SkyscraperCity Forum banner

БЕОГРАД - тргови | BELGRADE - public squares

276388 Views 1306 Replies 152 Participants Last post by  garogrubi
Овај сегмент јавног простора је један од крупнијих недостатака Београда па би зато било згодно да имамо једну посебну тему за јавне тргове.

За почетак ево једног позитивног примера из ЗемунаСликао Сврца са ББ-а
See less See more
5
1 - 20 of 1307 Posts
Mogao bi ovde i onaj rascianov projekat trga izmedju trgovinskog suda i starog generalštaba.
Jel ovo javor zasadjen? Ako je, pitam se kako su se genijalci dosetili da na trgu sa regulacijom P+1 zasade drvece koje raste 15m u visinu :bash:
Приземље + један спрат
lynx said:
Fontana (sa česmom sa vodom za piće :kk: ):

:cheers:
Cim MN Loznica preskoci neki posao mora da izgleda dobro :) Jedino je ova zgrada levo http://img232.imageshack.us/img232/2516/image005xxk.jpg bas uzas, morali bi nekako da je srede da se uklopi sa ostalim fasadama.
^^
I zgradu desno od crkve, bar taj deo za pocetak posto je velika zgrada, policija valjda.
Desno od crkve je OUP Zemun, a u istoj zgradi se nekad nalazila Muška realna gimnazija, zgrada je iz prve polovine XIX veka ali joj fasada vremenom skroz zguljena. Sadašnje stanje je uredno, ali ne bi bilo loše kad bi vratili originalnu fasadu.
Da tu je jos OK situacija u smislu urednosti, nema odvratnih reklama i sl. Ali opet fasada mora da se vrati. Kako je izgledala?
Teško ću ovako naći fotografiju, ali ako ima neko mlađi, a da ide u Zemunsku gimnaziju, rado ću mu objasniti kako da dođe do vrlo zanimljivog materijala. Sadašnja gimnazija u parku je zapravo Velika ženska realka, sazidana kasnije od OUPa, u njenoj arhivi ima slika i muške realke. Inače arhiv je bogat i stvarima iz svakodnevnog života pa tako ima i fotografija Tamburaškog orkestra koji su činili učenici gimnazije sa svetske izložbe u Parizu 1900.. Inače na tavanu, podrumu i drugim ostavama gimnazije između ostalog propadaju mnoga umetnička dela, gimnazija ima čitavu kolekciju velikih platna različitih autora koja se jednostavno nikad ne izlažu.
Deluje pristojno ovo u Zemunu..
Koje iznenadjenje kao da nije u Srbiji.
Verovatno zato sto je van dometa behaton i fuseraj mafije beogradskih zutih partijasa.

Ovo je trg kao sto treba da bude u evropi, koristi iste ploce i kamenje kao sto se koristi u nemackoj, a ne ono dekorativno za privatno dvoriste.
Deluje pristojno ovo u Zemunu..
Koje iznenadjenje kao da nije u Srbiji.
Pa i nije u Srbiji :) Mislim, jeste ali neće dugo .:))) kad Vojvodina se odvoji, tražiće od Srbije deo Zemuna sa Nbg-om i naravno daće joj:)) Srbiji će ostati samo brda i sela sa krezavim seoskim barabama u vunenim prslucima, par kućica seoskih iz kojih se čuju hitovi Miroslava Ilića i ostalih, i po neka ovca u pozadini :D
^^
U što volim ovakve komentare, još kad imaju :).

Sarkazam da me neko pogrešno ne shvati.
20/06/2012 22:21

Prva pijaca trg otvara se danas u Zemunu
Autor: R. M.

Prva pijaca trg biće otvorena danas u Zemunu, najavili su iz JKP Gradske pijace. Adaptacijom pijačnog prostora sugrađani će dobiti lep gradski trg popločan granitnim pločama sa fontanom, pratećim mobilijarom, novom rasvetom i drvoredom.

Gradski trg imaće i funkciju prve mobilne pijace u gradu sa obnovljenom kanalizacionom, hidrantskom i elektro infrastrukturom, ukupne površine od oko 3.700 metara kvadratnih sa sklopivim i lako pokretnim tezgama. Na otvaranju pijace trga, biće predstavljene ilustracije sadržaja u kojima će Beograđani i turisti moći da uživaju: Izložba fotografija pod nazivom „Pijaca Zemun nekad i sad“, slikarski atelje na otvorenom i nastupi KUD-a „Branko Radičević“ i muzičke škole „Kosta Manojlović“.
Bas da vidimo kako ce ovo funkcionisati, iskreno nisam neki optimista.
Rekonstrukcija Slavije

See less See more
1 - 20 of 1307 Posts
Top