SkyscraperCity banner

1041 - 1060 of 1142 Posts

·
Registered
бүртгэгдсэн
Joined
·
5,336 Posts
Поређење има смисла ако се посматра баш силуета Београда.
Другачије је стварно мало "бабе и жабе" али ја сам то тако и схватио, као део погледа некога ко Београд гледа са моста, обала и у крајњој линији на неком постеру.
У том смислу, БНВ је сушта супротност, јер није у питању једна зграда, шиљак или купола на линији хоризонта већ цео масив који је сам за себе хоризонт.

Иначе, црква тешко да може да се пореди и са мостом, не?
 

·
Banned
Joined
·
893 Posts
I ja sam tako shvatio , tačno sam pomislio na tu, spoljnu komponentu, što ti kažeš "siluetu", poglede iz određenih pozicija, a ova lokacija obećava, početak uzvišenog platoa, pravo mesto za upečatljiv landmark.
Ponavljam, u bilo kom kontekstu. Kao i pomenuti most na Adi, ta 3 buduca nebodera razlicite visine, ne mogu se sa njim porediti (a to uopste ne mislim pritom na duhovni znacaj). Vi ste svi mozda sada opcinjeni Skajlajnom, mozda i zbog malog broja dosad izgradjenih nebodera u Beogradu. Sto se vise u buducnosti bude gradilo nebodera po Beogradu, i ovaj Skajlajn ce postajati sve vise obican, svakidasnji. Nebodera i mostova (i njihovih silueta) je bilo i bice, ali takav velicanstven Hram i njegova neponovljiva silueta ce uvek biti jedini i jedinstveni u panorami Beograda.
 

·
Registered
Joined
·
6,802 Posts
Kalenicu da li imas kakve informacije vezane za parcelu prekoputa? Jednom si preneo da su u pregovorima da otkupe i rusevine sa druge strane za novi projekat.
Pre dve nedelje je AFI (investitor) najavio nove projekte u Srbiji ali nisu rekli sta tacno.
 

·
Premium Member
Joined
·
5,347 Posts
Da tada su to pričali pre godinu i vise.Ne znam da li im je ta opcija jos u planu, ali ako kažeš da hoće jos da grade onda ima sansi.
To bi bilo vise nego dobro, citav potez bi dobio drugu namenu,a da bi bilo lepše to sigurno
Jos greben gde je BIP sve do Prokopa.
Pitacu kada budem isao da slikam ovo je sve na brzinu dok idem ili se vracam sa posla.
 
1041 - 1060 of 1142 Posts
Top