails from the main railway, because tramway has low speed (only up to 60-80km / s).
- Maintenance of the track (especialy switches) is fast and easy, and replacement of rails.
- Better is adhaesions, reduced slipping.
- No one road vehicle wants to cross the rail, and pedestrians avoid the = greater security and speed: banana:

Grass is the best aesthetic, but concretemechanical, if there is a need for road vehicles used Tramway route. Asphalt is conformism for raod vehicles, and I think that should not be anywhere except at the rail crossing.

За трамвај је најбољи класичан железнички колосек, туцаник прагови + шине.
- Могуће је користити јефтине половне шине са главних пруга, јер трамвај има мале брзине (свега до 60-80км/с).
- Одржавање колосека је брзо и лако, као и замена шина и скретница.
- Боља је атхезија, смањено проклизавање.
- Ни једно друмско возило не жели да пређе шину, а и пешаци је избегавају = већа безбедност и брзине:banana:
Трава је естетски најбоља, а бетон механички, уколико постоји потреба да друмска возила користе трамвајску трасу. Асвалт је конформизам друмским возилима, и сматрам да не треба да буде нигде осим на прелазима преко пруге.


Repairing on Novi Beograd (New Balgrade) end 1km of Novi Beograd brunch, only rest unrepaired section of this brunch.

Сада мало са Новог Београда од 23.10.2009.: 

·
Kosovo is Serbia!
Joined
·
6,715 Posts


Koji je po vama bolji tramvaj za BG?
Meni le licno lepski koncar, mada je spanski bolje prodavan.
 

·
Registered
Joined
·
5,481 Posts
Spanac izgleda po meni daleko bolje,jedino treba voditi racuna o koloritu koji se bude upotrebio za Beograd,posto mi je ovaj zeleni fluorescentni skaradan,ali koliko znam u Beogradu su i onako odredjene boje za tramvaje a to je crvena.Iskreno naznam ni sam kako mogu da budu u istoj konkurenciji,kada realno Spanac izgleda kao jednu generaciju posle Koncara.
 

·
Registered
Joined
·
4,914 Posts
Koji je po vama bolji tramvaj za BG?
Meni le licno lepski koncar, mada je spanski bolje prodavan.
Pa koji god da je ljepši, Beograd neće dobiti takvog kao sa slika gore. CAF-ov bi trebao biti sličan (ali ne i isti) kao onaj u Edinburghu, a Končarev bi također bio drugačiji, samo koncepcija ista, evo slike jednog od prijedloga:

 

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Ma gde lepsi:nuts:

U nekim gradovima Evrope uvode "kargo tramvaje", za prevoz tereta a ne putnika, pa i oni izgledaju lepse od Godzile na gornjoj slici...

 

·
Registered
Joined
·
1,062 Posts
Discussion Starter #18
Ја лично, као национално непристрасан, пре бих гласао за Кончар због осовинске формуле (погон на све осовине) која је боља за београдске брдске услове и више врата, али ако би ширили избор, тражио бих Чешке трамваје који су 60% нископодни, само бих тражио мало бољи дизајн... Али свакако, сваки трамвај који уђе у ужи избор би морао прво на тест вожњу.

Иначе, колико ми је познато, Шпанци су већ одабрани.
 

·
Banned
Joined
·
4,388 Posts
Ovaj eusko mi nije nesta najlepsi, ali racunajuci po ceni moglo bi komotno da bude onaj iz edinburga.

Inace ovako bi izgledao onaj siroki caf u crvenoj boji (los sam sa fotoshopom, a i nisam se bas trudio :D )

 

·
Registered
Joined
·
678 Posts
Леле, кад видим ову траву душа ме заболи за оном коју су идиоти из Београдпута упропастили у Савској.
 
1 - 20 of 5683 Posts
Top