Skyscraper City Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
126,902 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Banja Ljig se nalazi u podnožju planine Suvobor, ispod Rajca, na nadmorskoj visni od 160 do 280 m. Banjski komleks se pruža uz reku Ljig do reke Kačer, neposredno uz magistralni pravac Beograd-Podgorica (Ibarska magistrala). Udaljena je 87 km od Beograda i 35 km od Valjeva.

Klima je umereno-kontinentalna, sa svežim letima i umereno hladnim zimama. Srednja godišnja temperatura iznosi 10°C.

Banja Ljig raspolaže sa više izvora termomineralnih voda temperature 32,5°C, čija su lekovita svojstva bila poznata još starim Rimljanima. Mineralna voda koristi se za piće i kupanje.

U savremeno opremljenom medicinskom centru obavlja se dijagnostika (EKG, UZ za abdominalnu dijagnostiku, negatoskop, hematološka laboratorija), terapije (HE-NE laser, sto za ekstenziju, kratkotalasna dijametrija, univerzalni dijadinamik, terapijski ultrazvuk, niskofrekventni magnet, visokofrekventni magnet, minisani za elektroforeze, galvanizacija, stimulacija, lampe za IC i UV zračenje), hidroterapija i kineziterapija.

U Banji Ljig se leče:

kožne bolesti (psorijaza, kožni ekcem)
bolesti koštano-zglobnog aparata (zapaljenski reumatizam, degenerativni reumatizam, posttraumatska stanja, stanja posle preloma kostiju i hirurških intervencija na koštano-zglobnom sistemu)
neuropsihijatrijske bolesti (multiple skleroza, neuralgije i neuritisi, neuroze, neurastenije, depresivna stanja)
oboljenja gastrointestinalnog trakta (hronični gastritis i duodenitis, hroničan ulkus želuca i duodenuma)
oboljenja perifernih krvnih sudova (hronični edemi venskog porekla, periferne vaskulopatije)

Gostima su na raspolaganju otvoreni olimpijski bazen sa termalnom vodom, uređena pešačka staza uz reku, tereni za male sportove i igralište za decu.Dusko Opacic
 
1 - 6 of 6 Posts
Top